Če je seveda kakšna zakonska podlaga, al gre samo na "lepe oči"?
TOYOTA je napisal/-a:ni res, da velja nek kvazi moratorij, ker ne velja. Ko poteče zavarovanje in s tem registracija si že v prekršku, ko in če te policaj ustavi dobiš kazen za neregistrirano vozilo , ne vem od kod vam moratorij...mogoče se je kdo zmenil s policistom , če ga je poznal....uradno ste v prekršku, mislim da je cena okrg 500 eur, sicer pa itak po pošti dobite opozorilo za registracijo, katero lahko naredite tudi preko interneta, sploh če imate novejši avto, kjer ni treba tehničnega, zato ne razumem kako lahko v enem mesecu ne morete registrirati vozila...jaz sem prodajal avto ki mu je pretekla registracija ( 3 dni ), peljal sem sem po vaški cesti, ker je nekdo probaval avto za nakup, ustavil naju je policaj in mi dal kazen, če imate gor tablice je še dražje , kot če ste brez njih...moratorija ni!
TOYOTA je napisal/-a:ni res, da velja nek kvazi moratorij, ker ne velja. Ko poteče zavarovanje in s tem registracija si že v prekršku, ko in če te policaj ustavi dobiš kazen za neregistrirano vozilo , ne vem od kod vam moratorij...mogoče se je kdo zmenil s policistom , če ga je poznal....uradno ste v prekršku, mislim da je cena okrg 500 eur, sicer pa itak po pošti dobite opozorilo za registracijo, katero lahko naredite tudi preko interneta, sploh če imate novejši avto, kjer ni treba tehničnega, zato ne razumem kako lahko v enem mesecu ne morete registrirati vozila...jaz sem prodajal avto ki mu je pretekla registracija ( 3 dni ), peljal sem sem po vaški cesti, ker je nekdo probaval avto za nakup, ustavil naju je policaj in mi dal kazen, če imate gor tablice je še dražje , kot če ste brez njih...moratorija ni!
C4V4L13R je napisal/-a:
da pa preizkušnjo sploh lahko nabaviš za svoj avto, ga moraš odjavit iz prometa, torej vrnit tablice in preklicat prometno. strošek 9€. tablice stanejo 12€, za 3 dni ali pa za 5 dni. za ta čas pa moraš avto zavarovat, kar mislim, da je okoli 30€.
jaz pa bom naredil takole:
odjavil avto, ker bom takoalitako dal nove tablice gor, ker so zdaj LJ, dal pa bom NM (torej bi moral dati delat novo prometno, kar ne predstavlja dodatnega stroška). avto je zavarovan celo leto, ker sem to uredil pred tehničnem, kakor je bil tudi namen, zaradi podaljšanja registracije, torej tega ne rabim plačevat.
torej dodatnega stroška imam samo in le 21€. boljše kot pa kazen za vožnjo z neregistriranim vozilom in odvzem tablic kajne?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov