Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Burner26
Nov uporabnik

Kraj: Železniki

Napisal/-a Burner26 Sr avg 29, 2007 6:15 pm

kolikor sem slišal vendar ne vem ali je to res ali ne bi morala biti (po nekem zakonu) pred radarjem tabla RADAR-kontrola hitrosti če ni še ene patrulje za kangoojem, da bi ustavljala vendar pa ne vem ali to drži ali ne. Vsaj tako je napisal Matež S. na 2. strani te teme.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Sr avg 29, 2007 6:27 pm

Prosim, da nehate uporabljat izrat 'cijaziti s 120-130'. Take hitrosti niso nobeno 'cijazenje'. :roll:

gotnar
Nov uporabnik

Napisal/-a gotnar Sr avg 29, 2007 6:49 pm

Burner26 in kako naj pol dokaže da ni blo table?adijo pamet Pa lahko sliko približajo....oziroma velja kot dokaz na sodišču?to ni še nobeden povedal...bi lepo prosil.

Burner26
Nov uporabnik

Kraj: Železniki

Napisal/-a Burner26 Če avg 30, 2007 1:15 pm

jah kako dokazati ne vem vem pa da slik ne morejo približati saj imajo kangooji baje zelo slab fotoaparat. kako pa to, da ga niso policisti ustavli že na kraju prekrška? A jih ni bilo?

gotnar
Nov uporabnik

Napisal/-a gotnar Če avg 30, 2007 1:30 pm

Ja....sploh jih ni blo...samo kangoo je stal.....in zatem lepa črno-bela slika. Ja po moje tut ne morejo prbližat slike....tko da....kazen mu lahko dajo ker je njegovo vozilo.....vozniško mu pa po moje ne morjo vzet če ne morjo dokazat da je on vozu...ne vem

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če avg 30, 2007 3:05 pm

Kaj je zdaj to neko sivo območje glede dokazovanja kdo je v avtu, itd?

A lahko kdo kak člen zakona citira, da se tole razjasne? Ali pa če se Blimmer oglasi? Bom jaz pogledal, ko najdem kaj časa...

smuky je napisal/-a:Kdo vozi po autocestah 130? Redki primeri
Večina jih šopa preko 200 kar je še 1x toliko od same omejitve tako da no comment.

:rofl :rofl :rofl Ti si že kdaj bil na avtocesti, fant?

In ja, nekateri se držimo omejitev. Koji k***c morate vedno posploševat? BTW, 100% prekoračitev na avtocesti je 260. ;)

Kar se tiče pa nevarnosti, naj nekdo nalima statistiko nesreč, glede na tip ceste.
Slika

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če avg 30, 2007 4:41 pm

Eazy-O je napisal/-a:Kar se tiče pa nevarnosti, naj nekdo nalima statistiko nesreč, glede na tip ceste.

Polletno poročilo (PDF)
http://www.policija.si/portal/statistik ... -jun07.pdf

vir: www.policija.si

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če avg 30, 2007 5:10 pm

Mrtvi v prometnih nesrečah glede na kategorijo ceste
V prometnih nesrečah je največ udeležencev umrlo:
􀂉 na regionalnih cestah – 37 (33),
􀂉 na glavnih cestah – 26 (31),
􀂉 v naseljih z uličnim sistemom – 22 (24),
􀂉 v naseljih brez uličnega sistema – 21 (17),
􀂉 na lokalnih cestah – 16 (5),
􀂉 na avtocestah – 8 (9).

Poleg tega, da je na počasnejših cestah še več nesreč brez mrtvih (pač manjša hitrost), kar se še vedno šteje za nevarnost. Torej so očitno avtoceste najbolj varne. I rest my case.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne sep 02, 2007 11:13 am

Ne vem kok veste......... ampak po AC se pšo prehitevalnem pasu ne smeš vozit skozi..... ampak prehitevalni pas je namenjen samo prehitevanju ( torej ko prideš mimo ovire se MORAŠ umaknit na vozni pas..)

Iz prve roke....... kazen pa je 30k bivših SIT.

Plaču sam ker me je snemala provida.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne sep 02, 2007 11:31 am

Hm, jest sem mel pa v spominu, da je bla kazen za voznjo po prehitevalnem pasu, ce mas praznega voznega starih 40k sit.. No ja.. Ce mene vprasate, je se to premalo. Vsak dan zjutri in popoldne na poti na siht in iz sihta gledam folk ki se cijazi po prehitevalnem, medtem ko bi se lahko mirno umaknil na voznega, zadaj pa nekateri vsi zivcni ker ne morjo prehitevat, nekaterim itaq ni nc jasno.. Jest bi dal kazen za to 500eur + 5kt pa obvezen obisk seminarja za obnovitev znanja CPPja. Pa unim ki se ti na AC nalimajo dejansko 10cm na rit medtem ko z 130 prehitevas tovornjak takisto, s tem da takim se dodatno prepoved voznje za 1 mesec ali vec.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Bobek007
Nov uporabnik

Napisal/-a Bobek007 Ne sep 02, 2007 11:41 am

EX-B je napisal/-a:Hm, jest sem mel pa v spominu, da je bla kazen za voznjo po prehitevalnem pasu, ce mas praznega voznega starih 40k sit.. No ja.. Ce mene vprasate, je se to premalo. Vsak dan zjutri in popoldne na poti na siht in iz sihta gledam folk ki se cijazi po prehitevalnem, medtem ko bi se lahko mirno umaknil na voznega, zadaj pa nekateri vsi zivcni ker ne morjo prehitevat, nekaterim itaq ni nc jasno.. Jest bi dal kazen za to 500eur + 5kt pa obvezen obisk seminarja za obnovitev znanja CPPja. Pa unim ki se ti na AC nalimajo dejansko 10cm na rit medtem ko z 130 prehitevas tovornjak takisto, s tem da takim se dodatno prepoved voznje za 1 mesec ali vec.

Potem se pa nekati bunijo, da bodo nove kazni zelo visoke. :roll:

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Po sep 03, 2007 3:16 pm

Petersilj je napisal/-a:Prosim, da nehate uporabljat izrat 'cijaziti s 120-130'. Take hitrosti niso nobeno 'cijazenje'. :roll:

Na AC so ;) Recimo lepa potovalna hitrost je cca. 180 - 200 za avto s končno 240 km/h. Preizkušeno tudi na daljši relaciji (Munchen - Berlin).

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po sep 03, 2007 3:46 pm

Rottie je napisal/-a:
Petersilj je napisal/-a:Prosim, da nehate uporabljat izrat 'cijaziti s 120-130'. Take hitrosti niso nobeno 'cijazenje'. :roll:

Na AC so ;) Recimo lepa potovalna hitrost je cca. 180 - 200 za avto s končno 240 km/h. Preizkušeno tudi na daljši relaciji (Munchen - Berlin).

Pred kakim letom je bila v neki Nemški reviji kot lepa potovalna hitrost omenjena med 140 in 160km/h. Pri tej hitrosti naj bi lahko pozornost usmeril za trenutek tudi kam drugam.To je verjetno za njihove ceste, ki niso stalno v remontu in njihov način (beri kulturen) vožnje.Idealna hitrost pri nas pa zgleda je koliko ti avto potegne.Cesta je enako široka, pri večji hitrosti se ti pa zorni kot(vidno polje) zmanjša .

lp

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Po sep 03, 2007 4:25 pm

Verjetno so pač imeli v mislih bolj povprečne avtomobile, s končno tja do 200 km/h. Za avto z Vmax 240 in dobrim podvozjem, 180-200 ni ravno podn gas in se prav lepo pelje, res pa nimaš časa gledat pri tej hitrosti raznih krav in koz po okoliških gričih, kar pa tudi ni bil moj namen ... ... to sem lahko potem počel po Austriji, kjer se cjaziš še celo večnost do slovenske meje ;) No, tudi pri 200 km/h pa lahko še vedno vržeš oko na kakšno lepo damo za volanom ali avto, ki ga prehitevaš :-P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 03, 2007 5:15 pm

Rottie je napisal/-a:Verjetno so pač imeli v mislih bolj povprečne avtomobile, s končno tja do 200 km/h. Za avto z Vmax 240 in dobrim podvozjem, 180-200 ni ravno podn gas in se prav lepo pelje, res pa nimaš časa gledat pri tej hitrosti raznih krav in koz po okoliških gričih, kar pa tudi ni bil moj namen ... ... to sem lahko potem počel po Austriji, kjer se cjaziš še celo večnost do slovenske meje ;) No, tudi pri 200 km/h pa lahko še vedno vržeš oko na kakšno lepo damo za volanom ali avto, ki ga prehitevaš :-P

Ne gre se za dober/slab avto, ampak za vse drugo kar ne dopušča tako hitre vožnje po naših cestah...idiotski vozniki, slabe (avto)ceste, cestarji itd itd...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie To sep 04, 2007 9:05 am

Slide je napisal/-a:Ne gre se za dober/slab avto, ampak za vse drugo kar ne dopušča tako hitre vožnje po naših cestah...idiotski vozniki, slabe (avto)ceste, cestarji itd itd...

Ceste za moje pojme niti niso tako problematične ... niso dosti slabše od Nemških... problem so pa res idioti in cestarji s svojimi večnimi deli na cesti.
Največja nadloga pa je itak provida, sj ti vzame gledanje nazaj, če te le ta dohiteva oz. pazenje, če si ti padel mimo nje sj 50% časa med vožnjo in si potem toliko manj pozoren na ostale udeležence in razmere na cesti.
Kar se mene in moje vožnje tiče, so bile SLO avtoceste zihr dost bolj varne, dokler niso naokoli krožile provide, sj so se hitri vozniki lahko koncentrirali samo na promet pred in za njimi, zdaj pa samo še iščeš z očesom primerne kandidate za provido med avtomobili.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 04, 2007 9:52 am

če te kango slika se na sliki ponavadi lepo vidi voznikov obraz!

gotnar
Nov uporabnik

Napisal/-a gotnar To sep 04, 2007 11:03 am

Kolesar....na sliki ki jo dobiš domov....ali na tisti ki ti jo oni hranijo,pa ki jo ne moreš dobit? ker tista slika ki jo ti dobiš je črno-bela....tko da??

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To sep 04, 2007 12:10 pm

Rottie je napisal/-a:Ceste za moje pojme niti niso tako problematične ... niso dosti slabše od Nemških... problem so pa res idioti in cestarji s svojimi večnimi deli na cesti.
Največja nadloga pa je itak provida, sj ti vzame gledanje nazaj, če te le ta dohiteva oz. pazenje, če si ti padel mimo nje sj 50% časa med vožnjo in si potem toliko manj pozoren na ostale udeležence in razmere na cesti.
Kar se mene in moje vožnje tiče, so bile SLO avtoceste zihr dost bolj varne, dokler niso naokoli krožile provide, sj so se hitri vozniki lahko koncentrirali samo na promet pred in za njimi, zdaj pa samo še iščeš z očesom primerne kandidate za provido med avtomobili.

Izjava leta! Provida ogroža promet haha! Hja, ne vem-če se peljem 150 po prehitevalnem, me ponavadi ne ogroža niti kak pogled nazaj(pa ne ker bi iskal Provido), niti slaba cesta, niti nepredvidljivi vozniki...pa še dost okolice se da videt... ;)
Sicer je pa treba v zakup vzet, da dokler imamo po Sloveniji zgolj 2pasovnice, pa še te več ali manj z zaporami, da ne omenjam da smo tranzicijska država, bo udobna potovalna vožnja s 170+ le iluzija... Kmalu ugotoviš, da je 140-150 ravno prav-dovolj časa za reakcijo, če kdo zapelje pred tebe, ni se treba bati Provide...pa tudi glede na dolžino AC v Sloveniji z vožnjo med najbolj oddaljenima točkama AC ugotoviš, da s konstantno sproščeno vožnjo 140-150km/h na cilj ne prideš nič kaj dosti pozneje, kot če "teraš" 170+, ves čas čakaš, če bo kdo skočil pred tebe, gas pa bremza...nima smisla ;)

peroman
Novinec

Napisal/-a peroman Po sep 17, 2007 1:13 pm

Mene pa zanima če je ta prepoved vožnje za vse kategorije ali samo za tisto s katero si storil prekršek?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov