Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Po jan 30, 2006 9:08 pm

Sh3bO: sodeč po trenutnem zakonu res, ja. :D

Zato pa pravm, da manjka, kot so tut drugi ugotovili, ta bistven člen zakona, ki v drugih državah obstaja.
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po jan 30, 2006 9:15 pm

alien-w je napisal/-a:Sam še eno vprašanje, ki me zanima, da preverm mal tole zadevo. A je slučajno že kdo kdaj videl, da bi redar ali policija napisala kazn nekomu k je napačno parkiral na parkirišču (izvzemite pločnike in zelenice ipd)? Jest še nism vidu. Če pa je kdo naj mi pa prosim pove pa opiše, da si bom vedu razlagat. Hvala.

pred interšparom na viču zaradi napačnega parkiranja na pločniku, oviranja prometa, parkiranja na mestih za invalide (avtomobile se je odvažalo tudi s pajkom)

vse to se je poostreno izvajalo tudi pred drugimi trgovskimi centri in središči (mercator, leclerc, btc) v Ljubljani v decembru
drugač se pa to dogaja celo leto

jst ne vem zakaj zvcp ne bi veljal? potem bi ti lahko vozu po levi, se zaletu v nasproti vozeč avto in ne bi biu nič kriu, ker po tvoje ne bi kršu zakonou
podpis

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po jan 30, 2006 9:21 pm

alien-w je napisal/-a:Sam še eno vprašanje, ki me zanima, da preverm mal tole zadevo. A je slučajno že kdo kdaj videl, da bi redar ali policija napisala kazn nekomu k je napačno parkiral na parkirišču (izvzemite pločnike in zelenice ipd)? Jest še nism vidu. Če pa je kdo naj mi pa prosim pove pa opiše, da si bom vedu razlagat. Hvala.

so pred interšparom na viču
pisal so kazni za parkiranje na pločniku, oviranje prometa, parkiranje na mestih za invalide
odvažal so tud s pajki
kazni so pisal redarji in policaji
podobno so počel in še vedno počnejo v vseh nakupovalnih središčih

če bi ti vozu po levi, pijan, brez vozniške... in se zaletu v nasproti vozeč avto, bi biu kriu? po tvojem zvcp tam ne velja in lahko počneš kar češ
podpis

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po jan 30, 2006 9:22 pm

bass je napisal/-a:To majo eni modeli rav 4-ke od toyote serijsko. Ni slabo.

Majo tud vse Thalie serijsko to(vem,ker jo ma sestra)in dokler se ne navadiš,crkavaš od smeha ko to vidiš :P

Sej ne rečem-stvar je uporabna če ravno sred noči greš rikverc na nepregledno cesto...da te pa sred belga dneva zato oglobijo, je pa vseen mal mim men... :?

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po jan 30, 2006 9:24 pm

Sh3bO je napisal/-a:Hja ampak nikjer ni točno določeno za parkirišča in garažne hiše. Tudi pod pojmom nekategorizirana ceta ni tega omenjeno. Drugače pa:

Nekategorizirana cesta je vsaka prometna površina, ki ni kategorizirana kot javna cesta in na kateri se opravlja promet na način in pod pogoji, kot jih v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa določi lastnik ali od njega pooblaščeni upravljavec te prometne površine (gozdne ceste, dovozne ceste in pristopi do objektov ter zemljišč, funkcionalne prometne površine ob objektih, avtobusne postaje, ceste v zasebni lasti in podobne).

In evo ti parkirno hišo ali parkirišče ...
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Po jan 30, 2006 9:24 pm

Kar se mene tiče in mojega mnenja, je garažna hiša v BTC pod pristojnostjo policije in prav je tako. Če so colal za 4 žmigavce ... no ja, pač so in prav je tako, še večkrat bi lahko na mnogih mestih .... pa bodo morali, ker folk sploh ne ve, da je v zakonu določeno da se jih vklopi.
No, pa če kdo rabi avtomatiko, jo dobi pri meni, je pa narejena točno po novem zakonu, ne prejšnjem, saj po novem je tudi pri rikvercu treba kdaj nakazat smer, pri starem je bilo važno da so 4 žmigavci, tako da stari avtomati niso v skladu z novim zakonom. Aja, cena je pa 5 jurjev, pa ne bo treba nikoli ročno vklapljat pri rikvercu ... a ni to fajn ? je zelo, ko enkrat občutiš, pa prižiganje luči tudi :)

In zakaj bi morala parkirna hiša imet drugačna pravila ? tega je vse več in kmalu bo dopolnilni zakon ki bo urejal tudi to, brez skrbi, uredili bodo in to tako da bodo več kasiral :P nič bat še vedno so in vedno bodo.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Po jan 30, 2006 9:40 pm

Zanimivo tole o kaznih na parkplacih, kaj pa v garažnih hišah?

Skratka, da zaklucm svoje misljenje. Jest mislm, da je to pač ena lukna v zakonu ki jo bo treba popravt in dodat ter zadevo pravno uredit čim bolj nedvoumno. Vem pa da to ni edina luknja v zakonu in noben zakon ni brez lukenj, so samo določene stopnje "razhroščevanja" in ker smo relativno mlada država nas čaka še velik dela. Da samo izpostavm še eno lukno, k bo mal potrdila vero v to, da je to mogoče pa le res ena luknja: kolk tisoč voznikov je plačalo kazni k so pil alko in vozil pa potem pihal? Pa so napihal recimo 0,6 promila in so plačal seveda globo. Ampak napihal so 0,6 grama alkohola na kilogram krvi! Kako lahko NAPIHAŠ x gramov alkota na kilogram KRVI? In ko so to pogruntal, da so nardil napako (en odvetnik je baje vztrajno pisal pritozbe na ta racun in vsi njegovi klienti so bli oporščeni), so zadevo popravl in zdej funkcionira in se ne mors vec prtozt nanjo, ker zdej pac napihas namest 0,5 promila alkota v kriv, napihas 0,24 grama alkota na litr izdihanega zraka, kar je pa ze bolj pametno in logično. Samo treba je dojet napake in jih popravla, kar sem siguren, da tudi delajo.

Bom pa glede vsega tega uprasal se enga kolega pravnika, da mi pove se izvedenško pravno stališče zadeve, da bom pol se bl zihr.
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Po jan 30, 2006 9:44 pm

Ummm jakaracman, kje si to najdu? jest tega v ZVCPju nimam?!
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Po jan 30, 2006 9:58 pm

Ufff ... vidm, da sm nekak spregledu par odgovorov s prejšnje strani (avtomobilizem.com mi zadne cajte ful pocas dela). Ampak se vseeno pa ne najdem nikjer v ZVCPju tegale:
Nekategorizirana cesta je vsaka prometna površina, ki ni kategorizirana kot javna cesta in na kateri se opravlja promet na način in pod pogoji, kot jih v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa določi lastnik ali od njega pooblaščeni upravljavec te prometne površine (gozdne ceste, dovozne ceste in pristopi do objektov ter zemljišč, funkcionalne prometne površine ob objektih, avtobusne postaje, ceste v zasebni lasti in podobne).
Slika

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Napisal/-a zyg To jan 31, 2006 8:07 am

To boš našel v knjigici z naslovom CPP...

http://www.tecajcpp.com/cpp/izraziceste.php#
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w To jan 31, 2006 8:37 am

Zanimivo, da tega v ZVCPju ni spljoh.
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To jan 31, 2006 8:58 am

hmmm...pa res ni mojega odgovora...Ocitno sem ga uspesno zbrisala, ko sem dopolnjevala, in sicer, da mogoce nimas najnovejsih clenov. Kolikor mi je znano, ni dolgo, kar so bili popravki, kar se prometnih predpisov tice....? Kot vidim, je ta iz leta 1998...vprasanje, ce so ze update-al spremembe... :?
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To jan 31, 2006 12:50 pm

alien-w je napisal/-a:Zanimivo, da tega v ZVCPju ni spljoh.

Seveda tega ni v ZVCP... zakaj pa bi bilo. Definicija je podana v Zakonu o javnih cestah (ZJC) v 14.členu, 1.odstavek, 3. točka.
Ni vse v ZVCP je treba tut kakšen drug zakon prebrat.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov