Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če mar 31, 2005 11:38 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:jst njemu samo 120k nebo on men nc procente racunu!
Ja a ni tko da ko zavarovancica določ kok boš ti dobu npr. 500k pol ona odbije 120k za odvetnika tko da mas ti nakazan 380k pol morš pa še dat 10% odvetniku (tko si jst to predstavljam) :roll:
Ali je to tko da uno kar bi mogla zavarovanica izplačat odvetnika ne gre preko moje odskodnine tko da od 500k gre samo 10% za odvetnika?
Ker kolko jst berem vase primere eni jamrajo da jim odvetniki sploh niso povedat za unih 120k k dobijo od zavarovalnice in pol temu primerno dobijo manj nakazan po vrhu pa se morjo dat 10% :evil: !

Kje si najdu 120 jurjev?
Lej čist simpl.
Odvetniku daš vse papirje,podpišeš en list, da on zastopa tvoje interese v tem postopku.potem on pošle odšodninski zahtevek na zavarovalnico in čakaš.potem dobiš recimo 500 jurjev odškodnine(oz jih zavarovalnica pošlje tvojemu odvetniku) on ti da 450 jurjev (10% je ostalih 50 jurjev) in to je kar se tebe tiče vse.
lp ;)

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Pe apr 01, 2005 9:46 am

Disco39 je napisal/-a:Jest mam s Poravnavo slabe izkusnje. Oziroma zelo slabe izkusnje.
Na zacetku so se ukvarjali z vsemi vrstami poravnav ne samo avtomobilskimi in tako sem s svojim primerom - padel sem na spolzkih stopnicah v klub Papillon, kjer ni bilo strehe in je pac moker les naredil enak ucinek kot led :(
Sel sem na urgenco, kjer so mi dali gips, takoj nato pa na Poravnavo d.o.o. Na zacetku so naredili enkraten vtis. Rekli so mi, naj pocakam do konca zdravljenja, naj prinesem koncne izvide in takrat naj bi zagnali postopek proti omenjenemu klubu. Stvar se izpeljal, prinesel zahtevane dokumente (s tem, da sem pri njih podpisal pogodbo o 10% proviziji na izterjani znesek s klavzulo, da sem jim dolzan 20k sit, ce zadeve ne bo mozno izpeljati). Naslednji klic z njihove strani je bilo vprasanje, ce bi sel jaz se k neodvisnemu zdravniku na pregled in sem privolil. No, tukaj se pa stvar zacne ali konca ce hocete. Po tem telefonskem klicu ni bilo nic vec. Jaz sem lepo cakal dva meseca in jih nato poklical. "zadeva je v postopku" mi je govorila gospodicna na drugi strani, ki se se predstaviti ni znala, prav tako cez stiri mesece in tudi cez pol leta. Prakticno sem ze pozabil, da se je karkoli sploh zgodilo, pa me en dan klice nek gospod, da bi oni stvar ze resili, pa ne vedo kdo je lastnik kluba in pri kateri zavarovalnici je klub zavarovan za primer take nesrece in da se jim zdi malo za lase vse skupaj privleceno in da... HALO!!! A nisem pred pol leta podpisal pogodbe za resevanje mojega primera z vami? "ja to je res, ampak..." nalaganje kako stvar verjetno ne bo sla skozi in bla bla bla. Tukaj se mi je strgalo. Razocaran/besen sem poklical se enkrat na Poravnavo, zahteval vse dokumente po posti nazaj in zelel da unicijo pogodbo. Po 2 letih se nic od njih.
Mo vtis: Nesposobni kao pravniki s kao neodvisnim zdravnikom, ki ne obvladajo niti birokracije s svojimi papirji, kaj sele, da bi korektno zastopali svoje stranke. Pa ni malo ljudi s takim mnenjem.
LP, Tomas

Jst mam podobno izkušnjo. Sam da sem se jst poškodoval na službenem mestu.
Isto so bli vsi lepo prijazni, pa ja da bo $$$, pa vse. Pol pa tko po ene 2 mesecih pokličem kakšno je stanje pa so začel, da je zadeva v postopku, pol čez ene 2 meseca, da še zmer ni nič, da so dal urgentno pa ne vem kaj, pol čez ene 3 mesece pa da oni ne vejo kje ma firma zavarovanje, pa da naj jim povem pa ne vem kaj.
Pol sem pa čez kšn let jim spet zatežil, pa so rekl da sploh ni možno dobit $$$ pri taki poškodbi k sem jo imel jaz. (čez noge mi je zapeljal ročni viličar- imel operacijo na nožnem prstu!) So rekel da kao ti viličarji niso predmet zavarvoanja, da se kao ne da dobit $$$. Pač sem bil sam kriv ker nisem imel nobenih dodatnih papirjev, k sem z njimi podpisal. Tko da fantje če boste kej podpisovali zmer zahtevite duplikat pogodbe al kar pač že podpisujete. Pa nikol dat original papirjev o poškodbi od sebe!!!!

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Pe apr 01, 2005 3:38 pm

fantje hvala za enkrat bom probu najdt enga ok odvetnika!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne apr 03, 2005 11:55 am

cRaZY je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Ne se ment za noben fiksen absoluten znesek.
Zmen se za procente. Pol naj se pa on potrud. Več bo izterjal, več bo v njegov žep kapnilo.

Saj je ze nekje zgoraj pisalo... odvetniku ni treba dati NIC, ker njih placa zavarovalnica in to dobro!! JE pa res, da je mal tezko najdt tolk fer odvetnike, da bodo to povedal... mogoce bi se jih dal kaksno inspekcijo poklicat? ceprav dvomim da bi bilo kaj iz tega:)

Kar se pa kluba iz prvega posta tice... verjetno so se zmenili, da jim lastnik kluba placa VEC kot bi dobili od tebe, obenem pa se s tem delno zavaruje nadaljnih tozb. Tako je v nasi pravni drzavi :)

Hja, tko je. Odvetniki glih ne oglašujejo tega, da so plačani s strani zavarovalnce, sam kokr jst ljudi poznam to dost vejo. Ne povejo pa zarad tega, ker z večino zadev že poštni stroški, kopiranje, telefoni, ure dela, da dobiš ti odškodnino pri nekaterih stvareh nanese krepko več, kolkr je tistih 10 procentov. Zavarovalnca ti plača vložitev zahtevka, pritožb ipd. Sicer pa ne jemlejo vedno 10 procentov, je čisto odvisno od zadeve. Samo, če pomisliš, kaj ti pa je tistih 10 % dat? V primerjavi s Poravnavo, k bojo sam vložil zahtevk pa sprejel prvo (ponavadi zelo nizko, ker zavarovalnce vejo, da bojo use sprejel) poravnavo, s tem da bojo tut oni plačani od zavarovalnce pa pobral bojo še 10%. In ker delajo to hitro majo pol promet in se jim zelo splača. Medtem k boš pa pr odvetniku počaku kkšn mesc dva dalj pa boš na konc dobu usaj (beri: usaj) 2× več kokr na poravnavi in podobnih zadevah. V velik primerih tut po 3× in 4× več - zato ker pač odvetnik vloži več truda, se priožuje, pogaja.. Dostkat dobivamo ljudi k so pršli s poravnve, k so jim zajebal zadevo in smo pol mogl mi iz dreka čarat denarje. Odvetnik bo za željeno odškodnino vlagal pritožbe, se pogajal z zavarovalnico (pisal grozilna pisma :twisted: ) ipd., Poravnava bo pa sam sprejela prvo ponudbo. S tem, da bojo že odvetniki dobil prvo ponudbo višjo, kokr pa pr Poravnavi.

(vse to vem, ker se moja mat ukvarja s tem in zlo veliko delam pri njej, tko da je preverjeno!)

lep dan vsem ;)
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Re: iskušnje s PORAVNAVO v prom. nesrečah080 13 14

Napisal/-a eclipse_R Ne apr 03, 2005 12:00 pm

INFINITI je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:a ma kdo kj iskušen?
a je bolš odwetnika najet?

Kokr jst vem tile tipsoni so tim odvetnikov, oziroma več odvetnikov ki dela za to firmo.
Poznam direktorja - sa njim nema šale ;)

če si tole povedou prov, jih lohk zdele takoj zaprejo.. Odvetniki si NE smejo delat nikakršne reklame v medijih!
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne apr 03, 2005 5:22 pm

cevapcic je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:

Kokr jst vem tile tipsoni so tim odvetnikov, oziroma več odvetnikov ki dela za to firmo.

če si tole povedou prov, jih lohk zdele takoj zaprejo.. Odvetniki si NE smejo delat nikakršne reklame v medijih!

Kolikor jaz neuradno poznam zadevo so teli iz poravnave kr fajn barabe.veliki šefe(južnjak baje) se je trudil postat odvetnik ampak mu odvetniška zbornica ni dala žegna.no sedaj ima poravnavo in, ker ni odvetnik prepoved oglaševanja zanj ne velja ali ga pa namerno krši.ker ni odvetnik seveda nima pravice urejat zadev na sodišču in ima v ta namen "pogodbo" z dvema odvetnikškima pisarnama (tudi južnjaka).jaz bi se tele poravnave izognil zelo na daleč.če ne druzga je njihovo oglaševanje že zlo neokusno(vikend magazin,žurnal.....).kje je kdo videl da pravniki oglašujejo kot merkator?!!
p.s.upam da nebo kašnih zamer zaradi "južnjakov" ,ker niso mišljeni kot nestrpnost ;)
p.s.s.Namen tega posta ni načrtno smetenje teme ampak zgolj nekaj o poravnavi

lp ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne apr 03, 2005 5:40 pm

Vuso je napisal/-a:
cevapcic je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:

Kolikor jaz neuradno poznam zadevo so teli iz poravnave kr fajn barabe.veliki šefe(južnjak baje) se je trudil postat odvetnik ampak mu odvetniška zbornica ni dala žegna.no sedaj ima poravnavo in, ker ni odvetnik prepoved oglaševanja zanj ne velja ali ga pa namerno krši.ker ni odvetnik seveda nima pravice urejat zadev na sodišču in ima v ta namen "pogodbo" z dvema odvetnikškima pisarnama (tudi južnjaka).jaz bi se tele poravnave izognil zelo na daleč.če ne druzga je njihovo oglaševanje že zlo neokusno(vikend magazin,žurnal.....).kje je kdo videl da pravniki oglašujejo kot merkator?!!
p.s.upam da nebo kašnih zamer zaradi "južnjakov" ,ker niso mišljeni kot nestrpnost ;)
p.s.s.Namen tega posta ni načrtno smetenje teme ampak zgolj nekaj o poravnavi

lp ;)

tut to, da zadi stojijo odvetniki, ni čist po pravilih ;) Pol bi si lohk usak odvetnik dubu enga, k bi delou reklamo pa govoru, kaj use lohk nardi, pol pa odvetniku dau da reš. Evo pa je reklama za odvetinka

Pa Merkator se pomojm mn oglašuje k pa te oragnizacije. Je biu cajt k si na vseh radijskih postajah slišou sam Odškdnina, Poravnava, jada jada jada. Matr sm se že tok navadu na to, da sploh več ne slišm k je oglas ke :D

Maš pa res, da so barabe pa da si raj najdš odvetnika. Je mljonkat bolš. Dooost več dnarja dobiš.

lp
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov