Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jun 16, 2006 7:13 am

Mislim da pod sistem "videno - kupljeno" ne spadajo take skrite napake. Poskusi se obrniti na zvezo potrošnikov Slovenije pa tam povprašaj. Boš dobil pe najbolj točne informacije.
Slika

mgv
Nov uporabnik

Napisal/-a mgv Pe jun 16, 2006 7:21 am

Mate je napisal/-a:Mislim da pod sistem "videno - kupljeno" ne spadajo take skrite napake. Poskusi se obrniti na zvezo potrošnikov Slovenije pa tam povprašaj. Boš dobil pe najbolj točne informacije.

Tudi pri sistemu videno-kupljeno veljaljo pravila za skrite napake. Kam bi pa drugače prišli ;)

Relevanten člen še je za primer, ko je prodajalec vedel za napako, roki niso omejeni!

Pomen dejstva, da je prodajalec vedel za napako
465. člen

Kupec ne izgubi pravice sklicevati se na kakšno napako niti tedaj, ko ni izpolnil svoje obveznosti, da bi bil stvar nemudoma pregledal, ali obveznost, da bi bil v določenem roku obvestil prodajalca o napaki, in niti tedaj, ko se je napaka pokazala šele po šestih mesecih od izročitve stvari, če je bila prodajalcu napaka znana ali mu ni mogla ostati neznana.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe jun 16, 2006 7:45 am

definitivno imaš pravico do povrnitve kupnine ali odprave napake, poleg tega pa imaš dobro osnovo za vložitev civilne tožbe proti prejšnji lastnici, kjer jo lahko ožameš za dve novi Corsi. Da se ugotovit, pred približno koliko časa je bil avto popravljan, ve se, da je vedela za napako in jo je zamolčala z namenom, da bi avto dražje prodala, kar pa je goljufija in se jo kazensko preganja. Prijava na Policiji je na mestu.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Pe jun 16, 2006 7:55 am

Povsem se strinjam z zadnjim odgovorom in sam bi storil tocno to.
Prijavil bi jo in za namecek obtozil, da je zavestno ogrozila zivljenje vseh, ki so se v zadnjem letu vozili v avtu, da ostalih udelezencev v prometu niti ne omenjam.
Ne glede na stroske, bi sel do konca.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jun 16, 2006 8:21 am

Nisem čisto prepričan, če bi lahko uveljavljal kakšno odškodnino ali povračilo stroškov.

Kot kupec imaš pred nakupom vse možnosti, da avto detajlno pregledaš. Če se na avte ne spoznaš dovolj dobro, je to tvoj problem. Če ga ne pelješ pregledat na servis, je to tvoj problem. Ne vem, če je prodajalec kot fizična oseba, dolžan na dolgo in široko razlagat, kaj se je z avtom dogajalo. Avto je pač naprodaj, sam si ga pogledaš kakor hočeš in sam se odločiš za nakup. Nihče te v to ne sili. Sam veš, da je avto rabljen in da nosiš določeno tveganje, da se boš "nategnil".

Drugo je, če je prodajalec pravna oseba, ki ti da garancijo.

Morda je rešitev civilna tožba.

Vsekakor pa priporočam posvet z zvezo za varstvo potrošnikov.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jun 16, 2006 9:19 am

Pozabljate da bo mogu dokazat, da ona za napake ni vedela! Če ženska, ki mu je avto prodala reče da mu je itak povedala vse kar je vedela, ali pa da ni vedela da je z avtom kaj narobe, potem je resnično malo pozen. V enem letu bi res tudi on lahko razbil avto(recimo v drevo) in ga v končni fazi v domači garaži popravil...
Jaz verjamem da tega ni storil in žal mi je da se takšne svinjarije sploh dogajajo vendar bo tole še težka, če se ne bo prejšnja lastnica po domače povedano usrala...
Naj bo to vsem šola za v prihodnje, pregledat predvsem lučke za AB če sploh delajo tako kot morajo, poleg tega pa avto pomožnosti peljat lepo na tester...problem rešen...no skoraj.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

307ka
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 307ka Pe jun 16, 2006 9:31 am

Če boš dokazal, da je ona vedela za napake in da jih je namenoma prekrila, bo pogodba postala nična in boš dobil denar nazaj. Vse pa boš moral itak reševat na sodišču, ker ona ti verjetno sama od sebe nebo dala keša nazaj!

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Pe jun 16, 2006 9:35 am

Nisem bral vsega, ampak bom useen tole napisu: "Meni je v Polu 96 crknil Airbag in ker je bilo popravilo 45 jurjov, sem mal okleval, če bom to dal narest. Na uradnem servisu so mi rekl, da če oni odkrijejo tako pomembno napako, in se jaz ne odločim dat tega popravit, moram podpisat, da so me o tem obvestili in da sem zavrnil popravilo. Potem pa mi je še povedal, da če bi tak avto potem naprej prodajal in zamolčal napako, bi bil jaz sam kazensko odgovoren. Zdej kako bi pa to dokazal pa ne vem. Skratka, jest sm dal Airbag popravt, zarad svoje varnosti in varnosti moje punce."
Slika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Re: KUPIL SEM MAČKA V ŽAKLJU

Napisal/-a Bor Pe jun 16, 2006 9:46 am

sandi.lukan je napisal/-a:Lep pozdrav!

Na kar pa me prejšna lastnica ni opozorila in mi je kasneje po tel. pogovoru tudi priznala, da je avto sicer bil karamboliran, vendar, da je ona kupila že popravljenega!

Lahko, da pa lastnica resnično ni vedela kako fejst je bil sesut. Ker, če je tipična ženska, ki se ne spozna na avtomobile. Ji vrjetno ni glih povsem jasno kaj je bilo razbito in kaj ne in če so airbagi not al ne.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe jun 16, 2006 10:37 am

lestnica je vedela, vsaj tako je napisano. Tisto natolcevanje, da je kupec dolzan avto strokovno pregledat je pa naravnost smesno. Ce ti vprasas prodajalca, kaksna je zgodovina avta in se ti on nemarno namerno zlaze z namenom, da te zavede v nakup avta, potem je kazensko in odskodninsko odgovoren za to.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: KUPIL SEM MAČKA V ŽAKLJU

Napisal/-a sonček So jun 17, 2006 1:24 pm

sandi.lukan je napisal/-a:Lep pozdrav!

Pred dobrim letom sem kupil avtomobil Opel Corsa, novejšega letnika, kateri naj bi veljal za varnejši avto v svojem razredu!

Kasneje pa se je izkazalo, da je bil avto poškodovan. Na kar pa me prejšna lastnica ni opozorila in mi je kasneje po tel. pogovoru tudi priznala, da je avto sicer bil karamboliran, vendar, da je ona kupila že popravljenega!

Sedaj, ko pa so mi avto popraskali in sem ga dal popravit na OPLOV servis, se je izkazalo, da je avto zelo nevaren za vožnjo. Ima namreč poškodovano volansko gred in se volan premika tudi za dva cm, gor, dol.

Serviser je nato priklopil avto na računalnik, ki pa ne zazna airbagov niti ne zategovalnika pasov.
Avto je tudi slabo naravnan, saj je na levi strani prekratek.

Skratka kupil sem mačka v žaklju.
Sedaj pa me zanima, ali sem upravičen do kakšne odškodnine oz. ali je možno, da avto vrnem prejšni lastnici?

Sej osu gre sam enkrat na leed...kar je je...probaj dobit kakšne pocen dele prek oglasnika in pel k enmu vaškemu mehaniku in ti bo popravu tk kot mora...ni vredn tožt ker s tem novš nč naredu.......lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jun 17, 2006 1:27 pm

nebivedu je napisal/-a:Moje mnenje je tako. Veš, da je avto slabo popravljen. NA naslednji registraciji ga daj kasko zavarovat in potem naj se ti kolega zaleti v stebriček za prvimi vrati. Delajta to na parkirišču, kjer v tvojem avtu ne bo nobenega. Avto bo ocenjen kot totalka in tako boš zanj največ dobil, ostalo pa prodaj po delih.

Ker avto NI tehnično brezhiben, bodi tok moža, da avta ne boš naprej prodajal, ker s tem dejanjem ogrožaš vse nas, ko ne vemo kdaj bo v temu avtu recimo odpovedal volan in bo ta avto priletel v nekoga, ki ne bo nič kriv.

Nebivedu: Imaš pa res slab predlog ti bi se trudil letazbirat denar za avto in pol ga bi pa rasu po sreči bi dobil prek kaska nazaj sam kaj pa če ugotovijo da je to namerno naredu...sej majo itak detektive...nej ga poprav pa je
lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jun 17, 2006 3:00 pm

Rjuhar je napisal/-a:lestnica je vedela, vsaj tako je napisano. Tisto natolcevanje, da je kupec dolzan avto strokovno pregledat je pa naravnost smesno. Ce ti vprasas prodajalca, kaksna je zgodovina avta in se ti on nemarno namerno zlaze z namenom, da te zavede v nakup avta, potem je kazensko in odskodninsko odgovoren za to.
...ja samo to je lahko aktualno samo en določen čas - pol ne bi mogel dokazat,i da je njeno maslo ;) ... naj ga da v avtohišo in poizkusi menjati vozilo pa je če odkrijejo pač u redu če ne pa ti bodo dali kolikor so pripravljeni dati in kupiš drug avto ... če ti ni uspelo prodat dobro je razlika v ceni pač - davek na budale ;) pa ne mislit da si edini ... marsikdo, ki je kupil rabljenega je popušil tudi jaz nisem izjema ;) nekaterih stvari pač ne moreš odkriti ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So jun 17, 2006 5:30 pm

Kar je je. Avto si kupil in zdaj ga imaš. Imel sem podobno situacijo in sem dosti premlel okoli tega in verjemi mi, po toči zvoniti je prepozno.
Avto popravi in se vozi dalje, ali pa ga takega kot je prodaj in poskusi nategniti še ti koga.
L.P.
Drager
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So jun 17, 2006 6:07 pm

Drager je napisal/-a:Kar je je. Avto si kupil in zdaj ga imaš. Imel sem podobno situacijo in sem dosti premlel okoli tega in verjemi mi, po toči zvoniti je prepozno.
Avto popravi in se vozi dalje, ali pa ga takega kot je prodaj in poskusi nategniti še ti koga.L.P.
Drager

Upam da tebe. :roll:

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So jun 17, 2006 6:11 pm

Bor je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:Kar je je. Avto si kupil in zdaj ga imaš. Imel sem podobno situacijo in sem dosti premlel okoli tega in verjemi mi, po toči zvoniti je prepozno.
Avto popravi in se vozi dalje, ali pa ga takega kot je prodaj in poskusi nategniti še ti koga.L.P.
Drager

:lol: :lol: :lol:
magarac
upanje umre zadnje ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jun 17, 2006 8:23 pm

Avto popravi in se vozi dalje, ali pa ga takega kot je prodaj in poskusi nategniti še ti koga.
L.P.
Drager

Prodaj ga naprej takega sam dvomim da ti ga bo kdo kupu ker folk zna kupt avto pa še to pomoje 20 % folka zna kupt kar je pa ostalo kup pa mačko v žaklu, probaj naprej prodat sam da ti nov lastnik tečnaru po 4 dneh ker časa ma 8 dni po tem odpade vse......lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jun 17, 2006 8:28 pm

Bor je napisal/-a:
Drager

Sam veste da se še huje stvari dofajajo na trgu, pred naki časa sem zvedel da je bil en pečo prodan kar 7x pa še to ukraden, potem zelo velik folka dela to da poprav avto na min. stroške magar brez blazin pa še pol delov manka zdravn, predkratkim sem tud enga zasledil da avte kopuje karambilirane doma poprav in ga proda prec pa tud če manjka pol delov sam da je pač podobn avtu :twisted: mislm kaj to dela folk taki avti niso nič vredni :twisted: treba je vse pregledat pa tud če traja en dan pelet k mehaniku,ličarju, kamor koli po možnosti še na test podvozja,tehnični vse mogoče......

Jest sem zato da se proda naprej a ne v takem stanju ker boš imel potem probleme s tožbo če se kaj zgodi novemu lastniku...poprav tok da bo v voznem stanju pa je pol pa v oglasnik in prodej pocen saj tok kot si dal.....

lp

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So jun 17, 2006 11:59 pm

Drager

Lej tako se dela in konec.
Bor, hvala za lepe želje.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne jun 18, 2006 12:13 am

Drager je napisal/-a:
Drager je napisal/-a: poskusi nategniti še ti koga.L.P.
Drager

Lej tako se dela in konec.

Tole je na žalost še kako res, najebe pa skoraj vedno tisti, ki je pošten. Dokler bodo na svetu taki ljudje, se bo to dogajalo... kar bo pa vedno. Jaz samo upam, da bodo tisti, ki to počnejo enkrat kaznovani zato in da bodo to mogoče nehali. Pa nisem nek župnik :lol: samo pošteno mi gre na živce tak odnos. :evil:
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov