Policist je napisal/-a:Raptor je napisal/-a:Policist je napisal/-a:Torej. V roke si dobil obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška. V drobnem tisku ti tudi piše, da lahko v petih (5) dneh od vročitve obvestila podaš lastnoročno podpisano pisno izjavo. Če ti je bilo na kraju povedano, da je kazen 30k, je kazen taka brez polovičke. Obravnavan boš na pristojni Policijski postaji. Poleg globe pa so predvideni tudi stroški postopka. V izjavi, lahko podaš svoje mnenje o prekršku in predlagaš, da se ti dovoli plačilo globe in stroškov postopka v obrokih. Predlagaš lahko tudi da se ti oprostijo stroški postopka.
predlagas lahko marikaj dosegu pa ne bos veliko...
stroški postopka so pač stroški mislim da ti jih sploh ne morjo oprostit (??? ali so tudi taki primeri)...v primeru da napises pritozbo v veliki meri dobis isto sli vecjo kazen in se dodatne stroske...
Da ti sodnik izreče nizjo kazen kot policist pa je redkost .......
Ta izjava, o kateri jaz govorim NI pritožba. Stroški postopka se ti v zakonsko določenih okvirih lahko oprostijo. In ko podaš izjavo, prekršek še vedno obravnava policijska postaja. Po tem dobiš domop odločbo o prekršk, na katero se pa potem lahko pritožiš.
lazo je napisal/-a:mene pa zanima kaj bom jaz dobil v mednem so me dobili ,ce gledamo naselje ali da ni naselja ,hitrost je bila 93 km/h,kaj me caka,hvala(samo podatke je popisala to je pa tudi vse bilo).pa ce ti prepovedo voznjo za kok casa ti jo ?hvala
Policist je napisal/-a:lazo je napisal/-a:mene pa zanima kaj bom jaz dobil v mednem so me dobili ,ce gledamo naselje ali da ni naselja ,hitrost je bila 93 km/h,kaj me caka,hvala(samo podatke je popisala to je pa tudi vse bilo).pa ce ti prepovedo voznjo za kok casa ti jo ?hvala
Če je bilo to naselje z omejitvijo 50 km/h, bo zoper tebe podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Kazen je min. 120k in min 5 KT, šlus prepoved vožnje. Koliko časa lahko traja ta prepoved vožnje pa ne vem. To je odvisno od sodnika.
koshy je napisal/-a:Imam eno vprašanje:
Če priletiš na radar, in dobiš sodnika za prekrške, ampak policaji ne naredijo nobenega zapisnika, ampak samo popišejo tvoje podatke(v eno beležnico), maš kakšne šanse da se kako izogneš plačilu oz. kazni???
koshy je napisal/-a:Kaj pa moj podpis, ki ga nimajo?? A nebi mogu jst kej podpisat??
P.S. A se hitrost na ročnem merilniku ne zbriše ko meri naslednjega??
Policist je napisal/-a:Ta izjava, o kateri jaz govorim NI pritožba. Stroški postopka se ti v zakonsko določenih okvirih lahko oprostijo. In ko podaš izjavo, prekršek še vedno obravnava policijska postaja. Po tem dobiš domop odločbo o prekršk, na katero se pa potem lahko pritožiš.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov