Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po okt 09, 2006 7:07 pm

Ja če nekdo voz 3km/h prepočas pač ne greš prehitevat. Če pa misls vozt 95 je pa itak vseen a prehitevaš z več al ne, ker si v obeh primerih v prekršku. In če nimaš dost dolge ravne prazne ceste pred sabo pač tud ne greš prehitevat. Pač če nočeš bit v prekršku. Če ne itak nima veze...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po okt 09, 2006 7:07 pm

če vozi 90 in ga greš prehitevat si ali b****, ki vozi (po prehitevanju) po omejitvah, ali pa voziš hitreje od predpisane hitrosti
ne mi govort da si prehitu avto, ki je vozu 90 in si potem zmanjšal hitrost na 90- to pomeni, da boš vozil pred njim - torej te lahko on nazaj prehiti? :roll:
lp

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Po okt 09, 2006 7:12 pm

kromfelna je napisal/-a:Ja policaj te ziher ni nameril, ko si prehiteval (na levem pasu).

Ja točno tako, ker laserski žarek ne seže na nasprotni pas, saj je vmes prekinjena črta ki laserskih žarkov ne prepušča, če pa je polna pa se itak odbije nazaj...

:P :P

Preveč si pelu in plači, drugič pa upi da bo več sreče nimaš kj..

;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Po okt 09, 2006 7:24 pm

sploh ne morm verjet kva pišete, sm mislu da ste na tem forumu ljudje k mate občutek za avto, pa vidm da ste ludje k ob nedelah iz kočevja vozte prot lublan (in podobne relacije) in delate 25km kolono za sabo.

še eno vm dam za v premislek: kot kakšni vozniki bi se ocenil, k 3/4 cajta na cagar gledate, namest na cesto, da ja ne bo šlo 0,65km/h prehitr.

pa še tole: jst nism nikjer, ampak NIKJER, nism jst prebral od odtvoritelja teme, da je un pred njim pelou 90. obtožvt znate pa usi, kot naprimer: kr plačej, ...

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po okt 09, 2006 7:43 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:
kromfelna je napisal/-a:Ja policaj te ziher ni nameril, ko si prehiteval (na levem pasu).

Ja točno tako, ker laserski žarek ne seže na nasprotni pas, saj je vmes prekinjena črta ki laserskih žarkov ne prepušča, če pa je polna pa se itak odbije nazaj...

Jaz mislim, da je policaj meril po prehitevanju, ker se mi zdi prečudno, da bi meril med prehitevanjem. Med prehitevanjem tudi hitrost na veliko narašča, v takšnih primerih se niti ne meri.

(bmwmotosport -> Laserski žarek res ne nese čez polno črto na cesti. Odbije se nazaj v policaja in lahko le tega poškoduje. To je tudi razlog temu, da se policaji na veliko izogibajo meritvam hitrosti na cestnih odsekih z polno črto. Velike probleme pa jim predstavlja tudi prekinjena črta, ampak z nekaj vaje se navadijo in merijo vmes. S trditvijo da prekinjena črta ne prepušča laserja, se ne strinjam.)

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Po okt 09, 2006 8:32 pm

LudiLimun je napisal/-a:pa še tole: jst nism nikjer, ampak NIKJER, nism jst prebral od odtvoritelja teme, da je un pred njim pelou 90. obtožvt znate pa usi, kot naprimer: kr plačej, ...

s tem se strinjam, on je lahko peljal manj kakor 90km/h in takrat ko ga je prehiteval je pač bolj pospešil, da bi ga čimprej prehitel...meni je to logično...sem pa drugače raje tiho ker ne vem kako točno je z predpisi, sicer se meni tudi zdi da lahko pri rehitevanju pelješ preko omejitve, nikol se nisem ubadal s tem kako je in vem da bom zmeraj šel z večjo hitrostjo pri prehitevanju...

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po okt 09, 2006 8:45 pm

men se zdi da bi bla prekoračena hitrost upravičena če bi ti nasprot prpelu avto in bi se hotu čimprej umaknt: če ni blo tko, pomoje ne boš kej dosegu.za vse ostale okoliščine pa sam avtor teme ve.loh da je un furu 60, 90 al pa 106.

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Po okt 09, 2006 8:47 pm

LudiLimun je napisal/-a:pa še tole: jst nism nikjer, ampak NIKJER, nism jst prebral od odtvoritelja teme, da je un pred njim pelou 90. obtožvt znate pa usi, kot naprimer: kr plačej, ...

s tem se strinjam, on je lahko peljal manj kakor 90km/h in takrat ko ga je prehiteval je pač bolj pospešil, da bi ga čimprej prehitel...meni je to logično...sem pa drugače raje tiho ker ne vem kako točno je z predpisi, sicer se meni tudi zdi da lahko pri rehitevanju pelješ preko omejitve, nikol se nisem ubadal s tem kako je in vem da bom zmeraj šel z večjo hitrostjo pri prehitevanju...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po okt 09, 2006 8:58 pm

Jao ljudje, sj ni čudn, da skoraj dnevno zapeljem na bankino in zaviram k pri norcih, če imate takšno mišljenje! Po možnosti prehitevate še v 5 prestavi, medtem ko prebirate Delničarja in gledate za koliko so zrastle vaše delnice? :roll: :roll: Dajte mal logično razmislit, kaje je boljše, cincat mimo avta 2 minute s hitrostjo 90 kmh, al čimhitreje potegnat mimo avta, magari s hitrostjo110 kmh?! 8)
Mene in pravtako vse moje znance so v avtošoli učili, da pri prehitevanju, ne samo lahko, moraš prekoračiti hitrost (seveda če to lahko varno storiš) , ko pa se vrneš pa svoj pas zmanjšaš hitrost na omejitev.
Tistemu, ki pa je odprl to temo, priporočam pritožbo na vse možne kraje in načine! ;)
LP

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po okt 09, 2006 9:29 pm

zanimiv je ta zakon k ti kar nalaga da ga prekršiš. a obstaja tut kšn zakon k piše da morš nujno prevozt rdečo luč? da morš telefonirat med vožnjo? da morš izsiljewat prednost?...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po okt 09, 2006 9:29 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Jao ljudje, sj ni čudn, da skoraj dnevno zapeljem na bankino in zaviram k pri norcih, če imate takšno mišljenje! Po možnosti prehitevate še v 5 prestavi, medtem ko prebirate Delničarja in gledate za koliko so zrastle vaše delnice? :roll: :roll: Dajte mal logično razmislit, kaje je boljše, cincat mimo avta 2 minute s hitrostjo 90 kmh, al čimhitreje potegnat mimo avta, magari s hitrostjo110 kmh?! 8)
Mene in pravtako vse moje znance so v avtošoli učili, da pri prehitevanju, ne samo lahko, moraš prekoračiti hitrost (seveda če to lahko varno storiš) , ko pa se vrneš pa svoj pas zmanjšaš hitrost na omejitev.
Tistemu, ki pa je odprl to temo, priporočam pritožbo na vse možne kraje in načine! ;)
LP

podpis večina ste pa tak sam :roll: odprta cesta NI mesto z dvopasovnco po možnosti!!
LP Rok

Uporabniški avatar
SMAJL
Nov uporabnik

Napisal/-a SMAJL Po okt 09, 2006 9:34 pm

Mene so tudi tako v avtošoli učil kar se spomnem. Normalno da avto čimbolj pritisneš ko prehitevaš, pomožnosti v primerni prestavi. Če uni pred tabo ne vozi ravno 50 na omejitvi 90, boš tisto omejitev presegel že ko si ob njem, kaj šele ko greš mimo. Pa ne mi govorit od neumnosti pri prehitevanju z 90km/h no :roll: :shock: Zdaj ne vem al živite vsi na takih ravninah...Pri nas ni ravno usaki kilometer ravnina in če nočeš se vozit 2 uri na delo zaradi enih, ki vozjo 68km/h povsod, moraš prehitevat na prostorih kjer se da lepo prehitet...seveda ne z 90 :-P
Slika

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po okt 09, 2006 9:37 pm

c.o.b. je napisal/-a:zanimiv je ta zakon k ti kar nalaga da ga prekršiš. a obstaja tut kšn zakon k piše da morš nujno prevozt rdečo luč? da morš telefonirat med vožnjo? da morš izsiljewat prednost?...

Ti si pa res en genij. Govora je o prehitevanju ti pa na dan privlečeš neko telefoniranje pa jao ugalvnm.

naredu si pravilno ko si prekoraču hitrost zato se pritoži.

Ostala raja pa naj še naprej prehiteva z 90kmh ko mečkač pred vami vozi 84 :roll:
Slika

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po okt 09, 2006 9:46 pm

Glejte, tako je. Hitrosti ne smete prekoračiti niti pri prehitevanju. Ne smete! Jaz jo vedno prekoračim, prekoračim jo tudi med normalno vožnjo, vozim tekoče, ampak vem, da je to dejanje po zakonu prekršek, če vam to paše al pa ne. Hitrosti po zakonu ne smete prekoračiti niti pri prehitevanju!!!

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Po okt 09, 2006 9:47 pm

jaz bi se vsekakor pritožil... :D

drgač mi gre pa že mal na živce, da se na tem forumu 90% folka men kot da ste neki angeli, ki nikdar ne prekoračite omejitve... :roll: GET REAL :evil: :roll:
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po okt 09, 2006 9:49 pm

Mick Jerry - predno me naslavlaš z genijem, poskrb da boš znal sam samostojno prebrat tekst in iz njega izluščit bistvo ter razumet v kakšnem kontekstu je bil napisan. nism vidu še nikol člena zakona, ki prav da morš pod ugodnimi pogoji le-tega kršit.
DON'T DO THE CRIME IF YOU CAN'T PLAY THE FINE!

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Po okt 09, 2006 10:08 pm

Fantje, ne se kregat. Zadeva je popolnoma preprosta. Praksa je neki druzga kot zakoni in pravila. Seveda da boš pospešil čimbolj pri prehitevanju in probu čimprej mim njega pridt. Seveda po zakonu tega ne smeš, ker načeloma zakon ne vzpodbuja prehitevanja, ker je dost bl "nevarno" kot pa da mal bl pocas za enim furaš in si če upoštevaš dosledno zakon primoran prehiteti samo in le takrat ko tisti pred tabo vozi res počasi!

Skratka po zakonu NE smeš povečati hitrosti čez dovoljeno.

Če gre on z manj kot 50% dovoljene hitrosti mora pa po zakonu tako ali tako imet use štiri žmigavce vklopit in se umaknt s ceste ko se za njim nabere kolona. Kle ni kej.

Zdej ne vem kaj si prehiteval. Če si prehiteval enga k je sel 85 je mel polcaj dober razlog, da te oglobi, če je šel pa on 60 pa si ga prehitel, pol je pa sam policaj pač mogu šefu pokazat, da ni cel dan presedel na kofetu in bi bilo bolj fer če bi ti dal samo opozorilo.

Kle nimaš kej. Mislm pa (ne me za besedo prjet), da je blo v zakonu učas (precej let nazaj) napisan, da lahko kratkotrajno prekoračiš dovoljeno hitrost. Sam so pol ugotovil, da je to pol dobr izgovor za folk k ga tišči k žvau.

Jest tut velikrat pelem cez omejitev ko prehitevam, sam to je čist logično. Ponavad maš srečo, učas te pa dobijo, čeprav se dostkrat zgodi da je mal po krivici.
Slika

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Po okt 09, 2006 10:10 pm

ja zakon je tak kot je in je uporaben v veliki večini primerov. V vseh razmerah pač ne more biti. In takrat bi morala na dan privreti policistova žilica, da s kolegom presodi ali je to upravičena kazen ali ne. Žal v večini primerov ne znajo oceniti tega pravilno - so pa izjeme. Niti ne vem če jih to učijo na akademiji, bilo pa bi izjemno dobrodošlo da bi imeli kakšno uro dodatnega izobraževanja na to temo. :D
Zaenkrat se bomo mogl mnogi zanašat na srečo v takih primerih. Tistim pa, ki na veliko teoritizirajo o tem da nikol ne prekoračijo hitrosti v takih primerih, pa očitno niso dovolj na cesti, ko pa že, pa so bolj nevarni kot voznik ki vozi dinamično.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 09, 2006 10:12 pm

Mick Jerry je napisal/-a:
c.o.b. je napisal/-a:zanimiv je ta zakon k ti kar nalaga da ga prekršiš. a obstaja tut kšn zakon k piše da morš nujno prevozt rdečo luč? da morš telefonirat med vožnjo? da morš izsiljewat prednost?...

Ti si pa res en genij. Govora je o prehitevanju ti pa na dan privlečeš neko telefoniranje pa jao ugalvnm.

naredu si pravilno ko si prekoraču hitrost zato se pritoži.

Ostala raja pa naj še naprej prehiteva z 90kmh ko mečkač pred vami vozi 84 :roll:

Ti in ostali ki vztrajno težite s pritožbo. Pritožba mora imeti tehten razlog s katerim se stvar izpodbija, če tega ni bo itak neutemeljena. Zdaj pa povejte kaj boste napisali v pritožbo? Pritožujem se ker mi je inštruktor rekel da lahko prehitevam :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Po okt 09, 2006 10:25 pm

no končno tut en folk z zdravo logiko :bow

@slide: ne ne boš tega napisu, ampak boš napisu da si želel manever izvesti čimhitrej in da nimaš samomorilskih namenou (kar je by the cesta nezakonit). jst mislm da ni človeka k nebi razumel, da se nočeš ubit. zato pa mamo sodnike, da razsodijo - veš tut policaj se zmoti, zato imamo možnost pritožbe, kar je v tem primeru več kot pravilno!

@artman: ta bi bla huda ja, da bi jih učil taplave na akademiji kako zakon neubogat ;) . vem da nisi tko mislu, sam očitno je da nimajo usi ljudje razsodne pameti, in da so med temi tut nekateri policaji. žal.

@alien-w: kukr se jst spomnem je blo možno hitrost dvigniti katkočasno nad omejeno samo pri prehitevanju (lohk da se motm). verjamem pa da so nekateri izkoriščali to, da so to uporabili kot izgovor za neplačanje kazni.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov