BiMMER je napisal/-a:gigoxxx je napisal/-a:.... Zato prosim g. policista, da se ob uradnih razlagah (če že razlaga oz. utemeljuje) ne sklicuje samo na "policistovo bibiljo ali ZVCP" ampak naj v celoti razloži možen potek in rešitev.
Nevem sicer na koga leti tole ampak če bi bolje pregledal forum bi lahko opazil moj članek PRITOŽBA ZOPER POLICIJO, kjer so lepo opisani vsi postopki pritožbe. Članek sem napisal ravno iz tega vzroka, da ne pišem istih podatkov v vsak post.
Če si pa mislil kaj drugega se pa opravičujem ampak res ne razumem najbolje kaj si hotu povedat!
@perko84: Nevem kako imajo zadevo urejeno v Izoli, ampak ponavadi ti lahko prekršek dokažejo s kakšnimi fotografijami, ki so opremljeni z datumom in uro. To, da pa na obali kaznujejo večinoma vozila z LJ tablicami (oz. z ne KP) je pa itak že splošno znano!
gigoxxx je napisal/-a:1. g.Bimmer moja navajanja so letela točno na Vas. Nevem zagaj bi drugače uporabljal funkcijo citiraj oz. quote. Če si niste nikoli prebrali SSJK v srednji potem Vam ne morem pomagati. ž
2. Lajična obrazložitev mojih besed.. za skoraj vsako kazen obstajajo "stranske poti" s katerimi lahko razveljavimo izrečene kazni v CCP.
Lep pozdrav
perko84 je napisal/-a:sam neki se kregate jst pa še zmeri nism dobil odgovora: kako mi lahko dokažejo prekršek če mi avta niso slikal![]()
sm na prvem postu točn prepisu obrazec in piše da ni slikan avto, kaj mi pol dajejo listke če mi ne morejo stvari dokazat. Ah ta naša zakonodaja-vsi so podkupleni al pa mim
BiMMER je napisal/-a:perko84 je napisal/-a:sam neki se kregate jst pa še zmeri nism dobil odgovora: kako mi lahko dokažejo prekršek če mi avta niso slikal![]()
sm na prvem postu točn prepisu obrazec in piše da ni slikan avto, kaj mi pol dajejo listke če mi ne morejo stvari dokazat. Ah ta naša zakonodaja-vsi so podkupleni al pa mim
Glede dokazovanja tukaj bi znalo bit, da ti zadevo dokažejo. Občinski redar je uradna oseba, pooblaščena po ZVCP-1, za ugotavljanje prekrškov zoper mirujoči promet. To pomeni, da je vredna zaupanja in v kolikor bo s tvoje strani podan ugovor, bo redar, ki je obravnaval prekršek, najbrž klican za zaslišanje. Ker redar v postopku nima nobenih koristi se mu že po "defoultu" bolj zaupa kot tebi, ki si domnevni kršilec zakona. Če jim ti ne boš ponudil boljših dokazov boš pač spoznan za krivega povzročitve prekrška.
BiMMER je napisal/-a:Glede dokazovanja tukaj bi znalo bit, da ti zadevo dokažejo. Občinski redar je uradna oseba, pooblaščena po ZVCP-1, za ugotavljanje prekrškov zoper mirujoči promet. To pomeni, da je vredna zaupanja in v kolikor bo s tvoje strani podan ugovor, bo redar, ki je obravnaval prekršek, najbrž klican za zaslišanje. Ker redar v postopku nima nobenih koristi se mu že po "defoultu" bolj zaupa kot tebi, ki si domnevni kršilec zakona.
BiMMER je napisal/-a:@gigoxxx: Ja če "za skoraj vsako kazen obstajajo "stranske poti" s katerimi lahko razveljavimo izrečene kazni v CCP", nevem zakaj nas potem ne razsvetliš in napišeš en članek o tem, da bomo tudi drugi vedeli kako se to stori. Jst sem v svojem članku napisal pravne poti, kako se je možno pritožiti, če pa ti veš kaj novega bi te pa lepo prosil, da prispevaš svoje znanje. Če boš to napisal boš prispeval vsaj eno pametno objavo tukaj gor!
No, čakamo....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov