Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Bi takim nezrelim nemoralnežem ban pomagal v iskanju zrelosti?

nikoli
15
11%
njim nikoli, kvaliteti foruma pa zagotovo
61
47%
tak avtorjev pristop zahteva avtomatičen ban ne glede na vse
22
17%
žrtev ne bo nič na boljšem, nam pa je tudi vseeno
9
7%
morda bi mu pomagal, a s tem izgubimo na (kislem) smehu
1
1%
njemu ne, a take teme morda pomagajo komu drugemu
23
18%

Skupaj glasov : 131

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če mar 25, 2010 12:39 pm

Ni res.
Nekako takole bi šlo v "perfect world" scenariju.
Na ogledu vozila se odločiš za nakup vozila,ker je nedelja in celotnega postopka ni možno narediti,se naredi kupoprodajna pogodba in položi se ara oz. polog (vozilo je še vedno v lasti trenutnega lastnika in ne kupca). Zdaj nastopi obdobje v katerem si vsaka od strank lahko premisli oz odstopi od pogodbe. Vprimeru odstopa kupca,prodajalec ni dolžan vrniti pologa,pri odstopu prodajalca (kar je redkost) naj bi bili odstopni penali nekje 3xpolog (ni nikjer zapisano,je pa taka navada).
Za vse kar se zgodi v času od podpisa pogodbe,do plačila celotne kupnine in celotnega prepisa vozila, je še vedno v domeni prodajalca,saj je kot lastnik še vedno odgovoren za vozilo,saj je v končni fazi še vedno pisano na njega. in če je pač tak,da zaupa kupcu,mu dovoli že prej odpeljati avto,če si ne zaupljiv in pri prodajah je vedno dobro biti,mu pač avta ne daš,ampak se naredi celoten prepis lastništva in se takrat da ključe,seže v roko in poslovi z željami,da bi avto čim bolje služil namenu.
Odločitev je vaša. Moja je po načelu."Čisti računi,dobri prijatelji."

Sam dotični primer je dokaj kompleksen,saj če je gospa shranila račune,ki jih dobiš pri plačilu zavarovalnine in upravnih stroškov prenosa lastništva,lahko z njimi dokazuje,da je bil avto v času prekrška v lasti @lexusa in ne njenem. On bo verjetno našel par prijateljev s trditvijo,da so ga v času prekrška pili v gostilni,ampak za avto je on kot lastnik še vedno odgovoren,tako da je izid logičen.

lp

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če mar 25, 2010 12:44 pm

dms a ni podpisana kupo prodajna pogodba dokazilo da je prodajalec prejel denar (ker jo je podpisal) in kupčevo da je rpevzel avtomobil ?

Ker tudi če se npr. midva dogovoriva, podpiševa pogodbo in ti dam jaz npr. 10% zneska.
Jaz pridem naslednji dan po avto, se naredim mađara in želim avto odpeljat čeprav ti nisem plačal celotenga zneska - ampak pogodba je podpisana.

Torej, kako bi dokazal da ti jaz nisem plačal ?

Če se motim me popravite.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če mar 25, 2010 12:56 pm

Se motiš,pa ni me potrebno vikat.
S popisom pogodbe se stranke samo dogovorijo oz. se prodajalec obveže,da avta ne bo prodajal naprej oziroma ga ne bo prodal,kupec pa se obveže,da bo avto vzel. V pogodbo naj bi se tudi napisal znesek,ki ga je prodajalec prejel. Če gre za celotno kupnino,se to napiše,če gre za polog,ponavadi od 10-20%,se to napiše. Slabo napisane pogodbe se pač ne podpiše. Denar se da iz rok ko se pogodba podpiše,prej ne. Če se pogodba razdre,je tako kot sem napisal prej. Torej,kupcu po podpisu pogodbe ni potrebno avtomobila kupiti,samo bo izgubil polog,logično.Prodajalec po navadi ne razdira,saj avto ponavadi prodaja,ker se je tako odločil.

lp

P.S.: Še to. Če se vam zgodi,da ob prodaji avtomobila ne morete narediti prepisa,je prvi moj predlog,da se položi polog,naredi kupo-prodajna pogodba,ki naj vsebuje vse (tudi znesek pologa) in se ob prvem dnevu,ko je možno narediti prenos lastništva,to naredite. Če pa kupec vztraja na tem, da še isti dan avto odpelje,se plača celotna kupnina in se tudi v pogodbo,pod opombe napiše,da je kupec avto odpeljal isti dan. Tu napišite še točen datum in točno uro! Zavarovalno polico pa vi obdržite. Ta druga možnost je bolj tako. Jaz je ne uporabljam. Raje ne prodam. V izogib neušečnostim pač.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če mar 25, 2010 1:04 pm

Na sodiscu je to lahko dokazljivo kdo je bil v avtu(ce bi se res zelel igrat). Ce ima pa gospa se kako prico oz racun da je bila v tistem casu nekje drugje..

Gre se zato da ji hoce podtakniti kazen ki jo ni zagresila, in to je tako podlo.. Kar je pa se bolj zalostno da ima kar nekaj "somisljenikov" ki se zgovarjajo, da je zdej gospa tista kriva, samo zaradi tega ker je dobrega srca in je verjela prodajalcu..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če mar 25, 2010 1:35 pm

dms, mišljeno je bilo v množini :)
Ampak OK, mislim da se zdaj razumeva.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Če mar 25, 2010 1:35 pm

branee je napisal/-a:Na sodiscu je to lahko dokazljivo kdo je bil v avtu(ce bi se res zelel igrat). Ce ima pa gospa se kako prico oz racun da je bila v tistem casu nekje drugje..

Gre se zato da ji hoce podtakniti kazen ki jo ni zagresila, in to je tako podlo.. Kar je pa se bolj zalostno da ima kar nekaj "somisljenikov" ki se zgovarjajo, da je zdej gospa tista kriva, samo zaradi tega ker je dobrega srca in je verjela prodajalcu..

S tem se strinjam popolnoma. Mislim, da tukaj ne gre za pogodbe, aro in dokazovanje da je bila na drugem "koncu", kar se 100% da.......ampak za preprosti moralen človeški odnos. Enostavno se mi ne zdi pošteno kakorkoli se obrne....

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če mar 25, 2010 1:46 pm

Čeprav jaz sem prepričan če bi fant ponižno prosil gospo da sprejme pike on pa plača kazen da bi se morda še dalo dogovorit.
Seveda če pa imaš nek zadirčen in nastopaški odnos potem pa se vrjetno vsakemu zdi bedasto delati uslugo takemu človeku.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če mar 25, 2010 6:02 pm

Jst sploh nebi razmišlju...prišel bi k tebi domov ( naslov je v kupoprodajni) in te za ušesa vlekel na Policijo, da poveš kako in kaj...komu kazen in da boš tud pike vzel....

Če pa nebi hotel na Policijo bi pa take bunke fasal, da bi ti bilo žal za vse....zob-pika.....ali pa bi dobil kpl zobe v plastični vrečki.... :evil:

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če mar 25, 2010 6:20 pm

BraaZ je napisal/-a:
branee je napisal/-a:Na sodiscu je to lahko dokazljivo kdo je bil v avtu(ce bi se res zelel igrat). Ce ima pa gospa se kako prico oz racun da je bila v tistem casu nekje drugje..

S tem se strinjam popolnoma. Mislim, da tukaj ne gre za pogodbe, aro in dokazovanje da je bila na drugem "koncu", kar se 100% da.......ampak za preprosti moralen človeški odnos. Enostavno se mi ne zdi pošteno kakorkoli se obrne....

x10

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

mali22
Nov uporabnik

Kraj: izola

Napisal/-a mali22 Če mar 25, 2010 7:48 pm

vidim, da nekateri uporabniki zmotno navajate kdaj pride do prenosa lastninske pravice iz prodajalca na kupca. do prenosa LP ne pride niti ob sklenitvi prodajne pogodbe in niti ob prepisu vozila in je od teh dveh dogodkov (praviloma) popolnoma neodvisen. kupec postane lastnik v trenutku izročitve avtomobila (to je ključev)- torej ko ima na ta način kupec avtomobil v oblasti.

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Če mar 25, 2010 7:50 pm

To temo je potrebno posredovati policiji. Modi in admini, to je vaša dolžnost.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Če mar 25, 2010 8:56 pm

mali22 je napisal/-a:vidim, da nekateri uporabniki zmotno navajate kdaj pride do prenosa lastninske pravice iz prodajalca na kupca. do prenosa LP ne pride niti ob sklenitvi prodajne pogodbe in niti ob prepisu vozila in je od teh dveh dogodkov (praviloma) popolnoma neodvisen. kupec postane lastnik v trenutku izročitve avtomobila (to je ključev)- torej ko ima na ta način kupec avtomobil v oblasti.

To je verjetno letelo na mene.Prepis sicer ni pogoj za prenos lastninske pravice, vendar je nujen, ker so podatki navedeni v prometnem dovoljenju zunanje obeležje lastnine nad vozilom. Zdaj pa,v primeru sodišča se dokazuje,kdaj je avto prešel na kupca. Ampak,če je pogodba slabo spisana,brez postavke kdaj je bil avto predan kupcu,lahko kupec trdi,da avta pač ta dan ni odpeljal. Kaj boš pa potem? Zato,ali prenos lastništva isti dan in stisk roke,ali pa pogodba s celotno kupnino in postavko kdaj je bil avto predan kupcu. Moj nasvet,vi pa lahko avto predate, ko prejmete aro in ne celotne kupnine,pa še brez pogodbe. ;)

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Pe mar 26, 2010 5:02 pm

backspace je napisal/-a:To temo je potrebno posredovati policiji. Modi in admini, to je vaša dolžnost.

LOOL ka bomo zdej za policijo delal, sej nismo policisjki psi.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe mar 26, 2010 5:34 pm

Definitvno ne podpiram razmišljanje ex uporabnika lexus, ampak prav na falus pa grete s tem vašim ponavljanjem kot papige; plačaj, plačaj,..... Takšne kazni kot jih imamo mi, jih skoraj nikjer drugje ni, 500 in več eur kazni za takšne prekrške, so prehuda kazen, ki jo, kot vidim večina zagovarjate. In kot je že nekdo napisal, ko je treba nekomu drugemu plačat, vi seveda vsi veseli, me kar zanima, a ko bi pa vi morali izpljunat 500 eur, bi pa na vse načine iskali luknje v zakonu!
Pa ne me jeb**, s pisanjem, da vas nekdo ogroža z 70 kmh na uro v nedeljo na prazni cesti sredi dneva, kjer ni žive duše na cesti, razen pof**** skrit radar v grmu tik pred tablo za naselje. :roll:
Sem pa že opazil, da bi eni res radi bili policijski pomagači, s kamero in fotoaparatom prežijo na napake voznikov,.....svašta. :lol:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe mar 26, 2010 5:41 pm

ex uporabnika lexus02 nabliskat!

to temo pa malo podkurit policiji. Prokleta banda.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Pe mar 26, 2010 6:20 pm

tešo je napisal/-a:
backspace je napisal/-a:To temo je potrebno posredovati policiji. Modi in admini, to je vaša dolžnost.

JOOOOJ imaš prav. Naj stara plača, da prevarantu še za kavo kakih 1000 e. Potem naj se pa stegne al kaj?
Biti pošten ali biti navadna pederčina in nategovati stare ljudi? Ti spadaš kam?

Vse, ki ga zagovarjate, je treba nekam...

LP VSEM

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Pe mar 26, 2010 8:32 pm

backspace je napisal/-a:
tešo je napisal/-a:

JOOOOJ imaš prav. Naj stara plača, da prevarantu še za kavo kakih 1000 e. Potem naj se pa stegne al kaj?
Biti pošten ali biti navadna pederčina in nategovati stare ljudi? Ti spadaš kam?

LP VSEM

ti si sigurn eden od tistih ki ne ''ablendajo'' z lučmi in stem opozarjaš udeležence v prometu na nevarnost Policije.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

dms
Novinec

Napisal/-a dms Pe mar 26, 2010 9:00 pm

Fantje,fantje. Tu malo mešate stvari zdaj. Če se izogneš plačilu kazni,ker poznaš zakonodajo ni nič narobe,če pa se pa hočeš izogniti kazni tako,da prevaraš nekoga drugega,potem to ni več tok uredu. Torej,da se razumemo,nihče nima nič proti varanju države (razen ko gre za alkohol in ekstremno visoke hitrosti v naselju ali pa vratolomna vožnja). Predstavljajte si malo starejši vašo mami,malo mlajši pa vašo babico v situaciji v kateri se je znašla ta gospa. Ne bi bilo tako fajn,a ne?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe mar 26, 2010 9:27 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Definitvno ne podpiram razmišljanje ex uporabnika lexus, ampak prav na falus pa grete s tem vašim ponavljanjem kot papige; plačaj, plačaj,..... Takšne kazni kot jih imamo mi, jih skoraj nikjer drugje ni, 500 in več eur kazni za takšne prekrške, so prehuda kazen, ki jo, kot vidim večina zagovarjate. In kot je že nekdo napisal, ko je treba nekomu drugemu plačat, vi seveda vsi veseli, me kar zanima, a ko bi pa vi morali izpljunat 500 eur, bi pa na vse načine iskali luknje v zakonu!
Pa ne me jeb**, s pisanjem, da vas nekdo ogroža z 70 kmh na uro v nedeljo na prazni cesti sredi dneva, kjer ni žive duše na cesti, razen pof**** skrit radar v grmu tik pred tablo za naselje. :roll:
Sem pa že opazil, da bi eni res radi bili policijski pomagači, s kamero in fotoaparatom prežijo na napake voznikov,.....svašta. :lol:

Se definitivno strinjam s tabo. Ta država je ena sama policija. Kazni so na višku.
Ampak. Kaj pridobimo z 70km/h?
-2minuti smo prej
-500€ kazni (če je radar)
-po možnosti lahko čisto nesluteče,nepričakovano na cesto skoči kak otrok, za žogo karkoli

Vsekakor ni vredno. Jaz si raje rečem.. ah bom že. Pa se vozim po omejitvi. Pa se pripeljem srečno, z pozitivno energijo, ne pa da sem ves napet in živčen, ker pred mano nekdo vozi po omejitvi.

Vsekakor pa, tukaj je treba priznat za lastne napake. Je težko to? Če bi vsak od nas, malo več priznal, bi bilo lažje. Lexus naj plača, saj je on vozil, ni voznica.To je pošteno. Je pa res, da so kazni visoke.

Uglavnem. Vsi govorimo o nestrpnih voznikih. Če bi bili vsi strpni, nebi država oz policija dobivala toliko denarja, kolikor ga od nekaterih, ker divjajo. Ne podpiram divjakov, niti tistih mečkačev, ko ob njih še sam ratam živčen, ker gre namesto 50 omejitve 40, ali namesto 90 >70km/h.
Tudi kolone se naredijo zaradi tega, ker je pri nas mešani cikel.

Govorim za avtoceste. Nekdo bremza na avtocesti ob nekem vozilu, ki stoji na odstavnem, čeprav je od njega oddaljen 1.5m, ko gre mimo. In seveda zaradi tega posledično bremza za njim še 20 avtomobilov, en več en manj. Toliko, da se v ozadju avtomobili nagnetejo.

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Pe mar 26, 2010 11:23 pm

tešo je napisal/-a:
backspace je napisal/-a:
tešo je napisal/-a:

LP VSEM

ti si sigurn eden od tistih ki ne ''ablendajo'' z lučmi in stem opozarjaš udeležence v prometu na nevarnost Policije.

Ti si na kakih tabletah? Če nisi bi pa moral biti.
Eno je NATEGOVANJE drugih POŠTENIH, eno pa poskušati prinesti okrog policijo.

MALO SE POMIRI FANT
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov