Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Rogan doo

Napisal/-a pinny Ne sep 18, 2011 8:11 pm

temule sem se pa mogu nasmejat prvo prevrtevali kilometre, a glej ga zlomka, potem so se pa postavili na stran kupcev :lol: :lol: :lol: :lol:
in kak je razplet problema, zaradi katerega je bila odprta tema?

mmedo
Nov uporabnik

Napisal/-a mmedo Ne sep 18, 2011 8:17 pm

@pinny - stvar je, kolikor je meni s tega foruma znano v teku. kako se bo razpletlo me pa zanima 100 na uro :)

@ g. Mirko - pri katerem zavarovanju vpišejo število prevoženih km??? mi ni znano...
pa še eno vprašanje... ste v tem primeru dejansko ugotovili, da je km prevrtel ta fant, ki je avto prodal, da ga obtožujete tega?? in ali je mogoče, da jih je prevrtel ta fant, ki se je na vas obrnil, ker se mu je pač zazdelo, da bi mogoče lahko probal kako ta stvar poteka?? :?

dareerad
Nov uporabnik

Napisal/-a dareerad Ne sep 18, 2011 9:03 pm

Tako jaz, kot prvi lastnik imava vsa potrdila, da se na avtu kilometri niso zbijali, Ne vem od kod podjetju Rogan ti podatki. To pomeni, da jih je lahko zbil samo 3. lastnik oz. fant, ki je kupil avto od mene.

Če se da pa razbrati kdaj naj bi bilo to narejeno, potem pa itaq ni dileme, kdo je DOMNEVNO kriv.

Drugače pa vpišejo kilometrino, ko skleneš zavarovanje, vsaj na Triglavu je tako.

mmedo
Nov uporabnik

Napisal/-a mmedo Ne sep 18, 2011 9:09 pm

@ dareerad - mogoče pa je g. Mirko naredil kako čarovnijo, da malo zasluži... glede na to, da se da na forumu zaslediti tudi to, da se je s tem ukvarjal preden se mu je prikazala marija... če se na to tako pozna, je verjetno tudi to del sedanjega "posla"...

rogan je napisal/-a:Vozilo, ki se ga pregleda je le pokazalec, da je bilo na vozilu narejen poseg. Vse naprej je delo analize , ki pridobi vso dokumentacijo in iz dokumentacije je v preko 95 % razvidno vse. Tako, da se ne toži in obtožuje nikogar , ki ni kriv.

me pa čudi, da te podjetje Rogan obtožuje nečesa, če pa g. Mirko pravi, da ne obtožujejo nikogar, preden ne naredijo vseh analiz ipd... oz. ne obtožujejo nikogar, ki ni kriv. po tem takem si ti, v njihovih očeh krivec - še vedno ne vem na podlagi česa, so si izbrali prav tebe..

lp
Zadnjič spremenil mmedo, dne Ne sep 18, 2011 9:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

dareerad
Nov uporabnik

Napisal/-a dareerad Ne sep 18, 2011 9:12 pm

Bomo videli, kak bo razplet. Kot povedano, oba imava vse črno na belem.

fičko
Nov uporabnik

Napisal/-a fičko Po sep 19, 2011 6:19 am

lepo da hoče nekdo poštimati zadeve z prevrtenimi kilometri

toda

za obtožbo je ključnega pomena čas

to je čas prevrtenih kilometrov, zdej naprimer
če jaz kupim avto leta 2005 z x kilometri in ga prodam leta 2011 z x kilometri in ti ugotoviš da soi bili kilometri prevrteni
in začneš težit meni mi boš moral najprej dokazati KDAJ SO BILI TE KILOMETRI PREVRTENI in to z popolnim datumom drugače
pač zadeva ne pije vode in to kar ti delaš je NADLEGOVANJE katero pa je dokazljivo in z zakonom prepovedano

p.s. pa malo si poglej zastaralne roke

p.s.s. nisi nič drugega kot nekdo ki bi rad nahitro zaslužil z nategovanjem naivnih ljudi
jest nisem žejen, moj avto je žejen

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Po sep 19, 2011 9:20 am

Mislim, da bi na sodišču s prevrtenimi km lahko ta Rogan zmagal samo v primeru da je vozilo kupljeno od 1. lastnika.
Po zakonu neznanje ni kaznivo (če nisi sam vrtel in če nisi vedel da so prevrteni, ne moreš biti kriv!).

On
1. računa na ljudi ki se bojo ustrašili in mu plačali par kilo €,
2. misli, da bojo ljudje sedaj pred prodajo množično hodili do njega po papir o realnosti km. V strahu da jih ne fašejo po 1. točki.

To s kilometri bi morali porihtati na državni ravni. Ker na pol pismeni, bivši ''zlikovci'' nimajo tu kaj početi.

brazzera
Nov uporabnik

Napisal/-a brazzera Po sep 19, 2011 2:37 pm

LP, že dalj časa berem ta forum, sedaj sem se pa še registriral da povem par dejstev, samo toliko da dobite predstavo kakšen je ta človek..

V glavnem, kolikor jaz vem so Mirkotu aparature za vrtenje števcev ukradli (naj bi bilo vredno okoli 30k vse skupaj), malo po tistem so ga dobili ko je sadil marihuano (naj bi bil eden največjih gojiteljev v Sloveniji, hiše z laboratoriji je imel oz. ima še vedno po celi Sloveniji). Naj bi bil tudi povezan z balkanskimi bojevniki. V zaporu se je potem spomnil da ne bo spet kupoval aparatur za vrtenje, ampak bo šel v drugo stran, tam kjer je več denarja. Za prevrtavanje števcev računal okoli 50€, za tole pa kar malo več. Včasih je celo čipiral avtomobile, vendar zelo slabo, kar nekaj avtomobilov je zaradi tega zgorelo (lahko vprašate v rsr ali v skn o Mirkotu in vam lahko oni povejo kaj več). Mirko si je vzel celih 5-10min da ti je avto čipiral, ko pa so se začele pojavljati težave in ko so avti zagoreli ga pa ni zanimalo nič več.

Jaz osebno tej zadevi in njemu ne zaupam nič. 1A in podobnih trgovcev ne more zjebati, tako da se spravlja na uboge stare lastnike, kateri so bili nategnjeni ko so kupili že prevrten avto, katerega je po vsej verjetnosti prav Mirko zavrtel.

:roll:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po sep 19, 2011 2:49 pm

brazzera je napisal/-a:LP, že dalj časa berem ta forum, sedaj sem se pa še registriral da povem par dejstev, samo toliko da dobite predstavo kakšen je ta človek..

V glavnem, kolikor jaz vem so Mirkotu aparature za vrtenje števcev ukradli (naj bi bilo vredno okoli 30k vse skupaj), malo po tistem so ga dobili ko je sadil marihuano (naj bi bil eden največjih gojiteljev v Sloveniji, hiše z laboratoriji je imel oz. ima še vedno po celi Sloveniji). Naj bi bil tudi povezan z balkanskimi bojevniki. V zaporu se je potem spomnil da ne bo spet kupoval aparatur za vrtenje, ampak bo šel v drugo stran, tam kjer je več denarja. Za prevrtavanje števcev računal okoli 50€, za tole pa kar malo več. Včasih je celo čipiral avtomobile, vendar zelo slabo, kar nekaj avtomobilov je zaradi tega zgorelo (lahko vprašate v rsr ali v skn o Mirkotu in vam lahko oni povejo kaj več). Mirko si je vzel celih 5-10min da ti je avto čipiral, ko pa so se začele pojavljati težave in ko so avti zagoreli ga pa ni zanimalo nič več.

Jaz osebno tej zadevi in njemu ne zaupam nič. 1A in podobnih trgovcev ne more zjebati, tako da se spravlja na uboge stare lastnike, kateri so bili nategnjeni ko so kupili že prevrten avto, katerega je po vsej verjetnosti prav Mirko zavrtel.

:roll:

Si ne morem kaj, vendar moram citirati, predenj zbrišeš! :D

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Po sep 19, 2011 3:20 pm

mmedo je napisal/-a:
@ g. Mirko - pri katerem zavarovanju vpišejo število prevoženih km??? mi ni znano...

Meni pri Triglavu vsako leto zapiše število prevoženih km, kajti če jih narediš manj kot 10KKm na leto, maš 5% popusta.

LP
Simon

Uporabniški avatar
filip**
Nov uporabnik

Napisal/-a filip** Po sep 19, 2011 3:59 pm

Ta rogan je en navaden kanarček, spoh ne deluje verodostojno, lopov bo vedno lopov.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po sep 19, 2011 4:02 pm

Če je človek prej sadil konopljo, mislim da ni ravno zaupanja vredna oseba.

In to njegovo pisanje deluje zelo neprofesionalno, vse po nekih ovinkih, postopki pa neki levi.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Po sep 19, 2011 4:16 pm

Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To sep 20, 2011 9:13 am

uros11 je napisal/-a:Zanimivo...

Mimogrede Simon je tisti, ki je ravno tako polpismen in je ista oseba kot drug Mirko

Pa le bo nekaj na tem - Meli je uporabnik, ki forsira Rogan.

EDIT: my bad. Da ne bo kdo zajebal, on govori o uporaniku Simon ne Symon. :lol: So pa zgornje objave zanimiv zaključek teme. :twisted:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To sep 20, 2011 9:26 am

ESX je napisal/-a:Slika

dol padu :cry :cry

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To sep 20, 2011 10:05 am

simimedi je napisal/-a:
mmedo je napisal/-a:

Meni pri Triglavu vsako leto zapiše število prevoženih km, kajti če jih narediš manj kot 10KKm na leto, maš 5% popusta.

LP
Simon

Tilia jih isto zapisuje
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To sep 20, 2011 10:33 am

Ja ampak km zapisujejo "od oka". Mene npr vpraša agent: "Koliko km imaš zdaj?" Pa mu povem pač cifro. Sej večinoma zadanem, se pa tudi zmotim za kakih 1.000 km. Lahko pa bi rekel tudi 10.000 km manj, pa bi napisal. Recimo zadnjič, ko je sklepal zavarovanje za očetov avtomobil, me je vprašal, če mogoče slučajno vem koliko km ima.. Pa sem najprej rekel "cca 60.000 km", se butnil v glavo in popravil, da ima ubistvu več - cca 82.000 km :)

V glavnem, če ni nikjer jasno razviden datum, kdaj so kilometri prevrteni (in po možnosti ura), potem je to vse skupaj smešno. Jaz lahko prevrtim kilometre tudi isti dan ob prodaji avtomobila kaki avtohiši. Kako naj se potem ve, kdo je vrtel km? Ravno zadnjič sem menjal avto staro-novo in ni nikjer napisal koliko km imam. Seveda obsojam prevrtavanje, sam na to ne bi niti pomislil, moj star ata je kupil 2× "prevrten" avtomobil 230k km -> 120k km (ker me ni noben poslušal), pa ima oz imamo sedaj kar nekaj problemov in stroškov. Prav tako sem mnenja, da bi morali vse, ki vrtijo kilometre, nategniti v tazadnjo, ampak..

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr sep 21, 2011 7:35 am

Mislim, da je tema zrela za medije, naj oni raziskujejo naprej, materiala imajo več kot dovolj, tako da predlagam uporabniku, ki je odprl temo, da se obrne na naše medije, če ne drugo, bo hitro solata otrebljena in na mizi.

LP
the brand with the three stripes :)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr sep 21, 2011 7:58 am

Mi je čudno, da dela red, tam kjer je prej smetil, igra šerifa tam kjer nima zakonske podlage. Spravi se pa samo na malega človeka, drugam ne upa.
RiDe hArD

fičko
Nov uporabnik

Napisal/-a fičko Sr sep 21, 2011 10:54 am

če ne drugega je tema zrela za informacijsko pooblaščenko ker tip sigurno nima dovoljenja za opravljanje z osebnimi podatki
jest nisem žejen, moj avto je žejen
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov