sm ti reku včeri da je zihr več poškodb kot zgleda :P pa nisi nič poslušu

davorz je napisal/-a:kr totalko bi ti ocenli? ojoj...
sm ti reku včeri da je zihr več poškodb kot zgleda :P pa nisi nič poslušu
Jerch_ je napisal/-a:si bom sposodil temo in vprašal..
torej, imel sem nesrečo, avto je kasko zavarovan. počila mi je guma (leto stara dunlop, zimska zaradi neznanega razloga-ugotovil cenilec in tako piše tudi v policijskem zapisniku) pri okoli 90km/h in nato sem lovil avto z volanom, kolikor je šlo (bila je pregledna cesta). na koncu sem z zadnjo desno gumo udaril ob robnik, zvil recimo za 2cm zadnjo os, uničil feltno seveda in vrglo mi je prednji stranski airbag ven (raztrgalo sedež)
ocenili so mi totalko, gre za passata karavana 2002, tdi 130.
koliko na grobo bom moral dati za popravilo, če avto ni nikjer po karoseriji nič podrgnjen in razen udarca v kolo nima nič uničenega in izključim popravilo airbagov, sedeža? In če morda kdo ve kako ocenijo vrednost avta? po eurotaxu?
hvala
Jerch_ je napisal/-a:si bom sposodil temo in vprašal..
torej, imel sem nesrečo, avto je kasko zavarovan. počila mi je guma (leto stara dunlop, zimska zaradi neznanega razloga-ugotovil cenilec in tako piše tudi v policijskem zapisniku) pri okoli 90km/h in nato sem lovil avto z volanom, kolikor je šlo (bila je pregledna cesta). na koncu sem z zadnjo desno gumo udaril ob robnik, zvil recimo za 2cm zadnjo os, uničil feltno seveda in vrglo mi je prednji stranski airbag ven (raztrgalo sedež)
ocenili so mi totalko, gre za passata karavana 2002, tdi 130.
koliko na grobo bom moral dati za popravilo, če avto ni nikjer po karoseriji nič podrgnjen in razen udarca v kolo nima nič uničenega in izključim popravilo airbagov, sedeža? In če morda kdo ve kako ocenijo vrednost avta? po eurotaxu?
hvala
Luky je napisal/-a:no če mene vprašaš za rablen stranski airbag 250€ je mal huda, ampak dober tud nekdo more zaslužit, če ti bo zamenjal, računalnik popravu, zašil sedež nazaj pol je ok( a pas si pogledu, je zategnjen? al je normaln)
Jerch_ je napisal/-a:guma je bla predrta na notranjem delu z ostrim predmetom, ki je bil (verjetno) na cesti. tako policijski zapisnik kot cenilec zavarovalnice sta to ugotovila po gumi (no ostankih)..
proizvajalec gum ne more biti kriv, ker je to vidno in napisano uradno.
za 250 bom porihtal vse notri.. kaj potem koliko bo ostalo? recimo, daa bodo vsi deli novi (upam da ne) in bo popravljal popoldanec..?
graal je napisal/-a:Luky je napisal/-a:no če mene vprašaš za rablen stranski airbag 250€ je mal huda, ampak dober tud nekdo more zaslužit, če ti bo zamenjal, računalnik popravu, zašil sedež nazaj pol je ok( a pas si pogledu, je zategnjen? al je normaln)
potemtakem je
"ene 3000 za most pa sedež pa airbag, za gume pa felge pa ne vem kake maš gor?"
še bolj huda, ker nikakor most ni vreden 2500€.
lp, Aleš.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost