Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Nov zakon o vozniških izpitih

Napisal/-a R 26 Po jan 18, 2010 7:45 pm

Kdo kej več ve o tem novem zakonu o vozniških izpitih al je to le zajebancija.

http://sl-si.facebook.com/pages/Proti-n ... 175?v=wall

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 18, 2010 7:52 pm

To so buče in to zelo velike

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 18, 2010 7:56 pm

Jaz bi raje, da namesto tega uvedejo kot na Hrvaškem - do 21 leta oz. voznika začetnika do 85 kW in manj kot 1400 kubikov.

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Po jan 18, 2010 7:58 pm

mnogim odvisnikom facebook-a je ponavadi dolgcas, zato pisejo razna stanja da jim kdo komentera ali "lajka". Ta je nazalost tudi eden od mnogih :?

nevermind je napisal/-a:Jaz bi raje, da namesto tega uvedejo kot na Hrvaškem - do 21 leta oz. voznika začetnika do 85 kW in manj kot 1400 kubikov.

pa po deseti uri zvecer v spremstvu vozit

Lih prejsnji vikend so se v blizini zagreba 4 mladi v cliotu ubili

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 18, 2010 8:04 pm

nevermind je napisal/-a:Jaz bi raje, da namesto tega uvedejo kot na Hrvaškem - do 21 leta oz. voznika začetnika do 85 kW in manj kot 1400 kubikov.

A misliš, da bi učinkovalo??

S 115KM se da še kako divjat. Tako, da kdor nima pameti v glavi, mu nobena omejitev ne bo kos. ;)

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po jan 18, 2010 8:06 pm

Žal se s tem ne strinjam. Če nimaš "pošlihtano" v glavi je že 1.0 več kot zadosti da se ubiješ ;) S tem tudi onemogočiš mnogim, da bi vozili (imajo doma na primer samo en avto recimo 1.9tdi, ki bi si ga mladec/mladenka izposojal).

Drugače pa odkar sem naredil izpit, vozim avtomobile z 100 in več KM, pa še nisem povzročil nesreče (trkam na les). Priznam, da kdaj tudi malo hitreje peljem ampak to ne pomeni, da bi v šibkejšem avtu vozil počasneje. Vse je popolnoma odvisno, kdaj voziš hitreje in kakšna je situacija.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 18, 2010 8:14 pm

To o omejitvi tudi jaz pravim da nebo učinkovalo, saj sem jaz tudi na Škodi Favorit 1.3 62 KM (prvi avtomobil) preteral dva motorja, tako da se da tudi iz takih "mlinčkov" marsikaj potegniti. k sreči se pa tudi jaz lahko pohvalim da po svoji krivdi v 10 letih še nisem avtomobila razbil.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po jan 18, 2010 8:22 pm

Hrvaška ma 75kw omejitev in ne 85 :) Mam kolega k je nedolgo nazaj opravil izpit dol :)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po jan 18, 2010 8:24 pm

Nebi blo slabo... pri 21 izpit, dokler si mladi sofer mores vozit v spremstvu. Pa bi blo garantirano manj nesrec... Kak pa napihas v casu ko si mladi sofer, pa odvzem vozniske, in prepoved za 2 leti.
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jan 18, 2010 8:33 pm

To je brezveze.
Jaz si sploh ne predstavljam kaj bi počel brez izpita.
Mladi imamo že pri 18 - 19 - 20ih letih toliko obveznosti da jaz bi te leta težko shajal brez avta - šiht, šola, ...
Pa tud neke omejitve KW so brezveze. Jaz sem imel za prvi avto 43kw Twinga pa se je dalo divjat :D

Se pa strinjam, vsak hujši prekršek v odbdobju ko si mlad šofer naj se strogo kaznuje.
Zadnjič spremenil B|ind, dne Po jan 18, 2010 8:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 18, 2010 8:33 pm

MatejW je napisal/-a:Nebi blo slabo... pri 21 izpit, dokler si mladi sofer mores vozit v spremstvu. Pa bi blo garantirano manj nesrec... Kak pa napihas v casu ko si mladi sofer, pa odvzem vozniske, in prepoved za 2 leti.

Tole se ne strinjam, da bi morali delati ispit pri 21-ih letih. Saj če si nesposoben za volanom, je čisto vseeno ali si star 21let 30let ali pa 18 let. Marsiker 15 letni deček, je bolj sposoben za volanom, kot kašen "izkušeni" voznik ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jan 18, 2010 8:37 pm

v zda mas izpit ko si 16 star.pa majo velik lazje za nardit kokr pri nas.
a ma kdo podatke koks e jih v prometnih nesrecah ubije na 100.000 prebivalcev?pa da vidmo a vec k pr nas al manj.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jan 18, 2010 8:41 pm

Sploh ne potrebujemo nobenega novega zakona. Tega sedaj naj začnejo bolj resno izvajati, pa bo povsem dovolj. Kaj nam bo novi zakon, če pa še tega ne znajo "gor držati" :roll:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po jan 18, 2010 9:04 pm

abbe je napisal/-a:v zda mas izpit ko si 16 star.pa majo velik lazje za nardit kokr pri nas.
a ma kdo podatke koks e jih v prometnih nesrecah ubije na 100.000 prebivalcev?pa da vidmo a vec k pr nas al manj.

Ko majo samo eno vrsti krizisc, in ceste 2x sirse... :lol:
Ne gre se zato kak si izkusen za volanom,... kolko si upas. In upas si v mladih letih. Dokler se ne zlamas.
Slika

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Po jan 18, 2010 9:18 pm

lexus02@ Nwm ce je dolgčas uporabnikom facebooka, ker sm vidu plakate avtošole, ki opozarja na spremembo zakona avgusta 2010, tako da nekaj je na tem, res pa je da na tistih plakatih ne pise, da bos lahko izpit pričel delat šele pri 21. letu starosti.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po jan 18, 2010 9:23 pm

A mlajšim od 21 bojo izpite pobrali? :lol:

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po jan 18, 2010 9:37 pm

Jao se eno stvar bodo zakomplicirali. :roll:
Po mojem mnenju ne bo neke razlike. Si star 18 ali pa 21 - zacetnik je zacetnik in mi ne bo nihce rekel, da 21 letnik pa ne bo imel zelje da malo pohodi plin. Jok brate.
Prvo bo potrebno malo bolj zategnit te avtosole. Instruktorji poraz (moj se je vecino casa menil po telefonu ...) - ok izjeme (spet...), CPP pole kratke da jih resis za 5 minut ... in potem najbolj banalna stvar ever: ljudje lahko delajo izpit po 200 ur .... oprosti ampak ce nimas 70 ur (pa se to je ogromno!) dosti da opravis izpit pac nisi za na cesto.

Glede omejitvev moci motorja je pa se vecja bedarija. Kot da se ne mores z 1.0 motorjem ubit ... :roll:
Sicer je treba skor do blokade it da gre kam pa dober :lol:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jan 18, 2010 9:41 pm

Tole je malo brezveze. Zakaj:
-zato ker kot zaenkrat še mladi voznik, si trenutno ne predstavljam živlenja brez avta(šola,šiht,punca)
-prometne nesreče nepovzročajo samo mladi šoferji
-več ali manj je tudi vzgoja kriva

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Po jan 18, 2010 9:43 pm

Jaz sem delal izpit s spremljevalcem (pri 16,5) in vam moram rect da to sploh ni brez veze kokr nekateri pravjo (zgubljanje cajta, dnarja, pozabljanje vsega ipd.)

V tem cajtu sem si pridobil toliko izkusenj kot jih ima en 19 letnik (ki je opravil ispit pri 18) in sem torej v prednosti. Vedno sem vozil po omejitvah, gledal ogledala, predvideval ko je zraven mene sedel oce ali mama. Zdaj ko vozim sam isto to pocnem.

Imam pa kolega ki je naredil pri 18-tih pa mu se vedno obrati mal nagajajo, ne ocenjuje stanje na cesti itd.

Jaz sem za da ko naredis ispit vsaj pol leta obvezno peljat s starejsimi. Mene je edino motilo to da vozniska s spremljevalcem velja samo v Sloveniji, tako da sem se moral vedno menjati pred mejo, blo bi super ce bi lahko svigal do Hrvaske ali Avstrije brez ustavljanja. Razen tega so sami plusi.

Ce je kdo ki nima ispita in ga to zanima, mu rade volje pomagam... Govorilo se je da moras do 21 leta peljati v spremstvu, da pozabis cel CPP, da vozis po svoje in glado "pades" glavno itd. :lol: Skratka same buče

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po jan 18, 2010 9:51 pm

lexus02 je napisal/-a:Jaz sem delal izpit s spremljevalcem (pri 16,5) in vam moram rect da to sploh ni brez veze kokr nekateri pravjo (zgubljanje cajta, dnarja, pozabljanje vsega ipd.)

V tem cajtu sem si pridobil toliko izkusenj kot jih ima en 19 letnik (ki je opravil ispit pri 18) in sem torej v prednosti. Vedno sem vozil po omejitvah, gledal ogledala, predvideval ko je zraven mene sedel oce ali mama. Zdaj ko vozim sam isto to pocnem.

Imam pa kolega ki je naredil pri 18-tih pa mu se vedno obrati mal nagajajo, ne ocenjuje stanje na cesti itd.

Jaz sem za da ko naredis ispit vsaj pol leta obvezno peljat s starejsimi. Mene je edino motilo to da vozniska s spremljevalcem velja samo v Sloveniji, tako da sem se moral vedno menjati pred mejo, blo bi super ce bi lahko svigal do Hrvaske ali Avstrije brez ustavljanja. Razen tega so sami plusi.

Ce je kdo ki nima ispita in ga to zanima, mu rade volje pomagam... Govorilo se je da moras do 21 leta peljati v spremstvu, da pozabis cel CPP, da vozis po svoje in glado "pades" glavno itd. :lol: Skratka same buče

Res je, tak način zagovarjajo vse avtošile, vsaj kolikor jih jaz poznam.

Sem pa jaz za zakon kot je v ameriki, da se lahko izpit naredi pri 16 letih, z dovoljenjem psihiatra.

LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov