Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Re: Mladi voznik napihal - izkušnje

Napisal/-a domen_ Po okt 24, 2011 10:15 pm

Sicer pa tudi večina voznikov razume, da ne ubija alkohol ampak tisto kar se zaradi alkohola dogaja v glavah nekaterih.
Ne bluzi, alkohol direktno povzroča poslabšanje refleksov, slabo koncentracijo, itd. Gre se za čisto fiziološko vzročno-posledično zvezo. Do neke majhne mere se negativne efekete da minimizirati (ne pa odstraniti!), ampak že pri srednjih dozah človek preprosto ni več za na cesto (fiziologija telesa je kakršna je, tega se ne da spremeniti). Izgovarjanje s tem, da "važno je kaj imaš v glavi" ali da "eni pijani vozijo bolje kot drugi trezni", je v tem kontekstu milo rečeno idiotsko.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To okt 25, 2011 8:29 am

Nobody22 je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore. Ali lahko kdo bolj natančno razloži, kako je to z zdravnikom? Ali kaj upoštevajo, če jim poveš da se vsak dan voziš v šolo in hodiš na treninge(priložiš kategorizacijo)?
lp

Še en pomislek glede takega ukrepa. Upam da se zavedaš, da ta pot pomeni tudi medicinsko kartoteko in označbo da si alkoholik ki bo šel na zdravljenje. Kako bo to izpadlo skupaj s statusom športnika in vsega ostalega si ne znam niti predstavljati. In seveda taka oznaka ostane za vedno v tvoji kartoteki. Če se še kdaj zgodi (bog ne daj) da boš imel kakšne težave zaradi alkohola se zna tudi to pošteno maščevati...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr okt 26, 2011 12:14 am

Nobody22 je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore. Ali lahko kdo bolj natančno razloži, kako je to z zdravnikom? Ali kaj upoštevajo, če jim poveš da se vsak dan voziš v šolo in hodiš na treninge(priložiš kategorizacijo)?
lp

če boš sodnici potožil, da potrebuješ nujno izpit iz delovnih\šolskih razlogov bo sigurno kako omilila kazen. poznam primere!

lp
Alergičen na rjo

ledoledo
Nov uporabnik

Napisal/-a ledoledo So okt 29, 2011 5:43 pm

LP sm mlad voznik(no bil) napihal sem 0,52, zanima me kaj sledi? Vem da bom izgubil izpit, kazen mi je reko da bo okrog 900e ali se to plača mogoč polovička, ali ne sai imam čez dober mesec zagovor pri sodniku? Kaj me čaka, za kako dolgo mi bodo uzeli izpit in kaj bom moral use opraviti, da ga ponovno dobim nazaj? lepo prosim za izkušene odgovore, ne bvz komentarje oz kritike, ki jih žž mam vrh glave! hvala

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So okt 29, 2011 10:59 pm

error 90 je napisal/-a:Upam da vsem vinjeim voznikom vzamejo izpit.

Jaz pa, da jih na licu mesta ustrelijo v glavo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So okt 29, 2011 11:04 pm

AgitatoR je napisal/-a:
error 90 je napisal/-a:Upam da vsem vinjeim voznikom vzamejo izpit.

Jaz pa, da jih na licu mesta ustrelijo v glavo.

Ajde to ravno ne, sem pa takoj za to da takemu TAKOJ odvzamejo avto, ni važno koliko (pre)več pihne. Če je mladi voznik pa bi itak moral biti takoj odvzem avtomobila, samo tak da bo doma šparal spet par let za atekov avto bi bla primerna kazen, ker tisti ki si ga je sam kupo itak ne pije pa vozi ko ve kak je.

LP sm mlad voznik(no bil) napihal sem 0,52, zanima me kaj sledi?

Dobil boš nobelovo nagrado za mir, ker si šel vsaj šel domov, drugi pa razbijajo po gostilnah ko so pijani pa nori.

lepo prosim za izkušene odgovore, ne bvz komentarje oz kritike, ki jih žž mam vrh glave! hvala

Izkušene odgovore :lol: dobiš jih lahko točno tam, kjer si si nakopal pizdarijo- za šankom.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So okt 29, 2011 11:21 pm

ledoledo je napisal/-a:LP sm mlad voznik(no bil) napihal sem 0,52, zanima me kaj sledi? Vem da bom izgubil izpit, kazen mi je reko da bo okrog 900e ali se to plača mogoč polovička, ali ne sai imam čez dober mesec zagovor pri sodniku? Kaj me čaka, za kako dolgo mi bodo uzeli izpit in kaj bom moral use opraviti, da ga ponovno dobim nazaj? lepo prosim za izkušene odgovore, ne bvz komentarje oz kritike, ki jih žž mam vrh glave! hvala

Mi pa imamo že vrh glave takih vprašanj.
Slika

Uporabniški avatar
wid
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a wid Ne okt 30, 2011 10:09 am

Bom kar tu vprašal, če se smem;

Izgubljena denarnica in v njej tudi voznisko dovoljenje.
Novega si še nisem dal delat, kakšna je kazen, če me ustavi g. Policist in zahteva vozniško jaz je pa nimam? :)

(btw, zanimiva tema, sploh tisto o IQ-ju pa redbullih, nasmejal.)

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 30, 2011 10:21 am

40€ oz 20 polovica ker nimaš dokumentov.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne okt 30, 2011 3:26 pm

wid je napisal/-a:Bom kar tu vprašal, če se smem;

Izgubljena denarnica in v njej tudi voznisko dovoljenje.
Novega si še nisem dal delat, kakšna je kazen, če me ustavi g. Policist in zahteva vozniško jaz je pa nimam? :)

(btw, zanimiva tema, sploh tisto o IQ-ju pa redbullih, nasmejal.)

Tole čimprej uredi. Že sama prijava izgubljenih dokumentov in zahtevek za izdajo novih te rešijo vseh težav. Policist bo v takem primeru tvoje podatke preverjal še na centrali, vendar za vožnjo po SLO je dovolj tudi potrdilo da čakaš na nov dokument (sem imel podoben primer ko sem zaradi spremebe stalnega bivališča moral naročiti vse nove dokumente in sem se cca teden dni vozil naokrog brez kakršnega koli veljavnega dokumenta, saj so bili stari vsi uničeni, novi pa v izdelavi).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Ne okt 30, 2011 3:34 pm

crxdelsol je napisal/-a:40€ oz 20 polovica ker nimaš dokumentov.

Cja. Ko bi bilo vsaj. Če nimaš vozniške ali pa neveljavno vozniško (sem imel jaz in sem se dva meseca vozil okrog pa sploh vedel nisem) te smatrajo kakor da sploh izpita nimaš. Kazen je takojšen odvzem avta in kazen je lahko tudi do 1000€ kazni. Tako da s tem se ni za igrat. Zdaj itak dobiš kartico. Na občini ti pa še isti dan izdajo kartonček da se lahko voziš po sloveniji doker ne dobiš domol kartice.
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne okt 30, 2011 3:45 pm

error 90 je napisal/-a:

Cja. Ko bi bilo vsaj. Če nimaš vozniške ali pa neveljavno vozniško (sem imel jaz in sem se dva meseca vozil okrog pa sploh vedel nisem) te smatrajo kakor da sploh izpita nimaš. Kazen je takojšen odvzem avta in kazen je lahko tudi do 1000€ kazni. Tako da s tem se ni za igrat. Zdaj itak dobiš kartico. Na občini ti pa še isti dan izdajo kartonček da se lahko voziš po sloveniji doker ne dobiš domol kartice.

to pa nimaš prav niti približno,razlika je neveljavna vozniška ali pa če nimaš dokumenta pri sebi ko te ustavijo.............

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Ne okt 30, 2011 3:59 pm

Potem je po logiki vsi ki nimajo izpita sploh in če pozabijo izpit ali če imajo vozniško poteklo rečejo.. Mam izpit ampak sm ga duma pozabil pa bo kazen manjša. Ko sem delal prepis in mi je vozniška potekla mi je una na občini rekla mi lahko avto vzamejo in veliko kazen napišejo. Posebaj pa to velja ker imam očala in je baje kazen še večja
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 30, 2011 4:02 pm

error 90 je napisal/-a:

To ni res, kazen je taka kot sem napisal.

Mam izpit ampak sm ga duma pozabil pa bo kazen manjša.

Ne se hecat :D Drugo je če izpita splooh nimaš ker ga nimaš, kot pa da si samo dokument pozabo, itak se vse preveri na centrali vedno skoraj ko te ustavijo.

Je pa to malo tricky, lahko rečeš da si nekdo ki ima izpit. Vpraša te ime priimek, rojstne podatke in prebivališče in če rečeš da si nevem...tvoj sošolec in se ne poglablja v identifikacijo dobiš lahko kazen na njegovo ime, to se ni zgodilo 1x ;)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Ne okt 30, 2011 4:12 pm

error 90 je napisal/-a:Potem je po logiki vsi ki nimajo izpita sploh in če pozabijo izpit ali če imajo vozniško poteklo rečejo.. Mam izpit ampak sm ga duma pozabil pa bo kazen manjša. Ko sem delal prepis in mi je vozniška potekla mi je una na občini rekla mi lahko avto vzamejo in veliko kazen napišejo. Posebaj pa to velja ker imam očala in je baje kazen še večja

saj zato te pa sedaj po pošti obvestijo kdaj ti kaj poteče še preten ti poteče........
preber si v zakonu kaj piše če ti vozniška ne velja in kaj če vozniške nimaš in kaj če si vozniško doma pozabil(trije različni pojmi,tri različne kazni)-ko boš pa vse to preblal,šele potem pametuj tukaj,ne pa zdaj ko pojma nimaš in se ti samo dozdeva da bi naj bilo tako...........

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 30, 2011 4:37 pm

Vse se strinjam z prvim stavkom pa ne, jaz nisem dobil obvestila, povedal mi je šele policist.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Ne okt 30, 2011 4:38 pm

crxdelsol je napisal/-a:Vse se strinjam z prvim stavkom pa ne, jaz nisem dobil obvestila, povedal mi je šele policist.

par let nazaj so to uvedli da ko ti kakšen dokument poteče te cca 3 mesece prej iz upravne enote obvestijo........

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Ne okt 30, 2011 4:42 pm

ups,se opravičujem,nisem vedel da so že spet spremenili
http://www.upravneenote.gov.si/nc/tolmi ... cle//7990/

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 30, 2011 6:43 pm

Noro, saj ne samo da šparajo z papirjem, tu vidijo tudi morebiten zaslužek. Pa tako skrbijo za nas ko so na TV :D

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek Ne nov 20, 2011 4:23 pm

0,33 je še odvzem če nisi mlad voznik..
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost