Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To apr 15, 2008 7:42 pm

tha_man je napisal/-a:2. "konstantno 70" šoferji (še posebej tisti, ki pospešijo le na ravnini, da jih ne moreš prehiteti)
prej

Ti so pravi tipi ja. Mislijo kak dobro se oni zdaj peljejo, na koncu pa jih radar vseka prej kot recimo mene, ki ga izven naselja prav žgem. Zame je boljše izven naselja 130 in v naselju 55 kot pa 70 nonstop.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To apr 15, 2008 8:05 pm

AudiFreak je napisal/-a:
tha_man je napisal/-a:2. "konstantno 70" šoferji (še posebej tisti, ki pospešijo le na ravnini, da jih ne moreš prehiteti)
prej

Ti so pravi tipi ja. Mislijo kak dobro se oni zdaj peljejo, na koncu pa jih radar vseka prej kot recimo mene, ki ga izven naselja prav žgem. Zame je boljše izven naselja 130 in v naselju 55 kot pa 70 nonstop.
malo nas je takih, ampak opažam da je tut majn takih ki se vizijo konstantno. Očitno je novi zakon le pre hude finančne izdatke postavil za komotizem med vožnjo
LP Rok

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy Če apr 17, 2008 8:08 am

Drocky je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:
prej

malo nas je takih, ampak opažam da je tut majn takih ki se vizijo konstantno. Očitno je novi zakon le pre hude finančne izdatke postavil za komotizem med vožnjo

Torkova akcija je bila kar zanimiva, na 50 km razdalje je bilo 7 radarjev, ajih sploh imajo toliko?

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy Pe apr 18, 2008 9:09 am

AndrejD je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Narobe delajo tisti ki se ne držijo zakonov. Če jim pa omejitve niso všeč, se pa lahko pritožijo na zato pristojno ministrstvo.

30 km/h prehitro ni malenkost prehitro, ampak kar konkretno prehitro.

Tako je. Če je vožnja po omejitvi prepočasi, potem je nekaj narobe v glavah ljudi. Pa ne govorim zdaj o smiselnosti nekaterih omejitev (so velikokrat nesmiselne), ampak o principu. Če na cesti ne spoštujete omejitve, je tudi drugje ne. Potem lahko rečete tudi, da je dovoljeno lažje fizično poškodovati sočloveka, saj je to samo malo čez zakon.. :roll:
Pač omejitve so take kot so, če vam niso všeč, se pritožite na pristojno ministrstvo. Ljudi, ki pa spoštujejo omejitve, pa pustite pri miru. Če vas tolk srbi noga, ga pa prehitite...
Pa noben ni reku, da moraš bremzati nenadno pred znakom 50 (čeprav imaš vso pravico), lahko spustiš gas že 50-100m prej in lepo zmerno upočasniš na tistih 50 v naselju.

LP

Zadnje čase srečujem radarje ki so postavljeni cca 15-20m za omejitvijo...
Tako da je potrebno kar pred znakom zabremzat na omejitev...

Točno tako so včeraj kolega dobili. 15 metrov za znakom so imeli nastavljeno razdaljo in je bil 13 km prehiter... Toliko o prijazni policiji...

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko So apr 19, 2008 7:03 pm

Peaceboy, jaz živim na Jesenicah in bi si tudi želel vozit po omejitvah.Žal ne gre ,pri nas se vozi po "mestu" 30 do 40 km/h .Za popizdit!Malo sem se poglobil v te cestne"polže".Ugotovil sem glavni problem "polžev": to je motorika- počasno prestavljanje.Prijatelj je bil v ZDA in pravi, da tam v mestih promet poteka bolj tekoče predvsem zaradi avtomatskih menjalnikov ,ki ga imajo skoraj vsi.
Žalostno je tudi to da danes skoraj vsak lahko vozi avto.Potrebno bi bilo vsakemu vozniku preveriti psihofizične sposobnosti, test motorike.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov