smuky je napisal/-a:Kdo vozi po autocestah 130? Redki primeri
Večina jih šopa preko 200 kar je še 1x toliko od same omejitve tako da no comment.
Eazy-O je napisal/-a:Kar se tiče pa nevarnosti, naj nekdo nalima statistiko nesreč, glede na tip ceste.
EX-B je napisal/-a:Hm, jest sem mel pa v spominu, da je bla kazen za voznjo po prehitevalnem pasu, ce mas praznega voznega starih 40k sit.. No ja.. Ce mene vprasate, je se to premalo. Vsak dan zjutri in popoldne na poti na siht in iz sihta gledam folk ki se cijazi po prehitevalnem, medtem ko bi se lahko mirno umaknil na voznega, zadaj pa nekateri vsi zivcni ker ne morjo prehitevat, nekaterim itaq ni nc jasno.. Jest bi dal kazen za to 500eur + 5kt pa obvezen obisk seminarja za obnovitev znanja CPPja. Pa unim ki se ti na AC nalimajo dejansko 10cm na rit medtem ko z 130 prehitevas tovornjak takisto, s tem da takim se dodatno prepoved voznje za 1 mesec ali vec.
Rottie je napisal/-a:Petersilj je napisal/-a:Prosim, da nehate uporabljat izrat 'cijaziti s 120-130'. Take hitrosti niso nobeno 'cijazenje'.
Na AC soRecimo lepa potovalna hitrost je cca. 180 - 200 za avto s končno 240 km/h. Preizkušeno tudi na daljši relaciji (Munchen - Berlin).
Rottie je napisal/-a:Verjetno so pač imeli v mislih bolj povprečne avtomobile, s končno tja do 200 km/h. Za avto z Vmax 240 in dobrim podvozjem, 180-200 ni ravno podn gas in se prav lepo pelje, res pa nimaš časa gledat pri tej hitrosti raznih krav in koz po okoliških gričih, kar pa tudi ni bil moj namen ... ... to sem lahko potem počel po Austriji, kjer se cjaziš še celo večnost do slovenske mejeNo, tudi pri 200 km/h pa lahko še vedno vržeš oko na kakšno lepo damo za volanom ali avto, ki ga prehitevaš
Slide je napisal/-a:Ne gre se za dober/slab avto, ampak za vse drugo kar ne dopušča tako hitre vožnje po naših cestah...idiotski vozniki, slabe (avto)ceste, cestarji itd itd...
Rottie je napisal/-a:Ceste za moje pojme niti niso tako problematične ... niso dosti slabše od Nemških... problem so pa res idioti in cestarji s svojimi večnimi deli na cesti.
Največja nadloga pa je itak provida, sj ti vzame gledanje nazaj, če te le ta dohiteva oz. pazenje, če si ti padel mimo nje sj 50% časa med vožnjo in si potem toliko manj pozoren na ostale udeležence in razmere na cesti.
Kar se mene in moje vožnje tiče, so bile SLO avtoceste zihr dost bolj varne, dokler niso naokoli krožile provide, sj so se hitri vozniki lahko koncentrirali samo na promet pred in za njimi, zdaj pa samo še iščeš z očesom primerne kandidate za provido med avtomobili.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov