Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 16, 2005 11:27 am

chino je napisal/-a:Če dobim obvestilo "bebcev s srednjo šolo v rdečih uniformah" pač napišem...

Kaj to pomeni, da so redarji bebci, ali vsi ki imajo srednjo šolo? Sam sem že sicer malce dlje od srednje šole, ampak če si sam tako visoko izobražen je bila pa tale izjava hudo pod tvojim nivojem... :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Sr nov 16, 2005 11:28 am

kolegica je tud v bežigradu parkirala na neki travi, pa je dobila kazen 5 cukov.a ni to micken premal? prav da je placala v 8 dneh, torej samo 2500 sit. a ni to malce nenavadno? se jst sm pred letom dni placal v 8 dneh, pa sm placal 5000 in ne "samo" 2500. a je to ona slabo prebrala al je dejansko kazen za 5000 sit?

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Sr nov 16, 2005 11:37 am

v mariboru je globa 20 jurjev, v osmih dneh 10.
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr nov 16, 2005 11:57 am

lublancan je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:Napisi pritozbo in povej da nisi ti vozila avta in ne ves kdo je uporabljal tvoj avto.. Ce se da dobi nekje potrdilo, pričo, da si v tistem casu bila nekje drugje in nisi ti tja parkirala avta.

kazen bo dobil lastnik vozila, če ne bo povedu kdo ga je vozu in se tega kršitelja ne bo dalo najdt, bo kazen plačal lastnik
štorije z bratrancem iz bosne ne užgejo več

če ne plača, bo šlo pa itq na davkarijo
sicr pa, a nisi dobila samo obvestila o prekršku? mislm da se na to ne da prtožt in morš dobit kazen po pošti domou

Pred ene 3mi mesci je se delovalo... Prakiral sm fotrov avto v kranju, dobil listek... fotr je napisal da avta ni uporabljal predlozil kopije letalskih vozovnic za tisti cas in sodnica je upostevala pritozbo in ni rabil placati 0, pa ceprav je lastnik vozila....

Verjetno srecno nakljucje ker ti ocitno ze vse ves...

Pa na to obvestilo, kot mu ti pravis se da pritozit. pritozis se zoper placilni nalog.

Pa se neki kar se navezuje na tvoj post za tem, a ti ves da se nic od tega ne da, ker si to probal al pravis da je nemogoce, ker ti tega ne pocnes... :idea:

Uporabniški avatar
barby
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: REDARJI???

Napisal/-a barby Sr nov 16, 2005 1:11 pm

HajdukS je napisal/-a:
Alfist je napisal/-a:
barby je napisal/-a:Oj!

Pa če ma kdo kak nasvet kako lepo pritožbo napisat pa dejansko ni treba plačat....

In na kaj se boš pritoževala, da nisi vedela da ne smeš na plčniku parkirati.

LP

Ne vem kaj morte vsi neki moralizirat. Ce nimas kj pametnga za povedat, kar bi ji pomagal, bod raj tih.

PS: nismo vsi s kmetov... Kdaj pa kdaj enostavno nimas kje za parkirat...

PS2: hoja cez avte (za kar je po tvoje lahko srecna da se ji ni zgodilo) je mal hujsi prekrsek kot napacno parkiranje.

Uporabniški avatar
barby
Nov uporabnik

Re: PITBULL

Napisal/-a barby Sr nov 16, 2005 1:14 pm

[quote="PITBULL"]barby posluš me! :!: povej mi kk dougo si mela parkiran avto na :twisted: plošniku? pa mogoč ti lohk pomagam! :P

Uporabniški avatar
barby
Nov uporabnik

Napisal/-a barby Sr nov 16, 2005 1:21 pm

Hvala hvala vsem skupaj... zanimiva debata ni kej :lol:
Da ne bo nesporazumov... parkirala sem avto v Mirju... ki je btw v trnovem ,kjer imam bolno babico...za celih 10 minutk da sem ji gor nesla stvari iz štacune.... in parkirala sem na "pločniku", ki ima samo robnik, je makadamski (ostali so asfaltirani) še celo plevel najdeš gor... in ni cone za pustit "listek" za 1 urco...če ne bi ga... logic... ampak je pred začetkom te ceste lep znak... prepovedano parkiranje in ustavljanje... ker ima ta stara eno zoprno sosedo ne morem parkirat v dvorišču niti za 2 minute.,..ker rata vsa penasta.... in kazen za parkiranje na FUCKING "pločniku" je 20k.... cjooo... so nori al ka?!?!? :evil: :evil:

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino Sr nov 16, 2005 1:39 pm

barby je napisal/-a:Hvala hvala vsem skupaj... zanimiva debata ni kej :lol:
Da ne bo nesporazumov... parkirala sem avto v Mirju... ki je btw v trnovem ,kjer imam bolno babico...za celih 10 minutk da sem ji gor nesla stvari iz štacune.... in parkirala sem na "pločniku", ki ima samo robnik, je makadamski (ostali so asfaltirani) še celo plevel najdeš gor... in ni cone za pustit "listek" za 1 urco...če ne bi ga... logic... ampak je pred začetkom te ceste lep znak... prepovedano parkiranje in ustavljanje... ker ima ta stara eno zoprno sosedo ne morem parkirat v dvorišču niti za 2 minute.,..ker rata vsa penasta.... in kazen za parkiranje na FUCKING "pločniku" je 20k.... cjooo... so nori al ka?!?!? :evil: :evil:

Pritožba.press :twisted:

Oz po novem zahteva za sodno varstvo! Zagovarjaj se, da ti je prekršek, ki ti ga očitajo popolnoma tuj in se zanj ne čutiš odgovorna! Poleg tega te v tistem času sploh ni bilo tam, ker si imela obveznosti na drugem koncu mesta (primer). In ti ni jasno, kako se je tvoj avto takrat lahko znašel na tistem pločniku :twisted:

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr nov 16, 2005 1:52 pm

chino je napisal/-a:

Oz po novem zahteva za sodno varstvo! Zagovarjaj se, da ti je prekršek, ki ti ga očitajo popolnoma tuj in se zanj ne čutiš odgovorna! Poleg tega te v tistem času sploh ni bilo tam, ker si imela obveznosti na drugem koncu mesta (primer). In ti ni jasno, kako se je tvoj avto takrat lahko znašel na tistem pločniku :twisted:

No, če je imela "obveznosti" na drugem koncu mesta, mora potem povedat kdo je vozil njen avto, če ne gre plačilni nalog direktno na lastnika! :D

no, pa vsi ki ste ful modri tuki, si prosim vzemite zakon o varnosti v cestnem prometu in zakon o prekrških, pa si mal preberte, da ne bote na pamet govoril. :lol:

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino Sr nov 16, 2005 2:07 pm

no_name je napisal/-a:
chino je napisal/-a:

No, če je imela "obveznosti" na drugem koncu mesta, mora potem povedat kdo je vozil njen avto, če ne gre plačilni nalog direktno na lastnika! :D

no, pa vsi ki ste ful modri tuki, si prosim vzemite zakon o varnosti v cestnem prometu in zakon o prekrških, pa si mal preberte, da ne bote na pamet govoril. :lol:

Ko vloži zahtevo za sodno varstvo na redarje, ji definitivno ni treba posredovati podatkov (drugega) voznika avta. To stori šele po njihovi prošnji! Če bo do nje prišlo, je seveda drugo vprašanje (če se bodo s tem sploh ubadali).

Zakon o ZVCP dobro poznam, vendar je treba pri redarjih upoštevati prakso in ne samo zakon. Dejstvo je, da je pritožb na njive plačilne naloge ogromno in da taka zadeva (ko enkrat - če sploh - pride do sodnika za prekrške) igra zelo nepomembno vlogo oz. prekršek. To pomeni, da se ga obravnava "neprednostno" (veliko pomembnejših zadev - prekrškov), zato je zelo veliko možnosti, da do pravnomočnosti odločbe o prekršku ne bo nikoli prišlo.
To govorim ne samo iz lastnih izkušenj, ampak tudi od drugih, ter od raznih "kao" informacij iz sodišč :shock:

Tako da vse kar je treba storiti, ko dobite od "vrlih"redarskih pametnjakovičev na dom plačilni nalog je to, da sio vzamete 10 minut časa in napišete "zahtevo za sodno varstvo".

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr nov 16, 2005 2:23 pm

verjemite, da vse pride do prekrškovnega organa oziroma sodnika za prekrške. je pa tako,da ko vložiš zahtevo za sodno varstvo se prekrškovni organ odloči ali je kazen upravičena ali ne. če je se ta sklep pošlje kršitelju in če ta zopet vloži zahtevo za sodno varstvo, prekrškovni organ skliče redarja in kršitelja in ju zasliši in če se še vedno kršitelj ne strinja, se vsi "spisi" zapakirajo in pošljejo na sodišče. od tam naprej pa je vse odvisno od sodnikov. verjamem pa da je odvisno ali se to dogaja v ljubljani ali pa v eni vasi kjer je malo teh kršitev. :lol:

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk Sr nov 16, 2005 2:49 pm

Bom počaku da dobim nalog pol pa napisu pritožbo v stilu nism vozu jst pa da vidmo kaj bo:)

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Sr nov 16, 2005 3:48 pm

A ni enostavneje pravilno parkirat kot pa se s tožbami ukvarjat. Mislim halo. Če pa nimate kje avta pustit pa na BUS. Sam ima avto in se v službo vozim z avtobusom. Pač na Dalmatinovi nimam kje parkirat pa še cenejši je LPP, kakor da bi v parkirno hišo + bencin plačeval. Poleti je enostavneje ker je pa motor v uporabi.

Je pa veliko nesmilov tukaj, na eni strani imate temo parkirani BUTCI kjer se zgražate, na drugi strani pa napačno parkirate in to je čisto normalno in se zgražate nad kaznimi. Zgleda bo treba več odvozov s pajki opravljati. In DA moralizirali bomo še naprej.

LP

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr nov 16, 2005 3:57 pm

Pustila bi prižgane vse štiri. Do sedaj še nisem srečal redarja, ki ne bi imel razumevanja za skok po opravkih. Drugače podpiram visoke kazni za parkiranje po pločnikih, na predhodih za pešce, v petmetrskih conah pred prehodi za pešce, pa tudi na vozišču, kar se npr. dogaja na Vilharjevi (ob izvozu iz Dunajske). Primerjajte ljubljansko mestno jedro in kakšen Celovec. Ob večerih je polno pločevine prepotentnežev, ki zaparkirajo vse možne povpršine, parkirajo celo po parkih, pred vhodi v hiše (pri tem blokirajo stanovalce), po prehodih za pešce in v ozkih ulicah ljubljanskega centra preprečijo dvosmerni promet. Osebno nikoli ne parkiram napačno, če pa že vnaprej vem, da na lokaciji ne bom mogel parkirat, vzamem avtobus ali pa pokličem taxi.

Uporabniški avatar
barby
Nov uporabnik

Napisal/-a barby Sr nov 16, 2005 4:36 pm

Ok, ok... .chino... misli si da si jst... pa mi spesni tole varianto...ti bom 4 ever gratefull.... :P ... Poleg tega... če bi... jst kazen sem že skasirala...tko da zdej iščem rešitev..ne da mi zdej pametujete vsi neki :) Spoštujem mnenja pa vse...ampak bi rada vidla heroja s 3 polnimi vrečami hrane in ostalih pi.... k jih potrebujejo stare mamce da bi šel na bus... ja hvala...vrjetno noben...tko k nism jst šla...sej ne rečem da je kazen neupravičena...itak da je...sam vseen... 20k se mi zdi ogromno...zato sem hotla prevert če obstaja kdo k je pritožbo napisal...pa mu je clo ratal... 8)

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk Sr nov 16, 2005 4:43 pm

Alfist je napisal/-a:A ni enostavneje pravilno parkirat kot pa se s tožbami ukvarjat. Mislim halo. Če pa nimate kje avta pustit pa na BUS. Sam ima avto in se v službo vozim z avtobusom. Pač na Dalmatinovi nimam kje parkirat pa še cenejši je LPP, kakor da bi v parkirno hišo + bencin plačeval. Poleti je enostavneje ker je pa motor v uporabi.

Je pa veliko nesmilov tukaj, na eni strani imate temo parkirani BUTCI kjer se zgražate, na drugi strani pa napačno parkirate in to je čisto normalno in se zgražate nad kaznimi. Zgleda bo treba več odvozov s pajki opravljati. In DA moralizirali bomo še naprej.

LP

Ja oči sj bom pridn naslednič :mrgreen: To bo to

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr nov 16, 2005 5:33 pm

barby je napisal/-a:Ok, ok... .chino... misli si da si jst... pa mi spesni tole varianto...ti bom 4 ever gratefull.... :P ... Poleg tega... če bi... jst kazen sem že skasirala...tko da zdej iščem rešitev..ne da mi zdej pametujete vsi neki :) Spoštujem mnenja pa vse...ampak bi rada vidla heroja s 3 polnimi vrečami hrane in ostalih pi.... k jih potrebujejo stare mamce da bi šel na bus... ja hvala...vrjetno noben...tko k nism jst šla...sej ne rečem da je kazen neupravičena...itak da je...sam vseen... 20k se mi zdi ogromno...zato sem hotla prevert če obstaja kdo k je pritožbo napisal...pa mu je clo ratal... 8)

Kot sem rekel, če pustiš prižgane vse štiri smernike in res skočiš notri za samo 10 minut, ti noben redar ne bo napisal kazni.

Lp

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr nov 16, 2005 5:52 pm

PureTNT je napisal/-a:
barby je napisal/-a:Ok, ok... .chino... misli si da si jst... pa mi spesni tole varianto...ti bom 4 ever gratefull.... :P ... Poleg tega... če bi... jst kazen sem že skasirala...tko da zdej iščem rešitev..ne da mi zdej pametujete vsi neki :) Spoštujem mnenja pa vse...ampak bi rada vidla heroja s 3 polnimi vrečami hrane in ostalih pi.... k jih potrebujejo stare mamce da bi šel na bus... ja hvala...vrjetno noben...tko k nism jst šla...sej ne rečem da je kazen neupravičena...itak da je...sam vseen... 20k se mi zdi ogromno...zato sem hotla prevert če obstaja kdo k je pritožbo napisal...pa mu je clo ratal... 8)

Kot sem rekel, če pustiš prižgane vse štiri smernike in res skočiš notri za samo 10 minut, ti noben redar ne bo napisal kazni.

Lp

po moje odvisno kje, na deponiji v luciji kjer peljejo avto ki jih z pajkom odpeljejo
je marsikdaj prišel avto z vklopljenimi vsemi 4 smerniki. pol pa so stave padle v kolikem času bojo ugasnile :P :D
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr nov 16, 2005 6:58 pm

Smerniki nekaj pomenijo le normalnim ljudem, kar pa redarji NISO.
Neki ti pa ja mora falit u pesi, da si rečeš:"Ko bom velik bom redar! Ljudem bom pil kri osem ur na dan in bom užival v tem. Ne bom poslušal nobene argumentacije - razumne ali ne. Važno je,da sem debilen trot, katerega služba bo brezpametno in nerazumno pisanje listkov." :?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr nov 16, 2005 9:03 pm

bass je napisal/-a:Smerniki nekaj pomenijo le normalnim ljudem, kar pa redarji NISO.
Neki ti pa ja mora falit u pesi, da si rečeš:"Ko bom velik bom redar! Ljudem bom pil kri osem ur na dan in bom užival v tem. Ne bom poslušal nobene argumentacije - razumne ali ne. Važno je,da sem debilen trot, katerega služba bo brezpametno in nerazumno pisanje listkov." :?

Vse le ni tako črno. Pred nekaj leti, sem videl redarje, ko so talali listke in sem uprašal, če bodo šli po ulici navzgor, kjer sem imel parkiran avto in je rekel, da ja, pa sem mu odvrnil, hvala, grem prestavit avto. Niso vsi brez razuma ;)
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov