Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Vožnja brez vozniškega izpita-roza knjižice

Napisal/-a Mindflash Po apr 12, 2010 12:05 pm

Torej, danes sem imel eno zanimivo situacijo. Ustavila me je patrulja zaradi kontrole prometa in takrat sem seveda ugotovil, da izpita nimam pri sebi ampak v drugem avtu. Vse lepo in prav, policistu dam prometno dovoljenje in osebno izkaznico, da bo preveril podatke. Po 15min pride policist nazaj do avta in začne gledati v notranjost. Nato prosi da naj izstopim, da si še bolj ogleda. Nato me začne spraševati kakšen menjalnik ima moj avto. Jaz: "Ročni, 6-stopenjski". On: "Iz evidence je razvidno, da imate izpit samo za osebno vozilo z AVTOMATSKIM menjalnikom". To ni res, pri 14 letih sem šel delat izpit za H kategorijo z avtomatikom (torej imam H kategorijo z opombo 79. avtomatik), izpit za avto pa sem seveda opravil s Cliotom, ki je imel ročni menjalnik. Ko sem mu razložil to situacijo je še enkrat šel preverit in nato prišel do mene z odgovorom: "Iz naše evidence ni mogoče preveriti ali ta podatek drži ali ne." (ali se opomba 79. nanaša na B ali na H kategorijo) No po kakšne pol ure me je le spustil in rekel, da bodo dodatno preverili in če dobim domov obvestilo sledi kazen, če ne dobim nič je vse uredu. Sedaj pa me zanima če je kakšna možnost, da dobim kazen? Očitno so s temi kategorijami naredili tako zmešnjavo, da se še sami ne znajdejo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po apr 12, 2010 12:18 pm

A ni H kategorija za kolesa z motorjem? Tile naši policajčki so res eni... :roll:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 12, 2010 12:40 pm

OK, če ne gre za prvoaprilsko šalo, malce pomešano v koledarju: Kaj za v.... pomeni izpit za vozilo z avtomatskim menjalnikom???!!!??? In če je organ (beri: policist) "ugotovil" iz evidence, da imaš samo izpit H kategorije, torej za kolo z motorjem, zakaj pogleduje v avtomobil :?: :!: :?: , kakšen menjalnik ima?!?!?!

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Po apr 12, 2010 12:48 pm

Če jst tole prav zastopim, pod razred H - avtomatski menjalnik spadajo tudi avti, ki ne presegajo 50km/h. Ima bratranec enega in vem da ima avtomatski menjalnik, vozil pa se je še preden je naredil izpit pri 18 letih.

Nisem pa čisto prepričan, da je to razred H.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 12, 2010 12:53 pm

scottie je napisal/-a:Če jst tole prav zastopim, pod razred H - avtomatski menjalnik spadajo tudi avti, ki ne presegajo 50km/h. Ima bratranec enega in vem da ima avtomatski menjalnik, vozil pa se je še preden je naredil izpit pri 18 letih.

Nisem pa čisto prepričan, da je to razred H.

Res je! Na to opcijo sem povsem pozabil - Aixam in podobni ( http://www.aixam.si/aixam-city.php ), katere se dejansko lahko vozi s H kategorijo tudi že pri 14 letih. Se posipam s pepelom ter korigiram zgornjo izjavo.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Napisal/-a Mindflash Po apr 12, 2010 5:07 pm

Na žalost ni prvoaprilska šala, čeprav je tudi meni delovalo smešno. Ne, tu sploh ne gre za Aixame in podobne ampak normalno osebno vozilo... obstaja opcija, da delaš praktični del izpita z avtomobilom, ki ima avtomatski menjalnik... to pa se ti zabeleži v izpit. Tako kot za H kategorijo... če delaš z npr. 4ko imaš H kategorijo, če delaš z avtomatikom imaš H kategorijo z opombo, da lahko voziš samo avtomatike. Potrditev tega kar govorim: http://instruktor-b-kategorije.6te.net/b-kategorija.htm (desni spodnji kot)

Skratka imam B kategorijo, pred sedmimi leti pa sem delal H kategorijo s frčotom. Tudi meni ni jasno kaj pomeni "iz naše evidence ni razvidno...", ker bi tak podatek pa ja morali imet!

Sploh pa ne vem kaj mi gleda po avtu, glede na to da je imel mojo prometno v roki, kjer ma vse podatke o avtu...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po apr 12, 2010 5:18 pm

Lahko ti napiše kazen za vožnjo brez izpita (ampak kot vem, bi moral to narediti na terenu), drugače pa ni kazni oz. posebnega dovoljenja za vozilo z avtomatskim menjalnikom :) Nič bat ;)
Obstajajo nekateri policisti, ki pač mislijo, da lahko kar povprek pišejo kazni ... nekemu tujemu vozniko tovornjaka so napisali kazen, za ne nošenje čelade :evil:

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Po apr 12, 2010 5:32 pm

Osebi, ki opravi praktični del vozniškega izpita na vozilu z avtomatskim menjalnikom, se to zabeleži v vozniško dovoljenje. Z vozniškim dovoljenjem s tako opombo se sme voziti samo vozila z avtomatskim menjalnikom.

Saj niso resni, to pa prvic slisim;)))
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po apr 12, 2010 5:45 pm

Hahaha :lol:

Če imaš izpit kategorije B se ne rabiš nič sekirat ker neboš dobil nobene kazni - dobil bi lahko kazen za to ker nisi imel izpita pri sebi.
Če pa ti voziš avtomatik ali ročni pa resnično nima veze :lol: :lol:

Mi je pa resnično smešno tole.. in skoraj ne vrjamem, ampak ok :D :bonk

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po apr 12, 2010 5:47 pm

Obstajajo nekateri policisti, ki pač mislijo, da lahko kar povprek pišejo kazni ... nekemu tujemu vozniko tovornjaka so napisali kazen, za ne nošenje čelade
:lol: :lol: :lol: :):):)

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Napisal/-a Mindflash Po apr 12, 2010 5:56 pm

Kaj ni po novem zakonu itak tako, da ti ga ni treba nositi s sabo? http://www.varnostvprometu.org/ZVCP_brosura1.pdf Vsaj tukaj nič ne piše o tem.

Sicer bi pa tut tistih 20€ požrl zaradi tega ker nisem mel izpita s sabo. :-P

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po apr 12, 2010 8:30 pm

To je že dolgo tako v zakonu, če opravljaš izpitom z avtomatikom, lahko voziš samo avtomatika, če pa z ročnim pa lahko vziš oba tipa menjalnika,ne glede na kategorijo. Je pa to precej redko, za avtomatika se odločijo predvsem osebe z telesnimi ali drugačnimi omejitvami, ki so drugače zdravsveno sposobni za udeležbo v prometu....
Je pa v prometni glupo ker ni točno zapisano, k kateri kategorii spada "avtomatik" pa naši vsevedni policisti..... :roll:

V glavnem se pa nimaš kaj bat, ker mora v evidenci točno pisat kam spada avtomatik, če ne drugje morajo imeti na avto šoli še shranjeno s čim si vozil...... je pač policaj hotel imeti svojih 5 minut, da ni bil mogoče oni iz "slovenija ima talent" , pa je nad tabo stresal jezo :?: :!: :lol:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po apr 12, 2010 8:37 pm

domen_ je napisal/-a:
Obstajajo nekateri policisti, ki pač mislijo, da lahko kar povprek pišejo kazni ... nekemu tujemu vozniko tovornjaka so napisali kazen, za ne nošenje čelade
:lol: :lol: :lol: :):):)

Ja je mel moj oče tak primer, ko je ustavu voznika tovornjaka ... ta je začel preklinjat in se jezit, da kako pa njega tolkrat ustavijo ...
... pa je pokazu listek mojmu očetu ... pa se je sam smejat začel ... pol sta pa skupaj s voznikom stvar uredila :) ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Napisal/-a Mindflash To apr 13, 2010 8:33 am

Ma ne, saj ni deloval nič jezen, je postopek pravil povsem korektno. Se mu je pa videlo, da ga je to kar malo zmedlo, ker ni vedel kaj narediti. :D

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! To apr 13, 2010 1:00 pm

Mindflash je napisal/-a:Kaj ni po novem zakonu itak tako, da ti ga ni treba nositi s sabo?
Tudi mene to zanima, ker večkrat sedem v različne avtomobile in včasih preprosto pozabim vzet vozniško dovoljenje iz prejšnega avtomobila.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To apr 13, 2010 1:15 pm

mislim da je nagrada 80€ ce si brez :)
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To apr 13, 2010 1:37 pm

Če nimaš izpita zraven oz. dokumentov karkršnihkoli je nagrada 40€ oziroma 20€ v 16dneh.

lp
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To apr 13, 2010 7:45 pm

kaj vi ne nosite denarnic in dokumentov v njih? al vse puščate doma in knjižico zatikate za sedeže, denar po mečkate po petih žepih?ne bit ko moja baba, pol pa en teden iskat kje je vozniška :lol: :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To apr 13, 2010 8:12 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:kaj vi ne nosite denarnic in dokumentov v njih? al vse puščate doma in knjižico zatikate za sedeže, denar po mečkate po petih žepih?ne bit ko moja baba, pol pa en teden iskat kje je vozniška :lol: :roll:

Ne, ker ne želim zgubit vozniške... nočem kartice met pa fertik :lol:

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To apr 13, 2010 8:20 pm

Pa sej ne rabiš kartice, jaz mam roza knjižico v denarnici pa pika.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov