Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Po apr 25, 2005 12:00 am

mene pa zanima kaj bom jaz dobil v mednem so me dobili ,ce gledamo naselje ali da ni naselja ,hitrost je bila 93 km/h,kaj me caka,hvala(samo podatke je popisala to je pa tudi vse bilo).pa ce ti prepovedo voznjo za kok casa ti jo ?hvala
lep pozdrav,lazo

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po apr 25, 2005 7:32 am

Policist je napisal/-a:
Raptor je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:Torej. V roke si dobil obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška. V drobnem tisku ti tudi piše, da lahko v petih (5) dneh od vročitve obvestila podaš lastnoročno podpisano pisno izjavo. Če ti je bilo na kraju povedano, da je kazen 30k, je kazen taka brez polovičke. Obravnavan boš na pristojni Policijski postaji. Poleg globe pa so predvideni tudi stroški postopka. V izjavi, lahko podaš svoje mnenje o prekršku in predlagaš, da se ti dovoli plačilo globe in stroškov postopka v obrokih. Predlagaš lahko tudi da se ti oprostijo stroški postopka.

predlagas lahko marikaj dosegu pa ne bos veliko...
stroški postopka so pač stroški mislim da ti jih sploh ne morjo oprostit (??? ali so tudi taki primeri)...v primeru da napises pritozbo v veliki meri dobis isto sli vecjo kazen in se dodatne stroske...
Da ti sodnik izreče nizjo kazen kot policist pa je redkost .......

Ta izjava, o kateri jaz govorim NI pritožba. Stroški postopka se ti v zakonsko določenih okvirih lahko oprostijo. In ko podaš izjavo, prekršek še vedno obravnava policijska postaja. Po tem dobiš domop odločbo o prekršk, na katero se pa potem lahko pritožiš.

aja nisem vedu da se ti lahko stroški oprostijo oz ti jih lahko oprosti kar PP. Ce ni skrivnost a lahko poves kaksni norme morajo biti izpolnjene za oprostitev stroškov....
za pritožbo ....mal sem se narobe izrazu ...

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Po apr 25, 2005 6:28 pm

Raptor je napisal/-a:aja nisem vedu da se ti lahko stroški oprostijo oz ti jih lahko oprosti kar PP. Ce ni skrivnost a lahko poves kaksni norme morajo biti izpolnjene za oprostitev stroškov....
za pritožbo ....mal sem se narobe izrazu ...

Teh norem pa ne vem.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist Po apr 25, 2005 6:30 pm

lazo je napisal/-a:mene pa zanima kaj bom jaz dobil v mednem so me dobili ,ce gledamo naselje ali da ni naselja ,hitrost je bila 93 km/h,kaj me caka,hvala(samo podatke je popisala to je pa tudi vse bilo).pa ce ti prepovedo voznjo za kok casa ti jo ?hvala

Če je bilo to naselje z omejitvijo 50 km/h, bo zoper tebe podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Kazen je min. 120k in min 5 KT, šlus prepoved vožnje. Koliko časa lahko traja ta prepoved vožnje pa ne vem. To je odvisno od sodnika.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Po apr 25, 2005 9:13 pm

Policist je napisal/-a:
lazo je napisal/-a:mene pa zanima kaj bom jaz dobil v mednem so me dobili ,ce gledamo naselje ali da ni naselja ,hitrost je bila 93 km/h,kaj me caka,hvala(samo podatke je popisala to je pa tudi vse bilo).pa ce ti prepovedo voznjo za kok casa ti jo ?hvala

Če je bilo to naselje z omejitvijo 50 km/h, bo zoper tebe podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Kazen je min. 120k in min 5 KT, šlus prepoved vožnje. Koliko časa lahko traja ta prepoved vožnje pa ne vem. To je odvisno od sodnika.

Kok casa je pa lahko maximalno prepoved voznje in kaj se zgodi ce te dobi policaj da vozis imas pa prepoved voznje,kaksni so ukrepi,in kaksna kazen sledi
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Sr maj 04, 2005 4:03 pm

Bom kr tu vprašu: A ste ziher da ni več polovičnih kazni.Nekdo me je danes prepričeval da mu je policaj zatrdil da bo plaču 30.000sit namesto 60.000 sit če bo plaču v nekaj dneh+ nobenih stroškov postopka mu nebo treba plačat

Dej naj nekdo ki to pozna pove.
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr maj 04, 2005 8:10 pm

polovička še obstaja... odvisno kdaj, pri obtožilnem predlogu ne, če dobiš položnico ja
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Sr maj 04, 2005 8:31 pm

kakšna je pa razlika?

on je dobu nek zapisnik..njegovo ime je gor..emšo (nisem sigurn) in opis kaj je naredil...položnico mu bodo pa poslali po pošti

a to položnico si mislil?

ps:. pa poszabu sem omenit da je prehitro prpelu...omejitev 60 on pa 84 kmh.
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist Če maj 05, 2005 9:21 am

No v tem primeru pa polovične kazni ne bo. Ker bo na dom dobil odločbo o prekršku. Poleg kazni 60k pa so tu še stroški postopka.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Sr maj 11, 2005 2:34 pm

ojoj kam gre ta nasa "drzava" :roll: , najboljs je da kar cesto izbrisejo ali unicijo , vsakemu, iki je do zdaj naredil prekrsek, kramp v roke pa bo

koshy
Nov uporabnik

Napisal/-a koshy Po maj 16, 2005 6:00 pm

Imam eno vprašanje:
Če priletiš na radar, in dobiš sodnika za prekrške, ampak policaji ne naredijo nobenega zapisnika, ampak samo popišejo tvoje podatke(v eno beležnico), maš kakšne šanse da se kako izogneš plačilu oz. kazni???

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist To maj 17, 2005 9:11 am

koshy je napisal/-a:Imam eno vprašanje:
Če priletiš na radar, in dobiš sodnika za prekrške, ampak policaji ne naredijo nobenega zapisnika, ampak samo popišejo tvoje podatke(v eno beležnico), maš kakšne šanse da se kako izogneš plačilu oz. kazni???

Policist si pač zabeleži tvoje podatke, ker jih potrebuje za nadaljni postopek (sestavo obdolžilnega predloga). Poleg tega je hitrost in razdalja na kateri te je zmeril vpisana v zapisni list laserskega merilnika, skupaj s tvojimi podatki, ki je prav tako priloga obdolžilnemu predlogu.
SlikaSlika

koshy
Nov uporabnik

Napisal/-a koshy To maj 17, 2005 12:56 pm

Kaj pa moj podpis, ki ga nimajo?? A nebi mogu jst kej podpisat??
P.S. A se hitrost na ročnem merilniku ne zbriše ko meri naslednjega??

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist To maj 17, 2005 3:47 pm

koshy je napisal/-a:Kaj pa moj podpis, ki ga nimajo?? A nebi mogu jst kej podpisat??
P.S. A se hitrost na ročnem merilniku ne zbriše ko meri naslednjega??

Ko je podan obdolžilni predlog, ni nikjer predviden tvoj podpis, saj boš verjetno vabljen na obravnavo na sodišče, kjer boš podal svojo izjavo. Kar se tiče izbrisa meritev drži. Vendar policist na kraju meritev vodi zapisni list, kamor se vpišejo vse prekoračitve hitrosti in ta list je priloga obdolžilnemu predlogu.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Pe maj 20, 2005 5:42 pm

kaj pa ce nekoga izmerijo in ta pobegne in nimajo nobenih podatkov-cist nic, kaj potem naredijo z zapisnim listom na katerem je zabeleza hitrost

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe maj 20, 2005 7:23 pm

Policist je napisal/-a:Ta izjava, o kateri jaz govorim NI pritožba. Stroški postopka se ti v zakonsko določenih okvirih lahko oprostijo. In ko podaš izjavo, prekršek še vedno obravnava policijska postaja. Po tem dobiš domop odločbo o prekršk, na katero se pa potem lahko pritožiš.

Jaz obvestila kršitelju še nisem dobil, niti me policisti če nikoli niso ustavili, zato upam, da moje vprašanje ne bo izpadlo najbolj bustasto.
Torej, v primeru, da se te dobi pri prehitri vožnji (recimo 70 v naselju ... globa 30.000sit) in dobiš obvestilo o prekršku. Ali je možno, da v roku 5-ih dni, kolikor imaš časa, da pošlješ izjavo o dogodku ti kazen za ta prekršek že plačaš. Ali potem plačaš stroške postopka, glede na to, da niti ni potreben.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN To maj 24, 2005 7:23 am

Policist je napisal/-a:Stroški postopka se ti v zakonsko določenih okvirih lahko oprostijo.

A mogoče kdo ve, kakšni so ti zakonski okvirji? ;)
[i]Weeeeeeee![/i]

mm13
Nov uporabnik

Napisal/-a mm13 To maj 24, 2005 11:17 pm

Zivjo

No da ne odpiram nove teme bi se jaz nekaj vprasal. Danes so me dobili na radar, omejitev je bila 50 jaz pa sem sel 67, po zakonu imam torej kazen 30.000 SIT in 1 KT ce sem pravilno razumel, zanimajo pa me moje olajsevalne okoliscine :) :)

ce se kdo spozna in ce ve

1. na obvestilu ki ga nisem podpisal je moj priimek NAPACNO napisan, zraven je sicer tudi emso pa vseeno, zanima me ce je to zadosten razlog da ugovarjam?

2.policaj je stal ko me je meril ---> lahko kako zagovarjam odstopanje od rezultata zaradi nestabilne "podlage"

No upam da se da kej narediti ce ne pa mi ocitno ne preostane drugega kot da placam :( ceprav upam da jih tale priimek zmede :twisted:

lep pozdrav in TNX za odgovore

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr maj 25, 2005 5:31 am

Policist: imam občutek, da ste sedaj (pri novem zakonu) kar naenkrat dobil ogromno "paperworka"?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Sr maj 25, 2005 6:33 am

ice je napisal/-a:Policist: imam občutek, da ste sedaj (pri novem zakonu) kar naenkrat dobil ogromno "paperworka"?

Ampak za 1x višjo kazen + stroške postopka je pa še vedno premalo paperworka :P :D
[i]Weeeeeeee![/i]
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov