rogan je napisal/-a:Zelo na kratko bi rad odgovoril na dosti stvari.
glede dokazovanja km je lahko na dva načina.
1 način so listine, ki obstajajo
Primer
Trgovec kupi vozilo v tujini z velikimi km, ga uvozi v Slovenijo in ga v Sloveniji on prodaja z manjšimi km. Ko pridobimo dokumentacijo iz tujine in je na njej razvidno z kakimi km je bilo vozilo prodano v tujini njemu in z kakimi km je in prodal vozilo naprej je za sodišče dovolj.
Če se ugotovi, da je v vozilo imel prejšnji lastnik samo kratko obdobje in pridobimo uradne podatke z kakimi kilometri, ga je kupil od prejšnjega lastnika in so km manjši kot pa jih je prodajal prejšnji lastnik je jasno.
in teh primerov je dosti. Vsak primer je zase treba obravnavati.
Trgovci oziroma osebe, ki so kdajkoli prodale vozilo in so na njemu premaknile vrednost števca bodo na forumu pisali vse, da iz tega ni nič. Jasno obstaja možnost da prav njegova stranka nebo obiskala nas oziroma nekoga, ki se bo še ukvarjal s tem. Res pa je, da je naše podjetje podalo uradni predlog v državni zbor da se ta problematika uredi in da se že premikanje km kriminalizera.
Še enkrat vsak primer se obravnava posebej.
Mirko
Morda bo moj post neumesen, pa vseeno. Ko berem vaše izjave mi gre na ******** .
Slovnica? Le kaj za vraga je to? Za primer sem citiral naključno izjavo.
1. Stavek se začenja z veliko začetnico!
2. Števniki, kot so prvi, drugi, trinajsti, nevemkateri se pišejo tako, da za številko postaviš piko. Primer: 1. - prvi, 2. - drugi itd. Če za številko ni pike 1 pomeni ena in 2 pomeni dve.
3. Pred naštevanjem se postavi dvopičje ali pa vsaj piko. Končnih ločil vidim bolj malo.
4. Stavek se začenja z IN, in malo začetnico... hmm??
5. KriminalizEra? Te besede ne poznam.
Pa saj ne rečem, vsak včasih spregleda ločilo, kakšno veliko začetnico ali podobno, ampak vaši prispevki so že težko berljivi.
Malo spoštovanja maternega jezika in slovnice bi se spodobilo.
Če bi slučajno sam potreboval pomoč, ki jo vi ponujate se zagotovo k vam nebi obrnil ravno zaradi tega.
Brez zamere in lep pozdrav!