Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL To feb 15, 2005 12:26 pm

Sj tok grozni pa niso tele polcajčki ;) Poslušte kaj se je men kake 3 mesce nazaj zgodl:

Pelm se po trzinski obvoznici. Ura je ob 3 ponoč in s kolegom sva bila namenjena v Papa Joe-a. Sevede ob tej uri NE bom tam vozil 70 tako kot mi kaže znak. Splloh nism opazu toda na števcu je bila hitrost okol 140km/h. Pri križišču za industrijsko cono, mi z avtobusne postaje posveti nekdo direkt v oči in mi z liziko pomaha k sebi,... sevede, škifi. Torej jaz lepo zalpeljem k njemu. Lepo zahteva vozniško ter prometno. Takoj je opazil da avto ni moj (od mame) v vozniški opazi da sem 1 mesc pred tem da bom imel izpit 2 leti - torej sem še mladi voznik. Vpraša če sem zaposlen,mu povem da ne in da še šudiram.Nato mi pove da mi bo nekaj pokazal. :?: kaj le bi lahko to bilo. Polcaj pride nazaj do mene in v roki drži radar. Nato mi pa pokaže. Poglejte gospodič S. Na razdalji 450M sem vam izmeril hitrost 136km/h kjer pa je omejitev hitrosti 70km/h :shock: jst takoj pobledel, že sem se videl kako mi bo šel izpit po gobe, kako bom plačal visoko vsoto,itd. (kolega ob meni je tudi že videl pekel pred mano :) ) Nato pa je polcaj naredu nekaj neverjetnega. Izrekel mi je sledečo kazen: Jah gospod, to bo denarna kazen v višini 10.000 SITzaradi neupoštevanje prometnega znaka :!: jst najprej seveda :shock: nato pa :bow :wiihuu :pray: Enostanvno nisem mogu vrjet kašno kazen mi je napisal =) Res...svaka mu čast. In to se mi je zgodil 3-krat (prvič,zadnič in nikoli več)

Tko da,... obstajajo tudi dobri ljudje v modrem ;)

lp

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo To feb 15, 2005 12:32 pm

PiZo je napisal/-a:Sj tok grozni pa niso tele polcajčki ;) Poslušte kaj se je men kake 3 mesce nazaj zgodl:

Pelm se po trzinski obvoznici. Ura je ob 3 ponoč in s kolegom sva bila namenjena v Papa Joe-a. Sevede ob tej uri NE bom tam vozil 70 tako kot mi kaže znak. Splloh nism opazu toda na števcu je bila hitrost okol 140km/h. Pri križišču za industrijsko cono, mi z avtobusne postaje posveti nekdo direkt v oči in mi z liziko pomaha k sebi,... sevede, škifi. Torej jaz lepo zalpeljem k njemu. Lepo zahteva vozniško ter prometno. Takoj je opazil da avto ni moj (od mame) v vozniški opazi da sem 1 mesc pred tem da bom imel izpit 2 leti - torej sem še mladi voznik. Vpraša če sem zaposlen,mu povem da ne in da še šudiram.Nato mi pove da mi bo nekaj pokazal. :?: kaj le bi lahko to bilo. Polcaj pride nazaj do mene in v roki drži radar. Nato mi pa pokaže. Poglejte gospodič S. Na razdalji 450M sem vam izmeril hitrost 136km/h kjer pa je omejitev hitrosti 70km/h :shock: jst takoj pobledel, že sem se videl kako mi bo šel izpit po gobe, kako bom plačal visoko vsoto,itd. (kolega ob meni je tudi že videl pekel pred mano :) ) Nato pa je polcaj naredu nekaj neverjetnega. Izrekel mi je sledečo kazen: Jah gospod, to bo denarna kazen v višini 10.000 SITzaradi neupoštevanje prometnega znaka :!: jst najprej seveda :shock: nato pa :bow :wiihuu :pray: Enostanvno nisem mogu vrjet kašno kazen mi je napisal =) Res...svaka mu čast. In to se mi je zgodil 3-krat (prvič,zadnič in nikoli več)

lp

nevem, jaz se nebi prehitro veselil. Men se je zgodlo podobno, le da sem cez pol leta dobu domov kazen za prekoraceno hitrost. Pa sem tud mislo dda so mi skoz prste pogledali... :ne

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek To feb 15, 2005 12:32 pm

ma mene je na provido dobu na severni obvoznci k sm šu 159(tok mi je on nameru pa sploh se ne spomnim da bi tok pelal) pa sm dobu 55k kazni pa 3 pike.... kar se mi zdi mal dost....
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To feb 15, 2005 12:36 pm

PiZo je napisal/-a:Sj tok grozni pa niso tele polcajčki ;) Poslušte kaj se je men kake 3 mesce nazaj zgodl:

lp

če bi ti dal kazen za hitrost, bi ti napisu pritožbo in bi enako dubu kazen za neupoštevanje prometnega znaka
;)
policaj je sam skrajšu postopek
po novem ni več tko
podpis

blaz57
Nov uporabnik

Napisal/-a blaz57 To feb 15, 2005 5:45 pm

nobenega predloga ne bo ker so morali policaji po starmu zakonu kjer je bila omejitev hitrosti z znakom nižja od splošne omejitve hitrosti(natrzinski obvoznici je to 100 če je cesta rezervirana za motorna vozila oz 90 če je navadna cesta izven naselja)-ne poznam točno katera cesta je tam. se pravi če je bla nižja omejitev so morali kaznovati za neupoštevanje znaka in ne za prekoračeno hitrost po tableli iz 28 člena straega zakona.
Tko da je bla kazen 10K in pika. Tu je bil postopek zaključen.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To feb 15, 2005 5:52 pm

blaz57 je napisal/-a:nobenega predloga ne bo ker so morali policaji po starmu zakonu kjer je bila omejitev hitrosti z znakom nižja od splošne omejitve hitrosti(natrzinski obvoznici je to 100 če je cesta rezervirana za motorna vozila oz 90 če je navadna cesta izven naselja)-ne poznam točno katera cesta je tam. se pravi če je bla nižja omejitev so morali kaznovati za neupoštevanje znaka in ne za prekoračeno hitrost po tableli iz 28 člena straega zakona.

torej stacjonarni radar pod golovcem stoji na avtocesti, kjer je hitrost znižana zarad tunela najprej na 100 pol pa na 80, a tm bodo tud kazni sam za neupoštevanje znakov?
mal dvomim v to
lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To feb 15, 2005 6:16 pm

kljukec je napisal/-a:
blaz57 je napisal/-a:nobenega predloga ne bo ker so morali policaji po starmu zakonu kjer je bila omejitev hitrosti z znakom nižja od splošne omejitve hitrosti(natrzinski obvoznici je to 100 če je cesta rezervirana za motorna vozila oz 90 če je navadna cesta izven naselja)-ne poznam točno katera cesta je tam. se pravi če je bla nižja omejitev so morali kaznovati za neupoštevanje znaka in ne za prekoračeno hitrost po tableli iz 28 člena straega zakona.

torej stacjonarni radar pod golovcem stoji na avtocesti, kjer je hitrost znižana zarad tunela najprej na 100 pol pa na 80, a tm bodo tud kazni sam za neupoštevanje znakov?
mal dvomim v to
lp

v novem zakonu so to popravl
in boš dubu kazn za hitrost
podpis

blaz57
Nov uporabnik

Napisal/-a blaz57 To feb 15, 2005 6:27 pm

z novim zakonom res tega ni več
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost