Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Pretek tehničnega

Napisal/-a C4V4L13R Po feb 15, 2010 3:08 pm

Zanima me, če je po preteku datuma veljavnosti tehničnega pregleda, še kaj...kako bi se reklo..."moratorija" :-P oz. če imaš po tistem datumu še kaj časa, da opraviš tehnični pregled, brez da bi plačal kazen oz. ostal brez tablic/avta v primeru, da me ustavijo policaji.

Če je seveda kakšna zakonska podlaga, al gre samo na "lepe oči"?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po feb 15, 2010 4:13 pm

res mi več ni jasno kaj je z takimi kot ti...en mesec prej imaš čas, da podaljšaš vse skupaj in še zmeraj je to težko naredit :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po feb 15, 2010 4:57 pm

Nevem kolk je že, en mesec?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po feb 15, 2010 5:44 pm

Najbolje, da greš to čimprej zrihtat (če še nisi). Mojemu sošolcu so poslali pošto, da mora vrniti tablice, ne vem pa, koliko časa je minilo od tega (nekje okoli enega meseca se mi zdi, da je bilo).
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po feb 15, 2010 6:04 pm

Če avtomobil ne registriraš v roku meseca, ga moraš odjaviti z prometa in ponovno prijaviti. Zavarovalna polica ti neha veljati z dnem, ko preteče registracija ............. ;) Policija ti pa v mesecu dni samo opozori, da ti je pretekla registracija vozila.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po feb 15, 2010 7:32 pm

15. novembra mi je na avtu potekla registracija, enkrat januarja sem dobil pošto od UE, da morem avto prijavit al pa tablice vrnat, prejšnji petek sem šel deponirat tablice, ki jih lahko maš deponirane 15dni.
Zavarovanje ti velja še en mesec po preteku registracije.

Če te dobi policaj, da ti je potekel tehnični(posledično tudi registracija) plačaš kot da nimaš registriranega avta.
LP Rok

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po feb 15, 2010 7:49 pm

kaj je s takimi kot jaz?
s takimi kot jaz pa je tako, da so odvisni od avtomobila, ki pa žal zaradi določenih vzrokov ni opravil tehničnega pregleda. napake pa ne morem prej odpravit oz. popravit, kot v petek. torej do petka ne morem podaljšat registracije.

in ne gre se za mojo malomarnost, da se mi ne da jit mesec prej, ker sem se zadeve lotil pravočasno

to, do kdaj je treba avto odjavit, ni bilo moje vprašanje. no, malo sem pobrskal po netu in s potekom tehničnega pregleda, poteče tudi registracija oz. prometno dovoljenje, torej bi se okoli vozil z neregistriranim avtom.

zadevo bom rešil tako, da bom vzel preizkusne tablice za en teden. sem se pozanimal na tehničnih pregledih, drugače ne gre.

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Po feb 15, 2010 7:52 pm

ali pa avtovleka...
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po feb 15, 2010 8:13 pm

ne gre se za pridet do tehničnega, tiste 2 kilometra bi se že peljal. rabim avto za vozit, treba 2x v portorož pa nazaj pa v lj pa tako...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po feb 15, 2010 8:19 pm

ThugBoy je napisal/-a:ali pa avtovleka...

kaj misliš, da se bo tistih nekaj dni z avtovleko vozu?
Slika

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Po feb 15, 2010 8:36 pm

kolko vem so preizkusne tablice le za premik avta do tehničnega in podobno. ne pa da bi se z njimi vozil pač ker nisi uspel naredit tehničnega pravočasno.
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po feb 15, 2010 8:36 pm

Tablice lahko deponiraš MAX 14 dni, preitkušnjo lahko vzameš MAX 7 dni, stem da imaš določeno relacijo. Sepravi če imaš napisano relacijo LJ-CE, te v MB obravnavajo kot neregistriran avtomobil. (so pa luknje v zakonu, kjer se da voziti tudi po SLO) Neveljavno pa je, če to napišejo pod relacijo celotna SLO. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po feb 15, 2010 9:15 pm

ja, in kako mi bo policaj dokazoval kam sem namenjen? s preizkušnjo se lahko voziš. tudi če kupiš nov avto ali pa neregistriran v mariboru pa stanuješ v kopru, enostavno dvigneš preizkušnje, zato da potem urejaš registracijo na svoji upravni enoti oz. spraviš avto do svojega doma. (ne vem zakaj bi sicer veljale po 5 dni npr., ko da rabiš 5 dni da prepelješ avto, to nebi bilo smiselno)

da pa preizkušnjo sploh lahko nabaviš za svoj avto, ga moraš odjavit iz prometa, torej vrnit tablice in preklicat prometno. strošek 9€. tablice stanejo 12€, za 3 dni ali pa za 5 dni. za ta čas pa moraš avto zavarovat, kar mislim, da je okoli 30€.

jaz pa bom naredil takole:
odjavil avto, ker bom takoalitako dal nove tablice gor, ker so zdaj LJ, dal pa bom NM (torej bi moral dati delat novo prometno, kar ne predstavlja dodatnega stroška). avto je zavarovan celo leto, ker sem to uredil pred tehničnem, kakor je bil tudi namen, zaradi podaljšanja registracije, torej tega ne rabim plačevat.

torej dodatnega stroška imam samo in le 21€. boljše kot pa kazen za vožnjo z neregistriranim vozilom in odvzem tablic kajne?

če pa je s preizkušnjami tako, da imaš določeno relacijo, bo pač vpisana relacija novo mesto - portorož in zdravo, imam ljubljano na poti. pravzaprav pa se bom o tem pozanimal na tehničnih pregledih, danes mi ni nič omenil glede tega. tudi stric in stari oče sta se vozila en čas s preizkusnimi tablicami, ko sta nabavila avto na drugem koncu slovenije.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal To feb 16, 2010 10:00 am

Če si sklenil že zavarovalno polico za eno leto, upam, da ste pustili prazen prostor, kjer je navedena reg. oznaka (če boš vzel nove tablice). Ker drugače bo potrebno še enkrat skleniti zavarovanje. Dodatnih stroškov s tem seveda ne bo, samo en opravek več za opravit.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To feb 16, 2010 11:59 am

ni res, da velja nek kvazi moratorij, ker ne velja. Ko poteče zavarovanje in s tem registracija si že v prekršku, ko in če te policaj ustavi dobiš kazen za neregistrirano vozilo , ne vem od kod vam moratorij...mogoče se je kdo zmenil s policistom , če ga je poznal....uradno ste v prekršku, mislim da je cena okrg 500 eur, sicer pa itak po pošti dobite opozorilo za registracijo, katero lahko naredite tudi preko interneta, sploh če imate novejši avto, kjer ni treba tehničnega, zato ne razumem kako lahko v enem mesecu ne morete registrirati vozila...jaz sem prodajal avto ki mu je pretekla registracija ( 3 dni ), peljal sem sem po vaški cesti, ker je nekdo probaval avto za nakup, ustavil naju je policaj in mi dal kazen, če imate gor tablice je še dražje , kot če ste brez njih...moratorija ni!
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal To feb 16, 2010 12:45 pm

TOYOTA je napisal/-a:ni res, da velja nek kvazi moratorij, ker ne velja. Ko poteče zavarovanje in s tem registracija si že v prekršku, ko in če te policaj ustavi dobiš kazen za neregistrirano vozilo , ne vem od kod vam moratorij...mogoče se je kdo zmenil s policistom , če ga je poznal....uradno ste v prekršku, mislim da je cena okrg 500 eur, sicer pa itak po pošti dobite opozorilo za registracijo, katero lahko naredite tudi preko interneta, sploh če imate novejši avto, kjer ni treba tehničnega, zato ne razumem kako lahko v enem mesecu ne morete registrirati vozila...jaz sem prodajal avto ki mu je pretekla registracija ( 3 dni ), peljal sem sem po vaški cesti, ker je nekdo probaval avto za nakup, ustavil naju je policaj in mi dal kazen, če imate gor tablice je še dražje , kot če ste brez njih...moratorija ni!

Moratorij je en mesec, da ti ni potrebno odjaviti vozila iz prometa. To pomeni, ko voziš ta mesec si v prekršku, ker vozilo ni zavarovano in tehnično pregledano. S tem seveda dobiš kazen (če te ustavi policija ali storiš prometno nesrečo). Lahko vsak dan. Vendar velja, da imaš še en mesec časa za novo registracijo. Po preteku enega meseca pa sledi odjava vozila in ponovno prijava, če želiš tako sam.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 17, 2010 9:21 pm

TOYOTA je napisal/-a:ni res, da velja nek kvazi moratorij, ker ne velja. Ko poteče zavarovanje in s tem registracija si že v prekršku, ko in če te policaj ustavi dobiš kazen za neregistrirano vozilo , ne vem od kod vam moratorij...mogoče se je kdo zmenil s policistom , če ga je poznal....uradno ste v prekršku, mislim da je cena okrg 500 eur, sicer pa itak po pošti dobite opozorilo za registracijo, katero lahko naredite tudi preko interneta, sploh če imate novejši avto, kjer ni treba tehničnega, zato ne razumem kako lahko v enem mesecu ne morete registrirati vozila...jaz sem prodajal avto ki mu je pretekla registracija ( 3 dni ), peljal sem sem po vaški cesti, ker je nekdo probaval avto za nakup, ustavil naju je policaj in mi dal kazen, če imate gor tablice je še dražje , kot če ste brez njih...moratorija ni!

pa kaj pametujete okrog cajta. sem lepo povedal, da zaradi določenih vzrokov avto ni naredil tehničnega, kateri pa je bil opravljan pravočasno, samo potem je poteklo, preden sem uspel zrihtat avto. zato je bilo vprašanje. drugič si preberite temo, preden ste glasni in začnete zaje*avat.

drugače pa hvala za pojasnilo

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Sharona055 Pe feb 19, 2010 6:00 pm

C4V4L13R je napisal/-a:
da pa preizkušnjo sploh lahko nabaviš za svoj avto, ga moraš odjavit iz prometa, torej vrnit tablice in preklicat prometno. strošek 9€. tablice stanejo 12€, za 3 dni ali pa za 5 dni. za ta čas pa moraš avto zavarovat, kar mislim, da je okoli 30€.

jaz pa bom naredil takole:
odjavil avto, ker bom takoalitako dal nove tablice gor, ker so zdaj LJ, dal pa bom NM (torej bi moral dati delat novo prometno, kar ne predstavlja dodatnega stroška). avto je zavarovan celo leto, ker sem to uredil pred tehničnem, kakor je bil tudi namen, zaradi podaljšanja registracije, torej tega ne rabim plačevat.

torej dodatnega stroška imam samo in le 21€. boljše kot pa kazen za vožnjo z neregistriranim vozilom in odvzem tablic kajne?

meni so letos v enaki situaciji zaračunali 20 evrov za novo prometno :? sicer pa še vedno bolje, kot kazen...

nsignific
Nov uporabnik

Re: Pretek tehničnega

Napisal/-a nsignific Če dec 30, 2010 2:31 pm

Trenutno sem v podobni situaciji - pravočasno (sicer res da le dva dni pred potekom registracije) sem šel podaljšati zavarovanje in na tehnični pregled. Tam so ugotovili, da imam nehomologirane vzmeti (avto kupil 6 mesecev prej, prodajalc AVTOHIŠA! pozabili omeniti - nateg skratka, jaz se pa ne spoznam dosti...) + lučka nad zadnjo tablico ni delala.

Skratka, dali so mi 3 delovne dni da stvar zrihtam, celo svetovali naj pridobim samo potrjene papirje. To je zdaj v postopku (čakamo neko potrditev iz Nemčije, nevem kako se temu streže) vendar ker so PRAZNIKI (novo leto) se je zavleklo in sem zdaj v PREKRŠKU.

Računam, da bo naslednji teden to urejeno vseeno me pa zanima, kaj mi bodo rekli ko pridem na homologacijo/tehničnega. Bodo problemi, ker sem zamudil (dobro, tehnicnega bom placal ponovno), ali bo slo skozi? Se imam za bati samo policije?

Malo neumno se mi zdi, ker se počutim kot žrtev, hkrati sem pa lahko v najslabsem primeru zdaj obravnavan kot nek zlobno zlobni prekrškar.

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Re: Pretek tehničnega

Napisal/-a Matevz S. Če dec 30, 2010 8:46 pm

Če je od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja minilo manj kot 30 dni je globa 80 EUR, če pa je več kot 30 dni pa 500 EUR + 160 EUR, ker nisi vozila odjavil in vrnil registrskih tablic na UE. Če je poteklo zavarovanje AO je globa še dodatnih 500 EUR.

V vsakem primeru se vozilo izloči iz prometa in prepove nadaljnja vožnja le tega, od policista pa je odvisno ali bo vzel tudi registrske tablice, če je potečeno nad 30 dni, jih bo sigurno in poslal direktno na UE, kjer imaš stalno bivališče. Teh tablic praviloma ne moreš dobiti več nazaj.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov