Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

ris
Nov uporabnik

Dars vrne denar za vinjeto, če odjavim avto?

Napisal/-a ris Pe jun 11, 2010 11:05 pm

Avto z vinjeto bom odjavil iz prometa. Ali je kakšna možnost, da dobim povrnjen denar za vinjeto bez da bi kupil novo vinjeto? Ker na novem avtu že imam vinjeto (nalepil prejšnji lastnik).

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Pe jun 11, 2010 11:14 pm

Pomojem je tudi to možno.

http://www.dars.si/Dokumenti/Izdaja_nad ... e_260.aspx
Maš spodej še obrazec, ki ga lahko pošlješ ali neseš osebno na Dars tle u Lj.

Pač odjava vozila iz prometa, pa za novo vozilo si si kao kupu že novo, ker nisi mogu čakat tulk časa da ti novo pošljejo :)

Povračilo vrednosti nakupa nadomestne vinjete lahko cestninski zavezanec zahteva od Darsa v primeru, da sam kupi nadomestno vinjeto. V tem primeru mora kupiti istovrstno vinjeto kot je bila tista, ki jo nadomešča (letno vinjeto, če nadomešča letno vinjeto in polletno v primeru, da nadomešča polletno vinjeto).

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant So jun 12, 2010 6:14 pm

Odjava vozila ni dovolj. Potrebno je potrdilo o uničenju vozila.

vse informacije na: http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/Nacini_placevanja_cestnine/Vozila_pod_3500_kg/Vinjeta/Izdaja_nadomestne_vinjete_260.aspx
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So jun 12, 2010 6:24 pm

Če bi bla odjava domov bi pol drugi ko bi ga prjavo spet mel vinjeto in bi iz ene dobo čudežno 2
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So jun 12, 2010 6:30 pm

odgovor darsa izpred enega meseca:
Spoštovani,

Glede na trenutno veljavno zakonodajo je nadomestno vinjeto možno dobiti na podlagi odjave vozila iz evidence registriranih vozil, izpolnjene in podpisane vloge ter predložitvi odstranjene vinjete. Četudi zakonodaja navaja odjavo in izbris, slednjega ni mogoče razbrati iz uradnih evidenc tako, da je trenutno dovolj le odjava vozila iz evidence.

V obratovalnem času lahko na sedežu Cestninsko uporabniškega centra v Ljubljani dobite vinjeto takoj, ko se preverijo dejanski podatki o lastniku in odjavi vozila (če podatkov ni mogoče preverjati, vam vinjeto pošljemo naslednji dan po pošti).

Lepo pozdravljeni,

DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, d. d.
CUC - cestninski uporabniški center
Grič 54, 1000 Ljubljana
Tel. +386/1/518 8 364, Fax. +386/1/ 518 8 305
brezplačni telefon 080 15 03
web: www.dars.si
podpis

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 So jun 12, 2010 7:03 pm

mihant je napisal/-a:Odjava vozila ni dovolj. Potrebno je potrdilo o uničenju vozila.

vse informacije na: http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/Nacini_placevanja_cestnine/Vozila_pod_3500_kg/Vinjeta/Izdaja_nadomestne_vinjete_260.aspx

Js sm dal odjavljeno prometno in račun iz amzs-ja pol urce po odjavi in sm takoj dobil nadomestno vinjeto. Isto je naredu cimer zadnjič.

dejcc je napisal/-a:Če bi bla odjava domov bi pol drugi ko bi ga prjavo spet mel vinjeto in bi iz ene dobo čudežno 2

Mal preberi preden pišeš. Piše, da vrneš vinjeto in dobiš drugo. Oz, da vrneš vinjeto in dobiš, zato ker si si kupil drugo vrnjen sorazmerni del.

ris
Nov uporabnik

Napisal/-a ris Pe jun 18, 2010 2:18 pm

Ker ni možno dobiti denarja razen če imaš ravno kakšen svež račun, sem vložil obrazec za nadomestno vinjeto in priložil ostanke dol spraskane vinjete. Tako sem v parih dneh dobil po pošti novo vinjeto 2010. Prodam. :)

ris
Nov uporabnik

Napisal/-a ris So jun 19, 2010 10:07 pm

Hm, imam vinjeto (dobil kot ndomestno), pa ne vem kaj naj z njo. Sem objavil oglas na Bolhi, pa so mi oglas izbrisali, češ da so dobili opozorilo, da prodaja brez posebnega dovoljenja ni dovoljena. Podlo. V Zakonu o javnih cestah, ki opredeljuje uporabo vinjet, nisem nikjer zasledil kakšnega podobnega določila, da to ni dovoljeno...
Saj bi raje videl, da bi mi DARS vrnil denar za vinjeto z odjavljenega vozila, ampak očitno se na vse kriplje trudijo, da bi prodali čim več vinjet, ne glede na to, kaj je pravično...

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 So jun 19, 2010 11:19 pm

Še zdej visi na bolhi oglas že potekle austrijske vinjete, pa nobenga nč ne moti...
Je pa res, da so se tiste ponarejene slovenske tudi na bolhi prodajale :)

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 So jun 19, 2010 11:32 pm

Dars vrne denar za vinjeto, če menjaš steklo, vendar moraš imeti račun, da vidijo da si res menjal.Vrnejo tudi denar, če daš avto v razgradnjo (odpad).Če ga naprej prodaš, ali pa samo odjaviš avto iz prometa, pa ne!

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Re: Dars vrne denar za vinjeto, če odjavim avto?

Napisal/-a hp6715s Če feb 20, 2014 6:52 pm

Prodajam malo vreden avto, ki ima novo letno vinjeto. Pri prodaji avta pa sigurno ne bom iztržil toliko več. kot je vredna vinjeta. Poleg tega pa nov avto, ki sem ga zaaral nima vinjete. Kaj storiti? Je torej dovolj če:
- odjavim avto, spraskam vinjeto in jo z računom vred pošljem na DARS
- kupim novo vinjeto in jim pošljem tudi račun nove vinjete??

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Če feb 20, 2014 7:11 pm

Previdno odlepis vinjeto dol in prilepis na nov avto. Preverjeno, potrebujes samo fen

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Če feb 20, 2014 7:15 pm

s fenom vsako leto spravljam dol staro in še nikoli ni šla tako lepo dol, da bi ostala cela. Ne vem ali zadeve ne segrejem dovolj al kaj?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če feb 20, 2014 7:56 pm

Nimaš občutka, tako kot jaz. To modro vinjeto mi je pretekli petek na lokalcu kolega pred očmi s šipe potegnil. Brez kakršnega koli ogrevanja. Vinjeta je bila intaktna.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Če feb 20, 2014 8:11 pm

Verjetno še najbolj strokovno z vinjeto opravijo kakšni mojstri, ki temnijo stekla, ipd. 8)

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Če feb 20, 2014 8:41 pm

Jaz sem to naredil lani maja, ko je partnerka kupila drug avto. Sem mislil, da bo zahtevno, pa je šlo komot. Vzel sem fen in novo rezilo olfa noža.Treba je samo postopno in nima biti kaj

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Če feb 20, 2014 9:54 pm

Treba je dobro segreti (industrijski fen je primernejši od tistega, ki ga jemljete ženam/puncam). Pa obvezno sveža klinca, ne da je bil z njo že 10x pucan štedilnik. Ko sem delal pri rentacaru sem jih odstranil ogromno, vedno brez problema, vzet si moraš čas in imeti malo občutka, pa gre.
Slika

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Če feb 20, 2014 10:40 pm

Če se kdo javi naslednji teden mu dam 10 € in dam za pivo, ne bi rad reskiral nove vinjete :) Ali se jo da normalno nato začasno za nekaj dni nalepit na tisto folijo, ki pride zraven vinjete, preden se jo nalepi na drug avto?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če feb 20, 2014 11:05 pm

hp6715s je napisal/-a:Če se kdo javi naslednji teden mu dam 10 € in dam za pivo, ne bi rad reskiral nove vinjete :) Ali se jo da normalno nato začasno za nekaj dni nalepit na tisto folijo, ki pride zraven vinjete, preden se jo nalepi na drug avto?

Hmmm, nevem, ampak sumim, da ne bo nihče tega šel delat izven "profi" termina. Je le 100€ tukaj v igri. Si ziher, da ne bi bilo najboljše prek DARS-a to naredit?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če feb 20, 2014 11:53 pm

...če bo kupec po nekaj dneh reg. avto jo ne dobiš, najbolje da neseš dol vinjeto, odjavljen prometno in zahtevaš novo, če pa pošlješ čakaš 2 tedna v tem času ap nov kupec reg. avto pa si v minusu.

Svojo modro sem dobil brez fena dol, cela in nč se ni strgal.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov