Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Ne mar 06, 2005 2:38 pm

na lasar ne vpliva hladno vreme tako tudi ne tresenje ker ma laser lepo stabilizeran in tudi ce bi ga mal tresu se meritev opravi tako hitro da ni nic odstopanj od tega na taki dolzini mogoce ma 2 km napake pa se ta se odsteje od izmerjenje hitrosti tako da ce si vozu 64 si vsen se 4 cez umejitev tako da nic placat pa je
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne mar 06, 2005 3:09 pm

macrom je napisal/-a:mene so isto vcer ustavl v naselju sm tud mev izmerjeno hitrost 64 na 179 metrih pa sm prebral d majo tej radarji k jih zdj uporablajo odstopanje 3km/h do 100 metrov se prav d bom za 1km/h prevec placu 30 jurju + 1pika namest 10 jurju.a mislte d bi pritozba pomagala(nepravilno delovanje radarja mraz,pol nemirna roka pa nevem kj v tem smislu).dj ce je kdo ze pisu kj tacga nj pove kok je blo kj uspešno??

Ja še dober da si 4x napisu :? :lol:

Ja pa napiš še, da ti je punca rojevala pa, da te je srat tišalo pa da je mela mama južno na mizi :twisted:

Nič ne bo pomagalo plačat boš mogu.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne mar 06, 2005 5:01 pm

Če se mu roka preveč trese se na laserju izpiše sweep error ali E12 in meritev ni opravljena. Kar se tiče temperatur pa bi bilo najbolje, da se obrneš z emailom na proizvajalca, da ti pove delovno območje aparature. Temperatura vpliva tudi na lasersko merilno napravo in sicer na elektroniko.

Merilec RIEGL LR90-235/P deluje v območju od -10°C do 50°C. Popolnoma enaki podatki veljajo za laser Traffipatrol, čeprav ima ta funkcijo, ki operatoerja opozori na prenizko temperaturo. Če misliš, da je bilo ob tistem času hladneje, kot dovoljuje tovarna, potem vsekakor spiši ugovor in prosi meteorološki zavod za temperaturne podatke.

Lp

Raptor
Novinec

Re: Naselje 64 namesto 50 km/h???? Prosim pomoč RADAR!

Napisal/-a Raptor Sr mar 09, 2005 9:24 am

temperatura definitivno upliva na meritev ...najpreje bos pa zvedel da se odpravis na policijsko postajo in zaprosis za vpogled v certifikat merilnika hitrosti ..tam bos mel vse tehnicen podatke tudi tem. Temperaturno delovno območje....

napaka oziroma odstopanje vrednosti od prave tako imenovani pogresek je vedno enak (za določene pogoje in območje) in je določen v laboratoriju za kalibracijo...(in ne nekih 2km na taki razdalji) - to je tudi napisano v certifikatu...
pogojen je pa z velikim številom dejavnikov:
-hitrost merjenja (vecina merilnikov do 100 je pogresek x nad 100 je x)
-gibanje merjenega telesa (naravnost ali zavijanje)
-mesto merjenja (nadvoz, v visini vozila...)
.........

Ce obstaja tehten razlog se pritoži če ne pa plačaj.....
nekaj od razlogov:
-omejitev je bila omejena z znakom - nepravilna izrek kazni
-temperatura.....
-več pasovno vozišče in voznja drugaga vozila vzporadno s tabo....
....
...

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Sr mar 09, 2005 10:07 am

Jestbi raje kr plaču, sej maš sam 15 k za plačat, če ga boš pa kej sral pa 30 + stroški če ti nau ratalo dokazat.

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Sr mar 09, 2005 12:30 pm

Raptor je napisal/-a:Ce obstaja tehten razlog se pritoži če ne pa plačaj.....
nekaj od razlogov:

116. čl. ZVCP-1
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s petim odstavkom tega člena, razen tistega, ki ravna v nasprotju s prometnim znakom za omejitev hitrosti, s prometnim znakom, s katerim je urejena prednost vozil, s prometnim znakom za obvezno uporabo snežnih verig ali s prometnim znakom za omejitev skupne mase, osne obremenitve ali dimenzije.

Torej ta tvoja trditev ne vzdrži.

2. V primeru, da laserskemu merilniku pade temperatura pod dovoljeno mejo merilnik ne izpiše meritev. Merilnik pa ne meri zunankje temperature ampak temperaturo v merilnika samega.
SlikaSlika

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Sr mar 09, 2005 12:51 pm

Samo zakaj vsi mislite, da če je toleranca toliko in toliko, da lahko pač vozite tistih par km hitreje? :) Kdo pa pravi, da je vaš števec točen ali pa merilna naprava? Tolernaca ni zato, da bi vi še malo hitreje vozili, ampak zgolj zato, da je meritev "pravična".

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr mar 09, 2005 1:19 pm

Policist je napisal/-a:
nekaj od razlogov:

116. čl. ZVCP-1
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s petim odstavkom tega člena, razen tistega, ki ravna v nasprotju s prometnim znakom za omejitev hitrosti, s prometnim znakom, s katerim je urejena prednost vozil, s prometnim znakom za obvezno uporabo snežnih verig ali s prometnim znakom za omejitev skupne mase, osne obremenitve ali dimenzije.

2. V primeru, da laserskemu merilniku pade temperatura pod dovoljeno mejo merilnik ne izpiše meritev. Merilnik pa ne meri zunankje temperature ampak temperaturo v merilnika samega.

a si policis ali .......
Zakon o prekrskih.....pri izreku kazni se uposteva oziroma se za storjeni preksek izrece najmilejso obliko kazen.....se pravi ne morem biti za en prekrsek kaznovan dvakrat in za znak in za prekoracitev hitrosti v tem primeru in ce je znak se izrece milejsa oblika kazni....

Zakon o prekrskih je pa mocnejsi od ZVCP-ja in si ga lahko v rit zataknejo na sodiscu...

ce se pa motim da je po novem kaj drugace pa povej...

lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr mar 09, 2005 1:24 pm

Raptor je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:
nekaj od razlogov:

116. čl. ZVCP-1

a si policis ali .......
Zakon o prekrskih.....pri izreku kazni se uposteva oziroma se za storjeni preksek izrece najmilejso obliko kazen.....se pravi ne morem biti za en prekrsek kaznovan dvakrat in za znak in za prekoracitev hitrosti v tem primeru in ce je znak se izrece milejsa oblika kazni....

Zakon o prekrskih je pa mocnejsi od ZVCP-ja in si ga lahko v rit zataknejo na sodiscu...

lp

raptor, to je samo do 1.1. veljal
od takrat je nov zakon o prekrških in zvcp
če ne upoštevaš znaka, po novem dobiš kazen za prekoračeno hitrost
podpis

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr mar 09, 2005 1:32 pm

Norden je napisal/-a:Samo zakaj vsi mislite, da če je toleranca toliko in toliko, da lahko pač vozite tistih par km hitreje? :) Kdo pa pravi, da je vaš števec točen ali pa merilna naprava? Tolernaca ni zato, da bi vi še malo hitreje vozili, ampak zgolj zato, da je meritev "pravična".

ne 'toleranca' ni zato da je meritev pravična ampak da sploh obstaja zakonska podlaga za izrek kazni....

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr mar 09, 2005 1:39 pm

Raptor je napisal/-a:
Norden je napisal/-a:Samo zakaj vsi mislite, da če je toleranca toliko in toliko, da lahko pač vozite tistih par km hitreje? :) Kdo pa pravi, da je vaš števec točen ali pa merilna naprava? Tolernaca ni zato, da bi vi še malo hitreje vozili, ampak zgolj zato, da je meritev "pravična".

ne 'toleranca' ni zato da je meritev pravična ampak da sploh obstaja zakonska podlaga za izrek kazni....

toleranca je zarad napake meritve, očitno raptor ne veš o čem govoriš

toleranco dobiš tako, da opraviš ogromno meritev
z laserjem so merili hitrost vozila in zapisovali realno hitrost in izmerjeno
ko so končal z meritvami so ugotovil, da glede na realno hitrost, radar kaže do 3km/h več kot je realna hitrost
razlika nastane zarad pogojeu meritve, natančnosti merilca...

VSAK inštrument ima toleranco, dražji kot je manjša je

vsak radar mora it po določenem času na kalibracijo in o tem dobi potrdilo
podpis

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr mar 09, 2005 1:40 pm

lublancan je napisal/-a:
Raptor je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:
nekaj od razlogov:

116. čl. ZVCP-1

a si policis ali .......

lp

raptor, to je samo do 1.1. veljal
od takrat je nov zakon o prekrških in zvcp
če ne upoštevaš znaka, po novem dobiš kazen za prekoračeno hitrost

kako do 1.1. zdele sem su gledat pa ni novega ZP ampak samo nekatere spremembe Ljubljana, dne 23. julija 2004. so ble kje pa je ta novi zakon k v uradnem listu ga ne najdem...

13.1.2005 pa se Sklep o sprejemu pobude za oceno ustavnosti šestega odstavka 217. člena ZP-1 in zadržanju izvrševanja

ostalo pa meni znano ostaja isto..

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr mar 09, 2005 1:53 pm

lublancan je napisal/-a:
Raptor je napisal/-a:

toleranca je zarad napake meritve, očitno raptor ne veš o čem govoriš

toleranco dobiš tako, da opraviš ogromno meritev
z laserjem so merili hitrost vozila in zapisovali realno hitrost in izmerjeno
ko so končal z meritvami so ugotovil, da glede na realno hitrost, radar kaže do 3km/h več kot je realna hitrost
razlika nastane zarad pogojeu meritve, natančnosti merilca...

VSAK inštrument ima toleranco, dražji kot je manjša je

vsak radar mora it po določenem času na kalibracijo in o tem dobi potrdilo

ti nimas pojma o cem govoris ...
toleranca je podana zato da je izpolnjen zakonski pogoj za zaračunavanje oz izrek kazni.

in se neki to ni toleranca ampak POGRESEK ce se ne ves in, to se ne ugotovi ampak izracuna po formuli za izračun pogreška....
in kaj je pogresek....je odstopanje izmerjene vrednosti od prave in ta pogresek ni + ampak je +/- se pravi ce radar izmeri hitrost 60 km/h je pravi rezultat v območju od 57 km/h do 63 km/h vendar da so zakonsko pokriti morajo upostevati verjetnost da je pravi rezultat najmanjši..zato nre morejo dati kazen za 62km/h ker ni zakonske podlage za to....

i

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr mar 09, 2005 1:57 pm

aja gor ce bi bila omejitev 60km/h in bi vozil 62km/h-za zadnjo trditev

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Sr mar 09, 2005 2:52 pm

da nam odpirov nove teme dons so mene ujel v naselju 80km/h meritev je bila opravlena na dovžini 301,5m policist je laser držal v roki pa me zanima ali je vseeno če laserski radar ni na stojalu in da ga policit drži v roki
kakšna kazen me čaka ker sem dobu somo potrdilo o prometnem prekršku
pa na tej dolžini kej tolerance in koliko
pa a je možna kakšna pritožba

pa upam da bom dobu kakšen konkreten odgovor pa na pisat postov ti si naumen da stok prgonu vem prletu sem preveč kriv sem sam tok da upam na kakšen konkreten odgovor pa ne si postov nabijat če nimaš kej pametnega napisat

hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr mar 09, 2005 3:03 pm

COSWORTH LOOK je napisal/-a:da nam odpirov nove teme dons so mene ujel v naselju 80km/h meritev je bila opravlena na dovžini 301,5m policist je laser držal v roki pa me zanima ali je vseeno če laserski radar ni na stojalu in da ga policit drži v roki

pa upam da bom dobu kakšen konkreten odgovor pa na pisat postov ti si naumen da stok prgonu vem prletu sem preveč kriv sem sam tok da upam na kakšen konkreten odgovor pa ne si postov nabijat če nimaš kej pametnega napisat

hvala za odgovore

Radar lahko drži v roki.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr mar 09, 2005 3:24 pm

COSWORTH LOOK je napisal/-a:da nam odpirov nove teme dons so mene ujel v naselju 80km/h meritev je bila opravlena na dovžini 301,5m policist je laser držal v roki pa me zanima ali je vseeno če laserski radar ni na stojalu in da ga policit drži v roki

hvala za odgovore

60k in 3 pike. Imaš srečo, če bi te dobil za 81 km/h, bil dobil enomesečno prepoved vožnje, 5 pik in 120k. To seveda velja, če je bila omejitev 50 km/h. Policist ga lahko drži v roki, če jo ima na nekaj naslonjeno. Važno je, da se ne trese, da lahko dobi veljavno meritev.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy Sr mar 09, 2005 3:45 pm

hvala za odgovore
sam ne vem kje bom dnar dobu za to plačat pomoje jim bom poslov bombo na policijsko postajo, no polcaj k me je ustavu bo zih dobu svojo porcijo

še enkrat hvala za odgovore

afro_
Nov uporabnik

Napisal/-a afro_ Sr mar 09, 2005 4:23 pm

Če imaš denar za avto, bencin, registracijo, zavarovanje, potem ga imaš gotovo tudi za plačilo te kazni. Če ga pa nimaš, pa najbolje da prodaš avto. Ali pa drugič malo MISLI, preden se vsedeš v avto. Saj nas večina tukaj rada stopi malenkost bolj na gas, AMPAK ne v naselju! Ne rečem po kakšnih ovinkih, kjer je to UŽIVANJE, pa četudi je to po omejitvah (večino ovinkov na lokalnih cestah se itak ne da prevoziti s hitrostjo :D).

81km/h po naselju? :roll:

Preberi si post "zbil človeka in pobegnil".

LP

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy Sr mar 09, 2005 6:30 pm

ja razmišljam o prodaji avta in ga vrjetno tud prodal ampak tukej sem sam prosu za nasvet prebral sem tud temo ki si jo napisal
ne pa povem da so me dobil na ravnini med vasjo kjer ni hiš omejiten pa 50km/h
sej se zavedam da sem za jebal ampak zdej je kar je prosu sem sam za nasvet in dabil nekaj odgovorov hvala vsem
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov