Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Zavarovalnica Triglav noče kriti stroškov

Napisal/-a Lumpy_ To mar 16, 2010 1:15 pm

Tako je na stvari, na parkirišču so mi počohali blatnik in odbijač zadnji.
Bil sem na zavarovalnici na cenitvi, tam so mi napisali menjavo odbijača in popravilo blatnika. Šel sem h kleparju, da naroči material in mu tudi dal zapisnik zavarovalnice. Po tedenu dni pa dobim danes domov iz Triglavske, da nebodo krili stroškov.

Kaj lahko storim? Zakaj je potem sploh cenilec napisal vse to? :roll:

Pa to moreš ubit nekoga.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To mar 16, 2010 1:27 pm

Niso napisali razloga zakaj nebojo krili stroškov ?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To mar 16, 2010 1:28 pm

Si že nekej spalamudil. Zagotovo ni bila poškodba na parkirišču, tudi oni niso od včeraj.

Če se pa motim, pa k odvetniku, pa pritožbo spisat, seveda s zagotovilom, da boš ti in cela družina menjala zavarovalnico, če se stvar ne reši tebi v prid.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To mar 16, 2010 1:31 pm

Ja u teh časih so zavarovalnice ful začele mutit glede teh škod. Mislm da si naredu napako ker si pelju avto na triglav na cenitev, mislm da bi blo bolš če bi pelu nekam to popravt k majo pogodbo s Triglavom, bi blo mn komplikacij pa letanja pa zajebavanja. Upam da rešiš težavo čimbolš zate, pa da od njih čimveč izvlečeš.

LP

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To mar 16, 2010 1:33 pm

Sicer sem edini v družini pri njih, ampak to sem že mel prej v načrtu iti na zaj na Mariborsko zavarovalnico.

Napisali so na podlagi fotografij in dokumentov. Nevem kaj so mislili z dokumenti. Če pa je cenilec pogledal avto, pa ni nič zinil takrat se mi ne zdi fer, da zdaj naknadno pošiljajo to. Pa avto je bil 100% na parkirišči podrsan. Po dolgem času hočem skoristit, če že imam avto zavarovan na parkingu, pol pa nož v hrbet. Saj nisem vsaki dan pri njih. :?

Pa verjetno nebom nič rešil brez odvetnika, ne?

@Suljo20, saj avto gre na popravilo k ličarju, ki ima pogodbo z zavarovalnicami. Ampak cenitev pa moraš nareti pri cenilcu. Sej nisem hotel denarja s tega vlečt, ampak da mi popravijo škodo. :(

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To mar 16, 2010 1:58 pm

Odvisno kak tip si. Če ti ni nerodno pojdi v poslovalnico in zagalami, kaj se grejo ipd.
Sicer pa k odvetniku.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To mar 16, 2010 2:05 pm

z g. Jugom se da dosti dogovorit (vsaj take so moje izkušnje). Če ti ni cenil on avta bi ga jaz na tvojem mestu vprašal, kakšno funkcijo imajo pri njih cenilci, po mojem mnenju, če je on tebi takrat rekel (kar ti verjetno je), kje boste avto popravljali in je odobril popravavilo, si ti s tem zaključil. Ko sem mel jaz pizdrarijo z avtom mi je 3/4 tako cenil g. Jug, felne pa še nekaj drobnarij pa so mi rekli po cenitvi da bo on potrdil in naj počakam dokler me ne pokliče.

Glede na to da si avte prodajal tak veš kak potekajo stvari glede odvetnikov. Plačaš cel kup stroškov in taks (ki bodo verjetno dosegle popravilo), na koncu pa bo še njihova verzija obveljala. Probaj se dogovorit z njim.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To mar 16, 2010 2:08 pm

jebene zavarovalnice.... ko treba plačat imajo vedno nek alibi
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To mar 16, 2010 2:13 pm

Lumpy, v vsakem primeru pa sporoči, karkoli se že bo izcimilo iz tega. Da ne bo ostala tema pohabljena, kot že ene par drugih.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To mar 16, 2010 2:45 pm

brat mel podoben primer, imel je celo policijski zapisnik, vendar na njem ni posebaj pisalo da je škoda nastala zaradi drugega avtomobila in na to se je zavarovalnica nanašala. pri cenilcu ni blo tut nič omenjeno, je normalno ocenil ipd... šlo je enako za triglav..

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To mar 16, 2010 5:03 pm

Bom javil, kaj bo nastalo s tega.

Pogovarjal sem se že z ličarjem, da mi je povedal ceno. Nekje 260€ me bo prišlo popravilo blatnika in popravilo odbijača. Ker če bom na lastne stroške moral, potem nebom kupoval odbijača novega, ker trenutno ni denarja za take hece. Sicer je počen zgoraj, mislim pa da se ga bo dalo porihtat tak.

Dadek, vprašal me ni noben, kje bom popravljal. Jaz sem izpolnil zahtevek, v tem času je cenilec pogledal in poslikal avto, naredil zapisnik, kaj zamenjat in kaj popravit ter pobarvat in je blo zaključeno. Na koncu sem jim dal vedet še, da se bo avto popravljal in da nočem denarja, ko sem ga vprašal in se pač norega naredil, če grem s tem zapisnikom h kleparju/ličarju. Je rekel ja. Sem rekel, dalje pa potem on dela z vami in je rekel ja.
To je blo to, pa sem odšel. Dobro da ima ličar gužvo in da še ni naročil odbijača, ker sem včeraj bil tam, da je pogledal avto. Ker bi mi blo slabo od stroškov.

Zdaj pa sem še šel h kolegu, bivšemu sodelavcu, ki dela na eurotaxih in z zavarovalnicami, da bo na podlagi teh mojih papirjev najprej še on probal poizvedet, kaj se da rešit.
Ker sem tak tip, da se ne znam mirno pogovarjat. Prvih 5min še, potem pa bi galamo delal tam. Kar verjetno tudi bom moral.

Bom javil kaj bo, čeprav slutim, da bo denarnica lažja za 300€.

Zavrnitev plačila stroškov pa mi je poslal njihov pravnik. Tak da niti nevem, na koga se dret tam na zavarovalnici.

@Kukec, kako pa je brat porihtal potem?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To mar 16, 2010 6:13 pm

Jaz bi poklical g. Juga osebno na tvojem mestu, ful kultiviran človek. Se da pogovorit z njim (sej veš kake pizdarije sem mel vse glede avta pred časom, pa smo vse rešli, da je bilo ok.. zdaj sem sicer na ZM pa še bolj glede vsega komplicirajo)..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 16, 2010 6:52 pm

kolk mam jst izkušenj, triglav še najmanj komplicira...
vse zrihtav vedno, men in mojim v familiji...

res pa da nimam vsak let 10x prispevkov...

pa tud agent pa avtoličar je reku da za te majhne zneke do 1000€ ne komplicirajo..

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To mar 16, 2010 7:15 pm

Dadek, pa je ta g.Jug cenilec ali kdo je to? Ker verjetno si z nobenim cenilcem več kaj dost ne morem zdaj pomagat, če so si pravniki njihovi to zmislili, da ni poškodba od drugega avta. Na podlagi slik na umazanem avtu (vsi vemo, kakšno vreme je bilo) bo nekdo težko tam na pamet mi govoril. Pral pa nisem avta, da nebi dokazov dol spral ali pa kake barve drugega avta.

Tud jaz nimam vsako leto 10 vlog za zavarovalnico. Enkrat na 2 leti imam kakšno šipo zaradi kamna. Poleg tega pa sem zdaj prvo leto na triglavski zavarovalnici. Ali res nimajo denarja, pa tistemu, ki se mu je kaj zgodilo ne izplačajo, nategunom pa vsako leto kakšen AO+ v več tisoč eur zneskih izplačujejo ali kaj. Nevem, ne znam si razložit.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To mar 16, 2010 7:21 pm

@Lumpy_
poslali sta se 2 pritožbi in ni nič pomagalo,
1. so odgovorili da ni bilo sledov barve na odbičajču,
2. pa da policija ni navedla vzroka poškodbe...
vglavnem kr nekaj, pa je bilo v škodnem primeru samo barvanje odbijača
Bili pa so enako problemi s tem mariborskim cenilcem triglava.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To mar 16, 2010 7:29 pm

Samo zakaj ni cenilec že takoj povedal tam, da to nebo šlo in konec. Ne pa da človek, pristojen in kao usposobljen za ugotavljanje teh zadev napiše popravilo, potem pa en dipl uni bla bla bla na podlagi slik usranega avta od soli in svinjarije napiše, da to pa nebo šlo. Tam bi mi lahko oni že v faco povedal, da mu kaj ne paše ali pa da ne vidi dobro, pa bi šel jaz avto oprat. :evil: Pa ugotavljali smo s kolegi, da je moral biti kombi glede na višino poškodbe in pa črn odbijač oz. nelakiran.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To mar 16, 2010 7:36 pm

nevem na podlagi česa res to določajo, v "mojem" primeru je blo vse identično.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To mar 16, 2010 8:18 pm

Lumpy jaz mislim da če bi tak naredo kot sem ti reko,da bi policajace poklical in bi mel zapisnik, ti zaj nebi nič težili. Vsaj mislim si tak.

Me pa niti malo ne čudi da se ti to dogaja pri zavarovalnici Triglav. Delajo vedno probleme ko je treba kako škodo krit ali pa izplačat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To mar 16, 2010 8:41 pm

Nauk zgodbe, poklicati zmeraj policijo. Dokazno breme je sedaj na tebi.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To mar 16, 2010 8:49 pm

A cenilec še mi je sam rekel, ko sem klical tja, da policaji tak nebodo prišli, ker ni znanega storilca oz. povzročitelja in da naj pridem kar tja, da se naredi cenitev. Res mi je :lol: že vse skupaj. Bomo vidli, kaj se da naredit. Če ne pa mi naj vrnejo denar za H kombinacijo, če jo brezveze plačujem, pa v cajtnge jih bom dal. Me pač boli patak. Pa prekinem zavarovanje, pa grem drugam.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov