Gr3gA` je napisal/-a:pubbec btw nimam dragega avta saj imam 18 let staro vozilo z motorjem 1.1 tak da nebi o tem da mam drag avto itd. vse kaj si nastel. skoda besed. ce pa kdo rabi nasvet glede tega primera pa naj me kontaktira. moja pritozba je uspela
PuBBeC je napisal/-a:Eno vpr. če mogoče kdo ve... kaj če se mi en vleti za avto in jaz full na bremzo stopim kdo je pol kriv ??? :P
BiMMER je napisal/-a:PuBBeC je napisal/-a:Eno vpr. če mogoče kdo ve... kaj če se mi en vleti za avto in jaz full na bremzo stopim kdo je pol kriv ??? :P
31. člen ZVCP-1
(1) Voznik ne sme nenadoma zmanjšati hitrosti vožnje, razen v nevarnosti.
(2) Voznik, ki namerava znatno zmanjšati hitrost, se mora prej prepričati, da lahko to varno stori.
(3) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
BiMMER je napisal/-a:PuBBeC je napisal/-a:Eno vpr. če mogoče kdo ve... kaj če se mi en vleti za avto in jaz full na bremzo stopim kdo je pol kriv ??? :P
31. člen ZVCP-1
(1) Voznik ne sme nenadoma zmanjšati hitrosti vožnje, razen v nevarnosti.
(2) Voznik, ki namerava znatno zmanjšati hitrost, se mora prej prepričati, da lahko to varno stori.
(3) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
PuBBeC je napisal/-a:...
jah saj smo vse porihtali, najmanj pa je odnesla gospa z berlingotom, katera je bila kriva na katerem je bila odlomljena samo tablica. Moj avto odzadaj niti praske, spredaj cela maska, odbijač, luči...premaknilo me je za cca. 2 metra naprej !prvi avto pa je bi opel astra karavan, kateri je imel tudi samo upogjen prtljažnik. torej sem ostal v sendviču!...
Teych je napisal/-a:Pozdravljeni!
V petek sem prvič v življenju in v vozniški karieri naredila prekršek in sicer, prehitra vožnja v naselju(17km/h) in nekako ne vem kaj naj naredim... Kot sem prebrala v prejšnjih temah, je pritožba na take kazni precej nerealna, ampak vseeno, mogoče ima še kdo drug podoben primer...
Torej... pozno popoldne sem peljala proti LJ in na Drenovem griču se je nenadoma nekaj močno zabliskalo...Pozornost sem usmerila tja, mislila, da je strela, čez nekaj sekund pa se je pobliskalo še enkrat in ni bilo 5 sekund, ko mi je policistka nakazala naj ustavim ob strani...Ustavljena sva bila 2, nobenemu od naju niso pokazali "dokazov" za prehitro vožnjo, niti izpravnosti naprave, ki naju je slikala... Moj sotrpin je rekel, da policija ne bi smela na tak način ustavljati ljudi, saj je zaslepitev zelo moteča in bi lahko povzročila celo prometno nesrečo po krivdi policista... Ali je to zadosten razlog za pritožbo, da bi se kazen vsaj omilila, če je sploh možnost za to... ?
P.S.
In čisto teoretično, kaj bi se zgodilo v primeru, če bi se nekdo te zaslepitve ustrašil in v šoku nenadoma zavil s ceste in pri tem poškodoval avto ali celo sebe - bi za to odgovarjala policija ali voznik?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost