Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Po feb 27, 2006 8:45 pm

Pa kaj zaj, pač je vozil pijan! Tega zdaj nemore spremenit naj pa mu bo lekcija za naslednjič!

Jaz ti svetujem da dvigneš tole pošto pa si natančno prebereš kaj bo noter pisalo! Ponavadi dajo za kakšen mesec prepovedi al pa dve, če pa ga bojo dokončno odvzeli pa ti svetujem da idi na občino reč da si izgubil izpit plačaj tist preklic pa naj ti izdajo duplikat! Ko boš moral oddati vozniško (duplikat) še ti ostane original vendar neveljaven in upaj da te ne dobijo! Ko boš pa lahko šel ponovno delat pa boš itak dobil spet nov izpit in onga orginalnega lahko skuriš!

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Lumpi Po feb 27, 2006 8:49 pm

Templar je napisal/-a:1. Če je stvar šla do višjega sodišča ne vem zakaj že prej nisi mel odvetnika. Nekaj me sicer pri tvojem opisu bega. Če si šel na višje sodišče si pritožbo že moral enkrat pisat.... :?: :!:

2. Če je prišlo do pravnomočne odločbe kar očitno je potem nimaš več kaj razen izredno pravno sredstvo recimo kake proceduralne napake za katere pa dvomim ker je stvar precej rutinska.

3. Vozniško ti lahko odvazmejo in ponovno v avto šolo oz. v praksi to pomeni najmanj 60-100kSIT dodatnih stroškov brez da omenjamo čas ki ga boš za to porabil.

4. Obravnavajo te vedno po zakonu ki je v veljavi v času storitve dejanja. Izjema so !kazniva dejanja!(opisan primer ni kaznivo dejanje, je PREKRŠEK) kjer te lahko izjemoma po novem zakonu če je ugodnejši od tistega ki je veljal v času storitve. ŠE ENKRAT POUDARJAM, DA TO TU NI PRIMER. DA BI SODIŠČE VRNILO NA 1. STOPNJO ZARADI NOVEGA ZAKONA JE NEUMNOST!

5. Dvigni to presneto odločbo, se pokesaj, naredi VI še enkrat in ne delaj neumnosti v prihodnje. Srečo imaš da nisi komu kaj naredil ker če bi potem je to KAZNIVO DEJANJE se preganja po uradni dolžnosti in sledi 0-8 let igranja klavirja.

Edina varianta.Res je.
Sam jst bi še vseeno raje videl da ti le začasno odvzamejo vozniško-nprimer 6 mesecev, in seveda denarna kazen.
Folk a vi sploh veste npr v petek zvečer ste ga malce preveč spili na žurki. Spali ste cca 3-4 urce in se potem odpravili domov.Policaj ustavi - da pihat - NAPIHAŠ vsaj 1 promil - kazen pa adijo pamet.
Boris

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Lumpi Po feb 27, 2006 8:52 pm

Asprex je napisal/-a:Pa kaj zaj, pač je vozil pijan! Tega zdaj nemore spremenit naj pa mu bo lekcija za naslednjič!

Jaz ti svetujem da dvigneš tole pošto pa si natančno prebereš kaj bo noter pisalo! Ponavadi dajo za kakšen mesec prepovedi al pa dve, če pa ga bojo dokončno odvzeli pa ti svetujem da idi na občino reč da si izgubil izpit plačaj tist preklic pa naj ti izdajo duplikat! Ko boš moral oddati vozniško (duplikat) še ti ostane original vendar neveljaven in upaj da te ne dobijo! Ko boš pa lahko šel ponovno delat pa boš itak dobil spet nov izpit in onga orginalnega lahko skuriš!

TO.
Se podpišem pod to. 8)
Poznam enega Taxsista v Ljubljani ki je tudi to naredil - PALI.
Ponavadi policaj tudi, če te ustavi ne preverja veljavnosti vozniške. :D
Nehaš se privezovati - pali: zakaj? Ker ti z veseljem opali kazen ,vozniško pa pozabi preveriti
:lol:
Boris

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Po feb 27, 2006 9:02 pm

Lumpi je napisal/-a:TO.
Se podpišem pod to. 8)
Poznam enega Taxsista v Ljubljani ki je tudi to naredil - PALI.
Ponavadi policaj tudi, če te ustavi ne preverja veljavnosti vozniške. :D
Nehaš se privezovati - pali: zakaj? Ker ti z veseljem opali kazen ,vozniško pa pozabi preveriti
:lol:

Taki ljudje naj se kar nehajo privezovat.

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint Po feb 27, 2006 9:30 pm

pravijo da se da izpit tudi kupiti :twisted:

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Po feb 27, 2006 11:59 pm

Asprex je napisal/-a:Pa kaj zaj, pač je vozil pijan! Tega zdaj nemore spremenit naj pa mu bo lekcija za naslednjič!

Lep nasvet. Ko se bo pa izvršil vnos plačilnega nalogal v računalnik in se bo tam videlo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, bo plačal kazen za to ker je vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja in še zato ker je pokazal vozniško dovoljenje namesto katerega je bil izdan duplikat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To feb 28, 2006 12:18 am

kazen za vožnjo brez izpita pa je 500k, če se ne motim. men se model smili. ma veliko familjo, edini z rednimi dohodki, zdj pa še brez tega ostat? ma j*** ga, pač je napihal. ne mi govort da noben od vas še ni pijan vozu vsaj par km do doma (izvzamem tiste, ki sploh ne pijete alkohola). zdj sam upaj da ti res ne dajo prepovedi za 2 let. pa greš zdj hitr v avtošolo, če se znaš kj zment, boš meu v enem mesce izpit, prikrajšan pa boš za VSAJ 100.000 SIT. probj nekak rešit celo situacijo in upam da ti rata, čeprou jz to situacijo vidm kot breizhodno. naslednjič pa po pameti.

p.s.: še nekj mi ni jasno. če sm prou prebrau je ta stvar stara že 3 leta. a ni blo še po starem zakonu da če sodba ni bla v dveh letih pravnomočno sprejeta, je zastarala? al je to velal sam za manjše prekrške ala pas pa to, ki so se kukr jz vem izbrisali s 1.1.2006?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar To feb 28, 2006 12:25 am

Obstaja rešitev: Poišči si drugo službo, v katero boš lahko hodil peš ali s kolesom. :pij:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To feb 28, 2006 1:04 am

S|icKeR je napisal/-a:kazen za vožnjo brez izpita pa je 500k, če se ne motim.

:shock: kje si ti 500k našel??? :lol:

Takole je po starem...
ZVCP je napisal/-a:127. člen

(1) Pravico voziti motorno oziroma motorno in priklopno vozilo ima oseba, ki:

– je telesno in duševno zmožna voziti motorno vozilo;
– je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil;
– ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi in ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo vpisano v njenem vozniškem dovoljenju;
– ima v času, ko vozi vozilo, veljavno vozniško dovoljenje oziroma ji vozniško dovoljenje ni odvzeto ali začasno odvzeto oziroma se ji ne izvršuje izrečena kazen oziroma varstveni ukrep prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije oziroma se ji ne izvršuje varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali varstveni ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Republike Slovenije, oziroma se ji ne izvršuje sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja;
– uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.“
(2) V cestnem prometu se ne sme uporabljati vozniškega dovoljenja, namesto katerega je izdan dvojnik.
(3) Z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami ali s kaznijo zapora in 3 do 5 kazenskimi točkami se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alineo prvega odstavka tega člena.
(4) Z denarno kaznijo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, ali drugo, ali peto alineo prvega odstavka, ali z drugim odstavkom tega člena.

...in takole po novem
ZVCP-1-UPB2 je napisal/-a:138. člen

(1) Motorno oziroma motorno in priklopno vozilo sme voziti oseba, ki:
– je telesno in duševno zmožna voziti vozilo;
– ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi in ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo, vpisano v njenem vozniškem dovoljenju;
– ji v času, ko vozi vozilo, vozniško dovoljenje ni odvzeto ali se ji ne izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije;
– ji ni izrečen varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali ji ni izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja;
– uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.
(2) V cestnem prometu se ne sme uporabljati vozniškega dovoljenja, namesto katerega je izdan dvojnik.
(3) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki vozi z vozniškim dovoljenjem, katerega veljavnost je potekla, pa predložitev veljavnega zdravstvenega spričevala ni pogoj za podaljšanje njegove veljavnosti.
(4) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, drugo ali šesto alineo prvega odstavka tega člena.
(5) Z globo 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s peto alineo prvega odstavka ali z drugim odstavkom tega člena.
(6) Z globo najmanj 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alineo prvega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 8 kazenskih točk.
(7) Z globo 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek oseba, ki da motorno vozilo v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila.

Modro torej pride v poštev za njega.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy To feb 28, 2006 6:03 am

Ne saj mi ni bilo odvzeto za vedno, pač prenehanje veljavnosti. Sem se že sprijaznil, ga bom delal na novo, kazen sem itak že prej plačal. Naj bo to dobra šola. Vseeno hvala, ni mi več treba kaj pisat, razne duplikate, pa tuje vozniške sem odpisal ker če bi me dobili, bi to bilo še kaznivo dejanje ponarejanja, tu se pa potem že ful zakomplicira. Glede na to, da mi je to prvi in edini prekršek do zdaj je najbolje , da tako tudi ostane! V bistvu se mi j**e, samo da sem živ in zdrav. Teren bom pa že nekako odvozil, 6 mesecev vem, da bom brez pol pa pazit.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To feb 28, 2006 9:42 am

na vse to bom dodal le tole... Ker nisi dvignil pošte je upravna enota, ki je pristojna za izvršitev sodne odločbe že predala zadevo policiji v izvršitev. Kaj to pomeni. Zakon o izvrševanju kazenskih sankcij predvideva denarno kaznen od 30.000 tolarjev do 100.000 tolarjev za storitev prekrška tistemu, ki se izmika odvzemu vozniškega dovoljenja ali vpisu prepovedi vožnje motornega vozila v vozniško dovoljenje ali vpisu v evidenco o prepovedih izdaje vozniškega dovoljenja.

Tako da si sedaj naredil še večjo neumnost,... Poleg kazni, ki ti jo je naložilo sodišče ti bo sedaj še policija napisala kazen, ko ti bodo prišli odvzet VD.

Lumpi, tvoje izjave so :roll: :roll:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex To feb 28, 2006 9:22 pm

Policist je napisal/-a:

Lep nasvet. Ko se bo pa izvršil vnos plačilnega nalogal v računalnik in se bo tam videlo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, bo plačal kazen za to ker je vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja in še zato ker je pokazal vozniško dovoljenje namesto katerega je bil izdan duplikat.

Moja izjava je bila: Ko boš moral oddati vozniško (duplikat) še ti ostane original vendar neveljaven in upaj da te ne dobijo!

Tisto glede kazni je pa žal blo od Lumpi-ja! :D :D

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Če mar 02, 2006 7:10 pm

BiMMER je napisal/-a:na vse to bom dodal le tole... Ker nisi dvignil pošte je upravna enota, ki je pristojna za izvršitev sodne odločbe že predala zadevo policiji v izvršitev. Kaj to pomeni. Zakon o izvrševanju kazenskih sankcij predvideva denarno kaznen od 30.000 tolarjev do 100.000 tolarjev za storitev prekrška tistemu, ki se izmika odvzemu vozniškega dovoljenja ali vpisu prepovedi vožnje motornega vozila v vozniško dovoljenje ali vpisu v evidenco o prepovedih izdaje vozniškega dovoljenja.

Tako da si sedaj naredil še večjo neumnost,... Poleg kazni, ki ti jo je naložilo sodišče ti bo sedaj še policija napisala kazen, ko ti bodo prišli odvzet VD.

Lumpi, tvoje izjave so :roll: :roll:

Ah nehajte blodit, drugi dan mi je kurir osebno prinesel pismo in sem potem nesel vozniško na upravno....

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če mar 02, 2006 11:33 pm

Smem vprašat kje živiš, oz. na območju katere UE imajo toliko denarja, da svoje odločbe dostavljajo po kurirju?

Načeloma drži kot sem napisal razen če med tem časom sam oddaš vozniško...
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Pe mar 03, 2006 6:02 am

BiMMER je napisal/-a:Smem vprašat kje živiš, oz. na območju katere UE imajo toliko denarja, da svoje odločbe dostavljajo po kurirju?

Načeloma drži kot sem napisal razen če med tem časom sam oddaš vozniško...

V bistvu domnevam, da mi jo je kurir prinesel, pismo, ki ga nisem dvignil je bilo enostavno v nabiralniku, lahko, da je bil tudi poštar. Drugi dan sem letel na upravno in uredil formalnosti.

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Pe mar 03, 2006 6:30 am

Kar se prenehanja veljavnosti izpita sem zaključil, se sprijaznil. Pač ko j**e državo. Saj policaj ni kriv, če se mone na vrhu take zakone zmišljujejo. Bolj me pa moti nekaj drugega, recimo takrat, ko sem jaz pihal je pred mano vozil kolega, s katerim sva tisti dan ves čas pila skupaj. Policaj je ustavil oba, njega je poznal in ga spustil, meni je pa dal pihat. Pa dobro, ajde to še gre. Bolje, da sem samo jaz pihal kot pa oba. Ali pa recimo zelo aktualna stvar, za katero me zanima ali je praktično mogoča, samo o teh dveh primerih ne bom tukaj pisal, ker nočem sitnosti.

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy So mar 04, 2006 7:57 am

Slide je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:kazen za vožnjo brez izpita pa je 500k, če se ne motim.

:shock: kje si ti 500k našel??? :lol:

Takole je po starem...
ZVCP je napisal/-a:127. člen

(1) Pravico voziti motorno oziroma motorno in priklopno vozilo ima oseba, ki:

– je telesno in duševno zmožna voziti motorno vozilo;
– ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi in ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo vpisano v njenem vozniškem dovoljenju;
– ima v času, ko vozi vozilo, veljavno vozniško dovoljenje oziroma ji vozniško dovoljenje ni odvzeto ali začasno odvzeto oziroma se ji ne izvršuje izrečena kazen oziroma varstveni ukrep prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije oziroma se ji ne izvršuje varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali varstveni ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Republike Slovenije, oziroma se ji ne izvršuje sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja;
– uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.“
(3) Z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami ali s kaznijo zapora in 3 do 5 kazenskimi točkami se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alineo prvega odstavka tega člena.
(4) Z denarno kaznijo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, ali drugo, ali peto alineo prvega odstavka, ali z drugim odstavkom tega člena.

...in takole po novem
ZVCP-1-UPB2 je napisal/-a:138. člen

(1) Motorno oziroma motorno in priklopno vozilo sme voziti oseba, ki:
– je telesno in duševno zmožna voziti vozilo;
– ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi in ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo, vpisano v njenem vozniškem dovoljenju;
– ji v času, ko vozi vozilo, vozniško dovoljenje ni odvzeto ali se ji ne izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije;
– ji ni izrečen varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali ji ni izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja;
– uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.
(3) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki vozi z vozniškim dovoljenjem, katerega veljavnost je potekla, pa predložitev veljavnega zdravstvenega spričevala ni pogoj za podaljšanje njegove veljavnosti.
(4) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, drugo ali šesto alineo prvega odstavka tega člena.
(5) Z globo 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s peto alineo prvega odstavka ali z drugim odstavkom tega člena.
(6) Z globo najmanj 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alineo prvega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 8 kazenskih točk.
(7) Z globo 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek oseba, ki da motorno vozilo v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila.

Modro torej pride v poštev za njega.

Se pravi, če te dobijo vozit avto v času, ko imaš odvzem, si v bistvu že zgubil nov izpit, ko ga dvigneš, saj kot mlad voznik ne smeš imet več kot 8 točk. Drži?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne mar 05, 2006 11:32 am

peaceboy je napisal/-a:Se pravi, če te dobijo vozit avto v času, ko imaš odvzem, si v bistvu že zgubil nov izpit, ko ga dvigneš, saj kot mlad voznik ne smeš imet več kot 8 točk. Drži?

Glej policistov post malo nižje, sva oba slabo brala :lol:
Zadnjič spremenil Slide, dne Po mar 06, 2006 11:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne mar 05, 2006 11:44 am

peaceboy je napisal/-a:Kar se prenehanja veljavnosti izpita sem zaključil, se sprijaznil. Pač ko j**e državo. Saj policaj ni kriv, če se mone na vrhu take zakone zmišljujejo. Bolj me pa moti nekaj drugega, recimo takrat, ko sem jaz pihal je pred mano vozil kolega, s katerim sva tisti dan ves čas pila skupaj. Policaj je ustavil oba, njega je poznal in ga spustil, meni je pa dal pihat. Pa dobro, ajde to še gre. Bolje, da sem samo jaz pihal kot pa oba. Ali pa recimo zelo aktualna stvar, za katero me zanima ali je praktično mogoča, samo o teh dveh primerih ne bom tukaj pisal, ker nočem sitnosti.

jebeš tazga kolega k se ni zate potegnu če je poznal polcaja
lp

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Ne mar 05, 2006 1:18 pm

Slide je napisal/-a:
peaceboy je napisal/-a:Se pravi, če te dobijo vozit avto v času, ko imaš odvzem, si v bistvu že zgubil nov izpit, ko ga dvigneš, saj kot mlad voznik ne smeš imet več kot 8 točk. Drži?

Kje ti vidiš 8 točk? Po starem zakonu si dobil 90ksit in 3-5k.točk, po novem pa za vožnjo v času ko ti je bilo vozniško dovoljenje odvzeto, dobiš le denarno kazen 120 jurjev...

To je že res, ampak samo denarno kazen dobiš, če te policist ustavi in ti vozniškega dovoljenja še nisi vrnil na upravno enoto. Ko pa si to enkrat storil pa zate velja 4 alinea in je potem kazen dejansko min120.000,00 Sit in pa 8 KT.
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov