TCG je napisal/-a:Pred 1 mescom sem kupila puntota l. 2000 dala za njega 850k v račun pa še svojega, tako da sem doplačala 250k, ker je bil zadnji blatnik malo porasan sem mu rekla če mi ga lahko popravi in je rekel ni problema še dodatnih 10k, ker sem laik za avtomobile-ženska sem mislils da je z avtomobilom vse ok. Ko se pripeljem domov( TA PRODAJALEC RABLJENIH AVTOMOBILOV IMA DELAVNICO, ŠTRIHA AVTE) začne v amaturki nekaj pretakat malo se mi je zdelo čudno nakar ugotovim da gretje ne dela ga pokličemo in mu povemo kaj je z avtom on pa še vedno zagotavlja da je z avtom vse v najlepšem redu. Čez 3 dni grem na Fiatov pooblaščen servis ga dajo na test1. air bagi so bili sproženi in jih noter ni ne voznikovega in sovoznikovega, 2. centrala volana( računalnik) pokvarjen 3. tesnilo glave pokvarjeno.( V pogodbi piše da je avto bil lakiran po levi strani in , da nima air bagov. Ampak on je to zaterjeval,kot da jih ta avto nikoli ni imel , ko sem ga klicala pa je izjavil, da so bili prejšnemu lastniku ukradeni( haloo) napisala reklamacijo po 8 dnevih včeraj poštar prinesel, da je frajer ni niti dvignil na pošti, bila pri tržnem inšpekturu pred 2 tednoma. Danes pa kličemo frajerja in reče, da naj odmaknem tožbo od inšpektorja, da sebomo pol dalje menli, da mi vrne avto samo naj prvo odmaknem to od tržn. inšpek.( pri prejšnem lastniku sem se pozanimala in je reko, da je avto bil poškodovan-karamboliran in so bili air bagi sproženi
Prosim vas naj mi kdo pomaga, ker sem že čisto na tleh in ne vem več kaj naj naredim.
Naj odmaknem tožbo?
Avto pa rabim saj ne moram ga na dvorišču gledat pa peš okoli hodit.
HVALA VSEM, KI MI BOSTE POMAGALI!
TCG je napisal/-a:Hvala ti bass samo kako pa prit do izterjevalcev, če druge poti ne bo?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
RegY je napisal/-a:ko sem jaz imel ta primer, je povedal odvetnik da je praktično isto, če je fizična ali pravna oseba, itak je v vsakem primeru civilna tožba. potem je edino problem z izterjavo denarja, ki je pa res dosti lažja pri pravni osebi, ker imajo firme osnovni kapital, ki se ga v tem primeru sme načet, če ni druga za pobrat.
RegY je napisal/-a:ko sem jaz imel ta primer, je povedal odvetnik da je praktično isto, če je fizična ali pravna oseba, itak je v vsakem primeru civilna tožba. potem je edino problem z izterjavo denarja, ki je pa res dosti lažja pri pravni osebi, ker imajo firme osnovni kapital, ki se ga v tem primeru sme načet, če ni druga za pobrat.
pa še čisto banalni primer, ki ga je pred mano zastopal moj odvetnik:
človek kupi MB E klaso nekje na primorski. zima je bila in avto ni šel nikjer hitreje kot 50km/h. novi lastnik je mislil, da je ta avto tako poln elektronike, da mu zaradi zimskih razmer na cesti ne pusti nikjer peljat hitreje kot to hitrost, dokler ni prišel na redni servis, kjer so mu povedali, da ima noter namesto E class mašine, mašino od TRAKTORJA, ja prav berete, traktorja! tip je šel v tožbo in tožbo dobil, čeprav ni bilo dokazano, da je to naredil prejšnji lastnik (ker bi to lahko naredil tudi novi lastnik). vse je mogoče, tak da včasih v redkih primerih nas tudi naši zakoni obvarujejo, ali pa so to dobrosrčni sodniki.
LP
RegY je napisal/-a:pa še čisto banalni primer, ki ga je pred mano zastopal moj odvetnik:
človek kupi MB E klaso nekje na primorski. zima je bila in avto ni šel nikjer hitreje kot 50km/h. novi lastnik je mislil, da je ta avto tako poln elektronike, da mu zaradi zimskih razmer na cesti ne pusti nikjer peljat hitreje kot to hitrost, dokler ni prišel na redni servis, kjer so mu povedali, da ima noter namesto E class mašine, mašino od TRAKTORJA, ja prav berete, traktorja! tip je šel v tožbo in tožbo dobil, čeprav ni bilo dokazano, da je to naredil prejšnji lastnik (ker bi to lahko naredil tudi novi lastnik). vse je mogoče, tak da včasih v redkih primerih nas tudi naši zakoni obvarujejo, ali pa so to dobrosrčni sodniki.
LP
TCG je napisal/-a:Fajn bi bilo, če bi prebral vso zadevo ne pa, da pišeš nekaj kar tako; prvič sem ženska, drugič ko sem kupovala avto sem bila sama, in tretjič havbe sploh nisem gor odpirala in to mi je šola za vnaprej, da sama več ne grem kupovat avta!
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost