macrom je napisal/-a:mene so isto vcer ustavl v naselju sm tud mev izmerjeno hitrost 64 na 179 metrih pa sm prebral d majo tej radarji k jih zdj uporablajo odstopanje 3km/h do 100 metrov se prav d bom za 1km/h prevec placu 30 jurju + 1pika namest 10 jurju.a mislte d bi pritozba pomagala(nepravilno delovanje radarja mraz,pol nemirna roka pa nevem kj v tem smislu).dj ce je kdo ze pisu kj tacga nj pove kok je blo kj uspešno??
Raptor je napisal/-a:Ce obstaja tehten razlog se pritoži če ne pa plačaj.....
nekaj od razlogov:
-omejitev je bila omejena z znakom - nepravilna izrek kazni
Policist je napisal/-a:Raptor je napisal/-a:Ce obstaja tehten razlog se pritoži če ne pa plačaj.....
nekaj od razlogov:
116. čl. ZVCP-1
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s petim odstavkom tega člena, razen tistega, ki ravna v nasprotju s prometnim znakom za omejitev hitrosti, s prometnim znakom, s katerim je urejena prednost vozil, s prometnim znakom za obvezno uporabo snežnih verig ali s prometnim znakom za omejitev skupne mase, osne obremenitve ali dimenzije.
Torej ta tvoja trditev ne vzdrži.
2. V primeru, da laserskemu merilniku pade temperatura pod dovoljeno mejo merilnik ne izpiše meritev. Merilnik pa ne meri zunankje temperature ampak temperaturo v merilnika samega.
Raptor je napisal/-a:Policist je napisal/-a:Raptor je napisal/-a:Ce obstaja tehten razlog se pritoži če ne pa plačaj.....
nekaj od razlogov:
116. čl. ZVCP-1
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s petim odstavkom tega člena, razen tistega, ki ravna v nasprotju s prometnim znakom za omejitev hitrosti, s prometnim znakom, s katerim je urejena prednost vozil, s prometnim znakom za obvezno uporabo snežnih verig ali s prometnim znakom za omejitev skupne mase, osne obremenitve ali dimenzije.
2. V primeru, da laserskemu merilniku pade temperatura pod dovoljeno mejo merilnik ne izpiše meritev. Merilnik pa ne meri zunankje temperature ampak temperaturo v merilnika samega.
a si policis ali .......
Zakon o prekrskih.....pri izreku kazni se uposteva oziroma se za storjeni preksek izrece najmilejso obliko kazen.....se pravi ne morem biti za en prekrsek kaznovan dvakrat in za znak in za prekoracitev hitrosti v tem primeru in ce je znak se izrece milejsa oblika kazni....
Zakon o prekrskih je pa mocnejsi od ZVCP-ja in si ga lahko v rit zataknejo na sodiscu...
ce se pa motim da je po novem kaj drugace pa povej...
lp
Norden je napisal/-a:Samo zakaj vsi mislite, da če je toleranca toliko in toliko, da lahko pač vozite tistih par km hitreje?Kdo pa pravi, da je vaš števec točen ali pa merilna naprava? Tolernaca ni zato, da bi vi še malo hitreje vozili, ampak zgolj zato, da je meritev "pravična".
Raptor je napisal/-a:Norden je napisal/-a:Samo zakaj vsi mislite, da če je toleranca toliko in toliko, da lahko pač vozite tistih par km hitreje?Kdo pa pravi, da je vaš števec točen ali pa merilna naprava? Tolernaca ni zato, da bi vi še malo hitreje vozili, ampak zgolj zato, da je meritev "pravična".
ne 'toleranca' ni zato da je meritev pravična ampak da sploh obstaja zakonska podlaga za izrek kazni....
lublancan je napisal/-a:Raptor je napisal/-a:Policist je napisal/-a:Raptor je napisal/-a:Ce obstaja tehten razlog se pritoži če ne pa plačaj.....
nekaj od razlogov:
116. čl. ZVCP-1
a si policis ali .......
Zakon o prekrskih.....pri izreku kazni se uposteva oziroma se za storjeni preksek izrece najmilejso obliko kazen.....se pravi ne morem biti za en prekrsek kaznovan dvakrat in za znak in za prekoracitev hitrosti v tem primeru in ce je znak se izrece milejsa oblika kazni....
Zakon o prekrskih je pa mocnejsi od ZVCP-ja in si ga lahko v rit zataknejo na sodiscu...
ce se pa motim da je po novem kaj drugace pa povej...
lp
raptor, to je samo do 1.1. veljal
od takrat je nov zakon o prekrških in zvcp
če ne upoštevaš znaka, po novem dobiš kazen za prekoračeno hitrost
lublancan je napisal/-a:Raptor je napisal/-a:Norden je napisal/-a:Samo zakaj vsi mislite, da če je toleranca toliko in toliko, da lahko pač vozite tistih par km hitreje?Kdo pa pravi, da je vaš števec točen ali pa merilna naprava? Tolernaca ni zato, da bi vi še malo hitreje vozili, ampak zgolj zato, da je meritev "pravična".
ne 'toleranca' ni zato da je meritev pravična ampak da sploh obstaja zakonska podlaga za izrek kazni....
toleranca je zarad napake meritve, očitno raptor ne veš o čem govoriš
toleranco dobiš tako, da opraviš ogromno meritev
z laserjem so merili hitrost vozila in zapisovali realno hitrost in izmerjeno
ko so končal z meritvami so ugotovil, da glede na realno hitrost, radar kaže do 3km/h več kot je realna hitrost
razlika nastane zarad pogojeu meritve, natančnosti merilca...
VSAK inštrument ima toleranco, dražji kot je manjša je
vsak radar mora it po določenem času na kalibracijo in o tem dobi potrdilo
COSWORTH LOOK je napisal/-a:da nam odpirov nove teme dons so mene ujel v naselju 80km/h meritev je bila opravlena na dovžini 301,5m policist je laser držal v roki pa me zanima ali je vseeno če laserski radar ni na stojalu in da ga policit drži v roki
kakšna kazen me čaka ker sem dobu somo potrdilo o prometnem prekršku
pa na tej dolžini kej tolerance in koliko
pa a je možna kakšna pritožba
pa upam da bom dobu kakšen konkreten odgovor pa na pisat postov ti si naumen da stok prgonu vem prletu sem preveč kriv sem sam tok da upam na kakšen konkreten odgovor pa ne si postov nabijat če nimaš kej pametnega napisat
hvala za odgovore
COSWORTH LOOK je napisal/-a:da nam odpirov nove teme dons so mene ujel v naselju 80km/h meritev je bila opravlena na dovžini 301,5m policist je laser držal v roki pa me zanima ali je vseeno če laserski radar ni na stojalu in da ga policit drži v roki
kakšna kazen me čaka ker sem dobu somo potrdilo o prometnem prekršku
pa na tej dolžini kej tolerance in koliko
pa a je možna kakšna pritožba
pa upam da bom dobu kakšen konkreten odgovor pa na pisat postov ti si naumen da stok prgonu vem prletu sem preveč kriv sem sam tok da upam na kakšen konkreten odgovor pa ne si postov nabijat če nimaš kej pametnega napisat
hvala za odgovore
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov