jorgeus je napisal/-a:Hvala za pojasnila.
STOP znaka ni (saj je to dovoz iz domacega dvorisca). Problem je, ker policistka pravi, da bi moral biti bolj previden, ker lahko tudi pesca zbije, ko leze ven, vendar v vseh 12ih letih z nobenim pescem nikoli ni bilo problemov, kajti ti vidijo, da leze avto ven in pocakajo, s kolesarji pa imajo vsi soferji, ki domujejo tam, probleme, ker enostavno ne upostevajo, da so tam dovozi in da jih ne mores vidit, dokler nisi tudi s soferskim oknom izven dvorisca. Kolesarka je morala kar hitro it, saj je s tako silo priletela notri, da je pocilo ogrodje holanda, delno se je nasadila na balnco, vendar razen udrgnin vcjih posledic ni.
Zanima me se, kaksen je postopek policista ob ogledu? Namprec tidva sta zmerila sirino dovoza, plocnika in zelenice (meter smo mi posodili), medtem ko nista zmerila globino poskodbe na avu, niti nista slikala, nic, ne kolesa, nic. Zapsinik je bil narejen, kolega je napisal kaj se je zgodilo, vendar ce bo kolesarka izbijala to trditev in ni nobenega dokaznega gradiva fotodokumentiranega...(s strani uradne osebe...mi smo ze poslikali)
STOP znak na vsakem dvorišču in dovozu

jasno da ga ni, kdo ga bo pa plačal, je pa to samoumevno, da pri vključevanju v promet iz dvorišča, še posebej v nepreglednih razmerah, je treba biti zelo previden. Sedaj je pa tako: če je tisti res čisto počasi lezel ven, je v redu, saj drugače bolj pravilno je nemogoče izpeljati ven. Če pa je zapeljal na pločnik malce hitreje pa je že narobe. Zavedati se moraš, da je prednji del avta že pošteno naprej, ko ti vidiš skozi okno. Enak problem je pri nas, ko z ene stranske ceste večkrat zapelje kakšen avto, nos avta je pol metra na cesti, preden voznik kaj vidi. Naj se zgodi, da v tistem trenutku pravilno pripeljem po cesti, nasproti pa mi pripelje avto, tako da tistega s stranske ceste ne morem obviti

kaj se bo zgodilo, če ne bom peljal zares počasi na tistem odseku

Raje ne razmišljam, ker nikoli ne veš kakšne volje bodo policaji pri določanju krivde. Po drugi strani pa, če vem, da je nevaren odsek in da na tistem mestu cesta ni dovolj široka za 3 avte, potem je moja dolžnost prilagoditi vožnjo tako, da tudi v primeru da me tisti iz stranske ceste izsili, ne bom trčil vanj.
Kolesarka je definitivno peljala prehitro. Če avto leze ven iz dvorišča, bo vsak pešec videl in se ustavil, če pa se bo zaletel v avto, pa ne bo nič, saj je pešec počasen. Tudi to sem že doživel, da sem šel čisto počasi rikverc in zaprl pot pešcu. Jaz sem pešca videl in se ustavil. Pešec je zijal okoli sebe in se zaletel v bok avtomobila

, no, ni bilo nič, le grdo me je pogledal, jaz pa njega nazaj. Pa to ni bilo na pločniku ampak na parkirišču. Torej, v tem primeru je lahko tudi kolesarka zijala okrog sebe, namesto da bi pazila kje vozi. Po drugi strani pa je lahko tudi voznik avta prehitro zapeljal na pločnik. Kdo ima prav je tukaj zelo vprašljivo in bo lahko vesel, če bo dosegel deljeno krivdo na ta način, da vsak nosi svoje posledice, da ne bo plačeval še kolesarki. Danes imajo pešci ogromno pravic, kolesarji pa tudi. Če že ne drugače, so te pravice v podzavesti tistega ki presoja, še večje, ker so pešci in kolesarji nekakšna ogrožena vrsta pred pobesnelimi avtomobilisti. V glavnem, situacija je zoprna in lahko je vesel, da kolesarki ni bilo nič.
Pred 14 dnevi se je v avto moje žene zaletela kolesarka z otrokom zadaj na kolesu v otroškem sedežu. Žena je pravilno pripeljala po cesti in ustavila pred stop znakom, iz prednostne ceste pa je v to ulico zapeljala kolesarka ki je zijala okoli sebe in se zaletela z gumo v odbijač avta iz strani. Kolesarka ni padla, na avtu se pozna črno od gume (treba spolirat, ker ni opraskano) pa se nista zmenili nič, kolesarka pravi da to ni nič, jaz pa sem rekel ženi naj prijavi dogodek policiji in naj pove da ne zahteva nič, ampak želi prijaviti dogodek, če bi slučajno kakšna nora baba prijavila karambolj z avtom, pa bi bil potem pobeg. Vsak dotik drugega udeleženca v prometu z avtom je treba prijaviti ker nikoli ne veš, kaj se bo tisti spomnil. Prijaviti le toliko, da je zabeleženo in nič več, da ne morejo tretirati kot pobeg. Mene je že izučilo, nič kriv, pa bi kmalu ta kratko potegnil.