Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 23, 2004 11:39 am

Ne bunite se...čez en teden pride že novi zakon z novimi luknjami...edina luknja ki bi jo pa jaz pustil je v pijančevi glavi za volanom :evil:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Če dec 23, 2004 12:02 pm

Ah kak pravo war. Pač tko je...10 pravnikov 10 različnih mnenj. Jaz še vedno trdim, da s tako pritožbo niti slučajno nebi uspel, ker se mi zdi dost jasno napisana povezava med alkoholom v krvi in alkoholom v izdihanem zraku.

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI Če dec 23, 2004 12:06 pm

Torej po tej logiki lahko tožim proizvajalca lestev zaradi padca z nje. Ni namreč napisal, da ne smem iti po lestvi naprej ko zmanjka klinov.

To je ameriški sistem ki ne pozna zdrave kmečke logike...

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Če dec 23, 2004 3:00 pm

STABI je napisal/-a:Torej po tej logiki lahko tožim proizvajalca lestev zaradi padca z nje. Ni namreč napisal, da ne smem iti po lestvi naprej ko zmanjka klinov.

To je ameriški sistem ki ne pozna zdrave kmečke logike...

Nekako tko ja... Ameriška praksa. :roll:

SeekK
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a SeekK Če dec 23, 2004 3:08 pm

kokr da ni ze dost da je ziv prsu iz voznje pod vplivom alkohola...hvala bogu da cloveka dobijo preden koga ubije...pol se gre pa se tozt ko mu izpit uzamejo.. :?

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor Če dec 23, 2004 3:13 pm

G-4S

Napisal/-a G-4S Če dec 23, 2004 9:50 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če dec 23, 2004 10:34 pm

kwa je pol to a se lohk moj sosed reš tega a ne?
1.50 je mapihu, pred parim mescim...
LP
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 23, 2004 11:04 pm

G-4S je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Ne bunite se...čez en teden pride že novi zakon z novimi luknjami...edina luknja ki bi jo pa jaz pustil je v pijančevi glavi za volanom :evil:

LP

Ej noben se ne buni, sam mal diskutiramo.

Se pa zelo strinjam glede tvoje zadnje trditve :twisted:

Sej tiisto o bunjenju je bilo v šali mišljeno :P
Pravniki pa res ne razumete šale :roll: <--- ŠALA :lol:

Ajd, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

G-4S

Napisal/-a G-4S Če dec 23, 2004 11:51 pm

Uporabniški avatar
prinzigor
Novinec

Napisal/-a prinzigor Pe dec 24, 2004 12:10 pm

učeri sm od enga kolega slišu, pač njegov oček je neki "zaj****". Uglavnem, reku je, da bojo te tastari primeri, kar se tiče zastaranja po novem letu, ko pride nov zakon, zgledal tkole: vsak sodnik bo dubu res velik kup kazni za predelat. Če bo v tem tvojem kupčku, velik velik istih kazni, je dost velka verjetnost, da ti bo zapadla. Upejmo, da je res, pa da je velik kazni za parkeranje v mojmu kupcku :)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Po dec 27, 2004 12:08 am

Slide je napisal/-a:Ne bunite se...čez en teden pride že novi zakon z novimi luknjami...edina luknja ki bi jo pa jaz pustil je v pijančevi glavi za volanom :evil:

LP

:con
Mogl bi bit tko kot v zda. Enkrat voziš pijan, pa nikol več. Dobesedno. :twisted: 8)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po dec 27, 2004 12:17 am

Ni nujno da če maš alkohol v izdihanem zraku da ga maš tudi v organizmu in krvi. naprimer z fotrom v vinogradu škropiva in na koncu si oba usta pospalneva (razkuživa) z šnopcem ki ga seveda plunima ven. Če bi 5 min po tem ko bi to naredu šel domov in bi pihal kar ti policaji na poti iz zidance radi nardijo bi pooje kr neki pihnu. Fora je pa v tej luknji ker so kazni glede na količino alkohola v krvi kar pa ni poemmbno da je ista ko alkohol v izdihanem zraku.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
exclusive
Novinec

Napisal/-a exclusive Po dec 27, 2004 9:48 am

To ne drži popolnoma, saj kot se spomnete morate ob alkotestu, po njem podpisati, da ste ga opravili. V primeru da ga nočete, pa vam avtomatično napišejo 1.5 .
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po dec 27, 2004 11:21 am

exclusive je napisal/-a:To ne drži popolnoma, saj kot se spomnete morate ob alkotestu, po njem podpisati, da ste ga opravili. V primeru da ga nočete, pa vam avtomatično napišejo 1.5 .

Je blo že miljonkrat povedan, kako je s podpisom, nestrinjanjem, zavrnitvijo!!! Raje si malo preberi ali pa ne govori če ne veš 100%!!! Ne s takimi "baba čula baba rekla" itd...
extra extra...read all about it...in this week's ISKALNIK ;)

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Re: Banana republika?

Napisal/-a Avalon To dec 28, 2004 2:47 pm

ar35s je napisal/-a:Tole sem pravkar dobil na mail :? - zdaj, nimam pojma kaj je res in kaj ni :con
-------------

V Sobotni prilogi je časnik Večer objavil, članek v katerem je razkril, da ima zakon, ki govori o odvzemu izpita in plačilu kazni v primeru, da voziš vinjen, naravnost fascinantno luknjo. Namreč sodnik za prekrške ti lahko sodi le na podlagi promilov izmerjenih v krvi, torej te na podlagi alkotesta ne more obtožiti ničesar. Glede na to, da pa je bilo na desettisoče ljudem oz. v 99% primerih odvzet izpit in dodeljena kazen na podlagi alkotesta s pihanjem, se nam zgleda obeta nov škandal, proti kateremu bo problem izbrisanih zgledal kot zajebancija, ker imajo sedaj vsi oškodovani pravico tožiti državo.

Nisem citiral tistega o članku in odvetniku ker se mi ne zdi pomembno.
Pa pojdimo po vrsti...
Preizkus (alkoholiziranosti namreč)
120. člen
(1) Policist lahko zaradi ugotovitve, ali ima udeleženec v cestnem prometu v organizmu alkohol ali več alkohola, kot je dovoljeno, odredi preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola.(sem spada tudi alko test oz. naprava za izvedbo tega, torej tvoja teorija takoj pade v vodo in tudi tisti odvetnik) Če se s preizkusom ugotovi, da ima voznik motornega vozila v organizmu več alkohola, kot je dovoljeno, mu policist odredi prepoved nadaljnje vožnje in mu začasno odvzame vozniško dovoljenje, zoper druge udeležence v cestnem prometu pa lahko odredi ukrepe, s katerimi jih izloči iz cestnega prometa. Stroške preizkusa plača udeleženec v cestnem prometu, če se izkaže, da ima v organizmu več alkohola, kot dovoljuje ta zakon. V nasprotnem primeru stroški preizkusa bremenijo organ, ki je preizkus odredil.

(1) Strokovni pregled iz četrtega odstavka 116.(116. člen-(4) Ali je voznik pod vplivom alkohola, se ugotavlja s sredstvi, napravami ali s strokovnim pregledom.) in drugega odstavka 118. člena(118. člen-(2) Pod vplivom snovi iz prejšnjega odstavka je voznik, pri katerem se s posebnimi sredstvi, napravami ali s strokovnim pregledom ugotovi prisotnost takih snovi v organizmu.) tega zakona obsega zdravniški pregled, s katerim se ugotavljajo znaki motenj v vedenju, ki lahko povzročijo nezanesljivo ravnanje v prometu in odvzem krvi, urina ali drugih telesnih tekočin zaradi ugotavljanja prisotnosti alkohola, mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki vplivajo na zmožnost udeležbe v cestnem prometu.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

G-4S

Napisal/-a G-4S To dec 28, 2004 6:12 pm

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon To dec 28, 2004 8:39 pm

Samo prvega sem komentiral. :roll:
Varno vožnjo vam želi Avalon.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost