Gin je napisal/-a:1. Videno kupljeno ne pomeni, da se kupec odreka pravice do sodnega postopka. Pomeni zgolj, da je prodajalec zaščiten v primeru očitnih napak ni pa v primeru naslednjih dveh stvari:
stvarna napaka - kupec mora obvestiti o njej prodajalca v osmih dneh po podpisu pogodbe (torej, ko sta podpisala pogodbo za Corso je začel teči ta osem dnevni rok)
skrita napaka - pol leta od podpisa pogodbe
2. Videno kupljeno je bilo na sodišču že večkrat ovrženo, še posebej na višjem. Dam samo en star primer, da ne bo hude krvi http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak ... sca/35747/
uros11 je napisal/-a:Hipotetično:
- sem odvetnik in pride stranka, ki bi tožila za 200,
- ok, ni problema,
- svetovanje 200, tožba 300, 150 sodna taksa, odgovor na pripravljalno vlogo 300, narok 300, izvedenenc 800, pritožba 500 + DDV.
Bom tožil?
Nea bom.
Hav je napisal/-a:Najprej hvala vsem za odgovor, nisem pričakoval takšnega odziva na, no, očitno kar precej dvolično zadevo. Od takrat me kupec še ni kontaktiral in upam da me tudi ne bo. Ne vem kaj pričakovati, kajti gospod ima nekje v Kamniku slaščičarno in fast food, pripeljal se je z novim Marcedes S klaso, za katero je non stop pri ogledu govoril da je stala 76000€ in da njemu ni problem denar. Rabi namreč drug avto (ker mu je Mercedesa škoda), da se pelje v Makedonijo med zimo in spomladi nazaj, verjetno ker v tem času sladoledarji pač ne delajo.
Potrdila o pregledu več nimam, ker sem ga založil. Najbolj me je motilo, da sem mu za napako povedal več krat pri prvem ogledu (kjer je mi dal aro, za katero sem ga vprašal če se strinja da napišema papir, on pa odgovoril, da ne rabi on nobenega papirja, češ da ima on dovolj denarja in da če sma s punco že takšna prevaranta, da lahko s temi 200€ greva na kavo). 1 mesec kasneje pa me grozi s tožbo. Prvo kot prvo, si je punca avto kupila pred malo več kot 1 letom, malo za tem ko je naredila izpit. Avto je pač izbrala njena mama, od kvazi nekega znanca. In glej ga zlomka, avto je imel kar nekaj napak. Nekaj sva jih popravila, nekaj pa jih je ostalo. Vizualne je videl sam, mehaničnih pa mu nisem zamolčal (vsaj tistih ne, za katere sem vedel) Poleg tega pa vem, da nisem noben napizdant. Upam, da mu bo avto služil, pa če se bo v svojo deželo vračal z turbino ali brez. Hvala
Blinder je napisal/-a:Meni se slisi kot nateg. In s tem ko je dodal, da je ze nabavil material za popravilo... pritiska nate, da prejmes hitro odlocitev.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov