Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Pe jul 10, 2009 1:30 pm

Še nekaj ni nobeden omenil, to je tunelski efekt človeškega vida; višja kot je hitrost, ožji zorni kot gledamo (spet bo kdo pametoval, da ravno zanj pa to ne velja in da lahko pri 200 km/h vidi vse okoli avta) - in posledično ne opazimo stvari na naši levi in desni, kar je v naselju dostikrat vitalnega pomena (avtomobili, kolesarji, ki zapeljejo iz dovozov ...).

LP, Grega

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jul 10, 2009 1:34 pm

mucek je napisal/-a:Še nekaj ni nobeden omenil, to je tunelski efekt človeškega vida; višja kot je hitrost, ožji zorni kot gledamo (spet bo kdo pametoval, da ravno zanj pa to ne velja in da lahko pri 200 km/h vidi vse okoli avta) - in posledično ne opazimo stvari na naši levi in desni, kar je v naselju dostikrat vitalnega pomena (avtomobili, kolesarji, ki zapeljejo iz dovozov ...).

LP, Grega

Kakšen tunelski efekt, to majo samo amaterji. Tisti k trenirajo gran turizmo in podobne igrce majo tak vidni kot kot kameleoni. :vc

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jul 10, 2009 1:36 pm

mucek: Sem omenil v zelo grobem (tretji odstavek), ker ne mislim taksnem osebku
razlagati se v detaile kaj, kako in na kaksen nacin se on dela "vsemogocnega" in
vrh vsega si verjetno tudi razlozil zaman (zanj).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Pe jul 10, 2009 2:39 pm

Vz_ace je napisal/-a:Kako si pa lahko ti na radar prišel, če trdiš, da se vse da (po tvojih besedah-tako komot), in da je treba dogajanje v prometu opazovati dlje naprej? :?: :o :?:

najbrž ga je G-sila Gran turismo simulatorja tok v zic prbila in rahlo zameglila pogled na policaja, ki je izgledal, kot oni iz kartona, na koncu se je pa izkazalo, da je bil v resnici iz mesa in krvi.....je***a....tudi najbolšim se zgodi...
Slika

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Pe jul 10, 2009 5:01 pm

oky..taka debata,pa nebi nevem kaj komentirala...razen tega včasih so ble omejitve višje ne pa skos samo 60,60,60..mislim bv,poleg tega so danes avti bolj kvalitetni,varnejši in zmoglivejši...če pogledamo avstrijo(vsaj naš konec gor Graz in okolica) majo meni osebno normalne omejitve, 60 težko da poznajo...70 kjer pač so tak hiše ob cesti pa otroci,drgač še kje med hišami 80 drgač pa 100...no skozi naselja pa razumljivo 50...za naselja ja 50,more bit,že zarat ljudi, jaz na naši ulici gledam,ko smo bli mi mali smo se lahko na ulici igrali,s kolesom vozli, zdej ko pazim bratranca pa me je že strah,ko eni so pa res talenti ko je ulica itak kratka pa ti ne hasne če potegneš do nevem 40...pač butli...
-->glede avtorja te teme pa pač se zgodi, samo zgodi se ti 70 al pa 80 v naselju 107??nevem no za moje pojme se nebi smelo zgodit, čeprav je vedno nekaj odzadi(vsaka zgodba ma 2 plati)..

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso Pe jul 10, 2009 5:02 pm

dobor no chill out people :)

jas sem sam povedal svoje, ni se treba znašat nad mano, vi trdite svoje, jas imam pač svoje mišljenje in me ne zanima kaj mislite o njem.

zakaj so mene dobili? ja zato, ker me je una blesava naprava poslikala, ker policaj me še ni ustavil, ker če imaš malo pameti si na gpsu označiš lokacije kje stojijo kifelci in takoj veš kje je kaj, in ko greš mimo točke kjer stojijo valda daš po gasu naprej.

eld0: ja hišo bi prodal in sploh nebi živel tam in sploh mi ni jasno kaj postavljajo hiše tik ob ceti ameterji eni.

Vz_ace: lej ti mene ne poznaš in nimaš pojma kaj sem že doživel z avtom in motorjem tako da ne govori v tri dni.

ok, ne bom več pisal v temo nočem BANA, jas sem samo povedal na začetku svoje mnenje. malo sem pretiraval, ok, oprostite pa lep pozdrav

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic So jul 11, 2009 5:50 pm

Ljudje vozijo po omejitvah čez naselje pa se dogajajo nesreče, kak lahk trdiš da se pr 100 ne, oz. da so nekateri sposobni zvozit.

Prezioso je napisal/-a:To sploh nikakor ne drži. Moj stric je peljal staro mamo skozi naselje(omejitev 50) malo pod 40, sam na cesti, spredaj nobenega in so ga ustavili policaji, trdili da je pjan ker vozi prepočasi, čakal je 1uro da so prinesli tester za pihat in ni nič napihal, zato je dobil kazen ZA OVIRANJE PROMETA IN PREPOČASNO VOŽNJO SKOZI NASELJE. To je bilo cca 4 leta nazaj.

Ne vrjamem dokler ne vidim plačilnega naloga. Če res ni pretiraval-vozil manj kot 35 in resno vplival na promet dam glavo stran da ni dobil kazni, tole baba čula baba rekla pa je bolj tako tako ;)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So jul 11, 2009 7:42 pm

Technologic je napisal/-a:Ljudje vozijo po omejitvah čez naselje pa se dogajajo nesreče, kak lahk trdiš da se pr 100 ne, oz. da so nekateri sposobni zvozit.

Prezioso je napisal/-a:To sploh nikakor ne drži. Moj stric je peljal staro mamo skozi naselje(omejitev 50) malo pod 40, sam na cesti, spredaj nobenega in so ga ustavili policaji, trdili da je pjan ker vozi prepočasi, čakal je 1uro da so prinesli tester za pihat in ni nič napihal, zato je dobil kazen ZA OVIRANJE PROMETA IN PREPOČASNO VOŽNJO SKOZI NASELJE. To je bilo cca 4 leta nazaj.

Ne vrjamem dokler ne vidim plačilnega naloga. Če res ni pretiraval-vozil manj kot 35 in resno vplival na promet dam glavo stran da ni dobil kazni, tole baba čula baba rekla pa je bolj tako tako ;)

ITAK da je samo baba čula baba rekla. Ni dovoljena vožnja z hitrostjo ki je pod 50% nižja od predpisane. Torej bi v tem primeru moral voziti pod 25km/h kar pa tudi jaz ne verjamem. In če še upoštevamo odstopanje od radarja je morda tvoj stric peljal mamo v karoli.

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek So jul 11, 2009 9:43 pm

Radar meri od 30 km/h naprej ...

LP, Grega

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So jul 11, 2009 9:57 pm

mihaing je napisal/-a:Ni dovoljena vožnja z hitrostjo ki je pod 50% nižja od predpisane.

Od kje tebi ta podatek???

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jul 12, 2009 6:17 am

mihaing je napisal/-a:
Technologic je napisal/-a:Ljudje vozijo po omejitvah čez naselje pa se dogajajo nesreče, kak lahk trdiš da se pr 100 ne, oz. da so nekateri sposobni zvozit.

ITAK da je samo baba čula baba rekla. Ni dovoljena vožnja z hitrostjo ki je pod 50% nižja od predpisane. Torej bi v tem primeru moral voziti pod 25km/h kar pa tudi jaz ne verjamem. In če še upoštevamo odstopanje od radarja je morda tvoj stric peljal mamo v karoli.

Še en ki so mu predpisi španska vas. No pa saj Prezioso je isti.

Kaznuje te lahko če se voziš manj od omejitve in povzročaš kolono.
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jul 12, 2009 6:21 am

_BaNaNa_ je napisal/-a:oky..taka debata,pa nebi nevem kaj komentirala...razen tega včasih so ble omejitve višje ne pa skos samo 60,60,60..mislim bv,poleg tega so danes avti bolj kvalitetni,varnejši in zmoglivejši...če pogledamo avstrijo(vsaj naš konec gor Graz in okolica) majo meni osebno normalne omejitve, 60 težko da poznajo...70 kjer pač so tak hiše ob cesti pa otroci,drgač še kje med hišami 80 drgač pa 100...no skozi naselja pa razumljivo 50...za naselja ja 50,more bit,že zarat ljudi, jaz na naši ulici gledam,ko smo bli mi mali smo se lahko na ulici igrali,s kolesom vozli, zdej ko pazim bratranca pa me je že strah,ko eni so pa res talenti ko je ulica itak kratka pa ti ne hasne če potegneš do nevem 40...pač butli...
-->glede avtorja te teme pa pač se zgodi, samo zgodi se ti 70 al pa 80 v naselju 107??nevem no za moje pojme se nebi smelo zgodit, čeprav je vedno nekaj odzadi(vsaka zgodba ma 2 plati)..

Avti so varnejši, zmogljivejši...
Fizika je enaka kot pred leti...
Pamet voznikov vedno slabša...
Torej bi po logiki morali znižat omejitve.
Če so ti pa omejitve prepočasi pa idi peš, me zanima kako hitro boš ugotovila razliko med počasi in hitro.
Slika

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Ne jul 12, 2009 8:45 am

"Vz_ace: lej ti mene ne poznaš in nimaš pojma kaj sem že doživel z avtom in motorjem tako da ne govori v tri dni."

a.) čeprav te ne poznam, tvoji posti marsikaj povedo o tebi in lej, jaz si tebe, ki zagovarjaš divjanje po naseljih niti ne želim spoznati, še najmanj na cesti!

b.)če si že toliko, sodeč po repliki, doživel z avtom in motorjem kot praviš, iz tega sledi samo dvoje:

-ali še nisi doživel tistega "ta pravega" in upam, da enkrat boš ter da ne bo kdo drug po nedolžnem na tvoj račun naj...;
-ali pa si en imbecil, ki mu vse to dviguje adrenalin in užitek in bi ga blo treba v tem momentu skenslat. vsaj s ceste.

lp
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso Ne jul 12, 2009 9:20 am

mah tistega pravega...hehe, nebi niti govoril da sem začel z 6imi leti, ko se mi je noga zataknila zadaj v apn6 v ketne in špice, rezultat tega je 48šivov , ker mi je presekalo peto in je visela z stopala..itd., to je bil začetek, naprej pa nebi govoril.... kaj je zate pravo? kaj si pa ti doživel, da je bilo tisto pravo?

ampak kaj, še vedno sem živ in zdrav, jem zdravo, hodim v planine in rad pritiskam na gas, da gre vse po luftu...jebat ga.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Ne jul 12, 2009 9:38 am

Prezioso je napisal/-a:mah tistega pravega...hehe, nebi niti govoril da sem začel z 6imi leti, ko se mi je noga zataknila zadaj v apn6 v ketne in špice, rezultat tega je 48šivov , ker mi je presekalo peto in je visela z stopala..itd., to je bil začetek, naprej pa nebi govoril.... kaj je zate pravo? kaj si pa ti doživel, da je bilo tisto pravo?

ampak kaj, še vedno sem živ in zdrav, jem zdravo, hodim v planine in rad pritiskam na gas, da gre vse po luftu...jebat ga.

Hehehe... ravno na to zmotno razmišljanje je ciljal; zgleda da res misliš da si vsemogočen ker si "toliko" že dal skozi.

Mislil je na tisto pravo V GLAVI... ti pa si več kot očitno še daleč od tega.

Toplo ti na srce polagam ne poškoduj ali celo ubij drugih v prometu, zato ker si ti k****n. Resno!

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ Ne jul 12, 2009 11:29 am

AndrejD je napisal/-a:
_BaNaNa_ je napisal/-a:oky..taka debata,pa nebi nevem kaj komentirala...razen tega včasih so ble omejitve višje ne pa skos samo 60,60,60..mislim bv,poleg tega so danes avti bolj kvalitetni,varnejši in zmoglivejši...če pogledamo avstrijo(vsaj naš konec gor Graz in okolica) majo meni osebno normalne omejitve, 60 težko da poznajo...70 kjer pač so tak hiše ob cesti pa otroci,drgač še kje med hišami 80 drgač pa 100...no skozi naselja pa razumljivo 50...za naselja ja 50,more bit,že zarat ljudi, jaz na naši ulici gledam,ko smo bli mi mali smo se lahko na ulici igrali,s kolesom vozli, zdej ko pazim bratranca pa me je že strah,ko eni so pa res talenti ko je ulica itak kratka pa ti ne hasne če potegneš do nevem 40...pač butli...

Avti so varnejši, zmogljivejši...
Fizika je enaka kot pred leti...
Pamet voznikov vedno slabša...
Torej bi po logiki morali znižat omejitve.
Če so ti pa omejitve prepočasi pa idi peš, me zanima kako hitro boš ugotovila razliko med počasi in hitro.

pa malo poglej...zaka je pa drugje lahko kr normalno za vozit po omejitvah..bom dala primer od dravograda proti SG-ju se skos menjavata omejitvi 60 in 70 (no res je tu pa tam kak odsek 90) zakaj? zato ker pač je res da eni niamjo poameti pa v ovinek prpelejo prehitro pa jih vn vrže,zarat tako bedakov...sej ne rečem, samo menim da večina voznikov kar ima v glavi vse poštimano (so izjeme(izjeme potrjujejo pravilo)) pač zdej morem tisti na ravnini vozit 60 zarat enih bedakov ko bi komot lahko pelav 80 ali90...če pa sam nimaš v glavi poštimano je pa to tvoj problem...
pa nima se smisla o tem kregat, jaz osebno vozim po omejitvah, no se trudim, sploh v naseljih,saj so kazni očitno previskoe da bi si jih lahko privoščla...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne jul 12, 2009 4:07 pm

Polo1997 je napisal/-a:Jaz pa zaradi avta nemorem prekoračit hitrosti in še nimam niti ene kazni za prehitro vožnjo pa me vseeno jebejo policaji da nimam varnega avta in sem nevaren na cesti ker mam 1colo prevelike felne. To je pošteno ?

Vzrok pa so naše prelepe (sama-jama) slovenske ceste, ki bojo poskrbele da nas večina pri 50 letih nebo mogla več vozit zaradi težav z hrbtenico :) :D

eni kupijo zato že pri 25-30 letih avte s hidravliko kot c5, pa samo plavaš čez...
poskusi..

že med npr.audijem in renaultom je kar razlika ;)

_benko_
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a _benko_ Ne okt 11, 2009 4:06 pm

Zaj či koga še zanima sem že imel sodišče za ta prekršek in kazen ni tako huda kot sem pričakoval.

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne okt 11, 2009 4:39 pm

če je bilo že toliko ugibanj,pa ti lahko zdaj napišeš dejansko stanje kako se je stvar končala.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Sharona055 Ne okt 11, 2009 5:50 pm

zajbel je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Ni dovoljena vožnja z hitrostjo ki je pod 50% nižja od predpisane.

Od kje tebi ta podatek???

res je.
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov