Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe nov 11, 2005 11:50 pm

1.Stran od izterjevalcev. Oni delajo izključno za denar!
2.Sama nikar ne hodi tja.
3.Vrne ti naj tvoj avto, če ga še ima in kupnino, če ne
4.Vztrajaj pri tržni inšpekciji
5.Resno omeni medije, ki kar čakajo na kosti
6. Okolica Ce.- Grobelno potem mi je vse jasno

lp. seeman66

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: PROSIM POMAGAJTE!!!

Napisal/-a sonček So nov 12, 2005 12:10 am

TCG je napisal/-a:Pred 1 mescom sem kupila puntota l. 2000 dala za njega 850k v račun pa še svojega, tako da sem doplačala 250k, ker je bil zadnji blatnik malo porasan sem mu rekla če mi ga lahko popravi in je rekel ni problema še dodatnih 10k, ker sem laik za avtomobile-ženska sem mislils da je z avtomobilom vse ok. Ko se pripeljem domov( TA PRODAJALEC RABLJENIH AVTOMOBILOV IMA DELAVNICO, ŠTRIHA AVTE) začne v amaturki nekaj pretakat malo se mi je zdelo čudno nakar ugotovim da gretje ne dela ga pokličemo in mu povemo kaj je z avtom on pa še vedno zagotavlja da je z avtom vse v najlepšem redu. Čez 3 dni grem na Fiatov pooblaščen servis ga dajo na test :cry: 1. air bagi so bili sproženi in jih noter ni ne voznikovega in sovoznikovega, 2. centrala volana( računalnik) pokvarjen 3. tesnilo glave pokvarjeno.( V pogodbi piše da je avto bil lakiran po levi strani in , da nima air bagov. Ampak on je to zaterjeval,kot da jih ta avto nikoli ni imel , ko sem ga klicala pa je izjavil, da so bili prejšnemu lastniku ukradeni( haloo) napisala reklamacijo po 8 dnevih včeraj poštar prinesel, da je frajer ni niti dvignil na pošti, bila pri tržnem inšpekturu pred 2 tednoma. Danes pa kličemo frajerja in reče, da naj odmaknem tožbo od inšpektorja, da sebomo pol dalje menli, da mi vrne avto samo naj prvo odmaknem to od tržn. inšpek.( pri prejšnem lastniku sem se pozanimala in je reko, da je avto bil poškodovan-karamboliran in so bili air bagi sproženi
Prosim vas naj mi kdo pomaga, ker sem že čisto na tleh in ne vem več kaj naj naredim.
Naj odmaknem tožbo?
Avto pa rabim saj ne moram ga na dvorišču gledat pa peš okoli hodit.
HVALA VSEM, KI MI BOSTE POMAGALI!

Tako je prav tož ga dokler ne bo dal odškodnine saj gre tukaj za skrite napake,ki pred nakupom nisi mogla videti. A ko si kupovala avto kdo je bil zdraven.

"""""""#Jest ko sam kopujem avto ga peljem na 4 strani najprej ga sam pregledam ocenim in se odločim za naslednji potem peljem na pregled montizerjev,avtoličarju in nazadnje še na pooblaščenga oz navadni mehanik. Ko je avto kupljen ga mi še pregleda vaški mehanik in doma ga jaz pregledam še enkrat zelo natančno če ni vredu ga pol dam naprej,ker to danes vsi delajo"""""""""""""""#

lp velik sreče

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a bass Sr nov 16, 2005 12:39 am

TCG je napisal/-a:Hvala ti bass samo kako pa prit do izterjevalcev, če druge poti ne bo? :?:

To je res zadnja rešitev in ta most prečkaj če (ko) prideš do njega.
Kar se pa modela in njegovega idiotskega izsiljevanja tiče - nisi ti kriva, da je nesposoben odpisat v osmih dnevih - prav mu je debilu. Na tvojem mestu bi pripravil 5k in stopil do kakšne odvetniške pisarne po nasvet :) Pravnik ti bo najbolje prikazal tvoje pravne opcije.
V medije bi pa objavil v vsakem primeru. Take problematike je namreč kar dosti in bo zanimiva še komu drugemu. :twisted:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Sr nov 16, 2005 2:03 am

zakaj pa to vse ne prepustiš odvetniku? a si podpisala pogodbo videno-kupljeno? če si se nimaš kaj pritoževati kaj je z avtm narobe. ti pa svetujem najem dobrega odvetnika.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr nov 16, 2005 10:00 am

videno kupljeno pogodba ne deluje pri skritih napakah ;)
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 16, 2005 11:08 am

A se da sploh kako rešit teh skritih napak? Ker če pa pogledamo s strani prodajalca. Ti deluješ v skladu z načelom dobre vere in poštenja. Za napako tudi sam recimo ne veš, u bistvu niti ni nujno da je ta napaka sploh obstajala. On ki je od tebe avto kupu, pa lahko recimo povozi ene par nemarno velikih lukenj in zjebe nekaj na podvozju in te čez 14dni kliče, da je nekaj narobe s podvozjem in da hoče denar nazaj. Kaj pa to pol? Kako boš ti dokazal da je napaka že bila ko si avto prodal, ter kako bo on dokazal da napake ni bilo...

Predvsem ta odebeljeni del me zanima. Če bi bilo temu tako, bi vsak zgonil avto do kraja in ga potem dal nazaj pod pretvezo da ima avto neko skrito napako...ki bi se ob zlorabljanju itak zelo hitro pojavila... :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Sr nov 16, 2005 11:32 am

ja zato pa obstaja pogodba ko kupiš avto, pa so lahko napake skrite ali pa ne. saj vem saj sem prodala R5 k je bila čist zj....pa je pršu nazaj, nimš kaj ko enkrat podpišeš pogodbo videno kupljeno.

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Sr nov 16, 2005 12:19 pm

rumena ibiza to sploh ni res....gleda se a je avto prodan od fizicne osebe ali od pravne...ce bo od pravne osebe ga bos lahko prej zajebala glede skritih napak, da se pa tudi pri fizicni osebi...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr nov 16, 2005 12:55 pm

ko sem jaz imel ta primer, je povedal odvetnik da je praktično isto, če je fizična ali pravna oseba, itak je v vsakem primeru civilna tožba. potem je edino problem z izterjavo denarja, ki je pa res dosti lažja pri pravni osebi, ker imajo firme osnovni kapital, ki se ga v tem primeru sme načet, če ni druga za pobrat.

pa še čisto banalni primer, ki ga je pred mano zastopal moj odvetnik:
človek kupi MB E klaso nekje na primorski. zima je bila in avto ni šel nikjer hitreje kot 50km/h. novi lastnik je mislil, da je ta avto tako poln elektronike, da mu zaradi zimskih razmer na cesti ne pusti nikjer peljat hitreje kot to hitrost, dokler ni prišel na redni servis, kjer so mu povedali, da ima noter namesto E class mašine, mašino od TRAKTORJA, ja prav berete, traktorja! tip je šel v tožbo in tožbo dobil, čeprav ni bilo dokazano, da je to naredil prejšnji lastnik (ker bi to lahko naredil tudi novi lastnik). vse je mogoče, tak da včasih v redkih primerih nas tudi naši zakoni obvarujejo, ali pa so to dobrosrčni sodniki.

LP
Slika

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI Sr nov 16, 2005 1:12 pm

RegY je napisal/-a:ko sem jaz imel ta primer, je povedal odvetnik da je praktično isto, če je fizična ali pravna oseba, itak je v vsakem primeru civilna tožba. potem je edino problem z izterjavo denarja, ki je pa res dosti lažja pri pravni osebi, ker imajo firme osnovni kapital, ki se ga v tem primeru sme načet, če ni druga za pobrat.

tole ne bo držalo, ne mešaj kapitala s sredstvi (v tem primeru gotovino)...v praksi je pa tako, načrtni goljufi pravočasno poskrbijo da jim nimaš kaj vzet

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 16, 2005 3:09 pm

RegY je napisal/-a:ko sem jaz imel ta primer, je povedal odvetnik da je praktično isto, če je fizična ali pravna oseba, itak je v vsakem primeru civilna tožba. potem je edino problem z izterjavo denarja, ki je pa res dosti lažja pri pravni osebi, ker imajo firme osnovni kapital, ki se ga v tem primeru sme načet, če ni druga za pobrat.

pa še čisto banalni primer, ki ga je pred mano zastopal moj odvetnik:
človek kupi MB E klaso nekje na primorski. zima je bila in avto ni šel nikjer hitreje kot 50km/h. novi lastnik je mislil, da je ta avto tako poln elektronike, da mu zaradi zimskih razmer na cesti ne pusti nikjer peljat hitreje kot to hitrost, dokler ni prišel na redni servis, kjer so mu povedali, da ima noter namesto E class mašine, mašino od TRAKTORJA, ja prav berete, traktorja! tip je šel v tožbo in tožbo dobil, čeprav ni bilo dokazano, da je to naredil prejšnji lastnik (ker bi to lahko naredil tudi novi lastnik). vse je mogoče, tak da včasih v redkih primerih nas tudi naši zakoni obvarujejo, ali pa so to dobrosrčni sodniki.

LP

Jah...v primeru ki sem ga jaz napisal pa nas zajebejo, če si TI pošten prodajalec in kdo drugi nepošten kupec...razumeš v čem je problem? Če ti kr tak lahko uturi nazaj zjeban avto, ki ga je dejansko sam zjebal...get it?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

TCG
Nov uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a TCG Sr nov 16, 2005 3:16 pm

Lep pozdrav vsem skupaj!!

Ta frajer je namazan z vsemi žavbami slišala sem , da je že baje pol celja nasral. Meni pa je svetoval obisk pri trž. inš. sam mehanik, ( na pooblaščenem servisu) ko mi je dal avto priklopit na tester in ko je vido napake se je samo križal, hauba je bila tako težka od kita, da jo je komaj dvignil in to je bilo 4 dni , po tistem ko sem avto kupila....... pol mi pa še vščeraj reče ta prodajalec, da ve za enega dobrega mehanika in da kao ne rabim servo volana ( ne dela-računalnik kaput) da mam lahko navadnega pa take finte... Do odvetnika pa bi seveda rada šla samo s čim pa se naj vozim če nimam avta, ker se bo to zelo vleklo?

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr nov 16, 2005 4:10 pm

RegY je napisal/-a:pa še čisto banalni primer, ki ga je pred mano zastopal moj odvetnik:

LP

wtf :shock:

po svoje je pa tud sam kriv, če bi pogledal pod pokrov bi zihr kej posumu, če že ni po zvoku :D
EJ6

TCG
Nov uporabnik

PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a TCG Sr nov 16, 2005 9:17 pm

Fajn bi bilo, če bi prebral vso zadevo ne pa, da pišeš nekaj kar tako; prvič sem ženska, drugič ko sem kupovala avto sem bila sama, in tretjič havbe sploh nisem gor odpirala in to mi je šola za vnaprej, da sama več ne grem kupovat avta!
lp

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Re: PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a Neo32 Sr nov 16, 2005 9:37 pm

TCG je napisal/-a:Fajn bi bilo, če bi prebral vso zadevo ne pa, da pišeš nekaj kar tako; prvič sem ženska, drugič ko sem kupovala avto sem bila sama, in tretjič havbe sploh nisem gor odpirala in to mi je šola za vnaprej, da sama več ne grem kupovat avta!
lp

ni letel to nate ampak na tipa ki je kupu marcedesa

poglej citat
Slika Slika

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Sr nov 16, 2005 9:49 pm

poglej, jest bi namest tebe naredu sledece poisces enga kolega ki se zna bit prepricljiv (pa da se spozna na avte) in mu razlozis situacijo kako pa kaj, povej mu vse kar se je zgodilo in kaj ti je mehanik reku ipd. Pol pa gres z njemu k temu mehankurju ki te je scat pelov in ne gresta od tam dokler se ne zmenis da ti vrne kupnino za avto in vzames svoj stari avto nazaj. Sodisca se izogibej ker bo trajal predn bos sploh kej dosegla. Tud medije mu lahko omenis, sam ne pa hodt do tega mehanika sama, ker kot zenska ki se ne spozna na avte te lahko nalaze se marsikej kar se tice tega avta. Pac tulk cajta mu najedata dokler ne boste prsli do kaksne ugodne resitve, zate seveda.

Zato pa da je on dobu 200k kazni pa nisi ti kriva, ker je on (vejrento namenoma) zajebal to da ni prevzel reklamacije, tko da je cist prov da nej placa in take inspekcija se rajsi pod drobnogled vzame...

Povej kaj si zrihtala

lp
Slika Slika

TCG
Nov uporabnik

PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a TCG Sr nov 16, 2005 10:08 pm

Joj, sorry se opravičujem tak sem že na tleh zaradi tega, ko bom kaj zrihtala bom zagotovo javila

hvala ti za nasvet in lep pozdrav vsem!!

koren
Nov uporabnik

Napisal/-a koren Sr nov 16, 2005 10:14 pm

Za katerega prodajalca pa gre? Tak da se ne bo še kdo drug z njim nategnil...

TCG
Nov uporabnik

PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a TCG Sr nov 16, 2005 10:17 pm

Ja je iz šentjurja, ko bom pa v petek( če bo vse po sreči to uredila) bom napisala kdo je to. lp

TCG
Nov uporabnik

PROSIM POMAGAJTE

Napisal/-a TCG Pe nov 18, 2005 11:25 pm

Lep pozdrav

Bila sem pri avto trgovcu polna upanja in kaj se mi je zgodilo!! prodal je moj avto, čeprav smo se drugače zmenli sploh ni hotel slišat o kakem vračilu denarja tako, da sem s sklonjeno glavo odšla domov trenutno sem še v šoku. :cry:
by, by
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost