Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Sr jul 06, 2005 10:39 pm

sh3bo: dokaž, da je un uspred kriv za to! :P Kaj pa če je bla rdeča? Al pa je stal avto uspred,... :wink: Sam pol se lahko zgodi, da bo dotični osebek predčasno rabu kakšno protezo al pa kej podobnga... :twisted:

Gr3gA`
Nov uporabnik

Napisal/-a Gr3gA` Če jul 07, 2005 12:54 am

kriv je vedno tisti zadaj. saj ni drzal varnostne razdalje! tud ce je oni spredaj zanalasc zabremzal. naj dokaze da mu ni nekaj na cesto skoclo.

Gr3gA`
Nov uporabnik

Napisal/-a Gr3gA` Če jul 07, 2005 12:56 am

pubbec btw nimam dragega avta saj imam 18 let staro vozilo z motorjem 1.1 tak da nebi o tem da mam drag avto itd. vse kaj si nastel. skoda besed. ce pa kdo rabi nasvet glede tega primera pa naj me kontaktira. moja pritozba je uspela :)

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Če jul 07, 2005 5:25 am

Mene pa samo to zanima na kaj hudiča si se sploh lohk pritožu, če si pač u naselje priletel 24 na uro preveč omejitev pa 50 :?:

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Če jul 07, 2005 10:23 am

Gr3gA` je napisal/-a:pubbec btw nimam dragega avta saj imam 18 let staro vozilo z motorjem 1.1 tak da nebi o tem da mam drag avto itd. vse kaj si nastel. skoda besed. ce pa kdo rabi nasvet glede tega primera pa naj me kontaktira. moja pritozba je uspela :)

ni letelo nate!!!!!! primer sem dal... imam jaz tudi 1.0 pa leti tut ko sam vseeno pazim na razdalje eni bumbari pa mislijo da majo newem kaj pa zanalašč to delajo ker ne znajo vozit...

in ko bo moj avto za vstral bom enemu butcu to naredo... da ne omenjam ciganov kak se vozijo kot, da so izpit kupli na tržnici...

BTW kopiraj pritožbo .. :P

Gr3gA`
Nov uporabnik

Napisal/-a Gr3gA` Če jul 07, 2005 11:56 am

keri crni pa te ma ispit sploh? v nobeni avtosoli se nikoli enga nism vido tak da nevem kak se to vozijo no... jas sm to ze naredo... samo da se tip ni v mene zaleto ampak je s ceste raje zapelo. z nekim golfom 4ko. pol pa mi zacne gnjavit da me bo tozo pa je policija prisla pa sm pac reko da mi je macka cez cesto letela. in on je kazn dobo ker ni varnostne razdalje drzo :)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če jul 07, 2005 5:58 pm

PuBBeC je napisal/-a:Eno vpr. če mogoče kdo ve... kaj če se mi en vleti za avto in jaz full na bremzo stopim kdo je pol kriv ??? :P

31. člen ZVCP-1
(1) Voznik ne sme nenadoma zmanjšati hitrosti vožnje, razen v nevarnosti.
(2) Voznik, ki namerava znatno zmanjšati hitrost, se mora prej prepričati, da lahko to varno stori.
(3) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Napisal/-a PuBBeC Če jul 07, 2005 10:01 pm

BiMMER je napisal/-a:
PuBBeC je napisal/-a:Eno vpr. če mogoče kdo ve... kaj če se mi en vleti za avto in jaz full na bremzo stopim kdo je pol kriv ??? :P

31. člen ZVCP-1
(2) Voznik, ki namerava znatno zmanjšati hitrost, se mora prej prepričati, da lahko to varno stori.
(3) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

mega si.. Hvala ti za izčrpen post

jaz bom rekel da je mačka skočla ja hehe, to bo pa takrat ko mi avta ne bo žal... :twisted:

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe jul 08, 2005 7:51 am

BiMMER je napisal/-a:

31. člen ZVCP-1

Sam je pi*darija, ker un plača globo 30k ti pa vso morebitno škodo pa kupončki grejo pa še kej.
Če nekdo zanalašč zabremza bi moral bit on obsojen namerne povzročitve prometne nesreče.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Napisal/-a PuBBeC Pe jul 08, 2005 8:09 am

Če ne drži varnostne razdalje med avtoma med tem ko se voziš pol ne wem zakaj bi bil ta kriv kateri je odspredaj zabremzal, mislim da tumasto to...

Čeprav sem že slišal, da je tisti odgovoren kateri je odzadaj in lahko ti spredaj delaš kaj češ. :lol:

Naj se zamislijo malo tisti kateri noro vozijo po cesti... :?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So jul 09, 2005 10:01 am

V takem primeru bi bila krivda vsekakor deljana, torej bi vsak kril svojo škodo. Ti bi bil polovično kriv zaradi 31. člena, ki sem ga citiral zgoraj, oni za tabo pa zaradi varnostne razdalje ali neprilagojene hitrosti, odvisno kaj se da razbrat iz zavornih sledi.
Vsekakor se topomoje ne splača naredit.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Napisal/-a PuBBeC So jul 09, 2005 10:32 am

no.. da vam sporočim še tole... :P

nameraval sem nareditto enkrat ja... namerno zabremzat zaradi crazy drajverov...

včeraj pa lepo stojim pri rdeči luči pa sem mi neka ženska z berlingotom zaleti v rit jaz pa naprej v drugega... uh mater si rečem p ravno o tem je bilo govora... na forumu seveda!
jah saj smo vse porihtali, najmanj pa je odnesla gospa z berlingotom, katera je bila kriva na katerem je bila odlomljena samo tablica. Moj avto odzadaj niti praske, spredaj cela maska, odbijač, luči...premaknilo me je za cca. 2 metra naprej !
prvi avto pa je bi opel astra karavan, kateri je imel tudi samo upogjen prtljažnik. torej sem ostal v sendviču!

priporočam vsem naj držijo varnostno razdaljo preden se ustavijo... :P

Teych
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Prevelika hitrost

Napisal/-a Teych Po jul 11, 2005 1:19 pm

Pozdravljeni!
V petek sem prvič v življenju in v vozniški karieri naredila prekršek in sicer, prehitra vožnja v naselju(17km/h) in nekako ne vem kaj naj naredim... Kot sem prebrala v prejšnjih temah, je pritožba na take kazni precej nerealna, ampak vseeno, mogoče ima še kdo drug podoben primer...
Torej... pozno popoldne sem peljala proti LJ in na Drenovem griču se je nenadoma nekaj močno zabliskalo...Pozornost sem usmerila tja, mislila, da je strela, čez nekaj sekund pa se je pobliskalo še enkrat in ni bilo 5 sekund, ko mi je policistka nakazala naj ustavim ob strani...Ustavljena sva bila 2, nobenemu od naju niso pokazali "dokazov" za prehitro vožnjo, niti izpravnosti naprave, ki naju je slikala... Moj sotrpin je rekel, da policija ne bi smela na tak način ustavljati ljudi, saj je zaslepitev zelo moteča in bi lahko povzročila celo prometno nesrečo po krivdi policista... Ali je to zadosten razlog za pritožbo, da bi se kazen vsaj omilila, če je sploh možnost za to... ?

P.S.
In čisto teoretično, kaj bi se zgodilo v primeru, če bi se nekdo te zaslepitve ustrašil in v šoku nenadoma zavil s ceste in pri tem poškodoval avto ali celo sebe - bi za to odgovarjala policija ali voznik?
When we are good, they never remember... When we are bad, they never forget...

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Po jul 11, 2005 1:31 pm

PuBBeC je napisal/-a:...
jah saj smo vse porihtali, najmanj pa je odnesla gospa z berlingotom, katera je bila kriva na katerem je bila odlomljena samo tablica. Moj avto odzadaj niti praske, spredaj cela maska, odbijač, luči...premaknilo me je za cca. 2 metra naprej !prvi avto pa je bi opel astra karavan, kateri je imel tudi samo upogjen prtljažnik. torej sem ostal v sendviču!...

gibalna količina se pri trku ohrani... ;)

toj čist un osnovnošolsk primer z unimi kuglcami, k jih je 5 na vrvici, pa prvo odkloniš, pa se zaleti v ostale, pa se ne premakne nobena razen zadnje ;)

upam, dauš hmal poštimanga nazaj dobu?
Slika

Ares
Novinec

Re: Prevelika hitrost

Napisal/-a Ares Po jul 11, 2005 2:20 pm

Teych je napisal/-a:Pozdravljeni!
V petek sem prvič v življenju in v vozniški karieri naredila prekršek in sicer, prehitra vožnja v naselju(17km/h) in nekako ne vem kaj naj naredim... Kot sem prebrala v prejšnjih temah, je pritožba na take kazni precej nerealna, ampak vseeno, mogoče ima še kdo drug podoben primer...
Torej... pozno popoldne sem peljala proti LJ in na Drenovem griču se je nenadoma nekaj močno zabliskalo...Pozornost sem usmerila tja, mislila, da je strela, čez nekaj sekund pa se je pobliskalo še enkrat in ni bilo 5 sekund, ko mi je policistka nakazala naj ustavim ob strani...Ustavljena sva bila 2, nobenemu od naju niso pokazali "dokazov" za prehitro vožnjo, niti izpravnosti naprave, ki naju je slikala... Moj sotrpin je rekel, da policija ne bi smela na tak način ustavljati ljudi, saj je zaslepitev zelo moteča in bi lahko povzročila celo prometno nesrečo po krivdi policista... Ali je to zadosten razlog za pritožbo, da bi se kazen vsaj omilila, če je sploh možnost za to... ?

P.S.
In čisto teoretično, kaj bi se zgodilo v primeru, če bi se nekdo te zaslepitve ustrašil in v šoku nenadoma zavil s ceste in pri tem poškodoval avto ali celo sebe - bi za to odgovarjala policija ali voznik?

Ne ne pretiravi, tok močno se pa spet ne zabliska. Pa ja nisi mislila da bo trinožnik iz zemlje uletel :twisted: .

Ne išči zdaj drugje razlogov za svojo krivdo.
Pač plačat boš mogla, tko je. Tistih 15 čukov pač pripravi.

Potem pa lahko sprožiš javno razpravo o neustreznosti bliskavice :D .

Teych
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Teych Po jul 11, 2005 3:14 pm

Hehe, mogoče je pa kdo občutljiv na tako svetlobo! :) Ah no, saj vemo, da se v stiski okleneš vsake bilke, a ne? :) Hm... 15.000?Meni je rekla 30.000... A lah še neki vprašam?Zakaj mi policistka ni izdala plačilnega naloga, ampak samo "obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška", kjer ne piše nič drugega kot vrsta prekrška (pa še to ne piše koliko) in datum...Če nisem dobila plačilnega naloga namreč ne morem plačati kazni in avtomatsko mi je odvzeta pravica plačila polovične kazni v osmih dneh... (?) Al bo to začelo veljati ko dobim njihovo pošto?...In kaj mi je policist sploh dolžan dati? Ne vem... Prvič se mi to dogaja in ne vem kako naj ravnam, kaj šele kakšni so zakoni in pravila, zato se obračam na vas... Pa ne me ravno napadat, nismo vsi tako razgledani... al pa je celo pohvalno, da smo prvič v taki situaciji! :) mal heca ne škodi... Pa hvala vsem za morebitne odgovore!!!
When we are good, they never remember... When we are bad, they never forget...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jul 11, 2005 3:28 pm

Greš na pošto, napišeš položnico 15k SIT in jo plačaš. Problem rešen. :D
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost