Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

alc
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Verižno trčenje na AC

Napisal/-a alc To jan 25, 2011 4:15 pm

Bil sem udeležen v verižnem trčenju v grosuplju 27 10 2010 in sicer eden med zadjimi.
Glede na to da je bila gosta megla in stoječa vozila spredaj verjamem da to ni bila krivda voznikov ampak darsa ker ni bilo nobenih posebnih opozorilnih označb in kolikor vem po zakonu na avtocesti ni dovoljeno voziti počaneje kot 60kmh
torej osebno se ne čutim odgovornega ker res v tem primeru ni bilo kaj narediti. sam nimam podatkov od drugih udeležencev ker verjmem da bi v tem primeru bilo potrebno narediti skupno tožbo.
kje in na koga se lahko obrnem za pravno pomoč v tem primeru?
in kaj pravite vi?

Danes sem namreč dobil obvestilo o prekršku in naj bi napisal izjavo (ki sem jo itak že podal takrat) ni pa nujno.
kako delovati v tej situaciji? ker dejansko policija ki je spisala tak predlog o prekršku je debilna (oprostite na izrazu) ker ni upoštevala dejstev da je bila cesta ledena da je bila ekstremna situacija in jo je nemogoče obravnavati z neprilagojeno hitrostjo in vsem bla bla bla ki sodi zdraven, in itak ta zakon uporabljajo ker izgleda da drugega ne poznajo ali pa je prevelik problem pobrskat po ZVCP
hvala za mnenja napotke izkušnje...

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Re: Verižno trčenje na AC

Napisal/-a gusti85 To jan 25, 2011 4:35 pm

A neprilagojeno hitrost so ti napisali al kaj? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
3x hura za naše miličnike ... hip hip ...

alc
Nov uporabnik

Napisal/-a alc To jan 25, 2011 4:58 pm

gusti85 je napisal/-a:A neprilagojeno hitrost so ti napisali al kaj? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
3x hura za naše miličnike ... hip hip ...

ja ja dobri so pa veš kok jih je bilo...
dobesedno je napisano tako:
pri obravnavanju prekrška ZVCP-1 30/5-2 v zvezi 234. členom ZVCP-1 bla bla bla je prekrškovni organ... ugotovil da so izpolnjeni pogoji za izvedbo postopka o prekršku zaradi: HTROST IN NAČIN VOŽNJE NI PRILAGODIL LASTNOSTIM IN STANJU CESTE TER PREGLEDNOSTI NA NJEJ, GOSTOTI IN DRUGIM ZNAČILNOSTIM PROMETA IN VREMENSKIM RAZMERAM, TER POVZROČIL PROMETNO NESREČO....
VROČENO PO POŠTI...
od 36 vozil če se ne motim sem bil ene 4 ali 5i na koncu na srečo me je odbilo na odstavni pas če ne verjetno v tisti gajbici nebi preživeu ... ampak po zaključkih naših nedošolanih policajev potem nebi bil jaz povzročitelj nesreče...
in kako naj grem počasneje na AC kjer je minimalna dovoljena hitrost 60km/h?

a ma kdo kakšen konstruktiven predlog?
hvala
lp

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To jan 25, 2011 4:59 pm

Zadeva bo verjetno zelo trda in težka.
Moje mnenje je,da boste lažje karkoli dosegli,če vas bo več;torej med seboj povezani udeleženci te nesreče s sposobnim(i) odvetniki.Individualna tožba in zahteva pravice bo verjetno brez efekta;in pa celotno zadevo dat v medije,ki lahko tudi precej pomagajo pri korektnosti in hitrosti postopka ter konca le-tega.Imena voznikov in ostalih udeležencev nesreče menim,da se da dobit.
Vztrajat in na vse načine probat,drugače ne bo nič...
O tem kar je policija spisala pa res ne bi...ni smešno,je bolj žalostno!

lp tdk

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jan 25, 2011 5:22 pm

Meni se zdi, da si zasluži kazen za neprilagojeno hitrost. Da se je zabil je moral vozit prehitro glede na vidljivost. Če vidiš samo 30m pred sabo v megli valda ne boš vozil 100 kmh mar ne?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To jan 25, 2011 5:29 pm

Še danes pokliči na Svet na kanalu A in Žurnal24 in Slovenske novice. ti trije so najbolj brani in senzaciolistični!

Preko medijev se lahko udeleženci skupaj povežete in kaj naredite

pa pohiti, kuj železo dokler je še vroče :!:

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To jan 25, 2011 5:34 pm

mislim, da dars tukaj nima kaj dosti, oni so na tablah imeli napis megla in to je z njihove strani tudi vse kar lahko naredijo, kot sem razumel folk naj bi bil ta odsek pogosto meglen in tudi hitrost 60 kmh ni prava, vožnjo moraš prilagoditi razmeram na cesti...tako ,da če je prvi skoraj ustavil na počasnem pasu in ste se potem vsi zaleteli vanj je krivda z vaše strani seveda z neprilagojeno hitrostjo...na žalost tako pač je...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

alc
Nov uporabnik

Napisal/-a alc To jan 25, 2011 5:46 pm

Blinder je napisal/-a:Meni se zdi, da si zasluži kazen za neprilagojeno hitrost. Da se je zabil je moral vozit prehitro glede na vidljivost. Če vidiš samo 30m pred sabo v megli valda ne boš vozil 100 kmh mar ne?

Pogelj sitacija je bila takšna da je bila megla in vidljivost ene 100m ali še manj potem pa kot odsekano s eje toliko zgostila da ni bilo videti več kot deset m če ne manj in če se pelješ po tem odseku AC od trebnjega do grosuplja ni niti enega opozorila za meglo ali kaj podobnega
po zakonu je pa dars dolžan obvestiti o nevarnostih in itak ima zavarovano AC sam kaj ko na tak način mi ne prispevamo v blagajno voluharjem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 25, 2011 5:49 pm

Zdej je pa dars kriv, ker so se uni pred tabo v meglo, v kateri niso vidl še svojga nosa na frisu, pripeljali 200+km/h, pol pa na polno zabremzali, da ste se jim je potem 30+ avtomobilov v rit nalimalo :roll: Če se misliš na koga spravt, se spravi na une pred tabo...al pa na samega sebe. Dejstvo je, da vsak normaln šofer prilagodi hitrost, če vidi da je pred njim megleni zid.

(Pa da ne bo kdo kaj spet: Ne, nisem bil na kraju nesreče tisti dan....sem pa isti dan, le par ur kasneje doživel isto situacijo (tak gosta megla, da tut sredinske črte nisem vidu) na AC, pa ni bilo nobene nesreče, čeprav se nas je v meglo pripeljalo vsaj 20 vozil. Pa ni bilo tut nikjer nič označeno da gre za kakšno meglo).

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To jan 25, 2011 5:59 pm

To je dejansko situacija, ko js ne vem kaj bi naredil. Verjetno bi vse štiri žmigavce vklopil, hitrost bi pa spustil tudi pod 60km/h, če bi bilo treba. Ampak čisto se pa verjetno ne bi ustavil, to bi se mi zdelo zaradi možnega naleta prenevarno. Če bi se pred mano naenkrat pojavil nek avto bi pa parkrat pohupal - pa ne zaradi tega spredaj, ampak zato da bi drugi slišali, da je neka izredna situacija (če že videti ne morejo).

alc je napisal/-a:Pogelj sitacija je bila takšna da je bila megla in vidljivost ene 100m ali še manj potem pa kot odsekano s eje toliko zgostila da ni bilo videti več kot deset m če ne manj in če se pelješ po tem odseku AC od trebnjega do grosuplja ni niti enega opozorila za meglo ali kaj podobnega
S kakšno hitrostjo si pa pripeljal?

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To jan 25, 2011 6:11 pm

TOYOTA je napisal/-a:oni so na tablah imeli napis megla in to je z njihove strani tudi vse kar lahko naredijo

Kake table neki?!? Opozorilni znak pozor, pogosta megla čez 150-250 metrov ne obstaja, elektronskih tabel na dolenski avto cesti ni. Razen če so stali z svojim kamijončkom na odstavnem pasu in imeli napis za meglo, tega pa tudi še nisem videl nikjer. Lahko pa bi narisali na tla tise pikce za meglo, po katerih bi razbral koliko je trenutna max. hitrost (na hrvaškem in v avstriji imajo to... ).

Sicer pa za avtorja teme upam da ima dokaz da je bilo cestišče ledeno...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To jan 25, 2011 6:16 pm

Zdaj že rabite znake da je megla ? A megla ni očitna ?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jan 25, 2011 6:24 pm

haha, zdej so pa itak vsi najbolj pametni, kako bi kdo moral prilagajat svojo vožnjo. ja, ja pametnjakoviči, k nardite 10.000 kilometrov v celem letu do 2km oddaljenega šihta pa 200m do štacune. ne pametovat, če situacije niste doživeli, lepo prosim, z vsem spoštovanjem do udeležencev v tej nesreči.

če je še taka situacija na avtocesti, se ne moreš kar ustavit na nulo, posebno ne v taki vidljivosti, o krivdi je težko razpredat..., če bi bilo tako enostavno, verjetno nebi bilo na kupu toliko avtomobilov, kaj menite???

@alc:
svetujem, da nardiš javni poziv, torej preko najbolj poslušanih/gledanih/branih medijev vsem udeležencem te nesreče, najdi dobro pravno zastopstvo in išči svoje pravice.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ To jan 25, 2011 6:30 pm

C4V4L13R je napisal/-a:ne pametovat, če situacije niste doživeli, lepo prosim, z vsem spoštovanjem do udeležencev v tej nesreči.
Lahko se zgodi vsakomur in nič ni narobe če o tem že kdaj premišljuje.

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 To jan 25, 2011 6:38 pm

C4V4L13R je napisal/-a:haha, zdej so pa itak vsi najbolj pametni, kako bi kdo moral prilagajat svojo vožnjo. ja, ja pametnjakoviči, k nardite 10.000 kilometrov v celem letu do 2km oddaljenega šihta pa 200m do štacune. ne pametovat, če situacije niste doživeli, lepo prosim, z vsem spoštovanjem do udeležencev v tej nesreči.

če je še taka situacija na avtocesti, se ne moreš kar ustavit na nulo, posebno ne v taki vidljivosti, o krivdi je težko razpredat..., če bi bilo tako enostavno, verjetno nebi bilo na kupu toliko avtomobilov, kaj menite???

@alc:
svetujem, da nardiš javni poziv, torej preko najbolj poslušanih/gledanih/branih medijev vsem udeležencem te nesreče, najdi dobro pravno zastopstvo in išči svoje pravice.

je pa tak da vsega ne tišet na dars, policist pa opravlja svojo dolžnost in če je po členu da ti napise kazen ti jo je moral

sem se v nemčiji nalepo s kombijem na tovornjak, na cesti je blo 20 snega in zdaj naj grem nekoga tožit ker se nisem manj kot 120 pelo.

ne pa rečt da ni blo po radiju da je megla ker se današnji radiji že derejo če kateri ogorek ven vrže

je pa res da ni prijetno če se to zgodi

aja 100.000 km v nemčiji v 6 mesecih da ne govorit da se nekateri ne vozimo.

lp
Zadnjič spremenil seicento 2, dne To jan 25, 2011 6:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To jan 25, 2011 6:40 pm

C4V4L13R je napisal/-a:haha, zdej so pa itak vsi najbolj pametni, kako bi kdo moral prilagajat svojo vožnjo. ja, ja pametnjakoviči, k nardite 10.000 kilometrov v celem letu do 2km oddaljenega šihta pa 200m do štacune. ne pametovat, če situacije niste doživeli, lepo prosim, z vsem spoštovanjem do udeležencev v tej nesreči.

@alc:

x2!!

lp tdk

alc
Nov uporabnik

Napisal/-a alc To jan 25, 2011 6:43 pm

domen_ je napisal/-a:S kakšno hitrostjo si pa pripeljal?

težko je točno vedet več kot 80kmh itak da ni šlo(ker je itak bila megla ze prej) potem ko sm vidu zid sem zmanjšau ampak takoj ko sem prišeu v meglo na razdalji mogoče 10m sam verjetno tudi manj pa vidim ustavljen avto seveda na bremzo ampak po ledu veš kako gre...
anyhow glupo se mi vidi da polisiti napišejo takšno bedarijo kot da so praktičen del šolanja prešpricali ali sp ap priučeni policisti z zidarsko šolo kaj ja z vem... in to brez da upoštevajo ali vsej omenijo dejansko situacijo ki je bila res specifična in je res težko rečt kaj je prav in kaj ne sam v tem primeru se res ne čutim krivega za nič ampak nasprotno ..

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To jan 25, 2011 7:36 pm

seicento 2 je napisal/-a:ne pa rečt da ni blo po radiju da je megla ker se današnji radiji že derejo če kateri ogorek ven vrže

Ni vsaka radijska postaja ažurna, kaj šele da ima vsaka opozorila na obvestila, torej je možno obvestila preslišat. Sicer pa, nekdo bi moral odgovarjat, če je bil res led na cesti.

alc
Nov uporabnik

Napisal/-a alc To jan 25, 2011 8:10 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Ni vsaka radijska postaja ažurna, kaj šele da ima vsaka opozorila na obvestila, torej je možno obvestila preslišat. Sicer pa, nekdo bi moral odgovarjat, če je bil res led na cesti.

Led je nemogoče dokazat sem že slišau za primer ko je bila nesreča zaradi leda celo policisti so potleh padali ko so delali ogled pa nakoncu je voznik biu kriv zaradi neprilagojene hitrosti
podobno se dogaja z našimi nekvalitetnimi asfalti na nekaterih odsekih

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ To jan 25, 2011 8:18 pm

alc je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:Ni vsaka radijska postaja ažurna, kaj šele da ima vsaka opozorila na obvestila, torej je možno obvestila preslišat. Sicer pa, nekdo bi moral odgovarjat, če je bil res led na cesti.

Led je nemogoče dokazat sem že slišau za primer ko je bila nesreča zaradi leda celo policisti so potleh padali ko so delali ogled pa nakoncu je voznik biu kriv zaradi neprilagojene hitrosti
podobno se dogaja z našimi nekvalitetnimi asfalti na nekaterih odsekih
Hm, morda se motim ampak zdi se mi, da če je led bi policisti to morali poslikati? No če oni niso (kar bi bilo malo čudno) je pa zagotovo kateri od udeležencev.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost