Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Pe maj 07, 2004 4:56 pm

Dejstvo je, da nisi dobil nobene odločbe od sodnika za prekrške, torej se trenutno nimaš na kaj pritoževat. Če se vabilu, ki si ga dobil ne odzoveš, bo sodnik sam izdal odločbo brez tvojega zagovora, kar ti lahko samo škodi. Na zapisniku o preizkusu alkoholiziranosti, ni nobene rubrike, kjer bi bilo lahko označeno ali preizkušenec ima veljavno vozniško dovoljenje in ali je zaposlen. Te podatke si ponavadi policist sam napiše. Če takrat ne bi podpisal zapisnika o preizkusu alkoholiziranosti bi sledil strokovni pregled v zdravstvenem domu in če bi bil le ta pozitiven, bi poleg kazni plačal še stroške pregleda.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe maj 07, 2004 5:17 pm

Očitno je tukaj nekaj narobe, sodni poziv ne more biti poslan v navadni pošiljki, tako da bi ti jst svetoval, da na razpravo (v kolikor je notri napisan datum) ne greš. Kasneje, kot je rekel "policist" boš najbrž dobil odločbo, v kateri bo sodnik odločil kakšna kazen ti pripada. Nato se pritožiš na to odločbo, češ da nisi bil V REDU vabljen na razpravo, in ker je zaradi tega prišlo do napake pri ugotovitvi dejanskega stanaja. Postopek, se mora zaradi tega vrniti nazaj, nakar boš najbrž V REDU vabljen k sodniku, da se ugotovi novo dejansko stanje. Mogoče se ti celo zgodi, da zadeva zastara.
Dejstvo je, da se v kateremkoli upravnem postopku vse udeležence postopka mora V REDU vabiti na zaslišanja, da se ugotovi dejansko stanje, kar pa v tvojem primeru ni bilo. Torej, nikakor oseba oz. udeleženec nekega postopka ne more biti vabljen v navadi pošiljki ampak mora biti po ZUP-u vabljen priporočeno!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Dr. Hardlove Po maj 10, 2004 5:56 am

Ja hvala, sej se je tud men tko zdel ampak sem hotel eno bolj strokovno mnenje.
Dons sem pa zmenjen z enim pravnikom ki se s tem ukvarja, ker mi je kolega dal cifro, in bom vidu še kaj on poreče na to, ampak verjetno res ne bom šel k sodniku ja.
Hvala zaenkrat, pa še pišem kako se bo razvozlalo.
LP :twisted:

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Dr. Hardlove Po maj 10, 2004 9:34 am

Aja hotu sem samo še vprašat, če kdo ve kok bo kej moja kazen znašala?
Napihal sem 1.37 in nisem bil voznik začetnik. :?:

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist To maj 11, 2004 10:12 pm

Dr. Hardlove je napisal/-a:Aja hotu sem samo še vprašat, če kdo ve kok bo kej moja kazen znašala?
Napihal sem 1.37 in nisem bil voznik začetnik. :?:

Denarna kazen se bo gibala v razponu od min 90k pa do max 150k, plus stroški postopka.
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov