Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe jul 01, 2005 8:27 am

No, jst grem tud v kratkem mal v Istro, pa glede na to kar berem glede njihovih policajev, bom kr tle postavu eno vprašanje, k je mogoče mal offtopic: Namreč kakšne majo pr njih omejitve hitrosti v pa izven naselja? :)

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Pe jul 01, 2005 8:36 am

nebivedu je napisal/-a:
Perica je napisal/-a:jest z njihovimi policaji se nisem imev opravka ker se ze od nekdaj izogibam Hrvaskemu morju in se bom tudi se naprej!!! sm slisov ze veliko zgodbic od kolegov kaksen odnos imajo hrvati do Slovenskih turistov, tako da mojega denarja ne bodo videli!!!
Hrvati si pac pocasi unicujejo svoj turizem z razlicnimi ukrepi in dejanji zadnje case!!! sicer se nism uspev dojet zakaj madona imajo tolk proti Sloveniji, ampak Slovenci smo pa tud mal cudni da kljub nestetim slabim izkusnjam in prekleto visokim cenam se vedno tja dol rinemo!!! :?: :?: :?:

LP, Peter

Sploh nimajo tok proti slovencem - samo ljudje slabo povedo naprej in to še mal napihnejo, dobro pa zadržijo zase - smo pač taka družba, da rajš vidimo nesreče drugih, kot pa da bi gledali na svojo srečo in srečo drugih in jo delili z drugimi. Pač smo družba v propadu, kaj češ.

Cene so pa vsaj na krku nižje kot v sloveniji.
Porcija odojka je 30 kun(najesta se 2), pica da se 2 najesta orenk iz krušne peči je 38 kun(na pici je blo pelati sir šunka suha salama pekoča suha salama pršut paprike čebula gobe olive in feferoni - za ta denar je v sloveniji izpod 1500 sit ne dobiš tok obložene) in kuna je 32,7 sit. Pijača je res dražja po lokalih(sok je 400 sit v našem denarju, samo je še vseeno ceneje od portoroža, kjer sem dal za kavico in 2 deci jabolčnega soka 800 sit.

mogoce sm res mal "cudno" napisov :oops: ampak sm s tistimi cenami mislu na kaksen najem apartmaja al pa hotelske sobe pa to!!! za isti denar al pa samo malenkost vec se lahko odpotuje v lepse kraje!!! za hrano in pijaco pa verjamem da je dol cenejsa!!!

LP, Peter

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jul 01, 2005 8:37 am

Zelo odvisno je na koga oziroma na kakšen IQ naletiš; imam prijatelje, ki dejansko spoštujejo slovenijo in menijo, da so slovenci pridni in delovni ljudje; skratka vzor in poznam tudi ljudi, ki radi j... mater vsakemu ki ima LJ tablce - zanimivo da gre za po mojem merilu umsko zaostale ljudi, zelo nizke izobrazbe in slabe razgledanosti. Tako pač je folk. Jaz razumem zakaj se določen folk obojestransko ne mara. Kot čistokrvni Hrvat lahko povem tudi kakšno svojo grenko in pa tudi dobro izkušnjo na račun LJ tablic. No, zanimivo je še vedno, da so moje LJ tablice dosti bolj najebale na primorskem kakor na hrvaškem. -Tako da ne posploševat stvari dragi moji. Tudi marsikateri hrvaški policaj me je brezplačno spustu naprej ko sem bil brez pasu, luči ali imel prižgane meglenke. Mi je pa zanč dala ena p*****a 500kn kazni, ker sem telefoniral v avtu, ki je pa stal popolnoma na mestu z ugasnjenim motorjem :shock:.
"Pa jeste li za upravljačem ili niste?"
"Jesam, ali se ne vozim - stojim na mjestu"
"Hočete li platiti ili idete sucu za prekršaje?"
"Platiti ču Vam, a vi čete meni dati ime i registarski broj značke!"
Potem sem lepo prižgal avto in navil klimo (bilo je vroče ko p*****a), dvignil šipo in lepo v miru si ogledal obvestilo o prekršku, med tem ko je brezobraznia lepo stala na soncu in se cvrla. Opozoril sem jo da se ne vidi št. značke in je ponovno izpisala kazen. Zopet sem študiral nekaj časa kazen in jo povprašal za kateri člen gre - ker ga ne poznam (dolžnost je da vam ga pojasnijo kot tujcu še posebej). Je šla spet nazaj po knjigo in začela lepo brati. Malo sem se še delal neumnega, da ne razumem nekatere besede (pa ipak sam ja slovenac zar ne? - hehehe) in tako je gospodična preživela cca 25 minut na vrelem popoldanskem soncu, jaz pa v klimi.
In adijo; zdej bom dal zrihtat to zadevo preko odvetnika na hrvaškem in jim jebal mater vsem skupaj na tej postaji za brezobrazno obnašanje.

Do te pizdarije nisem imel nikoli težav - vse je bilo "GOSPOD" in "Sretan put". Do kapsov se obnašajte spoštljivo, če vas bodo pa maltretirali pojdite do konca in jim zagrenite življenje. That is it!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Napisal/-a frutko Pe jul 01, 2005 8:41 am

ma sej če tko pogledaš, sej so naši policisti tut debili, sam ne v taki meri kot hrvaški, ker to kar berem tukaj je too much, mam pa eno izkušnjo še, ki se je zgodila mojemu kolegu.

Bil je na Bolu na Braču in so se ga s drugimi frendi ful napil (mene ni blo zravn). Človek je bil neki pametn in je fuknu iz ene pečine 13m v globino. Mel je res gromozansko srečo, da je sploh preživel, ker če bi z glavo padel 10cm bolj desno bi padel direktno na skalo in bi jasno po vsej verjetnosti na kraju umrl. Tko je padel pa v komo in seveda je bil vseeno ves polomljen. Pač drugi frendi in domačini so poklical rešilce in policijo in pride policaj, ga pogleda pa prbije "nije mu ništa" in si pržge čik in se usede poleg njega. pišuka kako nije mu ništa, če človek tam umira k je fuknu s pečine, tebe pa boli falus :evil:

Take fore me ful razpizdijo, k teli od dol misljo da so boga za j***a prjel, k so neizobražene uradne osebe.
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe jul 01, 2005 8:48 am

Moja teta ma apartman na Krku, pa pravi da ji gredo Slovenci full na zivce. Pa ni Hrvatica btw... sem jo vprasal zakaj je temu tako? Pa pravi, da to ne mores verjet kok nemogoci so slovenski turisti. Pridejo na hrvasko obalo in se obnasajo kot da so doma, povsod serjejo in so glasni, bog nedaj mu kaj rect, ker je ze takoj meddrzavni spor. Pa na plazah se obnasajo nemogoce - zlasti zatezene babice, ki se znajo na smrt skregati za koscek plaze in to z domacini. Skratka noben drug turist ni tako nemogoc kot slovenski turist. Ona je bila ze velikokrat v Sloveniji pa tut v drugih drzavah, a se kot turist vedno prilagodi domacem okolju in ne izziva konfliktov in pravi, ko bo vsaj Slovenci pomislili kdaj na to. Enkrat je morala zagrozit s policijo, da se je neka slovenska upokojenka umirila, ker je verbalno nadlegovala teto in malega 4letnega bratranca. Mogoce je res naletela na par ekstremov, sam ma zelo slabe izkusnje s slovenskimi turisti. Una stara slovenska turistka pa tut verjetno razlaga vsem svojim bliznjim in daljnim kako so domacini na hrvaski obali nemogoci in pol ni cudno, da prihaja do takih zgodbic. Jst osebno nisem mel nikjer in nikoli nobenih problemov. Letos grem najprej mal na Hrvasko, pol grem pa se mal v EU na morje (Korzika). Sem pa bil recimo lih prejsnji vikend na Krku in sem bil na dveh pijackah v dveh lokalih. V enem me je postregla ena mrzovoljna simpaticna mlada domacinka. Ko sem se malo posalil z njo, mi je zabicala naj ze povem, kaj bi rad ker ima veliko narocil. V drugem lokalu, me je pa prijazni domacin srednjih let vljudno postregel in z nasmeskom opravil svoje delo. Ce bi sel samo v prvi lokal, bi lahko okol govoril, kako tista smrklja ne mara slovenskih turistov :P

No upam, da boste mel cim manj komplikacij kjerkoli ze boste na morju. Sam ponavad je vedno tako, da ce izzivas bos tut naletel na probleme. Dejte se mal prilagodit okolju kjer ste. Mislim, kot da puscate dol miljarde, da se lahko obnasate kot kreteni. Problemov z domacini se je bolje izogniti ze na zacetku, kot drezati vanj. Pa mislim, da to ne velja sam za Hrvasko. So mi tut ze Hrvati razlagal, da so mel probleme pri nas. Vsak se pocuti na svoji zemlji mocnejsi in vcasih ti poc zivc, ko ti en lulcek pametuje in misli, da lahko kupi vse s svojimi par jurji, ki ji prinese na morje.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 01, 2005 9:02 am

Daco je napisal/-a:No upam, da boste mel cim manj komplikacij kjerkoli ze boste na morju. Sam ponavad je vedno tako, da ce izzivas bos tut naletel na probleme. Dejte se mal prilagodit okolju kjer ste. Mislim, kot da puscate dol miljarde, da se lahko obnasate kot kreteni. Problemov z domacini se je bolje izogniti ze na zacetku, kot drezati vanj. Pa mislim, da to ne velja sam za Hrvasko. So mi tut ze Hrvati razlagal, da so mel probleme pri nas. Vsak se pocuti na svoji zemlji mocnejsi in vcasih ti poc zivc, ko ti en lulcek pametuje in misli, da lahko kupi vse s svojimi par jurji, ki ji prinese na morje.

Se podpišem pod tvoj post, razen z eno izjemo. Če že greš na morje debatiraj z domačini, pa kako lepo besedo zmenjajte z njimi. Se pozna ker se potem 100% drgač do vas obnašajo. Jstz domačini dol stalno debatiram, pa so face in se vse da zment, samo moraš lepo normalno vprašat in ne bit prepotenten. Jst sm za ceno piva(tipu sm dal piksno laškega) in lepe besede dobil dovoljenje, da imam avto parkiran na plaži 3 metre od morja. Regy je priča - pa me zanima kok ljudi lahko parkira na kje plaži(probejte u kakem bohinju al pa bledu).
Old subarus never die, they just get faster!

cliouser
Nov uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a cliouser Pe jul 01, 2005 9:07 am

Jaz sem tudi enkrat naredil kao!!! prekrsek in ker nisem hotel placat sem mu rekel, da nimam denarja in je tip reko no pol pa mi dajte rezervno gumo.! :shock:

Halo, kot da smo na trznici.

Ciga*i so toti hrvaski skifi, samo to lahko recem.

:evil:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe jul 01, 2005 9:09 am

cliouser je napisal/-a:Jaz sem tudi enkrat naredil kao!!! prekrsek in ker nisem hotel placat sem mu rekel, da nimam denarja in je tip reko no pol pa mi dajte rezervno gumo.! :shock:

Halo, kot da smo na trznici.

Ciga*i so toti hrvaski skifi, samo to lahko recem.

:evil:

Ah dej no mir - to pa vseeno pretiravaš :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
playa
Novinec

Napisal/-a playa Pe jul 01, 2005 9:29 am

js sm se lani pelu iz Marede do Novigrada, in ker sm bil opozorjen da so policaji na zacetku novigrada, peljem lepo 50, pripet, vse dokumente, se luci prizgem ker je ze sonce pocas dol slo, in se mi seveda fajn zdi da mam res vse po predpisih in se lepo pelem mim policajev...ampak, hop nastav liziko, zapelem vstran , in me zacne jeb* ker mi je ena luc crknla in je gorela sam pozicijska. Najvecja fora je to da jst nism mogu zato vedt in sm mu tud pokazu da sm lih 1 ! dan prej v LJ. tehnicnega naredu, in mi je ocitno enkrat med potjo pregorela , kar pa zdej tut nism mogu vidt ker je blo se zmer mal svetlo, in dost lokalsov se je se brez luci vozil !
vglavnem, komot bi mi reku da moram zamenjat pa me sam opozoru, ampak ne lepo 100kun, ki jih nisem mel pr seb, tko da mi je vzel dokumente pa sm mogu na vikend nazaj po kes. pa se reku je : mene so v slo ustavl k sm prehitr vozu pa sm mogu placat, zdej bos pa se ti
Calibra

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Pe jul 01, 2005 9:37 am

Jest pa nimam nobene slabe izkušnje, ker me ni blo dol že 10 let. Edino če me bodo frendi letos prepričal.
Morte vedt, da za podobno ceno kot hrvaško, greste lahko naprimer na Santorini, lep vulkanski otok. Gor si lahko sposodite od a do ž, motorje avte.. se magari zajebavate pa vam niti mu nebodo rekli. Ker vejo policisti, da so turisti edini dohodek otoku.

Na morju more bit odklop in žur, zato je žalost da se na Hrvaškem nemoreš odklopit, ker boš prej ali slej imev probleme z domačini.
Slika Slika

Uporabniški avatar
puhko
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a puhko Pe jul 01, 2005 10:09 am

Sedem let se še vozim po Hrvaški in sem tam usak teden ziher enkrat, pa nikoli nobene slabe izkušnje! :D Če si naredil prekršek si kriv!!!! :roll:
Sem pa jas tud slišal da je tistih 300 kun popularnih in to ne sam letos ampak že več let!!! :shock: Jas še take izkušnje nisem imel da bi mi hrvaški žandar privlekel tako besedo na dan, pa tudi bolše da ne, ga tako zašijem da ga bo celo leto srat tiščalo!!! :twisted: 8)

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe jul 01, 2005 10:18 am

Daco je napisal/-a:Moja teta ma apartman na Krku, pa pravi da ji gredo Slovenci full na zivce. Pa ni Hrvatica btw... sem jo vprasal zakaj je temu tako? Pa pravi, da to ne mores verjet kok nemogoci so slovenski turisti. Pridejo na hrvasko obalo in se obnasajo kot da so doma, povsod serjejo in so glasni, bog nedaj mu kaj rect, ker je ze takoj meddrzavni spor. Pa na plazah se obnasajo nemogoce - zlasti zatezene babice, ki se znajo na smrt skregati za koscek plaze in to z domacini. Skratka noben drug turist ni tako nemogoc kot slovenski turist. Ona je bila ze velikokrat v Sloveniji pa tut v drugih drzavah, a se kot turist vedno prilagodi domacem okolju in ne izziva konfliktov in pravi, ko bo vsaj Slovenci pomislili kdaj na to. Enkrat je morala zagrozit s policijo, da se je neka slovenska upokojenka umirila, ker je verbalno nadlegovala teto in malega 4letnega bratranca. Mogoce je res naletela na par ekstremov, sam ma zelo slabe izkusnje s slovenskimi turisti. Una stara slovenska turistka pa tut verjetno razlaga vsem svojim bliznjim in daljnim kako so domacini na hrvaski obali nemogoci in pol ni cudno, da prihaja do takih zgodbic. Jst osebno nisem mel nikjer in nikoli nobenih problemov. Letos grem najprej mal na Hrvasko, pol grem pa se mal v EU na morje (Korzika). Sem pa bil recimo lih prejsnji vikend na Krku in sem bil na dveh pijackah v dveh lokalih. V enem me je postregla ena mrzovoljna simpaticna mlada domacinka. Ko sem se malo posalil z njo, mi je zabicala naj ze povem, kaj bi rad ker ima veliko narocil. V drugem lokalu, me je pa prijazni domacin srednjih let vljudno postregel in z nasmeskom opravil svoje delo. Ce bi sel samo v prvi lokal, bi lahko okol govoril, kako tista smrklja ne mara slovenskih turistov :P

No upam, da boste mel cim manj komplikacij kjerkoli ze boste na morju. Sam ponavad je vedno tako, da ce izzivas bos tut naletel na probleme. Dejte se mal prilagodit okolju kjer ste. Mislim, kot da puscate dol miljarde, da se lahko obnasate kot kreteni. Problemov z domacini se je bolje izogniti ze na zacetku, kot drezati vanj. Pa mislim, da to ne velja sam za Hrvasko. So mi tut ze Hrvati razlagal, da so mel probleme pri nas. Vsak se pocuti na svoji zemlji mocnejsi in vcasih ti poc zivc, ko ti en lulcek pametuje in misli, da lahko kupi vse s svojimi par jurji, ki ji prinese na morje.

Se delno strinjam s tabo, bi mel pa za pripomnit to da je slovenskih turistov na hrvaškem največ in itak se najdejo tudi kakšni debili. Večinoma pa je tako da se hrvati ne zavedajo kako smo pomembni za njihovo gospodarstvo....pa ne gre se tuki za par jurjev kot si rekel. Pri njih puščamo cele plače, se ga v gostilnih nažiramo itd. Če se grejo turizem in prodajajo alkohol se morjo sprijaznit da je pijan folk težek. Kdo pa pije? Čehi ali pa nemci, k prinesejo še kruh za 14 dni s sabo na hrvaškem pa pustijo smeti? Sej nočem posploševat, samo turističnim delavcem bi se mogu odnos malo spremenit, so še krepko na balkanu in v socilizmu. Jst sem mel probleme edino s tablicami ZG, z ostalimi smo si bli zmer dobri, tud kero pojahu, tud z dostimi pil.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe jul 01, 2005 10:27 am

Slovenci so tretji šo številnosti na hrvaški obali. Prvi so nemci, drugi italijani

Uporabniški avatar
Mih@
Novinec

Kraj: Smlednik

Napisal/-a Mih@ Pe jul 01, 2005 10:34 am

Lani je nas policaj 2 x ustavu do Korčule zarad prehitre vožnje in zmeri so hotl 600 kun. Pa obakrat smo se pol zmenil za 100 kun brez računa pa še en barkafe 10 dkg (btw na to padajo k budale). 8) Vse se da, če so polcaji normaln. V tvojem primeru pa res sam :shock: .
http://mr.si/

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Pe jul 01, 2005 10:34 am

INFINITI je napisal/-a:Slovenci so tretji šo številnosti na hrvaški obali. Prvi so nemci, drugi italijani

Ja moraš gledat da je nas 2 miljona, nemcov pa italjanov pa 10x več, še vedno gre večina slovencov na morje na Hrvaško, ampak z takmu odnosm jih je vsako leto manj.

kar je pa seveda dobro za nas, ker smo v EU je zmeraj več angležev in avstrijcev v Sloveniji, ki so prej hodili na Hrvaško obalo.
Slika Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jul 01, 2005 10:35 am

Speedfighter je napisal/-a:No, jst grem tud v kratkem mal v Istro, pa glede na to kar berem glede njihovih policajev, bom kr tle postavu eno vprašanje, k je mogoče mal offtopic: Namreč kakšne majo pr njih omejitve hitrosti v pa izven naselja? :)

V naselju 50kmh
Izven naselja 80 kmh
AC 130 kmh

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jul 01, 2005 10:36 am

@INFINITI: zanimiva štorija. Kje in kako si pa stal z avtom?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jul 01, 2005 10:36 am

eh si napumpu ta incident skor tko kot podobnik.

pac tud tle pr ns se ti to lahko zgodi brez problema sam pol nemors hrvatov okrivit ne?

lej recimo men se je ucer zgodil da sm sel na en hrib na sonce z eno deklino pa 4 pixnami pera. in nemors verjet pol so prsl smrkci in so naju popisal in spraseval kaj tm delava in ce mava kj trave pa kr ene scene. sm mu hotu rect da sva prsla krsit javno etiko in moralo, sam sm bil raj tih in pac se zmenu normalno in se mi ni dal unict vzduzja zato ker je pac dvema policajema dolgcas.

sploh pa iste stvari se tud tle dogajajo, tko da hrvaska policija al pa slovenska je isti falus, nobene evropske note nima nasa vec kot njihova. to mas sam ti v glavi.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe jul 01, 2005 10:39 am

Daco je napisal/-a:Pa pravi, da to ne mores verjet kok nemogoci so slovenski turisti. Pridejo na hrvasko obalo in se obnasajo kot da so doma, povsod serjejo in so glasni, bog nedaj mu kaj rect, ker je ze takoj meddrzavni spor. Pa na plazah se obnasajo nemogoce - zlasti zatezene babice, ki se znajo na smrt skregati za koscek plaze in to z domacini. Skratka noben drug turist ni tako nemogoc kot slovenski turist.

Fant, mal preveč posplošuješ stvar! :roll:
Na splošno je znano, da SMO Slovenci najboljši turisti! Pa lahk vprašaš na tisoče domačinov v Dalmaciji, pa ti jih bo zihr 95% to potrdil! K gre Slovenc na morje, gre dobesedno uživat, zapravljat in se met čimboljš-in Hrvati majo vsaj kej od tega! Ne pa ko uletijo dol kaki stari nemški parčki, ki edin denar, ki ga pustijo na Hrvaškem, zapravijo za plačilo kampa!
Sm se pred parimi leti, ko sem bil nazadnje čez južno mejo, tud sam pogovarjal z enim prijaznim domačinom in je rekel, da ga ni čez slovenske turiste! Je dal lep primer, kako Slovenci v gostilni sam za pjačo zapravimo cel kup dnarja, po drugi strani pa vidiš za mizo 8starejših nemških turistov, ki ob eni flaši Radenske posedajo cel večer v lokalu! Sm pa očitno naletel na res prijaznega kelnarja, ki se je kr hitro navadil, da je našo družbo po prekrokani noči in kavi v jutranjih urah pozdravil z "lahko noč" :P
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov