Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Napisal/-a sasojug Pe nov 20, 2009 12:28 pm

Takole je na stvari:
Če je bila meritev narejena z merilnikom ki naredi sliko, potem je ogled tega prispevka zate nujen:

http://www.youtube.com/watch?v=9m-cG8fjioI

tukaj boš pravgotovo dobil marsikateri odgovor.
Kar se tiče plačila polovične globe, pa je tako, da bo oseba, ki bo dobila plačilni nalog imela možnost plačila globe v polovičnem znesku v roku 16 dni od vročitve. Prav tako se bodo tej osebi vpisale v kazensko evidenco kazenske točke, ki se zbrišejo po treh letih.
Če sem te prav razumel, boš ti priznal krivdo, za kar mora lastnik avtomobila napisati ustrezno pritožbo, nakar bo policija njegov plačilni nalog razveljavila, tebi pa izdali novega. Tako da drži, da plačaš plačilni nalog šele takrat, ko ga bodo izdali na tvoje ime.

lp
>|SaŠo|<

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Pe mar 26, 2010 1:43 am

Lp, mene pa zanima če ti je policist dolžan na kraju kjer te ustavi, pokazati dokazno gradivo o vaši hitrosti...
namreč na relaciji 100m sta stala najprej beli kangoo, ki me je slikal za njim pa policijsko vozilo, ki me je ustavilo. Pripeljal bi naj mimo radarja 66km/h in ker je to moje prvo srečanje z policisti nisem niti na veliko sprašeal če ima dokaz ali ne...
po kasnejšem razmišlanju pa sem pogruntal da je fizično skoraj nemogoče dobiti takšno hitrost v tistem odseku, saj sem zapeljal iz ulice na glavno cesto, čez 50m pa je stal Kangoo. Naj tu omenim da vozim avto ki ima motor 1.2 in verjetno vsi veste da so to pač mlinčki, ki rabijo svoj čas da dosežejo določeno hitrost. :D
No vglavnem zanima me če je možna kakšna pritožba ali pa vsaj ogled te slike?

p.s. aja kazen pa ej bila 250€ in 3kt
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe mar 26, 2010 6:55 am

@baSix

Seveda je dolzan, mora ti pokazati odcitek na radarju. Mislim da bos tezko kaj dosegel, ce te je radar slikal.. (nevem kako gre pa to v primeru ce te je radar v avtu slikal, nimam izkusenj govorim na pamet mal)

PS: mene je zadnjic oglobil. In sicer na medvoskem klancu (tam na sredi). Jest sem se prikljuceval in ker je malo morje vozil (iz ljubljane proti skofji loki) sem hotel se vkljucit vmes ker je bilo kr dovolj prostora. Ker pa je bilo peska na cesti in imam rwd je gume zavrtelo v prazno in glej jih par 10m zgoraj (bila je tema) me je ustavil in mi dal 60€ za agresivno speljevanje. Mislim smesno nikoli ne dirkam in vozim po omejitvah potem dobim pa tako kazen .. :shock: . Potem je hotel bit se prijazen in se pogovarjat o avtu..(nek mlad policist) Sem vzel list mu zazelel lep vecer in odsel brez besed.

Najbolj me boli ker fantje na motorjih dirkajo pa po zadnjih gumah ipd stvari pa jih tut poskusajo ne ustavit. Zadnjic na celovski se je mojster po zadnji pripeljal med moj avto in se en ki je peljal vzporedno, cisti divjaki in to bo zdej treba celo pomlad in poletje, tja do pozne jeseni prenasat..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Pe mar 26, 2010 7:52 am

@baSix, sem imel isto situacijo s kangoojem, prvic so me na ta nacin ustavili in sem prasal, kaj pa slika? Pa je rekel da jo dobim, ce se pritozim v zakonsko dolocenem roku osmih dni. Tako da, ce si res preprican, da nisi toliko peljal..drugace se ti pa ne splaca pritozba.

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Pe mar 26, 2010 9:10 am

a ni 30 dni za pritožbo? Kam pa je potrebno pritožbo napisat? se lahko to direktno na policisko postajo naslovi?

dms
Novinec

Napisal/-a dms Pe mar 26, 2010 10:20 am

baSix je napisal/-a:a ni 30 dni za pritožbo? Kam pa je potrebno pritožbo napisat? se lahko to direktno na policisko postajo naslovi?

Zahtevo za sodno varstvo lahko vložiš v osmih dne od prejema plačilnega naloga. (ZP,57.člen,3.odsavek).
Zahtevo za sodno varstvo vložiš pri prekrškovnem organu,ki je plačilni nalog izdal,torej policija oz. na policijski postaji,ki je plačilni nalog izdala. (ZP,57.člen,7.odstavek)

Lp

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Pe mar 26, 2010 1:55 pm

a to velja tud za sobote? vem da v nedeljo ne delajo :D

Sicer pa želim el videti to sliko, ne mislims e pritoževati na njo, no razen če je nebodo imeli, bom pa vsekakor zaprosil za obročćno plačevanje, saj sem še štuudent in bora težko spacam kr naenkrat 250€ skup. Ve mogoče kdo akk je kaj stem obročnim plačevanjem?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 26, 2010 2:49 pm

Če je obročno, ni polovičke

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Preberite si tale ZANIMIV primer,...

Napisal/-a scoop So apr 03, 2010 2:25 pm

V sredo sem imel obisk treh policajev v lokal, kjer delam,... Iskali so lastnika avtomobila, ker naj bi iz sobote na nedeljo ob 03:32 po NOVI uri storil prekrsek,.. In sicer, cez naselje se je pripeljal 132 km/h,... In pobegnil policajem,... Pobegnil naj bi jim z avtomobilom, katerih ni veliko, tle kjer jaz zivim,... Slike nimajo... Pojdimo naprej,...

Prisli smo do zakljucka, da sem tisto noc, jst vozil omenjeni avto ( nas druzinski avto ) in sicer v Novem mestu, in ne 50 km stran, kjer naj bi bil narejen prekrsek, kar lahko potrdi 4-10 prič ...

V bistvu hocem da mi vi svetujete,... Rekel mi je, da naj pridem na postajo po zapisnik, po katerega sem tudi sel, vendar ga nisem podpisal...

V zapisniku so pac pisali moji podatki, in vse tko kot mora bit, pogled se mi je pa zataknil pri: Reg. št. NM - xx - xxx, Znam. voz. Peugeot 407, 2.0 HDI .... Kako je lahko gospod spostovani policist pri hitrosti 132 km/h zapisal CELO registracijsko stevilko, in celo opazil da je vozilo 2.0 HDI, medtem ko Peugeoti 407, sploh nimajo oznake motorja na zadnjem delu,... Pa da ne omenim, da mi luci za tablice sploh ne delajo, tko da niti tablic ni mogel videt MOJIH...

Poklical sem na policijsko postajo, in mi je rekel, da sem moral bit jaz, ker taksnega drugega avta v nasem mestu ni z isto barvo ?!?!? In kaj sem jst tle kriv ? .. Kaj ce je bil kdo iz kaksnega drugega kraja ? ...

Je mozno, da se je policaj lepo pelal po mestu te 4 dni,... In ko je nasel nas avto, si je zapisal registracijsko stevilko, in iz racunalnika pobral se ostale podatke o vozilu, kot je recimo prostornina motorja ?... Kam naj se obrnem, za Zahtevo za sodno varstvo,... Ker jst znam napsiat samo po domace, nebom pa znal strokovno povedat, vsega tega,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So apr 03, 2010 3:15 pm

a ti si bil pa na čas prekrška v službi?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop So apr 03, 2010 3:28 pm

Nisem bil v sluzbi,... Bil sem z izbrano druzbo v Novem mestu, kar je cca. 50 - 60 km stran od domnevno storjenega prekrska... Po stari uri, je njemu nekdo pobegnil okrog 02:32, jst sem pa bil po stari uri med 02:45 - 03:15 na kebabu v Novem mestu, peljal prijatelja v Strazo in se napotil proti domu,...

Ampak, ce je on bil tolk preprican, da je videl mene, in mojo registracijsko stevilko,... Zakaj ni poklical na centralo, kjer bi izvedel naslov in mi prisel na dom ?... Ne pa 4 dni iskat, KDO BI LAHKO bil prekrskar... In ce je on bil tolk preprican, da je videl MOJE tablice, zakaj je moral brskat po racunalniku ? ... Kako vem da je brskal po racunalniku ? Ker je samo tam lahko izvedel za 2.0 HDI, kar je tudi zapisano v zapisniku... Zakaj se ni zapodil za prekrskarjem, zakaj ni javil ostalim patruljam za prekrskarja ?

Kdo bo reseval mojo zahtevo za sodno varsto ? Komandir, sodnica za prekrske ? ... Naj odgovarjajo SAMO tisti, ki so 100% v to kar govorijo,... Kdo bi mi znal pomagat preko kaksnega maila ali pa MSNja, za sestavo Zahteve sodnega varstva ? ...

Pricakujem odgovore... Lep pozdrav
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster To maj 25, 2010 7:52 pm

a si že kakašno novo informacijo dobil?kako rešuješ zadevo?

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop To maj 25, 2010 8:52 pm

Zadeva je na sodiscu,.. Verjetno bo trajalo lep cas, da pridem na vrsto,.. Vendar je odvetnik ZELO optimisticen, in mu verjamem,..

Sem pa naletel na Radar, in vprasal policista, kaj bi on naredil, da mu nekdo uide,.. In je rekel da je edina moznost, da bi sel za njim,.. Saj mu mora pokazat odcitek na radarju,.. Nikakor pa on nesme cez par dni nekoga obtozit da je pelal tolk in tolk, ce nima slike z odcitano hitrostjo,.. Bomo vidli,..
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster To maj 25, 2010 9:48 pm

scoop je napisal/-a:Zadeva je na sodiscu,.. Verjetno bo trajalo lep cas, da pridem na vrsto,.. Vendar je odvetnik ZELO optimisticen, in mu verjamem,..

Sem pa naletel na Radar, in vprasal policista, kaj bi on naredil, da mu nekdo uide,.. In je rekel da je edina moznost, da bi sel za njim,.. Saj mu mora pokazat odcitek na radarju,.. Nikakor pa on nesme cez par dni nekoga obtozit da je pelal tolk in tolk, ce nima slike z odcitano hitrostjo,.. Bomo vidli,..

torej se je v glavnem en policaj odločil da ti malo zagreni življenje :?:

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Re: PRITOŽBA ZOPER POLICIJO

Napisal/-a blackmagic Pe nov 05, 2010 10:28 am

Primer:
Lasnik avta je moški. Vozi ženska . Dobi jo radar. Moški dobi domov plavo kuverto. Na sliki radarja se vidi da vozi ženska.
Se splača pritožit in če se ali mora lastnik avta povedati kdo je ženska ?
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe nov 05, 2010 11:21 am

XIV. VARNOSTNI UKREPI, POOBLASTILA IN DRUGA POSEBNA DOLOČILA

Odgovornost lastnika vozila

233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Pe nov 05, 2010 11:41 am

Pa ne zakonov lepit.Nisem pravnik. Ti zakoni so napisani zelo dvolično.
Ker po moje je po tem 233 členu, točka 1 dokaz slika voznika , ki je nasprotnega spola od lastnika.
Zanima me konkretno, če moraš v pritožbi napisat kdo je vozil in če ne napišeš ali upoštevajo "dokaze" - sliko.
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe nov 05, 2010 12:09 pm

Kazen bo vseeno plačal, morebitnih pik pa ne bo dobil. Kdo je dejansko vozil mu ni potrebno povedati..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Pe nov 05, 2010 12:52 pm

blackmagic je napisal/-a:Primer:
Lasnik avta je moški. Vozi ženska . Dobi jo radar. Moški dobi domov plavo kuverto. Na sliki radarja se vidi da vozi ženska.
Se splača pritožit in če se ali mora lastnik avta povedati kdo je ženska ?

Lahko se pritozis,... Poves da je vozila zena, sestra, hcerka,... Obvezno mora bit prvo koleno,... Na tak nacin ti bremenis svojo druzino, prvo koleno,... Njo poklicejo na sodisce, in mora rect, da ne bo pricala v skodo sebe in svoje druzine,... Za kar se steje prvo koleno,... Vendar jo lahko prepoznajo na sliki,... Ce se jo ne prepozna,... Imas nekaksne MAJHNE moznosti, da kaj naredis,... Ce pa ni druzina, moras OBVEZNO povedat kdo je, sicer gre kazen avtomatsko tebi... Nekaj takega mi je odvetnik rekel,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Pe nov 12, 2010 11:02 pm

Pozdravljeni !

Nekaj me zanima v zvezi s pritožbo o prekršku, ki sem ga dobil od mestnega redarstva.
Torej radar me je slikal v "nasleju" kjer ni nobene hiše okrog cca 150m. Sem pa ravno prehiteval avto, ko me je slikal. Slikal me je pri hitrosti 64km/h, potem mi je odbil 5km/h tolerance, kar me še vedno pride 250e in 3 pike.
Sedaj me pa zanima če bi lahko napisal kakšno pritožbo, glede na to, da sem prehiteval nek drug avtomobil in sva bila skoraj vzporedno..
Hvala za odgovore in lp :)

Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov