Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Ko sra*** ni dovolj

Napisal/-a MRV Pe okt 19, 2012 8:44 am

Ojla

Da vam povem, kaj se mi je zgodilo v prešnjih dneh. Kakšno leto nazaj sem bil v Celju in dobil kazen zanapačno parkiranje. Položnico sem plačal in sm mislil da bo vse v redu. Dobim včeraj na dom, da položnica ni bila pravočasno plačana in da če je ne plačam v celoti bodo izterjali. WTF si mislim, kličem na redarstvo in samo še večji WTF. Položnica je bila plačana pravočasno, a nakazilo na račun so dobili 2 dni kasneje. Zaradi teh 2 dneh se oni bunijo, da ni bilo pravočasno plačano in zahtevajo razliko.
SVAŠTA!!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Ko sra*** ni dovolj

Napisal/-a _furby_ Pe okt 19, 2012 8:51 am

isto se je zgodilo meni. sicer bi moral kazen poravnati moj sef. in po cca. pol leta dobim posto, da ni bilo poravnano in ce ne placam v dolocenem roku, da mi blokirajo racun itd.

na koncu smo ugotovili, da je bila ista zgodba kot pri tebi. zakljucek ... sef placal se drugo polovico (celotno kazen)
turbo inside

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe okt 19, 2012 9:02 am

FAAAAAKKKK!!!! pa to si prav zmišljujejo! furby, kje se ti je to zgodilo? v kp?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 19, 2012 9:06 am

kazen sem dobil z sezani, placano je bilo v enem selu zraven kopra. ni pa bila od redarstva kazen, ampak od policije (ampak isti k***).

je bla pa toliko nizka, da se sefu ni dalo ubadat z pritozbami in jo je raje placal
turbo inside

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Pe okt 19, 2012 9:12 am

Če imaš kje spravljeno potrdilo o plačilu, se pritoži.
Sam bi sprva poskusil poklicati in poslati npr po faxu, da ni potrebno takoj pisati pritožbe.
Če pa nimaš potrdila potem so te pač nategnili in boš moral plačati.
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe okt 19, 2012 9:16 am

Upam, da še imaš odrezek od položnice, gor se vidi datum in celo ura plačila. Ostalo pa tebe ne zanima kdaj so oni dobil nakazano na svoj TRR.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe okt 19, 2012 10:18 am

imam odrezke in sem jim to tudi povedal, a očitno jih ne zanima.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe okt 19, 2012 10:20 am

ban je napisal/-a:Upam, da še imaš odrezek od položnice, gor se vidi datum in celo ura plačila. Ostalo pa tebe ne zanima kdaj so oni dobil nakazano na svoj TRR.

Točno to. Na položnici je točno definiran ROK PLAČILA in ne rok prejetja sredstev na njihov račun. Pošlji jim pritožbo (poslano s povratnico) ter kopijo odrezka položnice.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe okt 19, 2012 11:12 am

chan je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Upam, da še imaš odrezek od položnice, gor se vidi datum in celo ura plačila. Ostalo pa tebe ne zanima kdaj so oni dobil nakazano na svoj TRR.

Točno to. Na položnici je točno definiran ROK PLAČILA in ne rok prejetja sredstev na njihov račun. Pošlji jim pritožbo (poslano s povratnico) ter kopijo odrezka položnice.

2X ker nevem zakaj bi moral ti plačevati druge "politično imenovane" napake
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 19, 2012 11:33 am

Kje si plačal položnico?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe okt 19, 2012 1:44 pm

sej nima veze kje sem jo plačal. plačana je bila v soboto. NJIH NE ZANIMA ČE SI JO TI PRAVOČANO PLAČAL! štekate to?

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Pe okt 19, 2012 3:39 pm

Potem ti pa ne preostane drugega kot pa, da jih pošlješ v 3 pisane marjetice :lol:
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe okt 19, 2012 3:40 pm

Ti pa se ne daj in naj zacnejo ŠTEKAT,da si jo ti pravocasno placal.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe okt 19, 2012 4:20 pm

ja, bi jim moral pridet osebno da sta moj prijatelja "kalaš" in "nikov" zelo jezna. pa tudi kolega reper TNT je rekel da so bo pripeljal z C4 razložit zadevo :)

plačal bom in jim napisal pritožbo. ko pa bom imel pot mimo celja, se bom pri njih ustavil in jim razložil da moja volna je črne barve in ne bele. obrit kot en tepec pa ne mislim hodit na okoli.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe okt 19, 2012 4:39 pm

Sicer bom OFF ampak res mi ni jasno, da se nekateri še vedno slepite, da je v naši državi vse v redu in ne spregledate, da nas vse na vsakem koraku dobesedno kradejo. :roll:

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Pe okt 19, 2012 5:00 pm

Rok plačila je kdaj si ti plačal ne pa kdaj so oni prejeli. Ne vem, meni bi verjetno film počil, če bi me tko je*ali.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe okt 19, 2012 5:48 pm

To sem mel jaz podoben primer ko sem plačal položnico od zavarovanja od avta in po skoraj 4 mesecih sem dobil opomin, da ni plačano :shock: :shock: WTF??
Sreča, da vedno shranim odrezke od plačane položnice. Poklical sem na zavarovalnico in jim prijazno razložil, da sem plačal to in da mi skenslajo opomin.
Una ženska tam na telefonu je rekla, da se opravičuje za napako in da bodo uredili.
Naslednji mesec sem dobil opomin druge stopnje...popizdil čist. :huh:
Tokrat sem se pritožil svojemu zavarovalnemu agentu, ki mi je priznal, da jih je na zavarovalnici nekaj jebal program, ki pošilja položnice. :roll:
Dal mi je interno cifro od tiste pisarne. Poklical sem jih in spet razložil vse, kje sem plačal, datum in da jim lahko pošljem kopijo plačane položnice, bla bla...
No na koncu so končno popravili svojo zmoto.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe okt 19, 2012 5:52 pm

ne ne, ne štekate :) plačal sem v 7 dneh, a takrat je bila ravno sobota in oni so dobili na račun 2 dni kasneje. denar je prišel na račun izven roka ne pa da nisem plačal v roku.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe okt 19, 2012 6:28 pm

MRV je napisal/-a:ne ne, ne štekate :) plačal sem v 7 dneh, a takrat je bila ravno sobota in oni so dobili na račun 2 dni kasneje. denar je prišel na račun izven roka ne pa da nisem plačal v roku.

Ja žal je tako, da se šteje od trenutka, ko gre plačilo naprej. Ker sobota ni plačilni dan je naslednji plačilni že ponedeljek in kjerkoli boš gledal so šla sredstva iz tvoje ga računa dol šele v ponedeljek in takrat pomeni, da si plačal. Če je torej ta ponedeljek izven roka pol se lahko žal žališ samo na sončno upravo, ker v vsakem primeru nimaš prav.

Velja pa to za vse zadeve od plačila položnic, davkov itd - zato je s plačilom dobro bit previden in plačat raje kakšen dan prej kot pa čist na koncu.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe okt 19, 2012 7:00 pm

BBoss je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:ne ne, ne štekate :) plačal sem v 7 dneh, a takrat je bila ravno sobota in oni so dobili na račun 2 dni kasneje. denar je prišel na račun izven roka ne pa da nisem plačal v roku.

Ja žal je tako, da se šteje od trenutka, ko gre plačilo naprej. Ker sobota ni plačilni dan je naslednji plačilni že ponedeljek in kjerkoli boš gledal so šla sredstva iz tvoje ga računa dol šele v ponedeljek in takrat pomeni, da si plačal. Če je torej ta ponedeljek izven roka pol se lahko žal žališ samo na sončno upravo, ker v vsakem primeru nimaš prav.

Velja pa to za vse zadeve od plačila položnic, davkov itd - zato je s plačilom dobro bit previden in plačat raje kakšen dan prej kot pa čist na koncu.

Nisem povsem prepričan, če sledeče povsem drži, oziroma bi bilo potrebno pogledati točno dikcijo pouka o pravnem sredstvu na plačilnem nalogu. Če se pouk o pravnem sredstvu drži 4. točke 57. člena Zakona o prekrških (Ur. l. RS, št. 29/2011-UPB8): http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=1376, ki pravi sledeče: "(4) Kršitelj, ki ne vloži zahteve za sodno varstvo v roku iz prejšnjega odstavka, lahko v osmih dneh po pravnomočnosti plačilnega naloga plača polovico izrečene globe, sicer se izrečena globa prisilno izterja v celoti. Pouk o tej pravici je del pouka o pravici do pravnega sredstva na plačilnem nalogu.", potemtakem ne govori o 8 DELOVNIH dneh. Temveč se upoštevajo VSI dnevi, kar že določa tudi 1. točka 101. člena Zakona o upravnih postopkih (Ur. l. RS, št. 24/2006-UPB2): http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... evilka=970, ki pravi: "(1) Začetka in teka rokov ne ovirajo nedelje in prazniki Republike Slovenije ali dela prosti dnevi v Republiki Sloveniji."
Potemtakem (lahko, da se motim in me lahko popravi kakšen pravnik) je stranka v danem postopku upoštevala 8 dnevni rok in plačala pravočasno v roku. Ne glede na to, kdaj so šla sredstva dol z računa. Dokazilo je odrezek položnice, da je bilo plačano PRAVOČASNO. Teoretično bi lahko dobil položnico v petek pred tednom polnim praznikov (npr. 1. maj, ipd) in bi imel zelo malo možnosti, da bi plačal "pravilno" oziroma da bi prejemnik prejel sredstva na svoj račun v roku 8 dni.
V vsakem primeru mi "diši" na manjši nateg s strani redarstva, ko želijo na vsak način iz naivnih državljanov potegniti denar.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov