Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Taria
Nov uporabnik

Napisal/-a Taria To avg 22, 2006 1:03 am

Uf, prou presenetu me je odziv... jah nč, jutri grem na zavarovalnco z vsem kar mam (sam ne k uni babi), prej še k temu posredniku, pol pa... nad tem kretenom sm že obupala, ker se ga ne da dobit na mobitel z nobene cifre, starši so pa lih tko prtegnjeni kot on in mislm da lepa beseda očitno ne bo več zalegla, pa tut kaka grožnja dvomim... ker tip očitno dobro ve kaj dela... :evil: Vsekakor sporočim kako se bo razvil... ;) Lahko pa tut kdo pride na kako kavo v Postojno, pa mu mal razkažem teren, haha... joke, sam v tem trenutku me res že kr mal skrbi... :?

Gadjit
Nov uporabnik

Napisal/-a Gadjit To avg 22, 2006 7:16 am

Res je avto ne more bit registriran in z veljavnim prometnim dovoljenjem brez zavarovanja.
Ja je res da lahko prekineš zavarovanje kadar hočeš, sam morš tud avto odjavit iz prometa!

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To avg 22, 2006 7:53 am

Imaš overjeno komisijsko pogodbo? Pozanimaj se in če je po zakonu dejansko tako da si mu avto "posodila" je avto še vedno tvoja last in ga greš lahko takoj iskat, ti noben ne more nič. Vseeno je če nimaš ključev, petko na žice odpeljat ni noben problem. Torej jaz bi naredil tako in ga fantu vrnil ko bi overila pogodbo in odjavila avto iz prometa!

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To avg 22, 2006 9:37 am

Ne vem no...očitno je vse odvisno od referenta/zavarovalnice. Sem mel skor identičen problem, ko mi kupec ni in ni hotel poslat kopijo nove zavarovalne police, avto pa je bil se registriran celo leto. Sem šel na zavarovalnco pa sem mal znoru, pa je blo vse urejeno. Tko da iz osebnih izkušenj ti povem da pomaga, če se greš mal adrenalinskih športov na zavarovalnci.
Da ne rečem da je ta zakon res ena cvetka, kjer ponavad nasrkajo nedolžni...
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 22, 2006 9:47 am

Jaz bi na tvojem mestu poklical policijo in jim rekel, da so ti ukradli avto. Poveš točno, kdo ga je ukradel(ime in naslov mulca imaš), pa naj ti avto dostavijo nazaj.
Ta mulc bo moral dokazat, da avta ni ukradel, torej mora pokazat pogodbo o nakupu. To pa je tvoj dokaz, da ti mora predat prometno, da ti lahko odjaviš avto in potem nimaš nobenih problemov več. Če pa nima pogodbe, bo pa moral pač tebi nazaj dat avto, pa naj se potem sam obriše pod nosom za denar, ki ga je dal zanj.

Mislim da je celo kazen, če v 15ih dneh ne sporoči tega, da je avto sedaj njegov.

V vsakem primeru pa ti lahko avto odjaviš iz prometa. Greš na občino in tam poveš da si prodala avto, pogodbo z firmo v katero si dala avto imaš(upam) in s to pogodbo odjaviš avto - za prometno pač poveš, da je nimaš, ker ti je novi lastnik noče dati.
Na zavarovalnici pa mislim da tudi lahko zavarovanje prekineš kadarkoli.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To avg 22, 2006 1:04 pm

Ko sem mel jaz ta problem se ni dalo kar odjavit, ker je mel kupec tut moje registrske. Te pa morš vrnit če avto odjaviš iz prometa. Policije tut ne bi klical, ker če ma pogodbo boš mela probleme na koncu ti zaradi krive odvadbe.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 22, 2006 1:28 pm

stealth je napisal/-a:Ko sem mel jaz ta problem se ni dalo kar odjavit, ker je mel kupec tut moje registrske. Te pa morš vrnit če avto odjaviš iz prometa. Policije tut ne bi klical, ker če ma pogodbo boš mela probleme na koncu ti zaradi krive odvadbe.

Tablce niso več pisane na lastnika avta, ampak na avto sam, tako da tablice lahko ostanejo kupcu in tako ni več problemov s tablicami.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To avg 22, 2006 2:19 pm

nebivedu je napisal/-a:Jaz bi na tvojem mestu poklical policijo in jim rekel, da so ti ukradli avto. Poveš točno, kdo ga je ukradel(ime in naslov mulca imaš), pa naj ti avto dostavijo nazaj.
Ta mulc bo moral dokazat, da avta ni ukradel, torej mora pokazat pogodbo o nakupu. To pa je tvoj dokaz, da ti mora predat prometno, da ti lahko odjaviš avto in potem nimaš nobenih problemov več. Če pa nima pogodbe, bo pa moral pač tebi nazaj dat avto, pa naj se potem sam obriše pod nosom za denar, ki ga je dal zanj.

Mislim da je celo kazen, če v 15ih dneh ne sporoči tega, da je avto sedaj njegov.

V vsakem primeru pa ti lahko avto odjaviš iz prometa. Greš na občino in tam poveš da si prodala avto, pogodbo z firmo v katero si dala avto imaš(upam) in s to pogodbo odjaviš avto - za prometno pač poveš, da je nimaš, ker ti je novi lastnik noče dati.
Na zavarovalnici pa mislim da tudi lahko zavarovanje prekineš kadarkoli.

Saj avto je že prepisan(torej tudi odjavljen s strani uporabnice) vendar ona ne dobi kopije zavarovalne police, s pomočjo katere bi lahko dobila vračilo dela zavarovanja, ter na te kupone zavarovala novi avto.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Taria
Nov uporabnik

Napisal/-a Taria To avg 22, 2006 2:30 pm

Torej, takole je s to zadevo. Sm sla dans na Triglav, se pomenla s to zensko ce se da zavarovanje prekinit in je ponovno rekla NE. Zraven je bil se njen sodelavc in sta mi nek govorila o enih pravilih in bla bla, pa tko prašam, kaj lah nardim. In ona pravi, na tvojem mestu bi šla ponoč po tablce, al pa celo kako gumo! :lol: :shock: OK, vidm da kle lih ne bo zadovoljivga rezultata, grem do tega posrednika, povem celo storijo, njim nic jasno, ker so bli pac prepricani da je to kao ze urejeno... No, klicemo tega tipa s treh razl. cifer in se ne javi! Pol pa je bil slucajno en njegov kolega tm, ga je on poklicu in sevede se je javu tkoj.
No, pol mu je pa zena od sefa rekla da ma en dan casa da zrihta kar ma za zrihtat in se s papirji narise pr njej (ker najprej je reku da bo prsu do mene, haha), ce ne bo poklicala policijo in ga prjavla, saj je po zakonu v 14ih dneh dolzan avto napisat nase in uredit zavarovanje. Nekak tko, se lih ne spomnim natancno. Pa se una dva obroka bo baje izsilila nazaj. Ce pa ga ne bo, bo pa njen sin sel do njega in pobral dol tablce.
No, bomo vidli kako in kaj bo iz tega, ce sploh bo. Ah ja...

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To avg 22, 2006 4:15 pm

nebivedu je napisal/-a:
stealth je napisal/-a:Ko sem mel jaz ta problem se ni dalo kar odjavit, ker je mel kupec tut moje registrske. Te pa morš vrnit če avto odjaviš iz prometa. Policije tut ne bi klical, ker če ma pogodbo boš mela probleme na koncu ti zaradi krive odvadbe.

Tablce niso več pisane na lastnika avta, ampak na avto sam, tako da tablice lahko ostanejo kupcu in tako ni več problemov s tablicami.

Mislm da se nisva razumela... ona bi rada dobila povrnjeno zavarovanje in pa cestnino. Če se ne motim moraš za povračilo cestnine odjaviti avto iz prometa kar pomeni vrniti tudi registrske tablce.

P.S. je pa res blesavo da daš za tablce skor 8 čukov, pol pa še tvoje niso :S

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 To avg 22, 2006 9:09 pm

Taria je napisal/-a:Torej, takole je s to zadevo. Sm sla dans na Triglav, se pomenla s to zensko ce se da zavarovanje prekinit in je ponovno rekla NE.

Evo fantje... tle mate še en dokaz da določeni nimate pojma o čem pišete !!!
*******DE-design********
tuning team

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To avg 22, 2006 10:43 pm

nebivedu je napisal/-a:

Že že, ampak ko ti avto dojaviš moraš tablice vrnit, al se motim. Dost papirjev rabiš da lahka ti potem zavarovanje prekineš. Za sebe vem da sm mogu dat potrdilo za lokacijo vozila oz neki tazga, da sm potem zavarovanje nazaj dobu.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr avg 23, 2006 9:34 am

Taria: če ti je pa svetovala da greš ponoč po tablice bi jo pa js vprašu če ti da to na papir! Očitno so na Triglavu res tapravi šerifi. Jaz sem imel ISTI problem 3 mesece nazaj, pa sem šel na Adriatic in sem uspel vse urediti, tako da sem lahko prenesel bonus in dobil nazaj zavarovanje. Zdaj če so men to naredil, potem res ne vem vzroka zakaj ti nočjo vrnit zavarovanja.Jaz bi šel na tvojem mestu do kakega šefa na zavarovalnici al pa do kakega agenta če ga poznaš.

edy1 je napisal/-a:[Evo fantje... tle mate še en dokaz da določeni nimate pojma o čem pišete !!!

P.S. Jaz ne vem kaj se usajaš...če nimaš nč pametnega za povedat se raj izogibi takim izjavam.

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 Sr avg 23, 2006 9:55 pm

stealth je napisal/-a:Taria: če ti je pa svetovala da greš ponoč po tablice bi jo pa js vprašu če ti da to na papir! Očitno so na Triglavu res tapravi šerifi. Jaz sem imel ISTI problem 3 mesece nazaj, pa sem šel na Adriatic in sem uspel vse urediti, tako da sem lahko prenesel bonus in dobil nazaj zavarovanje. Zdaj če so men to naredil, potem res ne vem vzroka zakaj ti nočjo vrnit zavarovanja.Jaz bi šel na tvojem mestu do kakega šefa na zavarovalnici al pa do kakega agenta če ga poznaš.

edy1 je napisal/-a:[Evo fantje... tle mate še en dokaz da določeni nimate pojma o čem pišete !!!

P.S. Jaz ne vem kaj se usajaš...če nimaš nč pametnega za povedat se raj izogibi takim izjavam.

Ti že veš ! :roll: :roll: :roll:
*******DE-design********
tuning team

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr avg 23, 2006 11:42 pm

Še moj predlog.

Sam naredim takole ko kupec pride avto pogledat in reče da ga bo vzel izpišemo eno kupoprodajno pogodbo(ponavadi skopirana iz neta 2 izvoda) s to kupo.potem sam grem narest prepis(še enkrat kupo v avtohišo al bilo kam drugam) ter jo nesem overt. To je to prepis je narejen na novga lastnika.

Potem pa pošljem to kupcu on gre na tehnične tam doplača zavarovanje in potem tukaj včasih nastane problem, ker novi lastnik noče dat nove police.

Takoj lahko izključim to da za nesrečo kakršnokoli ne odg.prodajalec, ko ima kupec že doma avto. Včasih pa si kupci polastijo kar sami zavarovanje do ponovnega tehničnega.

V vašem primeru je najbolje obisk na domu, če ni kontakta prek telefona.

Če tudi to ne gre greste enostavno brez obvestila do njega po možnosti prej prevrte če je avto kje v bližini pridite zdraven in mu odtrgajate tablice dol.

Potem pa ali naj plača ali pa naj ne ima avta.

Po zakonu je treba vsa nadaljana dokumentacijo zrihtat v 15 dneh.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov