Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Če mar 18, 2004 12:36 am

BiMMER je napisal/-a:Ni res, po zakonu o splošnem upravnem postopku je rok za rešitev pritožbe 2 meseca. Če organ ne more rešiti pritožbe prej velja absolutni zastaralni rok 5 let od uvedbe postopka.

Kolikor sem jaz seznanjen, je absolutni zastaralni rok za storjen prekršek po dveh letih od storitve prekrška. Ne bom trdil, ker trenutno nimam pri sebi veljavnega Zakona o prekrških.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če mar 18, 2004 3:47 am

Policist je napisal/-a:
BiMMER je napisal/-a:Ni res, po zakonu o splošnem upravnem postopku je rok za rešitev pritožbe 2 meseca. Če organ ne more rešiti pritožbe prej velja absolutni zastaralni rok 5 let od uvedbe postopka.

Kolikor sem jaz seznanjen, je absolutni zastaralni rok za storjen prekršek po dveh letih od storitve prekrška. Ne bom trdil, ker trenutno nimam pri sebi veljavnega Zakona o prekrških.

tako ja kot si rekel!
Glej jaz sem se z eno decvo meno ane, ko dela na davcni pa pravi da se je zdaj 2leti rok za zastaranje zadeve, mislijo pa podaljsat na 5let oz je to predlog ki pa ga najvrjetneje bojo sprejel!
Mozno da sem se kje zjebal.
Useeno pa bi blo fajn da bi ker poiskal na internetu zakone o tem!
LP

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če mar 18, 2004 7:23 pm

monster_d je napisal/-a:LISKO
Po dveh letih zastara.
Se pravi ce v roku 2let ti drzava ne poslje odgovora na pritozbo ni nic!
LP

Pritožba se rešuje po ZUP-u, kateri določa da je absolutni zastaralni rok 5 let. ZP nima veze s tem
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost