Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Težave pri popravilu desnega ležaja

Napisal/-a Ivan36 So nov 05, 2016 4:16 pm

VoznicaEnaKia je napisal/-a:S Kio sem zelo zadovoljna, do zdaj nisem menjala ničesar ali imela kakšne težave v petih letih, prevoženih km pa tudi ni tako malo ;). Nesposobni ljudje na servisu pa pač obstajajo, kaj čem...

Če nisi mona napiši kilometre ! Drugače se ne menimo več in tudi sedanji servis napiši! :evil:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne nov 06, 2016 9:31 am

Kohec je napisal/-a:To da ležaji ne zdržijo niti 100 000 km ne bo čisto držalo.

Brez skrbi, vem o čem pišem in to tudi drži ;)

Point ni bil v tem, da se pri 6, 7. rednem servisu menja kolesni ležaj, ampak v tem, da se prezgodnje okvare dogajajo in to menda ja ni razlog, da se avta ne kupi, tako kot "Torej NOVE kie nikoli !!!" vpije Ivan36.

Model in predvsem prevoženi kilometri so zaželjeni. Torej?
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 06, 2016 10:03 am

Kohec je napisal/-a:To da ležaji ne zdržijo niti 100 000 km ne bo čisto držalo. Jaz imam na avtu 230 000 km pa nisem menjal niti enega ležaja, tudi na prejšnjem avru z 180 000 nisem menjal nobenega.

pa to nima nobene veze koliko maš ti km :roll: :roll: :roll: eni pač zdržijo dlje, eni manj.....na seriji Meganov leta nazaj so se menjala že po 20.000km....
So pa pri Kii pacineti prve vrste: kaj mora vse mehanik izpolnit in poredložit, da uveljavijo garancijo :roll: dejanska srhljivka....nekako takole gre: del, ki naj bi se menjal, lepo zapakirat, poslat "v štab" in potem čakat odobritev oz. največkrat zavrnitev......kaj to pomeni za stranko, si mislite_kdo ne verjame, naj najde kakega mehanika, ki dela tam in ga povpraša..z leta v leto slabše, to "torturo" od letos, pa baje niti ni možno zdržat....pa ko grejo na t.i. šolanje gor na Leskovškovo_ubitačno pranje možganov, kot pr kakem Foreksu oz. podobnih zadevah....tako da_ni jim lahko, več ali manj vsi z enim okom gledajo, al bo se bo kje kaka druga služba mehanika odprla...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne nov 06, 2016 3:19 pm

V končni fazi mehanik nima nič s tem.Če so dal tok garancije naj jo rešujejo,drugače pa so tukaj ustrezne ustanove...Logično je da pod garancijo ne spadajo brisalci,bremze in še kaj potrošnega.Sklopka mora tud met neko določeno garancijo,ležaj pa hm?? Ja al pa ne,sicer tukaj stranka plača sama,če pa je pri delu prišlo do poškodbe je pa to njihov problem in nikakor problem stranke obenem pa sploh ni važno kater avto je ,koliko kilometrov ima in kdo popravlja.Jasno je da je KIA servis to pa je dovolj.Pa te fore,da je treba poslat vštab in potem čakat na odgovor?? Ja OK,ampak med tem mi dajte ustrezen nadomestni avto.Pri vsem skupaj je bolj problem,ker servisi med seboj tekmujejo kdo ma manj garancijskih popravil,ker sigurno majo kake bonitete...

VoznicaEnaKia
Nov uporabnik

Napisal/-a VoznicaEnaKia Ne nov 06, 2016 5:25 pm

Ne vem, kako bom dokazala, da je do poškodbe prišlo pri njih, logično, da se bodo oni sklicevali na to, da so bile poškodbe že prej prisotne... Glede avta, prevoženih ima malo čez 100.000 km, pri višjih hitrostih sem slišala nekaj "milega" škrtanja, tako da je verjetno res šlo za ležaj...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne nov 06, 2016 6:00 pm

Če maš vsaj malo znanja ne moreš nič poškodovat.Ni šans.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne nov 06, 2016 6:15 pm

VoznicaEnaKia je napisal/-a:Ne vem, kako bom dokazala, da je do poškodbe prišlo pri njih, logično, da se bodo oni sklicevali na to, da so bile poškodbe že prej prisotne... Glede avta, prevoženih ima malo čez 100.000 km, pri višjih hitrostih sem slišala nekaj "milega" škrtanja, tako da je verjetno res šlo za ležaj...

jasej so ti sami rekl da je prislo do tezav pri demontazi.
seprau nisi ti nic kriva.ma naj gre vseeno neki moški ki ma kaj pojma o avtih s teboj po vozilo.
Ni vse res kar napišem

VoznicaEnaKia
Nov uporabnik

Napisal/-a VoznicaEnaKia Po nov 07, 2016 2:51 pm

Danes so mi sporočili, da je avto v voznem stanju, da je nevaren in da za omenjen denar (100 eur) ne morejo opraviti storitve. Kaj naj zdaj? :(

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po nov 07, 2016 3:00 pm

večjih idiotov pa še ne.... :roll:
Skje si? Verjetno imaš prijatelja/znanca, ki ma doma delavnico mogoče kakšen popoldanc in ti bo to spidenal.....(sam ležaj stane 50€ še 1x toliko delo in boš na predvidenih 100€) je pa vprašanje, kako so "zaprli" zadevo oz. kaj je "uničenega"

PS. sploh pa ne vem, če ti oni lahko dajo nazaj v uporabo avto, ki je "nevaren" za vozit?

VoznicaEnaKia
Nov uporabnik

Napisal/-a VoznicaEnaKia Po nov 07, 2016 5:16 pm

Pišem reklamacijo na storitev zastopniku za Kio, samo to pomeni, da sem spet brez avta :(. Lahko, da bo reklamacija negativna in dobila sem z avtohiše utemeljitev, da se je pojavila korozija med premnikom in polosovino, zato je onemogočena menjava kolesnega ležaja in da bi bila dodatna dela 500 eur, skupaj s tem originalnim ležajem, ostalo pa bi bili rabljeni deli...

joj, ne vem kaj naj....

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po nov 07, 2016 5:28 pm

Pejt po avto in ga pelji enmu privat mehaniku.

VoznicaEnaKia
Nov uporabnik

Napisal/-a VoznicaEnaKia Po nov 07, 2016 5:39 pm

Dokler poteka reklamacija storitve tega ne morem narediti! Naj pa še omenim, da nobena služba v tej državi ne rešuje takih primerov, na tržnem inšpektoriatu so mi rekli, da lahko ukrepajo šele, če bi imeli kakšen papir in da do sedaj kršitve s strani avtohiše še ni bilo??? Da o vsem govorim hipotetično in da četudi avto ni varen, to še ne pomeni, da ni za uporabo??? Na Uradu za potrošniške pravice pa je bil možakar malo tečen, rekel je, da imam možnost sodnega cenilca, vendar ni prepričan v to, da bi to lahko bilo pozitivno zame, ali pa da avto peljem na drug servis in mi ga tam ocenijo ter da s to oceno potem lahko reklamiram stvari (ker se očitno ne bo ujemala z zapisnikom avtohiše), ampak Kia zastopnik mi je povedal, da če avto odpeljem in plačam storitev (avto res rabim), potem se strinjam s tem, kar so mi napisali v avtohiši :(, gnila država ni kaj... Edino na Kii lahko reklamiram storitev, ampak za to pa moram čakat :(.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 07, 2016 7:04 pm

Zavoljo boljše berljivosti piši krajše stavke in dodaj kakšen odstavek.

Dvomim, a morda je to "da se je pojavila korozija med premnikom in polosovino" obvoz za saniranje škode. Kako je z garancijo glede rje pri Kii?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 07, 2016 8:44 pm

VoznicaEnaKia je napisal/-a:Danes so mi sporočili, da je avto v voznem stanju, da je nevaren in da za omenjen denar (100 eur) ne morejo opraviti storitve. Kaj naj zdaj? :(

A kaj? Lepo jim povej,da je dogovorjena cena za menjavo ležaja + material 100EUR še najbolj ugodna za njih. Tulk si pripravljena odkartat in to je to. Če niso pripravljeni sprejeti tvoje ponudbe,potem jim serviraš za njih slabšo ponudbo: Stroške ležaja + dela + stroške pravnikov + stroške slabega imena. Dejstvo je,da so ti avto s*ukal..namest zrihtal.

p.s.: nevaren avto...ni v voznem stanju....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

VoznicaEnaKia
Nov uporabnik

Napisal/-a VoznicaEnaKia Po nov 07, 2016 9:33 pm

A zdej se nej grem pa tožit? In plačevat še sodne stroške? Ker itak se bodo zgovarjali na korozijo...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 08, 2016 8:18 am

Ma kakšna korozija neki...ma lepo vas prosim no! Sej je že čare reku, da če imaš vsaj malo znanja, ni kaj poškodovat. Ležaj,pa še tako zarustan mora it in tudi gre s pomočjo preše ven brez kakršnihkoli poškodb.Je pa res,da je treba znat delat.
Mater vola,na dvakrat starejših kantah,vrednih jurja,s trikrat več prevoženih kilometrov,smo menjal ležaje,pa ni blo nobenih problemov. Skratka, ko jih yebe.Kaj so zjahal,pa nej še zrihtajo na svoje stroške. Basta. Me res zanima,kdo bi nosil stroške popravil,če bi jim naprimer v delavnici avto padel iz dvigala. Ti ali oni sami?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To nov 08, 2016 8:55 am

Upam, da ti "modeli" stranke, ki jim pripelje avto na veliki servis ne obvestijo, da je potrebna menjava motorja :evil:

Delovni nalog je bil odprt za menjavo ležaja. Zdaj, če so pri nestrokovni demontaži poškodovali premnik, pogonsko gred... nisi ti kriva, še manj pa dolžna plačevati dodatno škodo, povzročeno z njihove strani.
Od Kmaga ne pričakuj dosti oziroma nič. Običajno se svoje ščiti z odgovorom: "Dela se izvajajo v skladu z navodili proizvajalca" ali pa dvigne roke (ni naša stvar, spor rešujte s servisom).

Dvomim, da boš odgovorila pa vseeno. Se servis nahaja na območju Domžal ali Vrhnike?
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To nov 08, 2016 1:53 pm

Lahko je šel s fleksarco ležaj rezat, pa je rezal pregloboko in zarezal premnik...

Mal filinga, kšn abcigar, mal acetilena, mal kladiva in res nimaš kej zajebat, še vse je šlo lepo narazen...
Sex turns gay people into Mexicans.

VoznicaEnaKia
Nov uporabnik

Napisal/-a VoznicaEnaKia To nov 08, 2016 2:18 pm

Gre za avtohišo AC Trobec...

Sporočili so mi, da je za zamenjati premnik, polos, zglob in ležaj, ponudba pa kao 500 eur z rabljenimi deli... še čakam na reklamacijo.

Poklicala sem nek drug Kia servis, rekli so mi, da je to praktično nemogoče, kar se je zgodilo...

Zelo sem razočarana nad vsem skupaj....

VoznicaEnaKia
Nov uporabnik

Napisal/-a VoznicaEnaKia To nov 08, 2016 2:21 pm

yashica je napisal/-a:Upam, da ti "modeli" stranke, ki jim pripelje avto na veliki servis ne obvestijo, da je potrebna menjava motorja :evil:

Delovni nalog je bil odprt za menjavo ležaja. Zdaj, če so pri nestrokovni demontaži poškodovali premnik, pogonsko gred... nisi ti kriva, še manj pa dolžna plačevati dodatno škodo, povzročeno z njihove strani.
Od Kmaga ne pričakuj dosti oziroma nič. Običajno se svoje ščiti z odgovorom: "Dela se izvajajo v skladu z navodili proizvajalca" ali pa dvigne roke (ni naša stvar, spor rešujte s servisom).

Dvomim, da boš odgovorila pa vseeno. Se servis nahaja na območju Domžal ali Vrhnike?

In kaj naj po tvoje naredim?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov