Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Radar Hrvaška

Napisal/-a tdk Po avg 16, 2010 7:31 am

Evo...ena zanimiva zgodba izpred dveh dni.

Se vračamo z dopusta v soboto;AC Zagreb- Varaždin.Pred cestninsko postajo SV.Helena je omejitev 50km/h;vozim prehitro;naenkrat stopi na cesto policist in me ustavi.Prosi vozniško in potni list;pogleda,nakar mi pove naj stopim iz avta in grem do policijskega vozila,kjer sedi policistka z ročnim radarjem.Pokaže mi,da me je na razdalji 223 m ujela pri hitrosti 97km/h,omejitev je 50km/h.
Si mislim,sedaj sem pa res naj....
Prijazno povem policistoma,da sem kriv,se ne prepiram in omenim,če se da kaj zmeniti...pravi,da je za omenjeno prekoračitev kazen med 400 in 1000euri.
Zatem me vpraša,će rabim potrdilo o plačani kazni;pravim,da ne....nakar pravi,naj dam 40 eur,pa je vse OK;pa naj nikjer nikomur ne povem o tem....plačal sem 40eur pa adijo...

lp tdk

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Po avg 16, 2010 7:41 am

Jaoj joj tile naši tovariši sosedje so še vedno v teksasu. Tudi meni se je že pripetilo podobno, samo da so mene toliko časa maltretirali s tisim sodnikom za prekrške, da ko sem pristal sta pa kar samadva rekla, če se da kaj dogovorit....

Prekršek pa je bil, da sem prehitel pred menoj vozeče vozilo, ki je pri omejitvi 70 vozilo 45, ko pa je zagledal policiste pa je zmanjšal na 35....ko se ga na ravnini prehitel....sem jih zagledal prepozno in evo....Seveda je meril z radarjem a prekoračitve ni bilo. Je pa potem našel, da sem nevarno prehiteval...WTF?

Skratka...Teksas...

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Po avg 16, 2010 7:42 am

Nič novega :)

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po avg 16, 2010 9:07 am

Ko so videli, da se ne misliš prepirat, so te pustili na miru. Če bi pa kaj hotel težit, bi jih pa dobil... ;) Imam že obojestranske izkušnje glede tega.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po avg 16, 2010 9:22 am

mene je ustavu na poti iz karlovca ko sem telefoniral (bil je na motorju) in vse kar sem se lahko zmenu je blo to da mi ni blo treba it € v kune menat. sem reku da me je punca klicala da more nujno nekam it pa je samo reku: "kažite ji da vas je skupo koštala :lol: " (70€)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po avg 16, 2010 9:42 am

Bodi srečen, da si se lahko zmenil, kot si se. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po avg 16, 2010 9:46 am

Slicker je napisal/-a:mene je ustavu na poti iz karlovca ko sem telefoniral (bil je na motorju) in vse kar sem se lahko zmenu je blo to da mi ni blo treba it € v kune menat. sem reku da me je punca klicala da more nujno nekam it pa je samo reku: "kažite ji da vas je skupo koštala :lol: " (70€)

:lol:

sam maš drago punco ni kaj... :lol:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po avg 16, 2010 10:05 am

Bodi vesel da si jo poceni odnesel v imenu dobrososedskih odnosov.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po avg 16, 2010 10:10 am

INFINITI je napisal/-a:Bodi vesel da si jo poceni odnesel v imenu dobrososedskih odnosov.

al pa je zbiral denar za darilo za lubico.. 8)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po avg 16, 2010 10:14 am

INFINITI je napisal/-a:Bodi vesel da si jo poceni odnesel v imenu dobrososedskih odnosov.

x2 :) pa ne tega pisat na forum :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez Po avg 16, 2010 12:09 pm

Me zanima, če imajo naši sosedi tudi take posrečene zgodbice za praviti po srečanju z našimi policisti :)
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Radar Hrvaška

Napisal/-a ban Po avg 16, 2010 12:16 pm

tdk je napisal/-a:Evo...ena zanimiva zgodba izpred dveh dni.

Se vračamo z dopusta v soboto;AC Zagreb- Varaždin.Pred cestninsko postajo SV.Helena je omejitev 50km/h;vozim prehitro;naenkrat stopi na cesto policist in me ustavi.Prosi vozniško in potni list;pogleda,nakar mi pove naj stopim iz avta in grem do policijskega vozila,kjer sedi policistka z ročnim radarjem.Pokaže mi,da me je na razdalji 223 m ujela pri hitrosti 97km/h,omejitev je 50km/h.
Si mislim,sedaj sem pa res naj....
Prijazno povem policistoma,da sem kriv,se ne prepiram in omenim,če se da kaj zmeniti...pravi,da je za omenjeno prekoračitev kazen med 400 in 1000euri.
Zatem me vpraša,će rabim potrdilo o plačani kazni;pravim,da ne....nakar pravi,naj dam 40 eur,pa je vse OK;pa naj nikjer nikomur ne povem o tem....plačal sem 40eur pa adijo...

lp tdk

Klasika. Tam dol je vedno dobro met posebej pripravljenih par 10€ za policaje.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Po avg 16, 2010 12:22 pm

@shadez
lepa :D

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Po avg 16, 2010 12:30 pm

ma_hi je napisal/-a:Nič novega :)
Jep.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr avg 18, 2010 12:34 pm

Jest sem pogruntal eno stvar, ce mene ustavijo ko imam slovenski priimek nemorem nikakor mimo kazni (kazen za voznjo brez pasu). Ko pa kolega ustavijo taisti policisti na hrvaskem pa ocitno ker se pise grgič pride cez z opominom in to ze ene 2x .. :)
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po avg 23, 2010 11:20 pm

Shadez je napisal/-a:Me zanima, če imajo naši sosedi tudi take posrečene zgodbice za praviti po srečanju z našimi policisti :)

lahko bi ti jih jaz naštel kr nekaj :arrow: samo problem je ta, da pri nas 40 eur ni nič; tujemu kamionistu za "dober dan" spuknejo od 100 navzgor.....

SymonSays
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a SymonSays To avg 24, 2010 10:05 am

Jst mam pa eno zelo lepo izkušnjo. Pred 3 tedni smo s kolegi šli na krk in ko smo se ob 2h zjutraj vračali preko Buzeta v Portorož, nas je ravno na koncu Buzeta ustavila patrulja. Ker je ravno 200m pred tablo ravnina pa še v dolino, sem v 5i. brez gasa počasi prekoraču 50kmh. ko sem zagledal rdečo lučko, je blo že krepko čez 70kmh. Policaj pa s tako neizmerno prijaznostjo "izvinite, kontrola, mogu li dobit vozačku...". Jst čist šokiran po pa tipo pride nazaj me spet vljudno vpraša al sm kej pil in če bom pihal. Itak nisem nič pil, tko da pihnem 0 in tipo reče hvala in adijo. Al ni pogrutnal, da sm šou prehitro, ker je čudno, ker je prov tista dolinca res ful osvetljena al pa se me je pa usmilil, ker sm biu trezen. Nekaj respekta so si povrnili v mojih očeh.

lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 24, 2010 10:07 am

Mene tudi niso nikoli sekirali. Če sem bil prijazen, sem tudi dobil nazaj prijaznost. V 90% pa smo se zmenili da ni sploh bilo kazni :) -Seveda niso bili neki ful hudi prekrški.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 24, 2010 10:33 am

SymonSays je napisal/-a:Jst mam pa eno zelo lepo izkušnjo. Pred 3 tedni smo s kolegi šli na krk in ko smo se ob 2h zjutraj vračali preko Buzeta v Portorož, nas je ravno na koncu Buzeta ustavila patrulja. Ker je ravno 200m pred tablo ravnina pa še v dolino, sem v 5i. brez gasa počasi prekoraču 50kmh. ko sem zagledal rdečo lučko, je blo že krepko čez 70kmh. Policaj pa s tako neizmerno prijaznostjo "izvinite, kontrola, mogu li dobit vozačku...". Jst čist šokiran po pa tipo pride nazaj me spet vljudno vpraša al sm kej pil in če bom pihal. Itak nisem nič pil, tko da pihnem 0 in tipo reče hvala in adijo. Al ni pogrutnal, da sm šou prehitro, ker je čudno, ker je prov tista dolinca res ful osvetljena al pa se me je pa usmilil, ker sm biu trezen. Nekaj respekta so si povrnili v mojih očeh.

lp

OFF: Verjetno je reku oprostite, ker izvinite je srbska beseda. Na hrvaškem se takih besed, kot so izvinite, kafa, hleb, fuzbal... raje izogibajte, nekateri znajo bit zaradi tega zelo nestrpni. Bolje da nekomu kaj pojasnujete v slovenčini kot v polomljeni srbo-hrvaščini. ;)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To avg 24, 2010 11:14 am

ban je napisal/-a:
SymonSays je napisal/-a:Jst mam pa eno zelo lepo izkušnjo. Pred 3 tedni smo s kolegi šli na krk in ko smo se ob 2h zjutraj vračali preko Buzeta v Portorož, nas je ravno na koncu Buzeta ustavila patrulja. Ker je ravno 200m pred tablo ravnina pa še v dolino, sem v 5i. brez gasa počasi prekoraču 50kmh. ko sem zagledal rdečo lučko, je blo že krepko čez 70kmh. Policaj pa s tako neizmerno prijaznostjo "izvinite, kontrola, mogu li dobit vozačku...". Jst čist šokiran po pa tipo pride nazaj me spet vljudno vpraša al sm kej pil in če bom pihal. Itak nisem nič pil, tko da pihnem 0 in tipo reče hvala in adijo. Al ni pogrutnal, da sm šou prehitro, ker je čudno, ker je prov tista dolinca res ful osvetljena al pa se me je pa usmilil, ker sm biu trezen. Nekaj respekta so si povrnili v mojih očeh.

lp

OFF: Verjetno je reku oprostite, ker izvinite je srbska beseda. Na hrvaškem se takih besed, kot so izvinite, kafa, hleb, fuzbal... raje izogibajte, nekateri znajo bit zaradi tega zelo nestrpni. Bolje da nekomu kaj pojasnujete v slovenčini kot v polomljeni srbo-hrvaščini. ;)

Se motiš. Izvinite je hrvaška beseda. Drugače pa je nestrpnost proti srbom manjša kot proti slovencem (sodeč po javnomnenjskih raziskavah).
"this is so euro its asian" by Sam B.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov