Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Pluvanje (upam da ne sam z moje strani)po NEKATERIH polcajih

Napisal/-a Schkorc Po nov 03, 2003 2:54 am

V MB imate zelo prijazne policaje! No ja, baje so tako prijazni samo za tiste voznike, ki niso iz oklice MB. Brez zamere za dokaj obsežn raport. Prosm za nasvete kakih stručkotov kot so bimmer in ostali.

Se je že komu nardil? Prideš iz lokala, greš na parkirišče do svojega avta. Tam vidiš dva policaja, ki hodita okol avta. (sej res, da sem nazadn k sem bil tist večer na parkplacu pozabu izklopt neonke pa žmigavce, sam vseen) In ona dva men, če je avto moj. Hiter premislek (avto je čist na podnu, pa kr vlke felge, pa temne šipe, pa kr solidn rorček zadi, pa brisalc na sred šipe, pa kr dost šroko nalepko nad šipo, pa kot omenjeno neonke)- se prav vaba za polcaje, po premisleku (glede na to, da mam večino stvari homologiranih) odgovorim, da je avto moj. Ona dva men, da jim naj dam vozniško pa prometno?? (A to ona dva lahk zahtevata od mene na parkplacu???) No, ker nisem hotu met nobenih problemov, sem jima zahtevano nič hudega sluteč izročil. Seveda prvo kar je blo, da nej zaklenem svoj avto in grem do njihovega službenega, do marice. S kolegom sva naredila zahtevano. Nakar se je začelo. Eden od policistov mi začne "si frajer a?" jst njega nazaj sam butast gledam. On ponovno če sm frajer, jst lepo nazaj, da nisem. On men, če mam preveč dnarja????? Mislim halooo. Pol pa drugi začne, da mi bota vzela prometno. Zakaj že (noben ni zahtevu homologacijskega kartončka). Povem, da imam vse stvari homologirane in začnem mahati z homologacijsem kartončkom. In onadva mene ful grdo, ker mi kao nč ne morta. In že uleti prvi: prej smo vas vidli k ste divjali. Jst pa sem bil od 23h do 4:45 v lokalu, in mu to tudi povem. In on začne naj mu povem kdo je vozu avto. Ker ga seveda (ne da bi jst vedu) noben ni vozu mu nisem mogu povedat. In tako se je začelo 40k sit, boš povedu kdo je vozu, enak odgovor, da nihče, +15k sit, spet opazka, da sem frajer, pa še +15k sit, ker sem hotu vprašat zakaj mi pišejo kazen, vmes me še vpraša, če bom prjavu krajo avta, ker se je en ziher vozu z avtom (sam pr seb sem gledu svoj avto pa mu mislu rečt da jst vidm avto, pa če ga on ne...) kolega k je bil zravn hoče vprašat za kaj se gre in ga na hitro odslovita, da nima kaj zraven bit. Potem me še vprašata kje sem zaposlen odgovor nikjer je stal še dodatnih +10k sit. Po njunih izračunih je to naneslo 90k sit, nakar sta zahtevala podpis. Tega jima pač nisem mogel podpisati in sem vzel dokumente ter plačilni nalog ter odšel.

A je komu kej jasno?????? A zdej se bomo šli tiste fore iz filmov k pridejo kao polcaji do tebe pa ti reče da maš razbito luč, pa ti jo on pred faco razbije?????? Mislim pa kva vse si lohk dovolijo policaji, in kake pravice imam jst kot navaden smrtnik???? Pritožba itak koraka v bližnje proti pošti. Sam kake možnosti ma moja beseda proti dvema policajoma, katerima pač zelo nisem bil všeč???

Doma sem pregledu ZVCP kazen sem dobil po 106. členu 11. odstavek 3. zveza 40k sit (baje sem prevozu rdečo o kteri nč ne vem), 2. kršitev po 34. členu 3. odstavek 1.zveza kjer bi naj prehiteval v križišču 15k sit (?????), naslednja kršitev je bila po 109. členu 4. odstavek 1. zveza, kjer naj bi kakor jst razumem pravilnik, ignoriral znake policista 10 k sit (?????) Zanimivo se mi zdi da sem bil v prvih dveh kršitvah po njihovem voznik jaz v tretji pa sem bil, kot sem označen po pravilniku: drugi udeleženec, pri tem se lahko "zahvalim" polcistoma saj bi v nasprotnem primeru kot voznik namesto 10k sit plačal 40k sit za ta prekršek!!!!!. in še zadnji prekršek, ki ga nikakor ne morem razvozlati po 110. členu 7. odstavka 4. zveze kjer naj bi bil ovira na cesti????? 15k sit (????????) Skupaj po mojih izračunih 80 k sit po njunih 90k sit.

Kva čem nardit????? Čeprov me je zlo raz...il tole, mi mal prpa dela glede tele položnce, oz. pritožbe, ker zdejle mam možnost plačati polovico se prav 45 oziroma 40k sit, če pa pošljem pritožbo, kar jo (skor) v vsakem primeru bom, pa polno 80-90k sit. Kar se dinarja tiče raj plačam sam pol, ker ga nimam lih tolk, da bom plačeval šolanje policistov za nekako neuspešno šolanje (tist kar se seštevanja tiče) - Brez zamere bimmer pa še kdo, če sem ga užalu, tole je letel na točno konreten primer. Itak, da nisem nč kriv, sam mislim, da mi ne bo nč kej ratal s pritožbo, ker imajo policaji nekak "vedno" prav. Ma kdo kakšno idejo razen te k se men pojavlja v sanjah (ena dobra pukša, za pod noge- kak bi lepo plesala).

Če ma kdo kej pojma o tem nej pove, vnaprej se zahvaljujem za vse odgovore.

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Po nov 03, 2003 8:13 am

Nevem kako naj ti pomagam, na tvojem mestu bi pa celotno zgodbico povedal medijem - kaksen casopis al podobno.
Made in Japan

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Po nov 03, 2003 8:31 am

če veš da nisi nič kriv in imaš kakšno pričo, ki te je videla v omenjenem času v lokalu, (natakrica, redarji), piši pritožbo, sam na koncu bo spet stvar sodnika kako bo odločil, dobro da nisi še pihal in ti bi še to obesli gor? Drugače pa nimam besed sploh!
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po nov 03, 2003 8:39 am

kot praviš je bil kolega zraven in on ti je priča vsekakor napiši pritožbo,...
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Po nov 03, 2003 9:03 am

So te slikali, ko si peljal skozi rdeco? NE???? Haha pol nimajo v rokah nic bi rekla!!! Na podlagi domnev pa ne morejo nicesar napisat!!!!!!!!!!!!!!!! Kar pa vseeno ne bi bilo nic cudnega pri nas v SLO!

Prasci policijski!!!!!!!!! Dovolijo si lahko marsikaj. Ko je kolega rekel policistki, ko ga je ustavla, da je dobra p*****a in bi jo najraje nategnu (se opravicujem izrazom), mu je takoj prbila 30k SIT - za zalitev uradne osebe....no pol se pa j***, ce se lahko!!

Pritozbo napisi takoj, ko dobis poloznico na dom....ce sploh! Mislim, da tudi obvestilo medijem ne bi skodilo!!!!!!

Uporabniški avatar
toti
Novinec

Napisal/-a toti Po nov 03, 2003 9:18 am

Sigurno sta bla kaka mlada policaja ka sta komi tisto "Šolo" spacala pol se pa takole izživljajo nad vsakim ki jima pride pred nos!!!!! Se mi zdi kako bi se pogovarjala če bi iz lokala pršla kaka bejba v minici!!!

Pa brez zamere poštenim policajem ka jih hvala bogu še neki obstaja!!!

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po nov 03, 2003 9:23 am

Na kratko: PRITOŽBA in TOŽBA!!!

G-4S

Napisal/-a G-4S Po nov 03, 2003 9:46 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 03, 2003 12:46 pm

Obvesti medije! 100% morš to nardit. Če je pol od tega res!

Moja dogodivščina!!!
Včerej (nedelja) gremo zgodej zutrej na hrvaško. Pridemo ob 7h na mejni prehod, en avto pred mano - moji prijatlji - subaru legacy, normalno pride skoz. Pridem js: vozniško in prometno ustreli še preden se avto ustavi!
Pravi a so luči pržgane. Povem, da se sploh ne dajo izklopit... Nazaj butne: odgovarjejte samo z DA ali NE!
Naprej vpraša če vem koliko je omejitev v naselju. Pravim 50. On reče: In koliko si TI vozil!!! Js sm bil čist u šoku in pol sekunde premišljujem in rečem, da se ne spomnim samo verjetno tam od 50 do 60. On - a pa si prepričan? Jst JA, ane.
Drkov me je 5 minut na prazna j***a! Ne da se mi opisovat več, je še ene par stvari. Mulc je bil pod 25 let.

Ceu dan sm razmišlov o tem, kako bi mu zlomil vrat! Mulc je bil zgleda prejšnji dan na strelskih vajah in je bil še dons ves vesel.
Slika

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Po nov 03, 2003 1:03 pm

Ma ti mladi policaji mislijo da so boga za jajce prijeli ko končajo toto šolo in pol mislijo da lahko vsakega v glavo jebejo!!!
Me ne sta zadnič tud dva policaja ustavla in eden mi je začel nabijat da je full elergičen če ma gdo zatemnjene šipe kr neve kaj se not v avtu dogaja!!Mislim ej...budale...pa to sta me vstavla zvečer ko je bila že tema in mi pribije tako za šipe!!!

LP!!!

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Po nov 03, 2003 1:07 pm

Aja Schkorc!!
Vsekakor pritožba in v časopis s tako zadevo!!
Ma lahko da sploh nista vidla podobnega avta ko je delo pi**rije in sta bila samo fauš!!!
Saj veten FAUŠIJA UBIJA!!!!

LP!!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po nov 03, 2003 3:10 pm

Schkorc, kaj naj recem. Upam da se meni kaj takega ne zgodi. Pri nas so res uvidevni. Samo za kaj takega, pa res ....mislim....nimam besed. Tako se ne dela. G-4S ti je lepo napisal. Glede kaksnega medija se pa tudi sam strinjam. Kako pa recimo, tisti ko ste kaj pisali na medij, storis tole.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po nov 03, 2003 6:55 pm

Odgovor G-4Sa je na mestu! Stori kar ti je rekel! Torej vsekakor pritožba.

Če pritožba ne uspe imaš možnost upravnega spora! Tam si boš pač najel odvetnika, ki te bo opral vseh sumov. Ker imaš najbrž še kakšno pričo, ki te je videla v lokalu, tako da na kraju domnevnih prekrškov res nisi mogu bit ti.
Mogoče bi bil na mestu tudi obisk PP iz katere prihajata policista in pogovor s policistovim nadrejenim! Včasih se zadeva reši že tam.

Good luck
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Po nov 03, 2003 7:02 pm

Tamara je napisal/-a:Prasci policijski!!!!!!!!! Dovolijo si lahko marsikaj. Ko je kolega rekel policistki, ko ga je ustavla, da je dobra p*****a in bi jo najraje nategnu (se opravicujem izrazom), mu je takoj prbila 30k SIT - za zalitev uradne osebe....no pol se pa j***, ce se lahko!!

Zakon o prekrških zoper javni red in mir, člen 11/2
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Po nov 03, 2003 8:13 pm

Ne morem več vrjet vsem temu...ali se vse to izmišljujete ali pa so policaji v SLO res dotalni ZAFU*ANCI, DE*ILI in UMSKO ZAOSTALI OSEBKI :?: :?: :?:
MEDIJI MEDIJI in še enkrat MEDIJI...pokličin na komercialne kanale...tam so pripravljeni poročat o teh svinjarijah!!!

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

baron
Novinec

Napisal/-a baron Če nov 06, 2003 5:25 pm

BiMMER je napisal/-a:Odgovor G-4Sa je na mestu! Stori kar ti je rekel! Torej vsekakor pritožba.

Če pritožba ne uspe imaš možnost upravnega spora! Tam si boš pač najel odvetnika, ki te bo opral vseh sumov. Ker imaš najbrž še kakšno pričo, ki te je videla v lokalu, tako da na kraju domnevnih prekrškov res nisi mogu bit ti.
Mogoče bi bil na mestu tudi obisk PP iz katere prihajata policista in pogovor s policistovim nadrejenim! Včasih se zadeva reši že tam.

Good luck

Vrana vrani očesa ne iskljuje. :?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če nov 06, 2003 6:08 pm

baron je napisal/-a:
Vrana vrani očesa ne iskljuje. :?

Kaj hočeš povedat???
Jst imam zelo veliko za povedat čez NEzakonito delovanje državnih organov, pa naj bo to policija ali kakšen drug organ!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Če nov 06, 2003 7:05 pm

Po njunih izračunih je to naneslo 90k sit, nakar sta zahtevala podpis. Tega jima pač nisem mogel podpisati in sem vzel dokumente ter plačilni nalog ter odšel.

Glede na to, da jima nisi podpisal, lahko da bo pritožba uspešna.

Mene so tko nategnli, k sem se isto zjutri ob 5h odpravu iz kluba in sem zapeljal po svoji običajni poti na ulci, kjer se je (pomoje zarad premal parkingov) spremenila signalizacija in je to postala enosmerna ulca. Valda sem šu u kontra smer. :roll: Po isti poti za mano prpi*di plavo-beli golf. OK, ustavmo, dobro jutro, dobro jutro... prav men uniformirani mladenič " A se kej radi po enosmernih ulcah vozte?" :shock: sem imel na koncu jezika, da približen tok k po dvosmernih, pa sem raj bil prijazen "Oprostite, ne razumem, a sem kej narobe naredu?" Odg.:"Ja tmle je zdej enosmerna... A je blo tud kej alkohola?" spet :shock: "Ja lihkar sem s kolegom, k je mel rojsn dan spil pivo." "Kolk cajta nazaj je pa blo to?" ..."Hm, kaj pa vem, lihkar, kakšne 10 minut mogoce..." :? ..."Khm, boste stopu z mano na preizkus." :evil: No, pol jest pihnem, umes mi on razlaga za enosmerno, en me iz avta skoz kliče po priimku in mi razlaga o postopku, test pol valda pokaže 0,7, itak, jest pol spet zmeden :shock: "Ja, kaj pa zdej?" "Nč, tle puste avto, al pa nej punca pele, pa to podpište." Kr neki. No pol sem valda dubu zapisnik, in je model ful naložu not enih bučk, naprimer "je bilo v zraku čutiti močan vonj po alkoholu" :x , k da bi res celo noč šnopc seku, pol pa še za volan... NOPE, NOT ME, you a**hole! Uglavnem u zraku je blo čutit sam to, da sem podpisu, da se strinjam z ugotovljenim in on je lah pol pisu kar mu je sedl, sodnica je to tud upoštevala - ker sem podpisu! Uglavnem 48 K SIT in 2 piki, nobene možnosti za plačat sam pol zneska, direkt položnca v pošto.

Tko, da zdej obvezno taxi, če ga kej sekamo.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 06, 2003 8:48 pm

Pa dajte nastopit mogoce malo bolj ostro. Oziroma ne ostro mal bolj pogumno. Se je meni isto zgodilo. Preden sem registriral da pred mano stojijo policaji je bilo verjetno ze prekasno. Vozil sem po mojem misljenju okrog 65km/h vsekakor pa cez omejitev ki je bila 50km/h. Seveda ob voznji proti marici upam da sem zabremzal prej ampak temu ni bilao tako. Sicer pa pomoje takrat sploh niso merili hitrosti.
P : dober vecer
X : dober vecer
P : prometno in voznisko
X : moment
P : je bilo kaj alkohola
X : ja
P : koliko
X 1 pivo ( v resnici sta bila dva )
P : koliko casa nazaj
X : moment ( cekiram na racunalniku ) priblizno 45min nazaj.
P : samo iz avtomobila zaudarja po vecjem stevilu ( yeah wright, si mislim )
X : ja se gremo probat da ne bo sedaj kaksne dileme
Policaj gleda prometno, gleda voznisko, ne ve kaj bi. Spet nekaj jamra glede alkohola. Seveda sem spet pritrdil da " Komot "
P : a obvezna oprem je vsa
X : ja
P : lahko pokazete
X : ja ja, komot
Odprem pritljaznik, se hocem stegniti v globino, da bi vzel ven zadevo kjer imam vse notri od odvezne opreme, pa je bil kar zadovoljen pa se sploh nic nisem vzel ven. Samo da je zagledal tisto vrecko.
P : vredu je, srecno voznjo, lahko noc
x : lahko noc

Pa se niso taki bavbavi :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če nov 06, 2003 9:25 pm

Ti še jst opišem eno srečanje s policajem na štajerskem konci;
P: Preverjamo varnost v prometu
X:OK
P: Prometno pa vozniško prosim
X: Ni problema - mu dam papirje
P: oprema je vsa?
X: stopim ven odprem prtljažnik in mu pokažem opremo
P: začne štet knoflce - Vseh 10 je se nasmehne tadrugmu policaju.
X: pospravim vso opremo in se vsedem v avto
P: Kej alkohola
X: Ne - ga ne pijem že 5 let - je blo takrat preveč - pa še res ga že 5 let ne pijem več
P: Ampak iz vašega avta zaudarja
X: čisto mirno sem izjavil pa vseeno kasiral 20.000 sit zaradi žaljenja uradne osebe:
DOKLER NISTE VI PRIŠLI NI NIČ ZAUDARJALO!!!
P: tole bo pa kazen - jst pa u smeh in on mi napiše pildek za 20k sit - v 8h dneh samo 10k, jst pa veselo nasmejano nadaljujem pot.

LP
Nebivedu
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov