Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

ergo
Nov uporabnik

Napisal/-a ergo Pe sep 03, 2004 5:21 am

Ne ve nihče?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe sep 03, 2004 8:27 pm

Seveda si jo dolžan plačat... Pač si stroil prekršek, za katerega je zagrožena kazen ...SIT + Lisičenje avta. Ko plačaš lisice moraš plačat tudi mandatno kazen za prekršek. Imaš tudi možnost pritožbe v 8 dneh od takrat, ko ti je bil vročen plačilni nalog.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So sep 04, 2004 9:08 pm

Neki me zanima > Ce parkiras avto za (do) 15 in ga ne zapustis - ostanes v njem > se to tretira kot ustavljanje in ne kot parkiranje ??
Ce ja > ali lahko potem na mestih, kjer je potrebno placati parkirnino (ne mislim parkirne hise in urejena parkirisca) ustavis - parkiras za 15 minut ne da bi zapustil avto in ne da bi lacal parkirnino ??
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne sep 05, 2004 8:07 am

Po ljubljanskem odloku o parkiranju te redar lahko kaznuje tudi v primeru, ko je lastnik dobljen na kraju samem (torej dejansko tudi tedaj, ko sedi v avtu) vendar le s polovično zagroženo kaznijo.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 06, 2004 1:44 pm

Kako pa je potem, če ga zagledaš in se prov "nedolžno ne vedoč" odpelješ...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če sep 09, 2004 10:29 am

Ja če se odpelješ predno stopi do tebe ti ne morejo nič. Dejansko, če si napačno parkiran in sediš v avto, te bo redar samo opozoril, in ne boš dobil kazni. ta določba bolj pride v poštev ko ti prideš nazaj k avtu in ti ravno gor dajejo lisice ali pa obvestilo o prekršku. potem lahko plačaš samo pol kazni!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

tash
Nov uporabnik

Napisal/-a tash So sep 11, 2004 8:18 pm

Še ena glede kazni...moj fotr je dubu kazen zarad pehitre vožne in je tud plaču. Po se pa po nekem času spovnejo da majo očitno premal keša in položnico pošlejo še enkrat. Moj fotr je seveda šu na policijsko postajo policaja prijel za kravatelc in mu povedal svoje. Neki časa so se še trudil kazen izterjat potem pa obupal. Mal po tem se je podobno naredil še znancu. Haloooo????? Kako je možno, da se oni kr spovnejo in ti pošlejo kazni, ki so že bile plačane?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR So sep 11, 2004 8:53 pm

Probat ni greh, pravjo.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Ne sep 12, 2004 7:23 pm

No jst mam tud en problem pa bom kr tuki vprašal da ne bom nove teme odpiral! Danes sem se peljal po dolenjki in se peljem proti semaforju. Na semaforju začne utripati zelena, nato se prižge rumena ko sem jaz zapeljal mimo. Poka za menoj pa policaji in me ustavijo. Ustavim pokažem dokumente in policaj vpraša če vem zakaj me je ustavil.Rečem da ne vem in mi reče da sem šel pri semaforju v rdečo, jst sm mu nekaj origovarjal da je bila še rumena samo ni nič pomagalo. In tako sem dobil kazen 20.000sit v osmih dneh. Zdaj pa me zanima ali bom s pritožbo kaj dosegel ker nisem šel v rdečo ampak v rumeno in nisem mogel ustavit. Aja poleg tega sem imel še tri kolege zraven ki lahko vsi potrdijo mojo zgodbo. hvala za komentarje
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne sep 12, 2004 7:31 pm

veš kako je z polcaji, uradne osebe bolj verjamejo polcaju kot tebi,tko da ne vem,

sem pa gledal en prispevek na to temo in je bilo rečeno,da samo kaki procent ali dva pritožb rešijo v korist osebe ki je storila prekršek in se potem pritožila :roll: :wink:
Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne sep 12, 2004 8:03 pm

A ni tko, da je isto a peleš čez oranžno ali rdečo. Včasih je blo drugač, k semaforji niso utripal, zdej pa točn veš, kdaj se bo prižgla oranžna in morš ustavt. Vsaj tko so men v avtošoli rekl.
Sicer pa, k sm zvedu, kva se je naredl z enim kolegom od mojga bratranca, niti pod razno ne peljem več u rumeno, kaj šele ...
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Biskvitek Ne sep 12, 2004 8:52 pm

ja to že da vidiš da zelena utripa sam k je tretjič utripnila sm bil že tok pred križiščem da nisem mogel več ustavit...
Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne sep 12, 2004 8:58 pm

Biskvitek je napisal/-a:ja to že da vidiš da zelena utripa sam k je tretjič utripnila sm bil že tok pred križiščem da nisem mogel več ustavit...

Men je inštruktor v AŠ govoru: "če vidš, d zelena utripa, ti kr bremzat začni, če s pa že čist pr semaforju, pol pa čes pel."
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR Ne sep 12, 2004 10:50 pm

Ce mas avto nase napisan ga prepis na nekoga druzga. In pejt za dva dni v cuzo.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Ne sep 12, 2004 11:20 pm

Samotar - to ni vec resitev, kr po tanovmu zakonu mors se zmeri placat. Plus to d k si enkrat v zaporu to pomeni da ne dobis vec potrdila o nekaznovanju, ki pa ga danes zahtevajo v cedalje vec podjetjih, da ne omenjam drzavnih ustanov, kamor ze po defaultu nimas vec vstopa.

Jst sm mel drgac podoben problem z zeleno in rumeno. Lih na dolenki. Mi ja pa avtobus zakril pogled na semafor, tazgornga pa zrt sonca nism vidu. In sm se zapelu cez lih k se je rumena przgala. Jst recem shit, polcaj tm pred avtohiso pa rece yes, yes! in m ustavi. Nobena prigovarjanja niso pomagala, un je men veselo napisu zapisnik mi dal pihnt pa se marsikej druzga pregledu (zgleda lih ni mel nobenga pametnejsga dela, kr folk tm na veliko zmiga ce so polcaji...). Sm napisu pritozbo, plus pritozu se na polcajevo delo, ker je bil blazno aroganten, me napol tikal napol vikal itd... PRitozba je bla resena meni v prid. Obrazlozitev - glede na okoliscine bla bla bla, je bila rumena luc prevozena v skladu z ZVCP (prevelika hitrost, da bi se lahko varno ustavu).

Mogoce ce probas kej v tem smislu... I don't know.

LP :hi
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Biskvitek Po sep 13, 2004 7:52 am

bom probal pol bom pa vidu kako bo šlo. Hvala za pomoč, zdej pa pritožbo začet pisat... :x
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po sep 13, 2004 4:16 pm

Men je en sodelavc iz LJ rekel, da ponavadi na poloznico, ki jo dobi od mestnega redarstva, placa 250 SIT namesto 2500 SIT pa mu se nikol ni nic nazaj prislo da mora poravnati razliko. A se to se da, al trgajo od place?
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Napisal/-a AgitatoR To sep 14, 2004 3:06 pm

Ej svetovna fora, če je izvedljiva. Pac napises novo polznico z eno 0 manj.
8) :-P 8)

G-4S

Napisal/-a G-4S To sep 14, 2004 3:13 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Klausz
Novinec

Napisal/-a Klausz To sep 14, 2004 3:25 pm

Ni se mi dal vse prebirat, ker je to pogrevanje tople vode...

Mestni (obcinski) redarji delajo po Zakonu o upravnem postopku in v skladu s tem zakonom ti more bit vsaka zadeva pravilno vrocena, ce ti ni, ne morjo nic.

Kako se losas redarjev, obvestil, poloznic... : Ko dobis priporoceno posto najprej pogledas od koga je in ce je od kake mestne (obcinske) uprave je pac ne dvignes. Tako ti zadeva ni bila pravilno vrocena in si lahko s tvojim primerom obrisejo rit. Ce se je kdo lotu temeljito prebirat OBVESTILO REDARSTVA, cisto zadnja vrstica pise, da je to obvestilo brezpredmetno in ne pomeni popolnoma nic.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov