Slicker je napisal/-a:mene je ustavu na poti iz karlovca ko sem telefoniral (bil je na motorju) in vse kar sem se lahko zmenu je blo to da mi ni blo treba it € v kune menat. sem reku da me je punca klicala da more nujno nekam it pa je samo reku: "kažite ji da vas je skupo koštala" (70€)
tdk je napisal/-a:Evo...ena zanimiva zgodba izpred dveh dni.
Se vračamo z dopusta v soboto;AC Zagreb- Varaždin.Pred cestninsko postajo SV.Helena je omejitev 50km/h;vozim prehitro;naenkrat stopi na cesto policist in me ustavi.Prosi vozniško in potni list;pogleda,nakar mi pove naj stopim iz avta in grem do policijskega vozila,kjer sedi policistka z ročnim radarjem.Pokaže mi,da me je na razdalji 223 m ujela pri hitrosti 97km/h,omejitev je 50km/h.
Si mislim,sedaj sem pa res naj....
Prijazno povem policistoma,da sem kriv,se ne prepiram in omenim,če se da kaj zmeniti...pravi,da je za omenjeno prekoračitev kazen med 400 in 1000euri.
Zatem me vpraša,će rabim potrdilo o plačani kazni;pravim,da ne....nakar pravi,naj dam 40 eur,pa je vse OK;pa naj nikjer nikomur ne povem o tem....plačal sem 40eur pa adijo...
lp tdk
SymonSays je napisal/-a:Jst mam pa eno zelo lepo izkušnjo. Pred 3 tedni smo s kolegi šli na krk in ko smo se ob 2h zjutraj vračali preko Buzeta v Portorož, nas je ravno na koncu Buzeta ustavila patrulja. Ker je ravno 200m pred tablo ravnina pa še v dolino, sem v 5i. brez gasa počasi prekoraču 50kmh. ko sem zagledal rdečo lučko, je blo že krepko čez 70kmh. Policaj pa s tako neizmerno prijaznostjo "izvinite, kontrola, mogu li dobit vozačku...". Jst čist šokiran po pa tipo pride nazaj me spet vljudno vpraša al sm kej pil in če bom pihal. Itak nisem nič pil, tko da pihnem 0 in tipo reče hvala in adijo. Al ni pogrutnal, da sm šou prehitro, ker je čudno, ker je prov tista dolinca res ful osvetljena al pa se me je pa usmilil, ker sm biu trezen. Nekaj respekta so si povrnili v mojih očeh.
lp
ban je napisal/-a:SymonSays je napisal/-a:Jst mam pa eno zelo lepo izkušnjo. Pred 3 tedni smo s kolegi šli na krk in ko smo se ob 2h zjutraj vračali preko Buzeta v Portorož, nas je ravno na koncu Buzeta ustavila patrulja. Ker je ravno 200m pred tablo ravnina pa še v dolino, sem v 5i. brez gasa počasi prekoraču 50kmh. ko sem zagledal rdečo lučko, je blo že krepko čez 70kmh. Policaj pa s tako neizmerno prijaznostjo "izvinite, kontrola, mogu li dobit vozačku...". Jst čist šokiran po pa tipo pride nazaj me spet vljudno vpraša al sm kej pil in če bom pihal. Itak nisem nič pil, tko da pihnem 0 in tipo reče hvala in adijo. Al ni pogrutnal, da sm šou prehitro, ker je čudno, ker je prov tista dolinca res ful osvetljena al pa se me je pa usmilil, ker sm biu trezen. Nekaj respekta so si povrnili v mojih očeh.
lp
OFF: Verjetno je reku oprostite, ker izvinite je srbska beseda. Na hrvaškem se takih besed, kot so izvinite, kafa, hleb, fuzbal... raje izogibajte, nekateri znajo bit zaradi tega zelo nestrpni. Bolje da nekomu kaj pojasnujete v slovenčini kot v polomljeni srbo-hrvaščini.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov