Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So apr 02, 2005 4:14 pm

lublancan je napisal/-a:v blokec si je pisu, ker bo pač podal predlog sodniku in rab samo tvoje podatke
to ni nič posebnga

radar te lahko meri v rit, če te je nameru z laserjem, bi ti moral pokazat radar, ker ti ga ni, nima dokazov, da si peljal toliko kot je rekel

počaki da dobiš kšn listek, do takrat se pa ne sekiri, sej maš 3 priče

orajt 8) . pritožbo imam že sestavljeno. naj ponovim, če me nameri in mi pokaže ali gre za mano in zmeri, ni panike..plačam. sam za tak postopek sem pa prvič slišal :?

hvala vsem ;)
Zadnjič spremenil menjekul, dne So apr 02, 2005 5:22 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So apr 02, 2005 4:42 pm

menjekul, nihče te ni vprašal tega, kar se meni v tej temi zdi pomembno: kok si peljal v resnici?
lp pilgrim

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So apr 02, 2005 5:26 pm

pilgrim je napisal/-a:menjekul, nihče te ni vprašal tega, kar se meni v tej temi zdi pomembno: kok si peljal v resnici?

nisem gledal na števec :?

in, če sem res peljal tok kot policist pravi da sem, kaj potem? krivde mi ni težko priznat :!: samo gre se za način postopka kako je bil izveden...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So apr 02, 2005 5:30 pm

opa....jst sm pa mislu kako vzoren voznik si :) ma jst drugač policajem nič ne čvekam sem rajš tih (se obnese) če pa boš dobil sodnika pa tam povej svoje...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Ne apr 03, 2005 6:24 am

lublancan je napisal/-a:v blokec si je pisu, ker bo pač podal predlog sodniku in rab samo tvoje podatke
to ni nič posebnga

radar te lahko meri v rit, če te je nameru z laserjem, bi ti moral pokazat radar, ker ti ga ni, nima dokazov, da si peljal toliko kot je rekel

počaki da dobiš kšn listek, do takrat se pa ne sekiri, sej maš 3 priče

Tudi menjekul nima dokazov, da mu policaj NI pokazal radarja in gor izpisane hitrosti, torej bo prišlo do beseda proti besedi. Če bi se dalo s tem izmuznit, potem bi vsi sodniku rekli, da jim policaj ni pokazal radarja.

Glede prič pa ne vem kako je, samo pred časom sem nekje prebral, da priče v avtu ne veljajo v primeru prometne nesreče, ker lahko vplivaš na njih (kolegi in razna žlahta skupaj potegnejo). Možno, da ti tut prič ne bodo priznal.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne apr 03, 2005 11:08 am

Tako ali tako, boš moral pred sodnika. Tam povej kako je bilo, da te policist ni dejansko ustavil na kraju. Sicer ne vem če bo uspelo, mogoče pa le!
Veliko sreče!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne apr 03, 2005 11:57 am

BiMMER je napisal/-a:Tako ali tako, boš moral pred sodnika. Tam povej kako je bilo, da te policist ni dejansko ustavil na kraju. Sicer ne vem če bo uspelo, mogoče pa le!
Veliko sreče!

Ali se še lahko z laserjem meri v rit?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne apr 03, 2005 12:19 pm

Tomaz40 je napisal/-a:
Tudi menjekul nima dokazov, da mu policaj NI pokazal radarja in gor izpisane hitrosti, torej bo prišlo do beseda proti besedi. Če bi se dalo s tem izmuznit, potem bi vsi sodniku rekli, da jim policaj ni pokazal radarja.

jah jaz imam za priče sestro in dve kolegici. on je imel poleg samo enega kolega (policista seveda). kaj onadva sta takrat zraven na obravnavi, ko moram pred sodnika?

Tomaz40 je napisal/-a:Glede prič pa ne vem kako je, samo pred časom sem nekje prebral, da priče v avtu ne veljajo v primeru prometne nesreče, ker lahko vplivaš na njih (kolegi in razna žlahta skupaj potegnejo). Možno, da ti tut prič ne bodo priznal.

ni bilo nobene nesreče.

BiMMER je napisal/-a:Tako ali tako, boš moral pred sodnika. Tam povej kako je bilo, da te policist ni dejansko ustavil na kraju. Sicer ne vem če bo uspelo, mogoče pa le!
Veliko sreče!

Pa mi ja ne more sodnik kar tako "na podlagi enega listka iz blokca" napisat kazen :?:
Res me ni ustavil na kraju. Videlo se je, da me je iskal (sodeč po njegovem izrazu na obrazu , ko me je videl na semaforju) in potem vzel podatke.
nek znanec od kolega, ki je v policiji malo "višje" je rekel, da sem se policistu očitno zameril, ker sem hitreje peljal in da me je namerno šel ustavit. in da iz tega ne bo nič (ker nisem videl ne slik, ne izmerjene hitrosti niti dobil kaj za podpisat niti sem dobil položnico).

kot je rekel Rop: "živimo v policijski državi..." :P

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne maj 29, 2005 2:40 pm

update.

pritožbo spisal, zavrnili (češ zakaj se sploh pritožujem, če niso bile kršene moje človeške pravice - ja wtf :ue saj sem podal pritožbo zoper "izvedbe postopka" in ne glede človeških pravic!), dobil njihovo obrazložitev in...ostal brez besed. praktično gre v obravnavi za izmišljene dogodke in za dobesedno čiste laži. v pozivu k sodniku celo piše, da so priložene meritve hitrosti, ki jih v kuverti seveda ni bilo :ue

piše, da sem bil zmerjen z merilcem "UltraLyte Compact" za katere ni slišalo tudi nekaj policistov s katerim sem uspel kontaktirat glede te zadeve :?

glede na to da mi bo sodila sodnica upam, da bo imela lep dan in da bo vrjela moji zgodbi, ker....še zdaj ne morem vrjet kak (popolnoma) izmišljen scenarij so uspeli skupaj dat.

srećno kekec :?

p.s: prodajam avto. če kdo prodaja kak avto do 45 konjskih moči (več res ne sme imet!!) prosim...pm ;)

Uporabniški avatar
oskar
Nov uporabnik

Kraj: jesenice

Napisal/-a oskar Ne maj 29, 2005 3:01 pm

Sam si priznal ,da si pohodil torej se ne sprenevedaj,če se boš že ven vlekel ,potem pošteno povej sodniku ,da niti tega ne veš koliko si vozil in da je bilo gotovo prehitro.
Vseeno ti želim ugoden razplet.

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Napisal/-a MapleLeaf Ne maj 29, 2005 3:09 pm

Po mojem se niti ne splaca pisat pritozb ker se z njimi nic ne doseze, ker vsi skupaj drzijo!

btw tu pa en strup, ce hoces novi avto, s tem te sigurno ne bojo ujeli na radar :D
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=351984

menjekul je napisal/-a:update.

pritožbo spisal, zavrnili (češ zakaj se sploh pritožujem, če niso bile kršene moje človeške pravice - ja wtf :ue saj sem podal pritožbo zoper "izvedbe postopka" in ne glede človeških pravic!), dobil njihovo obrazložitev in...ostal brez besed. praktično gre v obravnavi za izmišljene dogodke in za dobesedno čiste laži. v pozivu k sodniku celo piše, da so priložene meritve hitrosti, ki jih v kuverti seveda ni bilo :ue

piše, da sem bil zmerjen z merilcem "UltraLyte Compact" za katere ni slišalo tudi nekaj policistov s katerim sem uspel kontaktirat glede te zadeve :?

glede na to da mi bo sodila sodnica upam, da bo imela lep dan in da bo vrjela moji zgodbi, ker....še zdaj ne morem vrjet kak (popolnoma) izmišljen scenarij so uspeli skupaj dat.

p.s: prodajam avto. če kdo prodaja kak avto do 45 konjskih moči (več res ne sme imet!!) prosim...pm ;)

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne maj 29, 2005 3:50 pm

:? Jafak.... Stari, upam da boš uspel zrihtat...
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Symon
Poznavalec foruma

Re: predlagali me bodo sodniku brez dokazov...

Napisal/-a Symon Ne maj 29, 2005 3:59 pm

menjekul je napisal/-a:jaz jih vidim zavijem na tivolsko in pohodim. pri mladiki (zdaj MNZS) na levo takoj naslednji semafor desno (peljal sem do konca Prešernove ulice)in peljem do konca. in lej ga frajerja puf iz tržaške, ki se v tem malem semaforčku priključuje na Aškerčevo obrne lučke, zavija (kar je seveda prepovedano) in zasede cel pas, da se vidi, da me je ustavil. ok.
policist: " na tivolski ste peljali 97km/h namesto 60km/h".
jaz: " ok, lahko vidim posnetek?"
policist: " nove zadeve omogočajo, da vas od zadaj namerimo in s tem dobimo podatek".
jaz" (smeh) ok, potem nič ne podpisujem :D "
policist si vse podatke prepisuje v blokec(tega še nisem videl :lol: )čez nekaj časa
policist: " predlagali vas bomo za prekršek."
jaz: " ok, ampak nič nisem podpisal, se s tem ne strinjam in pač bo šla na to pritožba."
policist: " mi vas bomo samo predlagali..."

Torej si pohodil (morda celo zanalašč). Nakar si se mu smejal. On si pač podatke mora prepisat nekam kajne. ;) Očitno si se mu zameril in te je predlagal sodniku za prekrške. Preprosto. Oskar ti je lepo napisal, da si pač pohodil gas, nisi bil pozoren na hitrost. Nakar te ustavijo in se ti je zdel postopek sumljiv.
In ja priče v avtu ne pomenijo nič. Edine priče, ki veljajo so izven tvojega avta in te ne poznajo. ;)
No povej kako se bo tole izteklo.

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo Ne maj 29, 2005 3:59 pm

Valda da se ti splaca pisat pritozbo in zavlacevat zadevo.Vsakic k ti kej posljejo ti pocak in pejt 15 dan dvignit,potem mas se 8 dni casa za pritozbo in evo en mesc mas ze.Drgac pa glede tega:pomoje k si se mem pelu so indijanci vidl da mas not ribe in so rekl gremo ga mal jebat.On te lohk mer z laserjem od zadaj sam ti mora po zakonu pokazat namerjeno hitrost.Pa ce nisi podpisal je to k da si.Po novem zakonu sploh ne dobis vec poloznice, ampak najprej mas 8 dni da se izjasnis o okoliscinah prekrska, pol pa naprej...

Treba jih je jebat
budalesaj in poznali te bodo

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne maj 29, 2005 4:15 pm

svabo je napisal/-a:Valda da se ti splaca pisat pritozbo in zavlacevat zadevo.Vsakic k ti kej posljejo ti pocak in pejt 15 dan dvignit,potem mas se 8 dni casa za pritozbo in evo en mesc mas ze.Drgac pa glede tega:pomoje k si se mem pelu so indijanci vidl da mas not ribe in so rekl gremo ga mal jebat.On te lohk mer z laserjem od zadaj sam ti mora po zakonu pokazat namerjeno hitrost.Pa ce nisi podpisal je to k da si.Po novem zakonu sploh ne dobis vec poloznice, ampak najprej mas 8 dni da se izjasnis o okoliscinah prekrska, pol pa naprej...

Treba jih je jebat

Ne meri se od zadaj z laserjem
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo Ne maj 29, 2005 4:19 pm

Mas prav jest sm zamesu,policaj ma u avto k lohk nazaj mer, k za njim vozs
:oops:
budalesaj in poznali te bodo

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po maj 30, 2005 12:51 am

oskar in ostali.... sploh ne gre za sprenevedanje :roll: . stvari, ki me motijo so naslednje: en policist je med postopkom opravil mobi klic, ustavili so me 4 križišča stran od mesta, kjer so "merili" pa še to so prišli s povsem druge smeri (iz smeri tržaške!), zmerili so me od zadaj z novo napravo" in "po novem" te kar takoj seznani, da boš poklican pred sodnika in se tudi omeni kakšna kazen lahko sledi a policist je meni rekel, da bom predlagan za sodnika za prekrške (na podlagi njihove zgodbe tudi vem kak predlog lahko sledi)....
v njihovi obrazložitvi piše; da so mi na celovški nasproti vozeči blendali in sem zato zmanjšal :roll: (od kje jim to res ne vem, ker sta bila oba vozna pasa celovške čisto nabasana ker je ob petkih ob 21h takrat tam velika gužva in nihče ni nič blendal), drugo je to, da piše, da ko sem zavijal proti šubičevi, da mi je rit zaneslo (ne vem kaj bi napisal...sem brez besed :? - celo čakal sem par nasproti vozečih vozil da se odpeljejo mimo ) in na koncu piše, da so se peljali za mano in me ustvavili na koncu prešernove ulice (o le zakaj bi se peljali nadaljnih 500m - kjer sem peljal strogo 50km/h - če bi me lahko zaustavili že dosti dosti prej -cesta je bila za mano povsem brez prometa). zanimivo v obrazložitvi so celo omenili, da mi med postopkom niso pokazali ničesar kar bi potrdilo moje dvome o tako visoki prekoračitvi hitrosti....no kot sem že omenil poleg vabila in obrazložitve postopka ni bila priložena nobena "slika" ali kaj podobnega, da bi se prepričal da je vse to res.

ne gre se mi ali moje priče kaj pomenijo ali ne, ne gre se mi ali sem pospeševal ali ne, - ker sem, ampak vse skupaj je na takem nivoju da ...... gre se mi zato....eh še tu noben ne vrjame...kaj bo šele sodnica... :roll:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po maj 30, 2005 5:32 am

Od zadaj z novo napravo? Saj te lahko z laserjem pomerijo že kar nekaj let tudi od zadaj in se nato zapodijo za tabo...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov