Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
sonči
Nov uporabnik

Kraj: velenje

Napisal/-a sonči Če mar 31, 2005 7:35 am

kdor ti je dal avto, nej ti pa še plača!
kaj se sekiraš, saj tebi nimajo od kje vzeti?al imajo?
nikoli ne reci nikoli

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Re: Kazen

Napisal/-a Policist Če mar 31, 2005 8:04 am

I. R. Baboon je napisal/-a:Po mojem je policist naredil napako ker je kaznoval po 32. členu moral bi te pa po 166. členu. Kolega je imel podoben primer, zato sem pisal na policijo, kjer so mi odgovorili, da za prometni znak 40 znotraj naselja velja 116. oziroma prej 112 člen ZVCP. Res, da je bilo to pšo starem zakonu, ampak kolikor sem gledal se tu ni kaj bistvenega spremenilo... Po mojem bi moral dobiti kazen 10.000 SIT, ja z bi se pritozil, oziroma prej se pozanimaj....

Na to temo je bilo že veliko napisanega. Spet bom citiral 7. odstavek 116. člena ZVCP-1

116. čl. ZVCP-1
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s petim odstavkom tega člena, razen tistega, ki ravna v nasprotju s prometnim znakom za omejitev hitrosti, s prometnim znakom, s katerim je urejena prednost vozil, s prometnim znakom za obvezno uporabo snežnih verig ali s prometnim znakom za omejitev skupne mase, osne obremenitve ali dimenzije.

Torej policist ni storil nobene napake.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če mar 31, 2005 8:41 am

@ I. R. Baboon: lej kako lahko rečeš kaj takega, sam si navedel 116 čl. ZVCP-1 ampak ga očitno nisi prebral. Dejte mal pregrat preden pišete. Pomoje da dost nedvoumno piše v 7. odstavku tega člena. da so znaki za omejitev hitrosti in nekateri drugi znaki izvzeti
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

I. R. Baboon
Nov uporabnik

Kraj: Mislinja

Napisal/-a I. R. Baboon Če mar 31, 2005 8:45 am

Policist je napisal/-a:
I. R. Baboon je napisal/-a:Po mojem je policist naredil napako ker je kaznoval po 32. členu moral bi te pa po 166. členu. Kolega je imel podoben primer, zato sem pisal na policijo, kjer so mi odgovorili, da za prometni znak 40 znotraj naselja velja 116. oziroma prej 112 člen ZVCP. Res, da je bilo to pšo starem zakonu, ampak kolikor sem gledal se tu ni kaj bistvenega spremenilo... Po mojem bi moral dobiti kazen 10.000 SIT, ja z bi se pritozil, oziroma prej se pozanimaj....

Na to temo je bilo že veliko napisanega. Spet bom citiral 7. odstavek 116. člena ZVCP-1

116. čl. ZVCP-1
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju s petim odstavkom tega člena, razen tistega, ki ravna v nasprotju s prometnim znakom za omejitev hitrosti, s prometnim znakom, s katerim je urejena prednost vozil, s prometnim znakom za obvezno uporabo snežnih verig ali s prometnim znakom za omejitev skupne mase, osne obremenitve ali dimenzije.

Torej policist ni storil nobene napake.

Ocitno se je le nekaj spremenilo, se opravicujem... Samo takrat je bila finta se v tamle 32.clen:

(2) Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometnotehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.

Torej ce je bila hitrost znotraj naselja zvisana je veljal 28 (32.) clen, nikjer pa ni pisalo, da je lahko tudi nizja zato je v tem primeru veljal 112. (116) clen... Ocitno so poskusili odpraviti napako, sam po mojem jim ni ravno najbolj uspelo...
Slika

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Če mar 31, 2005 10:58 am

I. R. Baboon je napisal/-a:Ocitno se je le nekaj spremenilo, se opravicujem... Samo takrat je bila finta se v tamle 32.clen:

(2) Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometnotehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.

Torej ce je bila hitrost znotraj naselja zvisana je veljal 28 (32.) clen, nikjer pa ni pisalo, da je lahko tudi nizja zato je v tem primeru veljal 112. (116) clen... Ocitno so poskusili odpraviti napako, sam po mojem jim ni ravno najbolj uspelo...

Spet se motiš. Ne glede na to, kakšen prometni znak za omejitev hitrosti je stal v naselju, je bila po starem zakonu kazen po 112. členu. Torej ni bilo pomembno, ali je bil to znak za 70 ali za 30. Če je pa ta znak stal pod tablo za začetek naselja se je pa kaznovalo po 28. členu. Po novem pa se za prekoračitve hitrosti izreka kazni po 32. členu. Tudi le je omejitev izražena z prometnim znakom za omejitev hitrosti.
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov