Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

CR17
Nov uporabnik

Prepoved vozniške

Napisal/-a CR17 So jan 09, 2010 8:43 pm

Zadeva je taka kolega je imeu prometno nesrečo in sicer 11.9.2008 bila oba po malem kriva (dobil 460eur + 6KT) in 12.4.2009 je prekoračil hitrost i dobil (500eur + 5kt) je pa voznik začetnik prejšni tedn je dobil sodni sklep da mu bodo čez 30dni po pravnomočnosti sklepa odvzeli vozniški izpit. (voznik začetnik)

kaj bi se dalo v tem primeru narest (skelp je prišel prejšni tedn)? ali obstaja začasna prepoved ali kar koli, ker izpit potrebuje da se lahko preživlja, vsak dan vozi po cele dneve avto (serviser na domu)

Ali lahko podalša vseno izpit ki mu je potekel 6.1.2010 (od 6.1.2008), brez vloge ki jo dobiš domov za podaljšane?

hvala

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 09, 2010 8:51 pm

Nič nebo mogel, ker sedaj te vpišejo samo v register prometnih dovoljenj, da imaš neveljavnega.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jan 09, 2010 8:57 pm

Itak, da lahko. Če bo po pravici povedal sodnici, da nujno rabi avto za službo,potem sodnica vrne izpit, pobriše kazni. Če bo potočil kakšno solzico, jo dajo na analizo in če vidjo, da je v solzici dovolj ionov obžalovanja, potem se vse stornira.

Dost zajebancije. V pol leta je nabral 11 KT, edino pravilno, da se tazga umakne s ceste.
Glede kazni, tako, kot je napisal Lancia.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So jan 09, 2010 9:05 pm

nič nebo dosegu,,v mojem primeru je blo tko da so 1 mesec pred podaljsanjem vozniškega izpita za starega voznika poslali odločbo o prenehanju veljavnosti in sem napisal pritozbo,še k odvetniku sem sel,pa nisem nič dosegel :? ..pa tud rabim izpit da se lahko prezivljam ;) ..tko da sodnik/sodnica ne gleda nato kaj delas in kako se boš naprej prezivljau :? ..na zalost je tko 8)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 09, 2010 9:08 pm

primozek68 je napisal/-a:Itak, da lahko. Če bo po pravici povedal sodnici, da nujno rabi avto za službo,potem sodnica vrne izpit, pobriše kazni. Če bo potočil kakšno solzico, jo dajo na analizo in če vidjo, da je v solzici dovolj ionov obžalovanja, potem se vse stornira.

Dost zajebancije. V pol leta je nabral 11 KT, edino pravilno, da se tazga umakne s ceste.
Glede kazni, tako, kot je napisal Lancia.

Poznam nekaj ljudi, ki so se tako "zmazali" samo za to ni bil odvzem vozniškega, ampak samo prepoved vožnje za mesec dni, ki pa je sama sodnica napisala prošnjo komisiji, ki odloča ali bo vozniška ostala ali ne.

CR17
Nov uporabnik

Napisal/-a CR17 So jan 09, 2010 9:57 pm

cudno ful bomo se povprašal odvetnika... kdaj potem lahko spet dela izpit? kolk ur mora narest...?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So jan 09, 2010 10:03 pm

CR17 je napisal/-a:cudno ful bomo se povprašal odvetnika... kdaj potem lahko spet dela izpit? kolk ur mora narest...?

verjetno ima 6 mesecev prepovedi. Povratniki imajo pa 8 ur za odvozit
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 09, 2010 10:08 pm

gecco je napisal/-a:
CR17 je napisal/-a:cudno ful bomo se povprašal odvetnika... kdaj potem lahko spet dela izpit? kolk ur mora narest...?

10 ur je minimum.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So jan 09, 2010 10:09 pm

lancia hf je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:

10 ur je minimum.

Ne vem...jst ga tudi še enkrat delam in mi je bilo rečeno 8
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 09, 2010 10:19 pm

Toliko je bilo pa meni rečeno, da jih je treba opraviti 10h, tako da nevem kako imajo to urejeno. Bilo mi je tudi rečeno, da psihotestev ni več potrebno delati, pa še od nobenega nisem slišal, da mu jih ni bilo potrebno jiti delati. :?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So jan 09, 2010 10:21 pm

lancia hf je napisal/-a:Toliko je bilo pa meni rečeno, da jih je treba opraviti 10h, tako da nevem kako imajo to urejeno. Bilo mi je tudi rečeno, da psihotestev ni več potrebno delati, pa še od nobenega nisem slišal, da mu jih ni bilo potrebno jiti delati. :?

Inštruktor mi je rekel 8. Kakšni psihotesti? Rabiš zdravniškega, cpp in republiške, prva pomoč pa velja. Pa temu ki je še začetnik bil ko je izgubil verjetno tut zdravniški še velja.
Slika

CR17
Nov uporabnik

Napisal/-a CR17 So jan 09, 2010 10:37 pm

Vse teste je potrebno spet delat al... veljajo tisti ki si jih naredil ze?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So jan 09, 2010 10:38 pm

CR17 je napisal/-a:Vse teste je potrebno spet delat al... veljajo tisti ki si jih naredil ze?

Prva pomoč velja, zdravniški mislim da velja 2 leti, za cpp nisem siguren kako je, republiške pa moraš delat itak
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So jan 09, 2010 11:43 pm

gecco je napisal/-a:
CR17 je napisal/-a:Vse teste je potrebno spet delat al... veljajo tisti ki si jih naredil ze?

Prva pomoč velja, zdravniški mislim da velja 2 leti, za cpp nisem siguren kako je, republiške pa moraš delat itak

Kaj republiške, kakšne republiške, kaj to pomen?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So jan 09, 2010 11:47 pm

belkaena je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:

Kaj republiške, kakšne republiške, kaj to pomen?

Tist test ki ga delaš nazadnje...ne vem več točno kak se mu reče. Pri nas v Nm jim rečemo republiški testi
Slika

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ So jan 09, 2010 11:51 pm

prva pomoč velja skoz, zdravniški 2 leti, cpp je treba ponovno delat , in republiške tudi. mene pa zanima če bi lahko šeu ponovno izpit takoj delat tako da bi vse naredil prej vožnjo use, tako da bi na dan ko poteče tistih 6 mesecev dvigniu samo izpit. al je treba čakat do konca kazni 6 mesecev?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So jan 09, 2010 11:54 pm

DeNiŠ je napisal/-a:prva pomoč velja skoz, zdravniški 2 leti, cpp je treba ponovno delat , in republiške tudi. mene pa zanima če bi lahko šeu ponovno izpit takoj delat tako da bi vse naredil prej vožnjo use, tako da bi na dan ko poteče tistih 6 mesecev dvigniu samo izpit. al je treba čakat do konca kazni 6 mesecev?

Republiške in izpitno imaš lahko šele ko preteče kazen...ostalo lahko prej.
Slika

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 12:15 am

Tako je, kot da je dan, ko kazen poteče tvoj 18. rojstni dan :lol:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 10, 2010 1:23 am

zdravniški je čist odvisen od tega, koliko ti dohtar predpiše. Navadno tistim, ki nimajo nobenega problema, dajo max (do 80. leta), ostalim z omejitvami (npr. očala/leče) pa ponavadi do 5 let.
Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 10, 2010 8:08 am

Pri meni je bla fora da sem včasih mel očala in mi je zato dala omejitev 5 let. Ni pa mi blo treba met ničesar med vožnjo, samo kao čez 5 let naj pridem spet na pregled :lol: Pa sem drug dan pač šel drugam zrihtat hehe
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov