esem je napisal/-a:Kam pa naj bi se v mestu umaknil - čez robnik kot Lisko na pločnik med pešce?
Glavni namen pisanja tega posta je, da če že pišete, da se mora počasneje vozeči umaknit koloni zadaj, napišite tudi kdaj (beri koliko % omejitve je - po zakonu - še dovoljeno vozit, preden "se mora" čimprej umaknit. Nazadnje je bilo 50 za "čimprej mora"). Sicer bo kdo mislil, da se mora vedno umaknit (po vozn. bontonu ja, po zakonu pač ne).
Ti pa pretiravaš v vse smeri kot novinarji. Kot da se je težko umaknit na prvem počivališču, če je za teboj 5 vozil...? Aha ne, jaz vozim 90 km/h. Samo ko je pa drug s to miselnostjo na prehitevalnem, je pa b****. Double standards anyone?
PS:
45. člen ZPrCP je napisal/-a:4. Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
Nič ne vidim o tvojih 50%...?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.
Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.