jaqckoo je napisal/-a:.... ubistvo si jih pa ti nabil na k...azalec svoje ure in na k...artico svoje banke (k...azalec bencina)
odprti clio je napisal/-a:To, da si kilometre ugotovil glede na zadnjo regeneracijo FAP filtra JE dokaz!!! Uporabi to proti njim. Naj se oni trudijo dokazati, da to NI dokaz. Kaj bodo pa rekli? Da je bil avtomobilski računalnik menjan z enim drugim, al kaj?
To vsi pišete. Nihče pa človeku ne izpostavi ene zadeve; nikakor ne boš uspel nikomur dokazati, da je za prevrtene kilometre vedel. Avtohiša te bo enostavno zavrnila z odgovorom, da tega niso vedeli.
Daedalus je napisal/-a:To je dovolj velik dokaz, da je avtohiša prodala avtomobil z nerealnimi kilometri. Kdo jih je vrtel niti ni važno - oni morajo zagotoviti, da vse štima, še posebej, če so Renaultovi pooblaščenci!
domen90 je napisal/-a:Lahko, da ga bodo odslovnili, ampak pravno gledano to ni relevantno in izgovor, da tega niso vedeli, ne drži vode. Kar naj se postavi zase
odprti clio je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:To je dovolj velik dokaz, da je avtohiša prodala avtomobil z nerealnimi kilometri. Kdo jih je vrtel niti ni važno - oni morajo zagotoviti, da vse štima, še posebej, če so Renaultovi pooblaščenci!
Heh... Kje ti živiš. Nisem pravnik in se ne bom kaj vtikal v te zadeve, a če bi bilo po tvoje, bi bil tudi morilec tisti na čigar zemlji je bilo najdeno truplo..
odprti clio je napisal/-a:Kot sem rekel, ni standardiziranega postopka/protokola za ugotavljanje dejanskega števila prevoženih kilometrov. Vozilo ima lahko zamenjan ABS računalnik in števec in tako popolnoma nejasno sliko glede prevoženih kilometrov, kar še vedno ni goljufija. Aja - vnesli so to kar piše na števcu... Big deal.
Živimo v državi, kjer kriminalci stopijo na prostost zaradi napak v postopku. Kar se mene tiče, se trgovcem splača spustit v nekaj pravnih postopkov proti diplomiranim šankerjem zavoljo ustvarjanja precedenčnih primerov. V njihovo dobro se razume.
Čedalje manj razumem kaj se toliko obešate na število prevoženih. Tisto je zgolj orodje za vzdrževanje vozila: olje / jermeni / zavore ipd. Pa se živcirajte, če vam toliko pomenijo tiste številke.
Kot sem rekel, ni standardiziranega postopka/protokola za ugotavljanje dejanskega števila prevoženih kilometrov. Vozilo ima lahko zamenjan ABS računalnik in števec in tako popolnoma nejasno sliko glede prevoženih kilometrov, kar še vedno ni goljufija. Aja - vnesli so to kar piše na števcu... Big deal.
odprti clio je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:To je dovolj velik dokaz, da je avtohiša prodala avtomobil z nerealnimi kilometri. Kdo jih je vrtel niti ni važno - oni morajo zagotoviti, da vse štima, še posebej, če so Renaultovi pooblaščenci!
Heh... Kje ti živiš. Nisem pravnik in se ne bom kaj vtikal v te zadeve, a če bi bilo po tvoje, bi bil tudi morilec tisti na čigar zemlji je bilo najdeno truplo.
odprti clio je napisal/-a:domen90 je napisal/-a:Lahko, da ga bodo odslovnili, ampak pravno gledano to ni relevantno in izgovor, da tega niso vedeli, ne drži vode. Kar naj se postavi zase
Nova firma pa košta 500 €... Nepoznavanje zakonov res ne pomeni oprostitve. Nepoznavanje tujega in rabljenega predmeta pa je težko bremenilno. Odvisno od stnadardizacije pregledov, ki jih zahteva ZPS. Aja, ups - jih ne. Ker nimamo ničesar v naši državi, kar bi se s tem ukvarjalo. Pa tudi ne verjamem, da je kak "ugoden" precedens za oškodovance.
(1) Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne.
(2) Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem.
(3) Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.
Kdaj gre za stvarne napake
459. člen
Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno običajno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali bi mu bila morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
domen90 je napisal/-a:Zadeva je čisto preprosta, če si znaš interpretirat določbe ...
odprti clio je napisal/-a:Heh... Mojega so pregledali in ga redno pregledujejo fantje z Enigme. Zato me prav malo boli, kaj piše na števcu sploh pri vozilih letnika pod 2005. Sem pred nakupom vozila za ~ 1000 €. Misliš, da bom gledal kilometre? Ob nakupu bo za zamenjat jermene in po potrebi končnike ter zavore. Ostalo se bo pregledalo (izpuh, guncanje vozila, splošno stanje pločevine ipd.). Bom raje vzel tistega z 250 kkm kot tistega s 160 kkm, ki ga je vozila babica samo v trgovino in je bil redno garažiran ter se ni vozil po snegu. Na račun kupne politike bom verjetno dopil isti avto občutno ceneje samo zato, ker lastnik ni pretvoril 2 v 1 na števcu.
Morda zgleda da zagovarjam nategovanje, pa temu ni tako. Ampak ste si ljudje sami krivi, ker kupujete zgodbice - povsod (zavarovanje, kredit, avtomobil). Jaz sem ob prodaji napisal, da je bilo vozilo kozmetično popravljano, ko sem ga prodajal (parking in nalet divjadi - od slednjega imam fotografije, kjer se vidi, da je samo ena ledvička iz odbijača ven padla pri trku cca 20 km/h). Avto je pri nas od novega in sem res skrbel za njega. Misliš, da me je kdo poklical? So se pa prodali taki, ki so že na fotografijah bili videti bolj zgonjeni. S popolnoma osnovno opremo. Z napisi ODLIČNO OHRANJEN, ŠVERCARJI OBVOZ, GREM V TUJINO - MOŽNA MENJAVA Naš je ostal v družini in upam, da bo tu še kakih 10 let.
Se človek vpraša ali kupce švercerji nategujejo ali se kupci nategujejo sami? Mimogrede, vozim zloglasni 1.5 dCi. Pri meni jih je nadelal skoraj 140 kkm, na (menda) 40 kkm podlage. Pred prodajo bom šel na uradni servis na vpoklic (zadnji spojler) zgolj zato, da zabeležijo prevožene. Kdor ne bo zaletav pri kasnejših prodajah tega avta, bo imel lepo pregledno zgodovino. Menjava jermenov, barvanje voznikovega ogledala ipd.
odprti clio je napisal/-a:Ja, zdaj kupujem za jurija oz. bom kupoval. Za tega, ki ga vozim, sem pa leta 2010 odkartal 9.700 €. Rabljen Renault Mégane 1.5 dCi letnik 2007. Pa bi že takrat lahko za občutno manj denarja kupil super duber odlično ohranjene primerke s "polno" opremo pri različnih avto hišah.
Sem pa cca 3 mesece iskal avto po mojem okusu (1. lastnik, 6 prestav - torej 106 KM različica, avtomatska klima, tempomat ipd.). Če imaš ob ogledu avtomobila čuden občutek, ta avto ni za kupit. Pa naj se še tako sveti in diši - za 100 € je lahko tak vsak.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost