no_name je napisal/-a:chino je napisal/-a:barby je napisal/-a:Hvala hvala vsem skupaj... zanimiva debata ni kej
Da ne bo nesporazumov... parkirala sem avto v Mirju... ki je btw v trnovem ,kjer imam bolno babico...za celih 10 minutk da sem ji gor nesla stvari iz štacune.... in parkirala sem na "pločniku", ki ima samo robnik, je makadamski (ostali so asfaltirani) še celo plevel najdeš gor... in ni cone za pustit "listek" za 1 urco...če ne bi ga... logic... ampak je pred začetkom te ceste lep znak... prepovedano parkiranje in ustavljanje... ker ima ta stara eno zoprno sosedo ne morem parkirat v dvorišču niti za 2 minute.,..ker rata vsa penasta.... in kazen za parkiranje na FUCKING "pločniku" je 20k.... cjooo... so nori al ka?!?!?

Pritožba.press
Oz po novem zahteva za sodno varstvo! Zagovarjaj se, da ti je prekršek, ki ti ga očitajo popolnoma tuj in se zanj ne čutiš odgovorna! Poleg tega te v tistem času sploh ni bilo tam, ker si imela obveznosti na drugem koncu mesta (primer). In ti ni jasno, kako se je tvoj avto takrat lahko znašel na tistem pločniku

No, če je imela "obveznosti" na drugem koncu mesta, mora potem povedat kdo je vozil njen avto, če ne gre plačilni nalog direktno na lastnika!

no, pa vsi ki ste ful modri tuki, si prosim vzemite zakon o varnosti v cestnem prometu in zakon o prekrških, pa si mal preberte, da ne bote na pamet govoril.

Ko vloži zahtevo za sodno varstvo na redarje, ji definitivno ni treba posredovati podatkov (drugega) voznika avta. To stori šele po njihovi prošnji! Če bo do nje prišlo, je seveda drugo vprašanje (če se bodo s tem sploh ubadali).
Zakon o ZVCP dobro poznam, vendar je treba pri redarjih upoštevati prakso in ne samo zakon. Dejstvo je, da je pritožb na njive plačilne naloge ogromno in da taka zadeva (ko enkrat - če sploh - pride do sodnika za prekrške) igra zelo nepomembno vlogo oz. prekršek. To pomeni, da se ga obravnava "neprednostno" (veliko pomembnejših zadev - prekrškov), zato je zelo veliko možnosti, da do pravnomočnosti odločbe o prekršku ne bo nikoli prišlo.
To govorim ne samo iz lastnih izkušenj, ampak tudi od drugih, ter od raznih "kao" informacij iz sodišč
Tako da vse kar je treba storiti, ko dobite od "vrlih"redarskih pametnjakovičev na dom plačilni nalog je to, da sio vzamete 10 minut časa in napišete "zahtevo za sodno varstvo".