Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
zan333
Nov uporabnik

Napisal/-a zan333 To jul 04, 2006 11:49 am

:shock: najprej naj povem, da 100 čez naselje ni stvar s katero se lahk pohvališ. zakaj je tabla za naselje dejansko 100 al pa več metrov prej vejo sam tisti ki so jo postavli tam, dejstvo pa je da policaji delajo tam kjer vejo da bojo kaj nardil.
tisto z avtom, čigav je (ati, mami...), če se na sliki lepo vidi obraz voznika si pečen, mobiteli, pas in druge zadeve nimajo veze s prekoračeno hitrostjo.

bol počas, ne zaradi policajev, pač pa zase in za druge!!!

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen To jul 04, 2006 12:11 pm

ma zdj pa vsi pretiravate....res ne smeš not prpelat, pa vendar se pojdite peljat od viča po polhograjski cesti do polhovega gradca.....mislim da težko v neseljih težko pelješ 50 na uro ker je veliko ravnin.

mislim da so kazni prestroge, če že ne kazni pa omejitve prehude
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To jul 04, 2006 12:57 pm

Ma sej, lih to je problem. Dandanes se ze vsak cuti kompetentnega, da sodi, kdaj so imejitve smislene in kdaj ne, in po teh svojih prepricanjih tudi vozi. In ker se nicesar ne znamo nauciti iz izkusenj drugih, nas zadane sele, ko se nam zgodi. In dokler bomo razmisljali na nacin, saj jaz pa najbolje vem kaj in kako in poslednicno s tem peljali mimo pravil in ureditve, ki se nas ticejo nas vseh in so zato, da zagotavljajo ENAKOVREDNE pogoje za vse udelezence...dokler bo tako, ne bomo nikoli enakovredni, pac pa eni v podrejenem polozaju (zrtve nesrec in nasilj: tako vedenjskega kot fizicnega), drugi pa v nadrejenem (povzrocitelji). Pa srecno!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To jul 04, 2006 1:21 pm

Mater eni me še vedno znate nasmejat.
Res nevem zakaj pol sploh obstajajo zakoni in zakaj se dela vozniški izpit komu na čast.
Tist,ki se v naselje pripelje z 100km/h resno ogroža samega sebe in tudi druge udeležence v prometu,kaj bi bilo če ti v naselju pri hitrosti 100km/h na cesto za žogo skoči otrok............... vsi vemo kaj sledi.
In če bi bil jst priča takemu dogodku bi z veseljem lastnoročno vozniku zavil vrat in to dobesedno.
In pol se vsi pizdite v temi "radarji v vsako vas" sram naj vas bo prekleti idioti nedisciplinirani in samovšečni.
(pa če tudi za tole objavo dobim karton ali dva bom vsaj vedu zakaj)
Vsak,ki se preserava in ne more brzdati hormonov in v naselju vozi 100km/h je zame i**** na kubik in pol še na forumu sprašuje kaj bo zdaj,mislim res pacienti da glava peče.Tukaj v teh primerih so kazni še prenizke.
Če se keremu od modijev zdi tale post preveč napadalen in če bom zato dobu kartonček bom vsaj vedu kaki folk je na tem forumu in da podpiramo divjake in idiote ki se ne znajo brzdat.
Priznam tudi sam rad kdaj pritisnem na gas vendar je to zmeraj zunaj naselja in na cesti kjer se vidi daleč naprej.Sam sem bil udeležen v prometni nesreči pred parimi leti kot pešeč,ki ni mogel uiti prepotrebnemu smrkavcu,ki je hotu v naselju pokazat da med nogami nima nič j**c in je zato moral svojo potenco prenest na stopalko na gas.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To jul 04, 2006 1:27 pm

PureTNT je napisal/-a: saj so še vedno postavljene za vozila izpred 30 let (in če kdo misli, da pretiravam, naj pelje dva podobno močna avtomobila, enega iz leta 1980 in enega današnjega). Lp

No ja vidim,da se še nisi srečal z spolzko in mokro cesto.Te omejitve so postavljene za celo leto tudi pozimi in ob mokri spolzki cesti.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To jul 04, 2006 2:10 pm

PureTNT je napisal/-a:Prav to je tudi narobe, zakaj moram ob suhem cestišču upoštevati omejitve, nastavljene za najslabši možen scenarij. Veleumno.

Men je pa ravno to povsem logično. Omejitve so prilagojene preventivno da preprečijo nepotrebne situacije v katerihkoli razmerah in tako je tudi prav. Bistvo cestnega transporta je da se najbolj enostavno in varno pripelješ iz točke A v točko B - predpisi namreč ne ločijo kateri avto ti voziš, za kako sposobnega na cesti se imaš in kako zelo si željan dokazovanja le-tega tam kjer temu ni mesto.
Vem da se bo zdej oglasil marsikdo, ki bo trdil da je to brezveze pa da se da hitrej na določenih delih it pa da jih omejitve ovirajo ker so oni sposobni hitrejš vozit varno...ampak ponavljam, ceste so za transport od točke A do točke B, za željne hitrejše vožnje so pa mobikrogi ipd...lahko pa seveda tud na cestah uživate v tiščanjih prek vseh omejitev, samo ne se potem pritoževat nad posledicami in sankcijami, ki sledijo (radarji, kazni, da ne omenim kaj hujšega...) -vse je na svojem mestu z namenom ;)

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack To jul 04, 2006 2:11 pm

Nobenih pritožb, nč jamranja, pa čivkanja pa spraševat kaj naredit...plači svojo tumarijo, kaj se pa stotko voziš po naseljih...prokleti bedaki...takim bi js vpričo njega avto z valarjem povozu...tudi tebi.... :evil:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat To jul 04, 2006 2:15 pm

Black Jack je napisal/-a:Nobenih pritožb, nč jamranja, pa čivkanja pa spraševat kaj naredit...plači svojo tumarijo, kaj se pa stotko voziš po naseljih...prokleti bedaki...takim bi js vpričo njega avto z valarjem povozu...tudi tebi.... :evil:

:clapclap :clapclap :clapclap :clapclap

@Speedfighter dobro napisano :clapclap :clapclap

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To jul 04, 2006 2:19 pm

Scriple Tix
Lp
mislim da si me narobe razumel, saj nihče ni rekel da bo on dobil sedaj manjšo kazen, kvečjemu večjo bi lahko dobil, če bi recimo telefoniral. zato pa pravijo da je minimalno 120k ne pa maximalno. tu je razlika. niti nisem rekel da bi dobil manjšo kazen ker recimo ni telefoniral. če pa bi zraven prekrška telefonira, recimo, bi dobil pa še en "bonus" zraven.
pa lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack To jul 04, 2006 2:21 pm

Speedfighter je napisal/-a:Men je pa ravno to povsem logično. Omejitve so prilagojene preventivno da preprečijo nepotrebne situacije v katerihkoli razmerah in tako je tudi prav. Bistvo cestnega transporta je da se najbolj enostavno in varno pripelješ iz točke A v točko B - predpisi namreč ne ločijo kateri avto ti voziš, za kako sposobnega na cesti se imaš in kako zelo si željan dokazovanja le-tega tam kjer temu ni mesto.
Vem da se bo zdej oglasil marsikdo, ki bo trdil da je to brezveze pa da se da hitrej na določenih delih it pa da jih omejitve ovirajo ker so oni sposobni hitrejš vozit varno...ampak ponavljam, ceste so za transport od točke A do točke B, za željne hitrejše vožnje so pa mobikrogi ipd...lahko pa seveda tud na cestah uživate v tiščanjih prek vseh omejitev, samo ne se potem pritoževat nad posledicami in sankcijami, ki sledijo (radarji, kazni, da ne omenim kaj hujšega...) -vse je na svojem mestu z namenom ;)

BRAVO BRAVO in še enkrat BRAVO :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap Vozit je treba po :con :[]

kiderich
Nov uporabnik

Napisal/-a kiderich To jul 04, 2006 5:24 pm

Pozdrav vsem skupaj. Kot vidim me je marsikdo narobe razumel. Jaz se vedno poskušam držati hitrostnih omejitev, čez naselje do tega dogodka, ki sem ga napisal, se še nisem peljal več kot 60 in nasploh ne delam nobenih prekrškov, ampak res nobenih (tudi za telefoniranje in neprivezanje ne). In tudi zdaj nisem nikakor divjal ali se komu dokazoval oz. kaj podobnega kot nekateri pravite. Zakaj sprašujem o tem tu? Še nikoli nisem naredil nobenega prekrška in sploh ne vem kako je to, kdaj to dobiš dobiš domov, kaka je prepoved, nič ne vem in zato sprašujem. Res mi ni vseeno za tole, ker nisem nek norec, ki divja 100 po naseljih in ko bi me dobili bi samo plačal in šel naprej. Stvar je takšna, da ko sem videl tablo za naselje, sem začel zmanjševat hitrost počasi na 50. Ampak pred tablo pa se mi zdi da je bilo malo manj kot 100. Tabla me je presenetila, saj tam res ni nobenega naselja, nobene hiše, nobenega človeka, ob cesti pa travniki in res vse je pregledno, in potem, ko sem že zmanjšal na 50, sem opazil policijski avto(karavan), ki je bil parkiran nekako na mali stranski cesti pravokotno na to cesto, po kateri sem se pripeljal. Voznikovo okno je bilo odprto in zdi se mi, da me je meril s pištolo, nisem pa prepričan, ker ga nisem dobro videl. Tako, da ne vem, kdaj so me merili, verjetno pa pri tabli, tam sem se verjetno peljal okoli 90. Prosim, da me ne obravnavate kot nekega norca, ki se vozi 100 po naseljih in sprašuje kako zdaj in pa tiste finte z otroci, ker sem sedaj dobro opisal, kako vozim in kakšne je bila tale izjemna situacija.

Lp

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack To jul 04, 2006 5:46 pm

Ob tabli 50 morš met že 50...ne pol 200m za tabli ko policaje vidiš...me zanima če bi zmanjšu na 50 če jih ne bi bilo...pa ni važno če je ta omejitev postavljena na sredi ravninske ceste kjer vidiš 1km naprej predse...dovolj jasno?...če ti ni pejt pa v avto šolo...mene avtošola je tak naučila....
Tk da nehaj jamrat pa se ta tema zaključi...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack To jul 04, 2006 5:48 pm

Odločbo o prekršku boš dobiu domov po cca 4 mesecih in tam notri ti bo do pike natančno pisalo kaj se bo zgodilo z usodo tvojega prekrška..lepo doma čaki na papirje...

kiderich
Nov uporabnik

Napisal/-a kiderich To jul 04, 2006 5:52 pm

Zgoraj sem napisal, da ko sem se že peljal 50, sem jih šele opazil, ne pa tako kot ti praviš, da če jih ne bi videl, ne bi zmanjšal. In to ko praviš, da je pri tabli treba imet 50 je nam vsem jasno, samo tebi se menda zdi, da smo vsi nori. Če bi jaz mislil, da je 200m za tablo 50 ok, sploh ne bi pisal sem na forum! Drugič pa dobro preberi kaj kdo napiše. Sicer pa nihče ne pravi, da moraš sodelovat v temi-torej če ti ni, pač ne spremljaj teme.

Lp

Uporabniški avatar
zan333
Nov uporabnik

Napisal/-a zan333 To jul 04, 2006 5:56 pm

seat svaka čast.

se vprašam, a je folk ko je v avtošolo hodu, tud šele v naselju spusto gas pa ko je palo na 50 km/h je tolko držal. NE, takrat si mel že pod 50!!!

:con ZAKAJ FOLK VE VSE SVOJE PRAVICE, DOLŽNOSTI PA NE POZNA?!?

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack To jul 04, 2006 5:58 pm

Iz vsega tega ti želim povedati da če bi imeu ob tabli 50 že notr 50 te ne bi dobili na radar...in te teme sploh ne bi bilo....sm ti pa že napisu

Odločbo o prekršku boš dobiu domov po cca 4 mesecih in tam notri ti bo do pike natančno pisalo kaj se bo zgodilo z usodo tvojega prekrška..lepo doma čaki na papirje...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack To jul 04, 2006 6:01 pm

zan333 je napisal/-a:seat svaka čast.

se vprašam, a je folk ko je v avtošolo hodu, tud šele v naselju spusto gas pa ko je palo na 50 km/h je tolko držal. NE, takrat si mel že pod 50!!!

:con ZAKAJ FOLK VE VSE SVOJE PRAVICE, DOLŽNOSTI PA NE POZNA?!?

:clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap

Treba se je tak vozit ko so nas naučili v avtošoli....pa ne bo problemov na cesti....

kiderich
Nov uporabnik

Napisal/-a kiderich To jul 04, 2006 6:18 pm

Iz vsega tega ti želim povedati da če bi imeu ob tabli 50 že notr 50 te ne bi dobili na radar...in te teme sploh ne bi bilo....sm ti pa že napisu

Jaz ti pa že nekaj časa skušam dopovedat, da mi ni treba in tudi drugim ne, tega govorit, ker nam je vsem jasno. In ker se je to zgodilo, kar se je, je pač ta tema in ti sti "če" ne obstaja. Najbolj pa mi gre na živce, ker sem siguren, da se vsak od vas, ki pljuvate po meni, vozi več kot 50 in tudi pri tabli nimate 50 oz. manj, samo dobili vas niso, če pa vas so, pa ste plačali tistih par jurjev in bili tiho, zdaj pa ko tu nekdo vprašuje, pa se vsi spravite na njega. Edino uporabno kar si napisal v vseh svojih postih v tej temi je to:

Lp

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack To jul 04, 2006 6:28 pm

kiderich je napisal/-a:

Jaz ti pa že nekaj časa skušam dopovedat, da mi ni treba in tudi drugim ne, tega govorit, ker nam je vsem jasno. In ker se je to zgodilo, kar se je, je pač ta tema in ti sti "če" ne obstaja. Najbolj pa mi gre na živce, ker sem siguren, da se vsak od vas, ki pljuvate po meni, vozi več kot 50 in tudi pri tabli nimate 50 oz. manj, samo dobili vas niso, če pa vas so, pa ste plačali tistih par jurjev in bili tiho, zdaj pa ko tu nekdo vprašuje, pa se vsi spravite na njega. Edino uporabno kar si napisal v vseh svojih postih v tej temi je to:

Lp

Ja tiho smo ker ne obešamo tega na zvon ker ni potrebno ker z jamranjem ne bomo nč dosegli

kiderich
Nov uporabnik

Napisal/-a kiderich To jul 04, 2006 6:30 pm

Lepo, da priznaš ;) .

Lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov