Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

kochagna
Nov uporabnik

Kraj: kp

Napisal/-a kochagna Sr sep 28, 2005 5:16 pm

Ej hvala za odgovor, in obžalujem tvoj odvzem. Meni je sodnik res pogledal pod prste, ampak jaz sem se od tega res nekaj naučil. Ni šans, da bi sploh po eni pivi sedel za volan od takrat naprej in mislim, da je sodnik to videl.

Glede DURSA: ko bom dobil njihovo obvestilo bodo obresti že obračunane ali ne?

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Napisal/-a stoenka Če sep 29, 2005 9:44 am

Obresti ne bodo obračunane. Imel boš določen rok za plačilo kazni. Če boš zamudil navedeni rok, boš moral plačevati obresti. Zatorej bodi brez skrbi, saj lahko DURS "pozabi" na izterjavo. Odločbo sodnika za prekrške dvigni (kazen ti je že ustno povedal...). Če ti odločba sodnika ne bo vročena v dveh letih od dneva storitve prekrška, ti bo prekršek ABSOLUTNO zastaral. Poznam dva modela, ki sta ignorirala sodnika dve leti (vročitev vabila na zaslišanje, vročitev odločbe o prekršku), in je vse skupaj zastaralo. Lahko se pa odločiš, da ne boš dvignil odločbe sodnika. Potem ne bo ne pik ne denarne kazni. Moj kolega živi na drugem naslovu in se je tako izmazal, domači pa so rekli poštarju, da sploh ne vedo, kje je njihov sin. ;)
Obvestilo DURS-a pa upam, da ne boš dobil. Zdaj pa bodi vesel, da IMAŠ VOZNIŠKO. Amen. ;)

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Če sep 29, 2005 10:39 am

Po novem zakonu, če v 15 dneh ne dvigneš pošiljke se smatra da si 15.dan dvignil pošiljko in ti jo vržejo v poštni nabiralnik. Neglede na to če si kje drugje, saj si vsako spremembo dolžan prijaviti.

LP

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če sep 29, 2005 2:25 pm

Poanta je v tem, da jaz nisem še nič dobil po pošti domov.

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Napisal/-a stoenka Če sep 29, 2005 6:05 pm

Alfist je napisal/-a:Po novem zakonu, če v 15 dneh ne dvigneš pošiljke se smatra da si 15.dan dvignil pošiljko in ti jo vržejo v poštni nabiralnik. Neglede na to če si kje drugje, saj si vsako spremembo dolžan prijaviti.

LP

To velja za ZUP, ki se uporablja pred upravnimi organi, subsidiarno pa ZUP uporablja tudi DURS. Sodnik za prekrške ne uporablja ZUP-a kot procesni pravni predpis.

kochagna
Nov uporabnik

stoenka

Napisal/-a kochagna Po okt 03, 2005 11:13 am

A je potem možno, da kljub temu, da sem bil že pri sodniku, da ne bom nikoli nič več dobil in da bo vse skupaj zastaralo??? Je to v teoriji mogoče???

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po okt 03, 2005 3:43 pm

Alfist je napisal/-a:Po novem zakonu, če v 15 dneh ne dvigneš pošiljke se smatra da si 15.dan dvignil pošiljko in ti jo vržejo v poštni nabiralnik. Neglede na to če si kje drugje, saj si vsako spremembo dolžan prijaviti.

LP

Pa nič nisi dolžan prijavit. Lahko pa potem zahtevaš da se vse skupaj vrne nazaj, če imaš seveda dokaze, da te ni bilo ...
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost