Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po feb 07, 2005 12:02 pm

jaz sem pobegnil enkrat, prej sem malo napihal, pa je bla kazen 210 k sit pa 3 pike.
samo zdaj ne vem, če je tu zraven bilo všteto prenočišče na postaji, ali ne.

za pol. avte bo plačala zavarovalnica, le-ta pa bo potem tožila starše.

P.S. da bi jaz to naredo mladoleten, me foter beg spravi.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Po feb 07, 2005 1:06 pm

tozba zavarovalnice ... definitivno ... naj..al bojo starsi zarad te bedarije ... da bi jst to naredu, me fotr vn vrze ... ce bi pa to naredu, ce bi bil mladoletn, bi me pa se ... ne vem, najbrz napol ubil ... tko da tamalmu prvo usesa potrgejte ...

maestral
Nov uporabnik

Napisal/-a maestral Po feb 07, 2005 1:28 pm

Kruta situacija ... s stroškovnega vidika se strinjam, da bi morali tvojega brata poslati delati (preko študentskega servisa), da bi vse poplačal. To se mi zdi še najmanjši problem.

Večji problem je njegov odnos do pravil, sistema, lastnine in zakonov. To mu bo potrebno vbiti v glavo, da ne bo počenjal takih neumnosti. Čeprav je vse odvisno od njega in v kolikor se ne bo hotel spremeniti ...

Uporabniški avatar
pirpiksna
Nov uporabnik

Kraj: JN76TL-Maribor(okolica)

Napisal/-a pirpiksna Po feb 07, 2005 10:12 pm

Hay!

Spet jaz... :)

No sicer za malega me boli falus, ker je itak sam za zgago, pa že malce preveč krat me je potisnil v drek, tako, da če priznam, se mi ob njegovem "sranju" pravzaprav smeji rit in ja, privoščim mu to.

Glede likvidiranja pa; osebno sem težkokategornik in posledično ne preveč okreten napram temu suhcu, zato mi vedno, ko naredi sranje stisne rep med noge (včasih sva kot dva 5 letna mulca, ki se stolčeva magari zaradi TV daljinca), zato hudo redko pride priložnost, da mu jih maložim, pa še takrat leti mamin, ter očkov sinek tožarit, da sem ga brezveze "nahoblal". Sicer pa sem nazadnje položil roko nad njega pred par leti, ko me je totalno spravil ob živce, da sem ga zagnal parkrat v steno, ga vrgel na tla in ga že mel "nacilanega" z nogo (obute cokle) v glavo. na srečo sem se spotaknil, ker bi ga prvi šus ubil........ Zaradi tega dogodka se ga ne upam več dotaknit, ker ko bo naslednjič spokalo, se bo en pelal v mrliškem, drugi pa v marici........... Sem ga pa enkrat malce "pošlatal", ko mi je nekaj klomoteril z nožem proti meni enkrat.......... :D

Ja ravno zato sprašujem, koliko bo ves šmorn prišel cenovno, ker naša sodnija in zavarovalnice se itak nebodo pustile čakati in bodo posledično hotele denar takoj oz. na obroke. Ampak vseeno je to, četudi na obroke, vse skupaj finančno izvest. Saj mali nima denarja (sta mu stara dva itak že objasnila, da mu šenkata nena nič več, tako da bo plačal vse kazni in popravila sam ), zato preostane edina možnost, da se mu doma iz "družinskega" proračuna založi oz. posodi in nato z delom prek študenca odplačuje dolgove. Hec pa je ravno v tem, da je že itak taisti proračun na psu zaradi nakupa novega avta (plus lizing 300KSIT na eno leto), zaradi tega bom pa jaz posledično naj****, saj bo zato manj denarja za preživljanje študentskega lajfa (pa preživi z 15 jurji na mesec, od česar daš 6 jurjev za vlak, pa knjige,.........pa tu pa tam kak kafe z mlekom ob 7 zjutraj pri Picasotu, da ne omenjam hamburgerjev za 45 sit........ :? ) Avto pa imam itak samo zato doma, da mi kreteni ne obračajo na spodnji strani dvorišča ob 3 zjutraj z avti, kar zna bit zelo nadležno....... kaj pa da bi se vozil z njim.......no wey.....predrago pa premal $$$.

Zaradi mene lahko šmrkavc dobi tudi 10 let prepovedi delanja izpita......., v glavnem jaz ga nimam interes okoli vozit, gnido malo.

Če misliš na Rogozi tisto gramoznico, kot jaz...........ne na drugi strani pri viaduktu, tam ko je tak strmo.........sicer prevozno samo z motorjem ali pa 4x4.......gre tudi z navadnim avtom samo samo v eno smer....... Če veš kje peljat (čisto ob ograji, ki meji na AC), avta ne prevržes, če pa greš malce bolj notri, pa z večjo hitrostjo, pa leti vse po zraku kakih 30-50m in direkt v vodo. Policaji pa so po moje zato z kombijem nasedli, ker, ga je pripičil, saj je malega mislil prehitet in mu zapret pot, a je očitno cviknil, ko mu je naenkrat zmankalo zemlje pred očmi (je na koncu takšna bolj strma sipina-prepad približno 25m, nato pa enih 5m šodra in nato voda (saj veš kako je tista gramoznica strma - meter ali dva je plitvo nato pa odsekano v globino vsaj 10-20m)), če pa še upoštevaš sneg, pa imaš za rezultat, da je polovica avta visela čez sipino........... (ob tem pa domnevam, da avto brez poškodb spodnjega dela ni prišel skozi......)

No sicer kaj se je v resnici dogajalo tam, nimam blage veze, ker me zraven ni bilo. vse mi je pa, kot sem napisal v prvem postu, povedala matera naslednje jutro. njej pa je povedal policaj, ko je šla po malega na PP. Kolikor pa sem slišal od malega, pa jih naj bi od Slavije (center MB) pa do Hoč (čez celo mesto) lovila samo ena kareta, tam pa se naj bi vsipalo še enih 6-7 patrulj, katere pa je odpeljal na ogled okolice MBja najprej na pohorje (Pohorska bolnica), nato nazaj po nekih šumah v Slivnico, malce po Radizelu, kjer je poškodoval dva policijska avta (ko je obračal, so mu bili napoti, sicer pa še sam neve ali je poknil dva ali pa enega 2x, v glavnem na "njegovem" je bla majhna škoda (žmigavec, luč, odbijač, ter blatnik (malo) ) ). Potem pa je zavil proti gramoznici, kjer je hotel, kar je tudi storil (zapeljal po sipini) pridobiti malce časa, da se razbežijo..............., a se jim je plan ponesrečil......, tako da so jih ujeli.
Baje naj bi bilo na koncu na prizorišču enih 15 policijskih vozil, ker niti policisti niso vedeli, kaj se v resnici dogaja (en policaj je materi povedal, da so domnevali, da lovijo kakšne kriminalce, ker pa mali ni hotel ustavit, pa so pomislili na droge oz. ilegalno orožje................, na koncu pa najdejo 4 pokavce). Mali pa je baje tak vozil, da mu niso mogli do živega celi 2 uri in so mislili, da vozi nek profi............ :shock:

No tnx za dosedanje informacije...........
Vprašal bi samo le, na kaj se naj sklicijeta stara dva pri sodniku, da nebi bla tako velika kazen (da bi bil sodik bolj mila duša), ker jaz res nebi rad bil še ob tisti drobiž ki mi ostane konec meseca......za kak kafe ali dva. A morda prisotnost kakšnega odvetnika nebi bla slaba ideja? Namreč plačati kako uro dela odvetniku in pokasirati morda 100K SIT manj kazni se bi splačalo......... Ali pa spisat kakšno pritožbo......????

Konec koncev, ni važna kolikšna bo kazel, ali kako dolga bo prepoved delanja izpita, mali zagotovo nebo dobil denarja za izpit od starih dveh, ker je ta denar že sedaj zapravil............za vsaj kaka 2 izpita! :)

73

PS: Njemu kaj vbit v glavo? Mision imposible!!!
73 (LP) de S56ZWH (Andrej) ex 6killer

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Po feb 07, 2005 11:18 pm

Drgac je moj kolega naredu tut kr hudo pi***o. Z dvema kolegoma je fotru ukradu neregistreran kombi, star je biu 15 let (tako da tut izpita ni mogu met), pijan, povzrocu prometno nesreco (se je zaletu v parkiran avto) in posledicno zbezal s kraja nesrece. Cez par urc so ga izsledil doma so mu dal pihat in to je blo to... Gled edenarne kazni pa mislm da bo mogu placat sam povzroceno skodo (to je na parkiranemu vozilu), res pa je da ni bilo vpleteno nobeno policijsko vozilo, pa tut lovil ga niso ;) Sam kaj k takim nobena stvar ne zaleze...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če feb 10, 2005 12:00 pm

In potem zaradi takšnih smrkavcev z višjimi kaznimi nasrkamo ostali vozniki. Naj ga da ata delat za tekoči trak, z alternativo odselitve. Ko bo po ca. enem letu odplačal vse kazni in škodo mu takšne neumnosti zagotovo ne bodo več hodile po glavi.

Uporabniški avatar
gepard
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a gepard Če feb 10, 2005 12:31 pm

:shock: :shock: Mislim, nektiri si pa upajo. Pol se pa nej en tak u bilo koga zaleti. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Če feb 10, 2005 8:27 pm

u ne morem verjet ... kot da bi bral scenarij kakšnga hudga ameriškega filma ...

zdej dost se pozna če vzamete tapravga odvetnika ... moj sosed je star 17 let vzel fotru avto in šol s kolegi v diskač ... na sred poti ga je fuknlo s ceste in avto obrnil na streho .. poškodoval je sadovnjak jabolk .... napihal je 1,8

vozil brez izpita --- mladoleten

pod vplivom alkohola 1,8 promila

naredil škodo v sadovnjaku

in je tudi že poprej mel srečanja pri sodnikih večkrat.

kazen ki naj bi jo mogla njegova družina plačat bi znašala okrog 450.000 SIT ter 4 leta prepovedi delanja izpita

vendar so se znašli in najeli dobrega odvetnika in ni dobil nič o prepovedi delanja izpita kazni pa okrog 100.000 SIT

odvetnik (zelo dober za CPP) živi v okolici krškega natančneje v Trebežu ... se splača mal informirat pri njemu če bi znal kaj pomagat !
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Če feb 10, 2005 10:20 pm

Plačat boste vsekakor to mogl, oz zavarovalnica bo izplačala tirjala pa bo potem vas. Je blo pri mojih kolegih isto. Cudi me da ni blo v kakem casopisu al pa po tv-ju ker zgleda res hudo to ;)

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Pe feb 11, 2005 10:19 am

tešo je napisal/-a:u ne morem verjet ... kot da bi bral scenarij kakšnga hudga ameriškega filma ...

zdej dost se pozna če vzamete tapravga odvetnika ... moj sosed je star 17 let vzel fotru avto in šol s kolegi v diskač ... na sred poti ga je fuknlo s ceste in avto obrnil na streho .. poškodoval je sadovnjak jabolk .... napihal je 1,8

vozil brez izpita --- mladoleten

pod vplivom alkohola 1,8 promila

naredil škodo v sadovnjaku

in je tudi že poprej mel srečanja pri sodnikih večkrat.

kazen ki naj bi jo mogla njegova družina plačat bi znašala okrog 450.000 SIT ter 4 leta prepovedi delanja izpita

vendar so se znašli in najeli dobrega odvetnika in ni dobil nič o prepovedi delanja izpita kazni pa okrog 100.000 SIT

odvetnik (zelo dober za CPP) živi v okolici krškega natančneje v Trebežu ... se splača mal informirat pri njemu če bi znal kaj pomagat !

Evo tega js ne zastopim. Če nekdo naredi takšno bedarijo potem pa mu znižajo kazen na 25% prvotne, js mu bi nabil 200%, da si bi zapomnil za celo življenje, pa vsekakor naložil javno delo. Dejstvo je, da je ogrožal življenja drugih in nenazadnje svojega. Mam takšen občutek, da večje kot bodo kazni večje bodo neumnosti.

Kar se pa tiče prvega primera pa brez besed. Če je mali res takšen talent ga pošljite v Nemčijo v Čevlarjevo šolo dirkanja! Mogoče pa še bo kej iz njega... :twisted:
Slika

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Pe feb 11, 2005 3:58 pm

@Tilen kaj sem slučajno reku da podpiram tole?

lej sam v taki situaciji si lahko jutri tudi ... če imaš takšnega brata npr :)
jst sem mu samo pomagal da naj proba z pravim odvetnikom stvar rešit .. če bi lahko bil tamal kaznovan itak bi blo narboljš da bi bla kazen čimvečja ... samo to kazen ki jo je povzročil on je ne bo plačal ON ! amapk bo trpela družinska blagajna .. zato je smotrno tako kazen čimbolj znižat

plačevat neki za kaj nisi kriv hmm dej zamisli si malo

jst vem da če bi jaz kaj takšnega storil, ko sem bil še mladoleten itak do sodniške obravnave neb živel ker bi mi fotr ušesa čez j***a nategnu :)
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
pirpiksna
Nov uporabnik

Kraj: JN76TL-Maribor(okolica)

Napisal/-a pirpiksna Ne feb 13, 2005 2:46 pm

Meni se gre zgolj zato, da jaz nebi nasankal. To pa zato, ker sem študent in popolnoma odvisen od družinskega proračuna. Koliko pa bi mali v drugih okoliščinah nasankal, pa mi popolnoma dol visi, pa magari dobi 10mio kazni in 20 let prepovedi delat izpit. Sam zato se gre.

BTW: v petek je tožilstvo v MB predčasno poslalo voščilnico za "valentinovo" in povabilo za obisk pri sodniku za prekrške. (gdaj, kje in zakaj, pa ne vem, ker sem samo videl kuverto (z eno tono žigov), noter pa nisem gledal, ker me konec koncev en k*** briga........)

PS: Bom pa javil kakšen bo izid, ko bom zvedel!
73 (LP) de S56ZWH (Andrej) ex 6killer

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 13, 2005 5:35 pm

ti ki si povsem odvisen od družinskega proračuna lahko tud kdaj pa kdaj delaš prek študenta
tvoj brat je pa itak k****n
uglavnem jst bi mu dal za kazen 1000 h družbeno koristnega dela
kar se tiče pa prepovedi izpita- tvoj brat kot kaže nima vsega razčiščenega in bi prepoved izpita za 10 let pomenila le da se bo nadalnjih 10 let vozil brez izpita
sam je res i****
drgač pa srečno, pa upam da vs ne bo preveč koštal
tamalmu pa batine da si zapomne za vse večne čase
lp

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne feb 13, 2005 6:22 pm

Mogoče bi blo pmetn, da grejo tastari pa tamau narest teste, da ugotovijo, če je sploh vš. Pr takmu scenariju ne bi blo nč čudn, če bi ugotovl, da so vm ga že v porodnišnci zamenal. Mogoče se pol loh zbunite, da naute plačal. ;)

Drugač pa res kruto. Sočustvujem s tabo.

p.s. Kok je pa drugač mlajši od tebe?
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Stratos
Nov uporabnik

Re: Koliko bo znašala kazen (približno)?

Napisal/-a Stratos To feb 15, 2005 6:26 pm

[quote="Policist"]
1. Vožnja brez VD min. 120.000,00 SIT + 8KT (ZVCP-1 čl. 138/6-1/3)

Policist, a mi znas objasnt kam mu bodo "nabil" te pike ce pa vendar nima VD? :?: Po tej logiki jih lahko nabere tut 30... sj mu itak ne morjo VD vzet... ker ga pac nima. Men se tole zlo nelogicn zdi... :?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To feb 15, 2005 6:32 pm

Stratos je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:1. Vožnja brez VD min. 120.000,00 SIT + 8KT (ZVCP-1 čl. 138/6-1/3)

Policist, a mi znas objasnt kam mu bodo "nabil" te pike ce pa vendar nima VD? :?: Po tej logiki jih lahko nabere tut 30... sj mu itak ne morjo VD vzet... ker ga pac nima. Men se tole zlo nelogicn zdi... :?

zto pa piše min.
pol da višjo kazen, to recimo velja za tuje državljane
podpis

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist To feb 15, 2005 8:22 pm

Stratos je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:1. Vožnja brez VD min. 120.000,00 SIT + 8KT (ZVCP-1 čl. 138/6-1/3)

Maš prav. Sem pri pisanju spregledal eno alinejo. V primeru, da ne poseduješ veljavnega vozniškega dovoljenja oziroma se ti izvaja ukrep prenehanja veljavnosti je kazen min 120.000,00 SIT in brez KT. (ZVCP-1 čl. 138/6-1/5).
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To feb 15, 2005 8:38 pm

jafak :shock:
Slika

Ps'ter
Nov uporabnik

Napisal/-a Ps'ter Pe feb 18, 2005 12:58 am

Pirpiksna tvoj brat je pa res "posebnež". Jao kako je pameten...če ga imaš kaj rad ga nalomi ko prasca, da si bo vsaj kaj zapomnil, drugače lahko še kaj hujšega sledi! ;) Saj ko je mladoleten je cool pa to pa avti pa vse...sami žal tudi za takšne pubertetnike velja neka meja. Ukraden scooter pa te fore to je pa čisto mim...tako ne bo nikamor prišel, nekam sicer že, samo ne na prava pota. Življenje ga bo še teplo :!:

S sodišči sicer ne vem kako je, vsak muti po svoje. Ampak samo za primer moj frend je Januarja dopolnil celih 18...pri sodnikih pa ima nabrano že lepo čez 2mio SIT(brez zajebancije). Kako bo plačal...on trdi da ne bo nič plačal :) Mladoleten pa to in da se nič ne upošteva na njega, pravi da je samo ukore dobival. Zdaj ko je polnoleten bo zgodba malo drugačna. Drugače je imel pa iste štorije z avti kot tvoj brat, pa še kaj več seveda.

Drugače pa sočustvujem s tabo, kkšn dobr odvetnik tudi ne škodi, vsaj da se stvar malo zavleče.
Dila počež pa les pokon'c

Uporabniški avatar
filipo
Nov uporabnik

Kraj: GO

Napisal/-a filipo So feb 26, 2005 5:22 pm

Policist je napisal/-a:
pirpiksna je napisal/-a:-Torej imamo vožnjo z brez vozniškega dovolenja (mladoletna oseba)

-Vožnja z neregistriranim vozilom

-Sposojene tablice (sicer z drugega vozila znotraj istega gospodinjstva) (a se to sploh kako kaznuje?)

-Vožnja pod vplivom alkohola (0,2°%)-ni začetnik, ker niti izpita nima

-Poskus pobega

1. Vožnja brez VD min. 120.000,00 SIT + 8KT (ZVCP-1 čl. 138/6-1/3)

2. Vožnja z neregistriranim vozilom pride 120.000,00 SIT (ZVCP-1 čl. 190/7-1/1)

3. Ta prekršek je narejen v steku z prekrškom pod drugo točko in se zaradi tega ne kaznuje kazen bi pa znašala 120.000,00 SIT (ZVCP-1 čl. 190/7-1/2)

4. Ne glede na to, da nima VD se po novem ZVCP-1 obravnava kot voznik, kateri mora imeti v organizmu 0,00‰. Kazen pa 30.000,00 SIT + 3KT (ZVCP-1 čl. 130/3A-1/9)

5. Če ne zaustavi na znake pol. vozila (modraluč in kratek zvočni signal) kazen min. 120.000,00 SIT (ZVCP-1 čl. 126/11-3/2)

Vse skupaj znese min. 390.000,00 SIT + 11KT. Poleg tega pa bo treba plačati še škodo na policijskih vozilih. To bo v začetku res krila zavarovalnica, ampak bo le ta potem s tožbo od vas zahtevala povrnitev stroškov.

Glede kazni, pa je odvisno kako pa kaj, ker je mladoleten in nima prihodkov, tako da zna bit precej nižja. Odvisna pa bo od sodnikal.

kako se dajejo te kazenske točke, če človek sploh nima izpita?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov