Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To jan 17, 2006 11:24 am

:rofl :rofl :rofl :rofl

ded se je razfuku :D

jst mam pa 5 let izpit :P
the brand with the three stripes :)

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo To jan 17, 2006 11:25 am

no mene so pred pol leta ustavli, takrat sem imel 2,5 leta vozniški izpit, napihal sem na tanovem alkotesterju 0,22, pa mi je hotel neki pisat kao da sem mlad voiznik ker niamam 3 let vozniških izkušenj. jst sem kar mal povzdignu glas in začel, da takrat ko sem jst delal izpit je blo rečeno da si mlad voznik 2 leti in ne TRI! plus tega da tega do sedaj nisem vedel niti me ni noben obvestil. nato me vpraša kter letnik rojstva sem pač rečem 83, policist vzame kos papiraj ter svinčnik neki računa pogleda v neko knjižco pa mi reče, res je ja to za vas ne velja, in da kao naj se pomirim.

baje da tsiti ki sedaj nardijo vozniški izpit so 3 leta vozniki začetniki tako pri zavarovalnici kot pri policistih.

zdej ma na hvala bogu že več kot tri leta, in sem brez teh pofukanih omejitev.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 17, 2006 11:38 am

tešo je napisal/-a:no mene so pred pol leta ustavli, takrat sem imel 2,5 leta vozniški izpit, napihal sem na tanovem alkotesterju 0,22, pa mi je hotel neki pisat kao da sem mlad voiznik ker niamam 3 let vozniških izkušenj. jst sem kar mal povzdignu glas in začel, da takrat ko sem jst delal izpit je blo rečeno da si mlad voznik 2 leti in ne TRI! plus tega da tega do sedaj nisem vedel niti me ni noben obvestil. nato me vpraša kter letnik rojstva sem pač rečem 83, policist vzame kos papiraj ter svinčnik neki računa pogleda v neko knjižco pa mi reče, res je ja to za vas ne velja, in da kao naj se pomirim.

baje da tsiti ki sedaj nardijo vozniški izpit so 3 leta vozniki začetniki tako pri zavarovalnici kot pri policistih.

glej morš met vsaj 2 let izpit in bit star več kot 21 let
zato ti nis dubu kazni 1983 +21 = 2004
za zavarovalnco morš bit str pa 3 leta
podpis

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jan 17, 2006 12:13 pm

tešo je napisal/-a:no mene so pred pol leta ustavli, takrat sem imel 2,5 leta vozniški izpit, napihal sem na tanovem alkotesterju 0,22, pa mi je hotel neki pisat kao da sem mlad voiznik ker niamam 3 let vozniških izkušenj. jst sem kar mal povzdignu glas in začel, da takrat ko sem jst delal izpit je blo rečeno da si mlad voznik 2 leti in ne TRI! plus tega da tega do sedaj nisem vedel niti me ni noben obvestil. nato me vpraša kter letnik rojstva sem pač rečem 83, policist vzame kos papiraj ter svinčnik neki računa pogleda v neko knjižco pa mi reče, res je ja to za vas ne velja, in da kao naj se pomirim.

Prav si naredil. Zakoni praviloma ne morejo veljati za nazaj (so izjeme v kazenskem pravu).
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Sr jan 18, 2006 4:18 pm

B3NZ0 je napisal/-a:Kaj zdej, ko bom maja star 20 let, in imel 2 leti izpit, a lahko že napiham, al morm bit star 21 in imeti 2 leti izpit da bom lahko kaj spil? :roll:

Samo, kaj ni tako, da zakoni za nazaj ne veljajo.
To pomeni, da če sem jaz naredil vozniški izpit še pred sprejetjem ZVCP-1 (izpit sem naredil spomladi 2004, ZVCP-1 velja od 1. 1. 2005), se me glede tega člena obravnava po zakonu, ki je veljal takrat, ko sem naredil izpit, torej ZVCP iz l. 1998 (19. člen: "59. voznik začetnik je vsak voznik ... v obdobju dveh let od pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil ..."). Torej glede na zakon, ki je veljal takrat, ko sem naredil izpit od pomladi 2006 ne bom več mladi voznik.
Se mar motim? Zakaj me potem iz upravne enote niso pozvali, naj pridem popraviti VD, da mi spremenijo rok veljavnosti VD in napišejo opombo, da sem mladi voznik? Potemtakem bom moral spomladi 2007, ko bom imel VD 3 leta opraviti vožnjo odličnosti,vadbo varne vožnje in delavnico o psihosocialnih odnosih med udeleženci v CP? Sem kot državljan RS dolžan slediti spremembam zakonov oz. delov zakonov, ki so mi bili takrat, ko so bili zame aktualni jasni in ali je moja krivda, da je vlada kasneje sprejela drugačne zakone? Moram res plačevati okrog 30.000 SIT letno zato, da bom imel doma Uradni list RS (interneta nimam, članarine v knjižnici si zaradi šibkega finančnega stanja tudi ne morem privoščiti)?
Licet volare si in tergo aquilae volat.

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Sr jan 18, 2006 7:43 pm

Tko kot je darwin reku, jaz sem tudi naredil izpit pomladi 2004, ko je veljal še zakon, da si po cestno prometnih predpisih voznik začetnik 2 leti, pri zavarovalnici si pa tako ali tako 3 leta. :? :roll:
Sem se pa že veselu, da bom končno lahko šu na per, pa da ne bom vedno pil kave z mlekom :? heh bomo že preživel :roll:

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr jan 18, 2006 7:51 pm

mah gun pirčk si lahko tut zdej prvoscis ;)
2 je pa druga pesem :D
Slika Slika

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Sr jan 18, 2006 7:56 pm

Če mi zarad tega vzamejo izpit ga 100% ne pijem :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 18, 2006 7:57 pm

Tole bo moral sicer bimmer pokomentirat, ampak nedavno sem nekaj nahitro, ampak res nahitro, bral o nepravi retroaktivnosti. (5 vrstic v knjigi s cca. 300 stranmi namreč :lol: )
Kjer zakon dejansko ne spreminja pravic za nazaj, ampak gre za spremembo pravice od dneva ko je sprejet naprej...
V kazenskem pravu gre pa recimo za "pravo" retroaktivnost, ki jo pravni red dovoljuje. Recimo v primeru ko novi zakon za obdolženca predvideva milejšo sankcijo kot stari. In tudi če si neko KD storil pred začetkom veljave novega zakona, te lahko kasneje obravnavajo po nove, če ta začne veljati.
ampak saj pravim...to sem bral zelo bežno in govorim SAMO hipotetično, še manj pa vem če je to možno v tem primeru.

Je pa res da to v tem primeru zgleda ne velja. Ker pred leti ko so spreminjali stvari glede izpita za motor (omejitev pri 125ccm na 11kw) je tudi tistim ki so imeli prej samo omejitev do 125ccm(brez omejitve kw) ta omejitev ostala in nis(m)o dobili omejitve še za kw... :twisted:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Gost

Napisal/-a Gost Sr jan 18, 2006 11:08 pm

darwin je napisal/-a:Samo, kaj ni tako, da zakoni za nazaj ne veljajo.
To pomeni, da če sem jaz naredil vozniški izpit še pred sprejetjem ZVCP-1 (izpit sem naredil spomladi 2004, ZVCP-1 velja od 1. 1. 2005), se me glede tega člena obravnava po zakonu, ki je veljal takrat, ko sem naredil izpit, torej ZVCP iz l. 1998 (19. člen: "59. voznik začetnik je vsak voznik ... v obdobju dveh let od pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil ..."). Torej glede na zakon, ki je veljal takrat, ko sem naredil izpit od pomladi 2006 ne bom več mladi voznik.
Se mar motim? Zakaj me potem iz upravne enote niso pozvali, naj pridem popraviti VD, da mi spremenijo rok veljavnosti VD in napišejo opombo, da sem mladi voznik? Potemtakem bom moral spomladi 2007, ko bom imel VD 3 leta opraviti vožnjo odličnosti,vadbo varne vožnje in delavnico o psihosocialnih odnosih med udeleženci v CP? Sem kot državljan RS dolžan slediti spremembam zakonov oz. delov zakonov, ki so mi bili takrat, ko so bili zame aktualni jasni in ali je moja krivda, da je vlada kasneje sprejela drugačne zakone? Moram res plačevati okrog 30.000 SIT letno zato, da bom imel doma Uradni list RS (interneta nimam, članarine v knjižnici si zaradi šibkega finančnega stanja tudi ne morem privoščiti)?

Ej, ampak to pa mislm, da maš prow ja... če si nardil izpit, ko je veljal še "star" zakon, potem te tudi po tem obravnavajo. Se pravi, 2 leti si voznik začetnik, ne glede na tistih 21 let. Hmmm... ja, lepo to, ni kej. :)
Bo pa res moral bimmer mal pokomentirat. :P

Aja... men v izpitu ne piše voznik začetnik? Nikol mi ni pisal. :?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jan 18, 2006 11:13 pm

saj tega nisem še nikjer opazil kakšnih opomb glede mladega voznika (piše samo npr. za očala ipd.)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 18, 2006 11:36 pm

Zdaj po novem to piše pod opombami.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov