Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak So jun 04, 2005 5:39 pm

Damo je napisal/-a:V mislih imam še eno zadevo da bi jo dobil na papir.

Na vsakem tehničnem pregledu zapišejo kilometre v računalnik. A se da te podatke kako dobit, ker je danes sobota in ne morem nikamor poklicat?

Prvic slisim, da kilometre zapisejo v racunalnik? :shock: Kje pa si to izvedel, bil sem ze na nekaj tehnicnih pregledih na LPP, pa tega nisem opazil na zapisniku.
Ali pa je sedaj drugace?
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So jun 04, 2005 5:58 pm

Hja pol majo pa tam na LPP-ju staro opremo pa to. Mislim da zadnje 2 leti to povsod delajo. Tko da ne se hecat s kilometri, previjanje nazaj pa to.

Top_model
Nov uporabnik

KM nazaj

Napisal/-a Top_model So jun 04, 2005 6:21 pm

Walker_P je napisal/-a:Hja pol majo pa tam na LPP-ju staro opremo pa to. Mislim da zadnje 2 leti to povsod delajo. Tko da ne se hecat s kilometri, previjanje nazaj pa to.

Pazte se tega PASSATA http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=379503 zdj ga prodaja en preprodajalc iz okolice Ivančne Gorice prej ga je mel en tip k ga poznam iz Trojan avto ma realnih 167000 zdj pa kao 124000 km da se kdo ne bo nasral povejte naprej resno mam vse točne info o tem avtu!!!!!!!!!!!!!!!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So jun 04, 2005 9:43 pm

car_freak je napisal/-a:

Na vsakem tehničnem pregledu zapišejo kilometre v računalnik. A se da te podatke kako dobit, ker je danes sobota in ne morem nikamor poklicat?

Prvic slisim, da kilometre zapisejo v racunalnik? :shock: Kje pa si to izvedel, bil sem ze na nekaj tehnicnih pregledih na LPP, pa tega nisem opazil na zapisniku.
Ali pa je sedaj drugace?

Jaz sem za svojega vso dokumentacijo dobil in vsepovsod so zraven napisani kilometri pri katerih je blo kaj delano. So mi sprintali iz računalnika.
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ So jun 04, 2005 10:34 pm

AndrejD je napisal/-a:
car_freak je napisal/-a:

Ali pa je sedaj drugace?

Jaz sem za svojega vso dokumentacijo dobil in vsepovsod so zraven napisani kilometri pri katerih je blo kaj delano. So mi sprintali iz računalnika.

Na tehnicnih pregledih kilometrov ne popisujejo, pac pa vsak posten in malo bolje organiziran pooblascen servis vodi racunalnisko evidenco o kilometrih in servisnih storitvah na avtomobilu, katerega servisirajo :)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So jun 04, 2005 10:38 pm

Walker_P je napisal/-a:Hja pol majo pa tam na LPP-ju staro opremo pa to. Mislim da zadnje 2 leti to povsod delajo. Tko da ne se hecat s kilometri, previjanje nazaj pa to.

Tega se v Nemciji ne delajo, pri nas smo pa po tej plati se globoko na Balkanu... :P

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P So jun 04, 2005 10:41 pm

No ja. Pr men vem da skos delajo evidenco. Pa sm mal nazaj pogledu zejle pa opazu da nism edii. Zgleda da boste moral zamenjat serviserja, razn če niste sam svoj serviser.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So jun 04, 2005 10:44 pm

Walker_P je napisal/-a:No ja. Pr men vem da skos delajo evidenco.

Na servisu ja, ne pa na LPP. Comprende? ;)

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P So jun 04, 2005 10:46 pm

Tak ko si reku!!! Na servisu ja!

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Ne jun 05, 2005 7:53 am

AndrejD je napisal/-a:
car_freak je napisal/-a:

Ali pa je sedaj drugace?

AndrejD dej mi povej kje si dobil dokumentacijo. Na servisu ali na tehničnih pregledih.

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Ne jun 05, 2005 9:07 am

jaz sem slišal, da je določeno (če jim dokažeš da so bili km nazaj zavrten) koliko tolarjev ti morajo vrniti po nazaj zavrtenem kilometru... Nevem nič več o tem samo se mi zdi, da smo se že nekaj pogovarjali na forumu o tem...

Lp BoŠko

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Ne jun 05, 2005 9:57 am

Jao :/:o:/

A res ne veste na katero inštitucijo se prijavi goljufijo.

Dokler se to ne začne prijavljati bodo kot gobe po dežju cveteli taki lopovi.
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne jun 05, 2005 10:35 am

Damo je napisal/-a:AndrejD dej mi povej kje si dobil dokumentacijo. Na servisu ali na tehničnih pregledih.

Če je bil avto servisiran na pooblaščenem servisu, stopi tja in prosi za izpis vseh dosedanjih servisov, da boš vidu kaj in pri katerih kilometrih je bilo na avtu kaj narejeno. To se da naredit bp (pri nakupu rabljenga avta lahko to narediš že pred nakupom, tko da se ne nategneš)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jun 05, 2005 11:19 pm

dejan84 je napisal/-a:
Damo je napisal/-a:AndrejD dej mi povej kje si dobil dokumentacijo. Na servisu ali na tehničnih pregledih.

Če je bil avto servisiran na pooblaščenem servisu, stopi tja in prosi za izpis vseh dosedanjih servisov, da boš vidu kaj in pri katerih kilometrih je bilo na avtu kaj narejeno. To se da naredit bp (pri nakupu rabljenga avta lahko to narediš že pred nakupom, tko da se ne nategneš)

Tam ko sem kupil avto - v trgovini servis je kaki kilometer vstran.

Je pa to pooblaščeni trgovec za VW.
Slika

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Po jun 06, 2005 11:15 am

Pravkar sem izvedel da na tehničnih pregledih popisujejo števce samo zaradi programa pri meritvi izpušnih plinov. Tukaj si ne bom mogel nič pomagat.

A ni pred kakim letom potekala peticija proti prevrtenju kilometrov nazaj in o višini kazni?

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Po jun 06, 2005 11:16 am

A ve kdo način, kako bi izvedel kje je bil avto servisiran?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po jun 06, 2005 11:36 am

Ja ,če si prišel do lastnice bi pa njo vprašal kje je servise delala ane :roll:
Slika

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Po jun 06, 2005 11:43 am

Trenutno je na dopustu, drugače bi že vprašal.

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Po jun 06, 2005 12:47 pm

Pravkar sem izvedel, na katerem servisu je bil servisiran.
Sem jih poklical, pa mi nočejo dat podatkov.

Kaj zdaj??? :cry:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov