Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Bidba
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a Bidba Če apr 07, 2005 11:16 am

Moje mnenje pa je da če je z odvzemom ogrožena eksistenca obravnavanega (kar v primru da človek izgubi službo če nima izpita- država že ne bo podpirala in povečevala brezposelnosti) mu ispita verjetno nimajo namena vzeti ampak jim bo od delovnega državljana bolj prav prišla polnitev državne blagajne. Ker če boč ob službo se ti ne bo mogla davčna vsest na račun in tako ne bodo mogli dokler ne dobiš nove službe od tebe dobiti nič. (v zapoe te zaradi tekih stvari ne dajejo - čes da bi odslužo znesek 200.000 sit, prej ti uredijo (borza) kakšna jevna dela da tako odplačaš kazen).

Probaj življensko situacijo lepo razložit sodniku in mu tudi povej da stvar obžaluješ in da si tudi uvidel, da si z svojim dejanjem ogrožal sebe in ljudi okoli tebe.

Nevem kakšno imaš plačo in kako živiš, vljudno (mogoče je treba dat pisno - ti bo že sodnik razložil) pa še vprašaj kako je z obroki za tak velik znesek saj si ne moreš privoščiti da si en mesec brez denarja. Pač zapufati (kredit plačaš obresti) se je slabo, to ve vsak človek (argument). poskusi šodnika obravnavati kot človeka ne pa kot nek organ in vodi z njim dialog kot bi bil s poslovnim partnerjem na sestanku. dobro pa premelji njegove besede preden karkoli argumentiraš. Zgoeaj omenjene zadeve pa uporabi komaj po informaciji maksimalne kazni ki ti grozi.

Če bo treba je dobrodošla tudi kakšna solza (obžalovalna seveda - na pa izsiljevalna)

Lep pozdrav

Miha

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Če apr 07, 2005 11:18 am

kljukec je napisal/-a:zdej pa spet špara za nov izpit

To mi pa ni jasn... Kako špara za nov izpit, če so ji ga samo začasno vzel? A ni potem, da lahko normalno voziš naprej? Al je to odvzem in prepoved vožnje?
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

kochagna
Nov uporabnik

Kraj: kp

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 11:18 am

Asterix

Koliko si pa ti napihal??

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Re: Napihal 1.88

Napisal/-a JohnyR Če apr 07, 2005 11:19 am

kochagna je napisal/-a:Zdravo,

rabil bi pomoč. Lani oktobra sem napihal 1.88. Prvič v svojem osemletnem vozniškem stažu bom naslednji teden obravnavan pri doniku za prekrške.

A je res, da v sodni praksi, sodnik za prekrške ne odredi odvzema vozniškega, če si nepredkaznovan???

Skratka, kakšno kazen lahko najverjetneje pričakujem?

Hvala!

Evo ti pravni nasvet:

Kupi si en debel pulover, ker je na Dobu hladno. :lol:

Realno pa glej tako. Naredil si izredno hud prekršek. Srečo imaš da nisi naredil škode. Pri sodniku se pokesaj in upaj na najboljše. Verjetno boš ob vozniško.

P.S. Od zdej naprej ne voziti pod "gasom"
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če apr 07, 2005 11:23 am

Nisem veliko napihal. Vzeli so ga zaradi doseženih točk. Pihnil sem vedno tak okoli 0.7, ravno preveč. Pa en pobeg je bil še. Zdaj sem pa čisto clean od alkota že 9 mesecev. :D
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 11:24 am

Asterix

Torej si večkrat napihal? Glej jaz v 8 letih sem pihal 5x: 4x 0,00 + 1x 1.88

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če apr 07, 2005 11:27 am

kochagna je napisal/-a:Asterix

Torej si večkrat napihal? Glej jaz v 8 letih sem pihal 5x: 4x 0,00 + 1x 1.88

Saj ravno zato sem mnenja, da ti bo izpit ostal. Če pa prideš 4,5-krat k sodniku in to dvakrat k istemu, pa ni heca. Kazen pa bo ja, to pa sigurno. Pa še to lahko na obroke se zmeniš.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 11:29 am

Kaj pa ostali menite o temu???

Uporabniški avatar
Bidba
Nov uporabnik

Napisal/-a Bidba Če apr 07, 2005 11:37 am

kochagna je napisal/-a:Kaj pa ostali menite o temu???

Še en krat!!!

Izpit ti bo ostal ker bi ti z odvzemon ogrozili obstoj (ne bi blo plače), in bi posledično bila dolžna podpirati država (socialna pomoč)

Če imaš službo lahko od tebe pričakujejo plačilo če je nimaš pa ne.

Kazen bo velika, sem pa siguren da ne največja.

Dogovori se za obroke.

Pokesaj se za pitje in zadeva bo zaključena tebi v prid z najnižjimi možnimi stroški

Če pa postaneš povratni pa ti nema spasa

Preberi si še enkrat moj zgornji post.

CASE CLOSED!!! 8)

LP
Miha

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Če apr 07, 2005 11:38 am

kochagna je napisal/-a:Kaj pa ostali menite o temu???

Mene zanima, kako je sploh prišlo do tega, da si pil - če prej nisi nikol, če ti ni všeč alkohol, itd.?
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 11:40 am

Nii me strah za vnaprej, ker povratnik ne bom..... Me je izučilo.

Hvala vsem za nasvete, in upam, da bom res ostal pri denarni kazni. Tisti, ki najbolj sovražite pijane šoferje, vam obljubljam, da se pri meni kaj takega ne bo nikoli ponovilo!!

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 11:48 am

D.J.

Enkrat na pet mesec mogoče spijem eno pivo. Tisti večer je bila tekma med SLO in ITA, ki se je končanal SLOveniji v korist. Prišlo je do tega, da so vse mize bile polne pijač- Pil sem neobremenjeno, ker sem imel punco zraven, ki ni pila nič. Kasneje ji je bilo slabo, večkrat se ji to zgodi od gužve in luči, tako da sem jaz sedel za volan, da bi šli domov.

Vem, da sem s tem najboljh ogrožal tudi njo, tega se zavedam, vendar na žalost je prišlo do tega in to obžalujem.

Uporabniški avatar
Bidba
Nov uporabnik

Napisal/-a Bidba Če apr 07, 2005 12:04 pm

kochagna je napisal/-a:D.J.

Enkrat na pet mesec mogoče spijem eno pivo. Tisti večer je bila tekma med SLO in ITA, ki se je končanal SLOveniji v korist. Prišlo je do tega, da so vse mize bile polne pijač- Pil sem neobremenjeno, ker sem imel punco zraven, ki ni pila nič. Kasneje ji je bilo slabo, večkrat se ji to zgodi od gužve in luči, tako da sem jaz sedel za volan, da bi šli domov.

Vem, da sem s tem najboljh ogrožal tudi njo, tega se zavedam, vendar na žalost je prišlo do tega in to obžalujem.

In že imamo zmagovalca1

Povej ti lepo to prigodo lepo sodniku in dodaj da ti je seveda žal da nisi poklical očeta ali pa Taxi. Vzpodbudi to še s kakšno solzico :lol: šala in vzdihljajem in reči da v zapor nočeš :lol: to zadne je šala. in mislim da ti bo prisluhnil kar je zelo dobro razen če bo kakšen zaf**** sodnik pol boš mogel ubrati taktiko zgodba+odločno stojim za stvarmi ki jih počnem in pripravljen sem se soočiti s posledicami...

kochagna je napisal/-a:Vem, da sem s tem najboljh ogrožal tudi njo, tega se zavedam, vendar na žalost je prišlo do tega in to obžalujem.

Sploh ne rabiš dolgovezit tako kot jaz tebi samo tole povej v svoj zagovor, in da ti z odvzemom grozi izguba službe pa da nisi glih bogataš (obroki

lp
Miha

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman Če apr 07, 2005 12:05 pm

BiMMER je napisal/-a:Povej to sodniku, sicer boš pa tako ali tako obravnavan po starem zakonu. Ker gre za hujši prekršek zate abolicija žal ne velja. Za kazen ti pa težko kaj rečem kakšna bo... Boš mogu počakat na to, kaj bo rekel sodnik

bimmer, dej neki povej- a je res, da tiste, ki jim prekrsek "odpade" zaradi abolicije, pisno obvestijo na dom?
nekje je blo o tem nekaj govora, pa nisem ziher, ...

hvala in lp,
Kennman

Janez Blond
Novinec

Re: Napihal 1.88

Napisal/-a Janez Blond Če apr 07, 2005 12:20 pm

kochagna je napisal/-a:Zdravo,

rabil bi pomoč. Lani oktobra sem napihal 1.88. Prvič v svojem osemletnem vozniškem stažu bom naslednji teden obravnavan pri doniku za prekrške.

A je res, da v sodni praksi, sodnik za prekrške ne odredi odvzema vozniškega, če si nepredkaznovan???

Skratka, kakšno kazen lahko najverjetneje pričakujem?

Hvala!

Kakšno kazen, upam da vzgojno, pa ne bom moraliziral, ampak ne glede na kazen, upam da si se malo zamislil in v prihodnje kaj takega ne boš ponovil....

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Če apr 07, 2005 12:26 pm

kochagna je napisal/-a:Tisti fin znesek bo zame hud, odvzem pa stvar za se it ubit. Razumete? Rabim nasvet kako sodnika prepričat, da mi da le točke in kazen.... Prosim pomagajte, ker sem obupan!

Edina napol olajsevalna okoliscina je to , da si poklicni sofer in da si na ta nacin sluzis kruh. Ce bos zaigral na to temo, potem imas mogoce kaksen promil sans, da ti ne bojo odvzeli dovoljenja.
kot informacijo: za 1.34 napihanega je kazen od 90.000 sit naprej plus sodni stroski.
pa se 5-7 kazenskih pik.
Ker si naredil prekrsek lani, imas sreco, ker bos oziroma si obravnavan se po starem zakonu.

Lp
Slika

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 12:29 pm

v % koliko je možnosti, da mi vozniško ostane?

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman Če apr 07, 2005 12:59 pm

kochagna je napisal/-a:v % koliko je možnosti, da mi vozniško ostane?

v 34,334 %.

LP
Kennman

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 1:13 pm

Sem upal, da malo bolj.... NA netu sem našel primer, ko so mu za stalno odvzeli izpit, čeprav je pihal prvič. In je napihal 1,67... :(((

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Če apr 07, 2005 1:17 pm

kochagna je napisal/-a:Sem upal, da malo bolj.... NA netu sem našel primer, ko so mu za stalno odvzeli izpit, čeprav je pihal prvič. In je napihal 1,67... :(((

Težko verjamem, da samo zaradi tega odvzamejo izpit doživljensko :shock:

Pacijenti ki se vozijo v kontra smer po AC, pa še nabasani po možnosti, pa še kar ogrožajo ostale :evil:
I'll be back.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost